Limp Bizkit - Chocolate Starfish and the Hot Dog Flavored Water (2000)

Rock / Metal
Label: Interscope

1. Intro (1:18)
  2. Hot Dog (3:50)
  3. My Generation (3:40)
  4. Full Nelson (4:07)
  5. My Way (4:33)
  6. Rollin' (Air Raid Vehicle) (3:33)
  7. Livin' It Up (4:24)
  8. The One (5:43)
  9. Getcha Groove On (4:29)

met Xzibit

10. Take a Look Around (5:20)
  11. It'll Be OK (5:06)
  12. Boiler (7:00)
  13. Hold On (5:47)

met Scott Weiland

14. Rollin' (Urban Assault Vehicle) (6:23)

met DMX, Redman en Method Man

15. Outro (9:49)

met Les Claypool

16. Crushed * (3:23)
  17. Faith * (2:27)
  18. Counterfeit * (5:10)
  19. Snake in Your Face * (4:10)
  20. Back o'da Bus * (1:18)
  21. It's Like That Y'all * (4:31)

met Run-D.M.C.

22. Counterfeit [Lethal Dose Mix] * (3:15)
avatar van meyer
Komaan, deze valt echt goed mee vind ik, gewoon verstand op nul. En al bij al zit deze muziek nog goed in elkaar, alleen is er een vulgair sausje over gegoten. De rommel hebben ze hierachter pas gemaakt met dat remixalbum en result may vary. Ben wel benieuwd naar hun laatste album maar kan het helaas nergens vinden op internet door het anti-limp bizkid klimaat.

0,5
Met m'n verstand op nul kan ik dit nog niet aanhoren.
Dan zet ik liever Helmet op.

avatar van Ploppesteksel
Zonder Durst was Limp Bizkit een heel aardige groep geweest.
Deze CD valt nog aan te horen maar ik heb toch liever Significant Other.

Oldfart schreef:
Jeugdsentiment bij een plaat uit het jaar 2000 ,nou jullie zijn wel snel "oud" geworden

Nee hoor, dit is gewoon een sterk gedateerde kutplaat.
De grafsteen van Limp Bizkit.

avatar van Suicidopolis
Zeg wat je wil, maar klinken doet ie wel...

Voor de rest is het inderdaad maar weinig soeps.

Suicidopolis schreef:
Zeg wat je wil, maar klinken doet ie wel...

Tja, ik laat ook wel eens een boer na het eten.

avatar van douwens
kaztor schreef:
Nee hoor, dit is gewoon een sterk gedateerde kutplaat.
De grafsteen van Limp Bizkit.

Daarbij wel optekenend met Take a look around als laatste stuiptrekking.

avatar van Reijersen
1,0
Vond dit helemaal geweldig en nu ligt het ergens te verstoffen (weet niet waar). Had toendertijd aardig energieke songs, nu vind het ik het maar flak flauwtjes en minimaal./

avatar van Nakur
Dat is precies mijn mening

avatar van wakingdream
Dit vond ik leuk toen ik 13 was Nu ligt deze cd stof te vergaren ergens in een kast (zoals het hoort)

avatar van Ploppesteksel
Als je't toen leuk vond, verdient het toch wel iets meer dan 0,5*.
Net als dat je K3 leuk vond, toen 5* zou hebben gegeven en nu 0,5*...
Maarja; 't is natuurlijk je eigen keus.
Doelgroep (niet dat Limp Bizkit het zo bedoelde) speelt hier natuurlijk een rol, wat ik aantoon met het K3-voorbeeld.

0,5
Snap ik ook niet erg, dat 'Ojee, nu moet ik het niks vinden'-gedoe, maar K3 heeft toch wel met een totaal andere doelgroep te maken, dus ik vind die vergelijking niet op gaan. Ik heb deze plaat trouwens nooit wat gevonden. Alleen Full Nelson ontstijgt met haardikte het onpeilbaar verschrikkelijke niveau van de rest. Een plaat om triest van te worden.

K3 : kleine kinderen
LB : pubers (om en bij de 13 zoals Walkingdream zegt)

Als er 1 erg goed nummer is, dan verdient het toch zeker 1,0*.
0,5* voor eender welke muziek is echt te weinig.
Alle muzikanten die zelf muziek/teksten schrijven verdienen enige vorm van respect vind ik, ook al vind je het "dikke shit".

avatar van Bill
Net IETS beter dan Significant Other vind ik. Nogsteeds vlammen ze er goed op los. Alleen mochten die rapnummers wel achterwege blijven. Die zijn helemaal niets. Verder niets mis met dit album.

0,5
@Ploppesteksel: Nee, Full Nelson krijgt niets meer dan een halfje, want zo goed vind ik het nl. niet. Het is een slappe kopie van Stuck, en omdat DAT een nummer van het debuut is steekt deze Nelson er bovenuit. En de muziek/teksten, die kan ik op een namiddag in een dutje ook verzinnen. En ik verdien er niets aan.

