Ride - Nowhere (1990)

Label: Creation

1. Seagull (6:42)
  2. Kaleidoscope (3:01)
  3. In a Different Place (5:38)
  4. Polar Bear (4:45)
  5. Dreams Burn Down (6:25)
  6. Decay (4:18)
  7. Paralysed (5:33)
  8. Vapour Trail (4:17)
  9. Taste * (3:17)
  10. Here and Now * (4:27)
  11. Nowhere * (5:23)
  12. Unfamiliar * (4:55)
  13. Sennen * (4:25)
  14. Beneath * (4:05)
  15. Today * (6:25)
*maakt een verlanglijstje*

Hier trouwens een halfje bij...
Heb de opvolger hiervan nu al wel trouwens

avatar van starsailor
starsailor schreef:
of Pale Saints - Comforts of Madness

of Catherine Wheel - Ferment

Woutt
of The Meeting Places - Find Yourself Along The Way

fastpulseboy
boo radleys - everythings alright forever

en natuuuuuuurlijk

revolver - cold water flat

zeker!! en..

adorable - against perfection

avatar van douwens
Eigenlijk onbegrijpelijk dat deze band in de schaduw staat van bijvoorbeeld the Stone Roses. Deze band is misschien wel minstens zo goed als de Stone Roses en moet een grote inspirator geweest zijn voor een van mijn favoriete bands, Oasis en ook voor een band als the Verve.
Een Must-have voor liefhebbers van de britpopstroming van eind jaren tachtig en begin jaren negentig.

douwens schreef:

shoegazing dus

fastpulseboy schreef:

shoegazing dus

sjuust!

tondeman
Vind ze niet vergelijkbaar qua muziek, maar heb wel altijd de indruk dat ''polar bear'' de shoegaze ''Sally Cinnamon'' is door die zanglijn...

Ik vind Ride geweldig! Met name dit album. En beter dan My Bloody Valentine.

Louis2703 schreef:
Ik vind Ride geweldig! Met name dit album. En beter dan My Bloody Valentine.

Mee eens, wat betreft My blood valentine zou ik zeggen dat ik er zelfs een beetje wereldvreemd van ben. In tegenstelling tot Ride is MbV een band die ik totaal niet kan waarderen en waarbij ik maar niet kan wennen aan dat krassende geluid dat ze produceren. Dat terwijl ik toch zeer zeker wel een aantal op het randje balancerende bands kan waarderen. Nee geef mij dan maar bijvoorbeeld Ride's Nowhere.

Inderdaad en op dit album is met name het drieluik Decay, Paralysed en Vapour Trail magistraal.

Zigstar
Van het smooth baslijntje waarmee seagull opent tot de wegdeinende golven van Nowhere is deze lp een plezier voor het oor. Hoewel het album maar moeizaam opstart - nummers 2 en 3 doen nog weinig -, komt de band al gauw in second gear met Polar Bear en het magistrale Dreams Burn Down. De drie daaropvolgende tracks zijn minstens even geniaal, en dan moet het beste nog komen: Taste en Here and Now (waarbij wordt aangetoond dat shoegaze best wel mondharmonica's aankan).
Nowhere is een plaat die kan concurreren met MBV's loveless, maar mijn voorkeur gaat vooralsnog uit naar laatstgenoemde..

avatar van AriTupari
Het begin is inderdaad een beetje zoeken, maar wat er zich daarna ontplooit is alleen maar magistraal te noemen. Misschien is het daarom zelfs wel een goed begin, het komt het geheel ten goede.
Dit is ook weer typisch zo'n plaat die je van in begin tot op het einde laat spelen en die je zo weer opnieuw kan opzetten. Echt een meesterwerk.

avatar van Omsk
God die in de hemel zijt, wat is dit toch een wereldplaat. Einde mededeling.

avatar van rudiger
Vorige week heb ik deze schijf meegenomen van `n rommelmarkt voor slechts 0,50 eurocent , goed er zaten een paar krasjes op maar wat wil je ook voor dit bedrag .
Ik heb hen 2 keer beluisterd en dat was ook meteen genoeg , wat een bagger moest mijn cd speler te verduren krijgen , hier krijgt je laser kop geen stijve van .
Het hangt als los zand bij elkaar , de texten gaan werkelijk nergens over , jammer `n gemiste kans .
Had ik hem maar laten liggen .
En dat noemt men dan rock , ik wil helemaal niet met modder gooien want dat is tenminste nog smeuig .
Ieder zijn smaak zou ik zeggen en de mijne is het niet .
0,5 ster.
Ik ga hem op MP zetten dan maak ik misschien iemand anders er blij mee.

avatar van orbit
Volstrekt coherente plaat hoor, en heerlijke zweverige teksten! En ja, dit is rock, een van de meest intense soorten ook meteen.
Als je de versie hebt met de bonusnummers wil ik hem overigens graag van je overnemen!

avatar van the viking
Voor iemand die qua muzikale smaak kennelijk vastgeroest zit in de jaren 70,begin jaren 80 misschien een begrijpelijke reaktie.Overigens niets mis mee met dit muzikale tijdperk(de zeventig/tachtiger jaren zijn ook mijn favoriete muziek decennia's maar om er dan gelijk een halve ster tegen aan te gooien? Daarmee doe je dit magistrale album(een witte raaf in de jaren 90) mijns inziens te kort.

