Limp Bizkit - Chocolate Starfish and the Hot Dog Flavored Water (2000)

Rock / Metal
Label: Interscope

1. Intro (1:18)
  2. Hot Dog (3:50)
  3. My Generation (3:40)
  4. Full Nelson (4:07)
  5. My Way (4:33)
  6. Rollin' (Air Raid Vehicle) (3:33)
  7. Livin' It Up (4:24)
  8. The One (5:43)
  9. Getcha Groove On (4:29)

met Xzibit

10. Take a Look Around (5:20)
  11. It'll Be OK (5:06)
  12. Boiler (7:00)
  13. Hold On (5:47)

met Scott Weiland

14. Rollin' (Urban Assault Vehicle) (6:23)

met DMX, Redman en Method Man

15. Outro (9:49)

met Les Claypool

16. Crushed * (3:23)
  17. Faith * (2:27)
  18. Counterfeit * (5:10)
  19. Snake in Your Face * (4:10)
  20. Back o'da Bus * (1:18)
  21. It's Like That Y'all * (4:31)

met Run-D.M.C.

22. Counterfeit [Lethal Dose Mix] * (3:15)
avatar van Ploppesteksel
Jamaar dan is een 0,5 toch wel erg overdreven he Kaztor
My Generation, Full Nelson, Livin' It Up, Take A Look Around zijn toch allemaal lekkere nummertjes als vanouds.. een 1,5 (op zijn minst) zou toch beter passen maar dat is aan jou om uit te maken natuurlijk !

avatar van douwens
Ploppesteksel schreef:
Jamaar dan is een 0,5 toch wel erg overdreven he Kaztor

My generation vind ik anders ook een draak van een nummer. Wat een krachtpatserij en puberale stoerdoennerij is dat nummer zeg! Hoe vaak kan je fuck zeggen in een nummer, nogal irritante tekst en mede daardoor ligt het er wel dik bovenop dat Fred en de zijne nogal macho over willen komen.

avatar van Ploppesteksel
Ja, oké, maar ik dacht dat het nu echt handelde, enkel & alleen over de muzikale aspecten ?

Bij Hot Dog is het toch nog wel iets erger vind ik ..

Ik vond een erg vermakelijk album van Limp Bizkit, niet vergelijkbaar met Three Dollar Bill Y'All, maar zeker niet slecht. De hoogtepunten uit dit album: Hot Dog, My Generation, My Way, Rollin' (Air Raid Vehicle) en Rollin' (Urban Assault Vehicle) is tenslotte ook nog een leuk nummer, als je je verstand maar op nul kan zetten is dit album zeker te pruimen.
Cijfer: 3,5*!

avatar van Thomzic
Geniaal! Tenminste, toen ik een jaartje of 13 was. Prachtig toen. Voor de nostalgie een drie.

avatar van kaztor
Ploppesteksel schreef:

Niks overdreven...

Bagger is 't.

Met een grote B.

avatar van Thomzic
Toch wel vet die iedereen in een één of ander rock cafétje helemaal uit zijn dak gaat bij Take A Look Around

Pure nostalgie. maar als je het nu weer luisterd toch een stuk minder...

Ik hoop nog altijd op een terugkomst van limp bizkit! Zou ontzettend graag is een concert van ze mee willen maken. En ik ben heel benieuw naar TUTP2, mocht ie uitkomen, en mocht limp bizkit terug komen. Wat ik overgens wel hoop, maar ik zou niet weten hoe. :O?

avatar van No Surrender
Getcha Groove On is wel een geniaal nummer.

avatar van Stapler

luijsterburg
Dit is toch geen recensie

Quote? En wie zegt dat elk bericht een recensie moet zijn?

luijsterburg
Mja als je terugdenkt krijg je wel wat leuke gedachtens maar bij het luisteren word het al snel niks meer.

luijsterburg schreef:

Quote? En wie zegt dat elk bericht een recensie moet zijn?

Volgens mij doelt hij op de ene recensie, en niet op de berichten die hier staan.

avatar van Dutchi
Take a look around is een sterk nummer verder is het niet echt geweldig, ze willen inderdaad stoer doen in de meeste nummers zo komen ze over in ieder geval. Vroeger was het leuk (7 jaar geleden) maar nu echt niet meer.

avatar van kaztor
Dit is toch geen recensie

Ik vind het wel van gelijkwaardig niveau.

avatar van James Douglas
Enige glans komt van het duet met Scott Weiland (Stone Temple Pilots, ex-Velvet Revolver) "Hold On". Voor de rest wil ik dit eigenlijk snel vergeten.

avatar van lauradance
cd die ik toch wel tot in den treure gedraaid heb toen ik nog een klein meisje was. nu geef ik dit album een gemiddelde 2,5 omdat het vorige album van ze toch echt beter is. en dat is ook duidelijk te horen. al is my generation nog steeds wel fijn om sporadisch te horen.

nee zelfs jeugdsentiment kan deze cd nu nog redden... wat is ie slecht... en jawel hij staat wel in mijn kast

avatar van Thomzic
Luister er met een dikke vette knipoog naar. Pak een paar jeugdfoto's en ga dan eens helemaal uit je dak op Take A Look Around. Dan moet het toch wel lukken om hem te redden? Bij mij wel iig

avatar van LucM
0,5
Dit album van deze destijds gehypte band had ik toen nog geleend. De teksten vind ik ontzettend plat en egocentrisch dat het niet om aan te horen is, dit is pure aanstellerij en muzikaal stelt het ook weinig voor, ik ben het hier 100% eens met kaztor.
Onder het motto 'ere wie ere toekomt' geef ik 0,5*.

avatar van Stapler
Dit is toch geen recensie

De recensie is al weg zie ik

avatar van kirchart.
Ook ik trapte erin als 11 jarige.
Bij het terugluisteren is het vooral grappig om te realiseren hoe tof ik het vond, en dat ik alles nog wel mee kan neuriën. Nu snap ik wat dhr. Durst allemaal uitkraamde, leuke ervaring om dat weer eens terug te horen.

