rudiger schreef:(quote)
Als mijn buren denken dat ik een boerderij hou op mijn flatje , zijn ze zelf aan hulp toe.

Ahum, nu haast niemand meer kan ontkennen dat dit een heel erg sterk PF album is ben ik van mening dat er ook maar eens iets over de hoes van het album gezegd mag worden.
Album en hoes (althans in het LP-tijdperk) moeten in elkaars verlengde liggen. Elkaar aanvullen wellicht. En terwijl de plaat op de draaitafel lag kon ik uren naar hoezen liggen kijken. Klaphoezen hadden uiteraard de voorkeur. Daar steken de cd-hoesjes toch maar schril bij af. Ondanks het feit dat in een aantal remasters tegenwoordig toch ook behoorlijk informatief materiaal wordt bijgevoegd. De LP-hoes zal toch altijd een andere sfeer blijven uitademen.
En die sfeer, een wel heel erg sombere(mogelijk bittere) in dit geval, is zo verschrikkelijk voelbaar op dit album. Maar dus ook op de cover. Het Battersea Power Station London gefotografeerd met de dreigende inktzwarte rookuitstoot daarboven...en dat achterlijke varken waar ze 3 dagen mee in de weer zijn geweest om het op te laten stijgen en precies boven de fabriek te laten zweven.
Toen dat varken "los brak" en in de aanvliegroute van Heathrow verzeild raakte denk ik dat een aantal mensen op zijn minst gedacht moeten hebben ook dringend psychiatrische hulp nodig te hebben.
Dus zo vreemd zijn bovenstaande overwegingen nu ook weer niet.