Ik moet dit album ook nog steeds aanschaffen.
Het geluid heeft voor mij wat weg van The Stone Roses en de later pas actieve Chemical Brothers (vooral Seagull).

P.S. Viking; wat is er mis met een zwarte raaf

avatar van orbit
Heeft in de verte wel wat weg van de Stone Roses inderdaad.. maar de intensiteit is hier veel meer prominent. Stone Roses is mij iets te veel achterover geleund en te relaxed.
Witte raven zijn zeldzamer dan de zwarte Deric

avatar van Omsk
Het is een ruwe bolster, Rudiger. Maar als je hem nog één keer in de speler wil doen, geef dan Vapour Trail nog een kans. De beste samenvatting van de delicate herrie waar dit album zo rijk aan is. Van daaruit kun je ijs en weder dienende ook de andere nummers ontdekken en inzien dat 0,5€ lang geen slechte prijs was.

fastpulseboy
hahaha, neeh joh Rudiger is een dire straits fan! dit is dan toch veel te moeilijk joh. En net als dire straits zelf is rudiger zo onorigineel dat hij een modderquote zelfs moet jatten hahaha.

avatar van dix
dix
rudiger schreef:
Had ik hem maar laten liggen .
Ieder zijn smaak zou ik zeggen en de mijne is het niet .
0,5 ster.
Ik ga hem op MP zetten dan maak ik misschien iemand anders er blij mee.

Niet zozeer die 50 cent die je hebt uitgegeven is verspild, maar de moeite die je hebt gedaan voor dit negatieve stukje ... da's pas echt zonde van je tijd. Je had ook in drie woorden klaar kunnen zijn lijkt mij.

avatar van douwens
Nou ja als Dire Straits fanaat zul je nou eenmaal niet snel een Ride fanaat worden. Beetje flauw om dan een 0.5 te geven voor een genre dat je totaal niet ligt.
Misschien zou je eens moeten beginnen met the Stone Roses als je je toch mocht interesseren in Shoegazing, want dat is namelijk redelijk mild qua geluid t.o.v. bijvoorbeeld Ride en My bloody valentine.
En Fatpulseboy, Dire Straits is nou ook niet wat je noemt onorigineel hoor sorry. Dire Straits heeft wel degelijk een eigen geluid. Het is natuurlijk wel weer origineler Ride te waarderen dan Dire Straits .

stuart
Dat is een nette reactie, Douwens.(ik begrijp Rudigers reactie overigens wel; op een gegeven moment wordt het vervelend met die 'trollers' die alleen maar rotzooi schoppen; dat gaat dan soms "ten koste" van albumliefhebbers van hun 'eigen' muzieksmaak, die wel normaal doen. Het beste kun je het negeren, want anders kom jezelf met een 'heftige' reactie en wordt jij 'geband ' ... )...zoiets als jij een dief in je huis neerslaat en je zelf moet 'brommen' ......

avatar van Cygnus
Rudiger, goed dat je je in shoegaze aan het verdiepen bent! Dit is mijn volgende tip voor je. Als je hem niet voor 50 cent op een rommelmarkt kunt vinden, brand ik hem wel voor je of stuur ik je 'n linkje...

avatar van Running On Empty
deric raven schreef:

Het geluid heeft voor mij wat weg van The Stone Roses

Naar aanleiding van de diverse Stone Roses vergelijkingen (Love Spreads is nog steeds een super nummer) deze maar eens binnen gehaald en gepindkaasd.

Maar wat een tegenvaller. Ik vind het eerder een hele zwakke Stone Roses imitatie. Het haalt het echter niet hiermee vergeleken. Meer een hele matige Stone Roses tribute band.

De nummers vind ik echt zo monotoon als het maar kan. Op een of andere manier mis ik een bepaalde gedrevenheid. Het sleurt zich maar voort, net een trein die niet echt op gang wil komen met af en toe een enorme haperende motor in de vorm van overdadige gitaarbreaks. Zeer zeer matig.

avatar van Casartelli
Casartelli (moderator)
Running On Empty schreef:

Ken je de rest van het Stone Roses werk ook? Daar is Love Spreads namelijk niet erg representatief voor.

avatar van Running On Empty
Casartelli schreef:

Zeker. Heb al het werk van de heren hier staan.