Oké dan
Beter as Significant Other ?
Ik denk dat jij de enige bent die dat vindt, beste Bill

Op deze site misschien.
De gemiddelde leek vind het waarschijnlijk ook, want hier staan meer hits op.

avatar van Bill
Het gaat mij niet zo zeer om de hits, maar een nummer als Take A Look Around, Boiler, Hot Dog of Full Nelson klinkt zoveel malen gaver qua geluid dan de betere nummers van SO. En ik luister er bij een nummer voornamelijk naar, hoe het klinkt. Teksten maken me niet heel veel uit. Wat doet een nummer met me, dat is waar het bij mij om gaat. Wordt ik er happy van, krijg ik een kick van een nummer, een stoot energie, of wat dan ook... dan is het goed. En dat heb ik bij dit album gewoon meer. En het geluid van LB is op dit album gewoon beter. Tekstueel gezien waren ze nooit diepgaand, en dat weet je van tevoren al bij deze band. Iemand die 24/7 met een rood Yankees-petje oploopt daarvan denk je echt niet dat het een diepgaande virtuoos is ofzo...

0,5
Ach, ieder z'n meug. Ik vind nummers als I'm Broke, Trust, 1999 of Break Stuff persoonlijk vetter (lees: meer old-school metal) klinken, laat staan nummers van het debuut (BACK! BACK! BRING THE FUCKING BEAT BACK, FUCKING SUCKER!!!! ).

avatar van Facedown
Inderdaad

zicos
Vroeger vond ik dit echt super. Ik kocht dit album toen ik toen ik een jaar of 10 was toen ik worden als fuck enzo helemaal geweldig vond in muziek. Nu draai ik hem nog eens per half jaar en aangezien al mijn vrienden dit album vroeger ook altijd grijsdraaide is het nog wel grappig om te horen als we met z'n allen bij elkaar zitten.

avatar van Suicidopolis
Op een absolute depressieve k#* s$%£#@tdag als vandaag, durf ik dit wel eens opzetten, en dan voel ik me plots weer een pak beter, en dat, dat kan ik wel appreciëren.

Go figure.

avatar van T.A.
Suicidopolis schreef:

Go figure.

I feel you. Ook kutdag, ook opgezet, ook geapprecieerd. Als je ff je aggressie niet kwijt ken, take a look around opzetten. Helpt lichtelijk.

Mezelf
Ik vind het erg overdreven dat mensen hier een 0,5 of een 1 voor geven. Dat niet iedereen het even goed vind, is heel logisch, maar er zitten wel degelijk goede instrumentale stukken in (zoals het begin van Take A Look Around) en ook zijn er af en toe hele nummers die best te pruimen zijn.

Ik draaide deze vroeger altijd toen ik nog net op de middelbare school zat, wel een stukje jeugdsentiment hierbij dan, ik maak er maar een 3 van. Waarschijnlijk zal het niet hoger worden.

Joy
het begin van take a look around is dan ook regelrecht 100 % jatwerk dan wel voortbordurend op de soundtrack van , kom, hoe heet die film ook weer, matrix dacht ik

persoonlijk vind ik alleen boiler zeer sterk en de moeite waard

avatar van douwens
Joy schreef:

persoonlijk vind ik alleen boiler zeer sterk en de moeite waard

De desbetreffende film was Mission Impossible 2

avatar van Ploppesteksel
Dat is toch geen jatwerk ??
Ze hebben dat lied voor die film (inderdaad MI:2) gemaakt ..

& Boiler vind ik net een rotschijf

0,5
Take A Look Around was geschreven voor MI:2 en ging het album voor, voor zover ik me herinner. Zou het niet jatwerk kunnen noemen; Meer in dienst van de film.

avatar van Tabossi

Helemaal mee eens. Heb hier al eens gepost, maar zette hem vorige week weer op en wederom: ik kan - buiten de teksten misschien, maar dat vind ik persoonlijk minder belangrijk - er nog steeds niet inkomen dat sommigen dit zo ongelooflijk slecht vinden. Het knalt bij tijd en wijle en soms wat rustiger. Wat is nu slecht aan My way? Of zelfs het meest onbekende Hold On? Het samenspel van stemmen deed me soms zelfs wel wat denken aan CSNY... Maar goed, hoewel ik toch echt geen leek ben, zullen sommigen me wel weer als zodanig bestempelen. Limp Bizkit is passé nu, maar op dit album waren ze in mijn optiek nog lekker in topvorm.

0,5
Ik vind gewoon dat dit allemaal al eerder door ze is gedaan en dan vele, vele, vele malen beter en intenser.