Desondanks, slecht. Halfje extra voor het "sentiment".

avatar van lowieke
Vond limp bizkit echt geweldig omdat het toen die tijd was en ik in die tijd die leeftijd had ....toen dacht ik ineens wat een fucking slechte domme band.

Maar tegenwoordig zie ik eigenlijk best wel de muzikale dingen, het zijn echt wel goede muzikanten. Niet eens zozeer geweldige artiesten, maar bijvoorbeeld die overgang bij full nelson: eindigt in een vet lelijke schreeuwpartij en dan vet goed verder: gaan harde gitaar, coole dj-gebeuren. Dat soort stukjes zijn zoooo cool!

avatar van lowieke
En boiler!!! Gewoon een meesterwerk.

gipspoot
Limp Bizkit - Chocolate Starfish is in mijn bescheiden collectie wel zo'n beetje het meest wisselvallige album denk ik.

Na de vrij suffe intro komt gelijk het slechtste nummer van het album: Hot Dog. Als ik goed heb geteld roept Fred Durst 48 keer het f-woordje. Dat is ook gelijk het enigste wat "memorabel" is aan dit nummer. Hebben we dat maar weer gehad zullen we maar denken. Vervolgens 'My Generation' wat toch wel een hit was, maar ik vind er niet veel aan. Beetje rebels doen en een paar fucks (nou ja...paar?!) er doorheen gooien en je komt een heel eind (gebeurt vaker op dit album trouwens). Full Nelson is ook een goed voorbeeld daarvan. Ook gewoon een belabberd nummer verder trouwens met zo'n vervormd stemmetje die elke zin herhaalt pff...gauw verder.

My Way is dan wel een goed rocknummer vind ik. Fred Durst op een nummer als deze kan ik ook best goed hebben itt tot vorige drie nummers. Vervolgens Rollin' wel een aardig party-nummer, maar ook wel een beetje teveel geluisterd. Livin It Up is niks bijzonders. The One is dan meer als My Way. Misschien beetje cliché teksten maar niet ergelijk. Lekker gitaartje ook en wat meer 'raggen' in het refrein, prima dus...

Limp Bizkit goes hiphop met Xzibit. Beide rappers presteren ze ondermaats en de fucks en motherfuckers vliegen je weer eens om de oren. Beat is nog best aardig trouwens. Het Mission Impossible nummer vervolgens erg goed gedaan. It'll Be Ok best redelijk. Vervolgens Boiler wat ik gewoon echt een topnummer vind. In alles het beste nummer van de cd. opbouw, zang, gitaar, emotie, alles dus. Hold On vind ik een erg goed rustig nummer. Kon Scott Weiland niet wat meer zingen want ik vind hem beter dan Fred Durst op dit nummer iig. De samenzang is ook erg goed trouwens. Vervolgens nog een soort van remix van Rollin'. Ik mag Method Man, Red Man en DMX best graag horen daarom vind ik het nog best leuk ook. Tot slot een compleet overbodige outro van bijna 10 minuten.

Conclusie: wisselvalige cd met een paar best goede nummers maar ook wat rotslechte. Naarmate de cd vordert gaat het niveau wel hoger (gelukkig). Jammer dat Fred Durst niet zo'n beste frontman is zowel qua zang/rap als zijn teksten. Het gitaarwerk vind ik wel weer alleraardigst zeker in de wat "rustigere" nummers. Maar goed net geen voldoende. LB kan beter maar ze hebben zich er hier over het algemeen wat te makkelijk mee afgemaakt.
Mijn favoriete nummers:

My Way
Take A Look Around
Boiler

2,5 ster

guess who
ik snap niet waarom iedereen deze plaat zo haat, ik vind hem best lekker. en boiler is van een niveau dat je niet echt verwacht van een metalband, maar hij is ook egt goed. verder is het enige number dat ik niet echt leuk vind hold on, ietsje te saai. the on is ook middelmatig.

PriestMaiden
Significant Other vind ik ietsje beter maar op dit album staan ook goede songs zoals My Way, Rollin', Full Nelson, Boiler, Take a Look Around, My Genaration en Hot Dog.

avatar van Sanderkeuh
^Agree.

De tekst is inderdaad maar flauw, maar het luistert enorm goed weg.

The Deftone
Hoe erg ik ook mijn best doe, meer dan 2.5* kan ik niet meer geven voor dit album. Voor mij is het pas een jaar of 2 geleden dat ik hier verschrikkelijk fan van was, toen stond dit album bij mij op 5* en in mijn top 10. Nu kan ik een enkel nummertje als Boiler, Take A Look Around of Livin' it up nog wel waarderen, maar serieus kan ik niet meer naar deze muziek luisteren.