The Beatles - Sgt. Pepper's Lonely Hearts Club Band (1967)

Label: Parlophone

1. Sgt. Pepper's Lonely Hearts Club Band (2:02)
  2. With a Little Help from My Friends (2:44)
  3. Lucy in the Sky with Diamonds (3:28)
  4. Getting Better (2:47)
  5. Fixing a Hole (2:36)
  6. She's Leaving Home (3:35)
  7. Being for the Benefit of Mr. Kite (2:37)
  8. Within You, Without You (5:05)
  9. When I'm Sixty-Four (2:37)
  10. Lovely Rita (2:42)
  11. Good Morning, Good Morning (2:41)
  12. Sgt. Pepper's Lonely Hearts Club Band [Reprise] (1:18)
  13. A Day in the Life (5:33)
Rhythm & Poetry schreef:
Ik vond dat het hoog tijd werd dat ik iets van The Beatles zou proberen, en waar te beginnen? Hier te beginnen. Overigens vrees ik dat dit het eindstation voor mij is wat betreft The Beatles. Soms is een bepaalde muziekact gewoon niet je kop thee. Dat is voor mij van toepassing op deze plaat. Ik vind het namelijk niet slecht, integendeel ik ontdek genoeg muzikale stukken op dit album waar ik wel van geniet. Maar voor 80% doet Sgt. Pepper's Lonely Hearts Club Band simpelweg niks met mij. Zelf denk ik dat ik het wat te oudbollig vind, met zekerheid durf ik dit niet te zeggen. Of misschien is het de zang die mij niet aanspreekt (maar mij ook niet tegenstaat). Momenteel draai ik dit album in mijn uppie op de zolderkamer, het volume lekker hard (in het kader van, misschien valt het zo wel in de smaak) maar helaas: ik vind het niet mooi en ik vind het niet lelijk.

Daar zullen The Beatles maar mee moeten leren leven.

Dit album vind ik altijd een beetje experiementeel. En het vertegenwoordigt The Beatles totaal niet. Waaschijnlijk zullen Abby Road The White Album en Revolver meer jouw ding zijn.
Ik begon ook met deze en deze vond ik niks maar de andere vond ik wel heel erg goed.

avatar van Arrie
Rhythm & Poetry schreef:

En wat is dan die 20% die je wel wat doet?

avatar van Rhythm & Poetry
Dat zijn de instrumentaties op nummers als She's Leaving Home en Being for the Benefit of Mr. Kite.

avatar van bawimeko

Daar zullen The Beatles maar mee moeten leren leven.

Tja, om nou één album van de Beatles te proberen en te melden dat dit niets voor je is.... Dit album is het 'centrale punt' van hun psychedelische periode; ergens tussen Revolver en hun werkjes voor de Magical Mystery Tour. Daarvóór had je pop-Beatles (hoogtepunten: A Hard Day's Night en Rubber Soul) en na 1968 was het weer meer de rock-Beatles (Witte Dubbelaar, Abbey Road).

avatar van Lennonlover

Daar zullen The Beatles maar mee moeten leren leven.

Ik zie dat je je woorden hier wikt en weegt. Je bent zeer voorzichtig met jou woordkeuze Je ben duidelijk op de hoogte van het korte lontje van de Beatlefans

Enfin, ik snap een paar dingen wel (ouwbollig enzo). Maar een paar nummers zouden je wel moeten aanspreken. Telkens wanneer ik Being For The Benefit of Mister Kite hoor, dan denk ik 'weinig moet hier aan gedaan worden om hier een goed rapnummer van te maken'. Dat nummer zou je wel moeten appreciëren denk ik. Luister nog eens

avatar van devel-hunt

Daar zullen The Beatles maar mee moeten leren leven.
Volgens mij komen Paul en Ringo hier wel overheen, en John en George hoeven dit gelukkig niet meer mee te maken.

pretfrit

Same here.

infinity
een leuk album hoewel sommige nummers mij niet helemaal liggen. ondanks de grote waarde voor de geschiedenis van de (pop)muziek vind ik dit album slechter dan het meesterlijke abbey road

4* dus

Slecht vind ik het niet, maar de band lijkt er zo bij te coasten bij die productie-technische abracadabra. De albums hieromtrent vind ik allen veel meer to-the-point, songmatig stukken sterker en ook veel feller en beter ingespeeld. Zelfs op Magical Mystery Tour, Let It Be en Yellow Submarine Soundtrack (kant 1) vind ik het songmateriaal veel indrukwekkender.

avatar van ricardo
En toch hoor je velen zeggen dat dit album een mijlpaal in de muziekgeschiedenis was.

Ik weet het niet, maar van de albums uit 1967 die een groot aandeel hadden in die tijd, is dit de enigste die ik nog niet in huis heb.

avatar van Ataloona
Dit vind ik persoonlijk de zwakste van the Beatles.
Veel te experimenteel met een paar top nummers.
Ricardo heb je van Love : Forever Changes al. 1 van de beste uit 67'

Ataloona schreef:
Dit vind ik persoonlijk de zwakste van the Beatles

14 jaar oud, 1700 stemmen. Mag ik vragen hoe vaak je dit album hebt beluisterd?

avatar van LucM
Veel te experimenteel

Ik vind die opmerking des te vreemder omdat Ataloona heel wat albums van Frank Zappa en Can (wat nog experimenteler is dan Sgt. Peppers) 4,5* of 5* heeft gegeven. Bovendien gaf hij Revolver waarop dit album stilistisch verder gaat wel 5*.
OK, Sgt. Peppers is naar Beatles-maatstaven experimenteel, maar toch zeker geen zware en onverteerbare kost.

avatar van Bartjeking
Ataloona schreef:
Dit vind ik persoonlijk de zwakste van the Beatles.
Veel te experimenteel met een paar top nummers.
Ricardo heb je van Love : Forever Changes al. 1 van de beste uit 67'

Ik vind hier persoonlijk juist geen één slecht nummer op staan, dit is een voorbeeld van een perfect album in mijn ogen.

avatar van barrett
Deze plaat is zeker nog niet bedolven onder het stof van de vergetelheid en maar best ook klinkt alvasta lekker experimenteel zeker voor een album van de jaren 60.

herman schreef:

14 jaar oud, 1700 stemmen. Mag ik vragen hoe vaak je dit album hebt beluisterd?

6 keer maar skipte wel een paar keer

LucM schreef:

Ik bedoelde experimenteel voor The Beatles.
Maar dit vind ik minder lekker weluisteren dan de andere beatle albums. Deze ligt me helaas gewoon niet.

6 keer maar skipte wel een paar keer

Niet of nauwelijks dus...

avatar van Ataloona
nee ik hem wel degelijk een stuk of 5 of 6 keer beluisterd maar het album pakt me gewoon niet waardoor mijn interesse in het beluisteren van album weggaat. Ik houd het maar bij Abbey Road, White Album en Revolver die luister ik nog het liefste

avatar van Ataloona
Zal hem vanavond zijn laatste kans geven.
Als hij me daarna niet pakt stop ik er mee.

Laatste kans... je bent 14, je kan hem altijd over een paar jaar weer proberen. Of over 10 jaar desnoods. Beetje idioot om platen nu al definitief af te schrijven.

Ja daar heb je wel gelijk in
Ben in ieder geval blij dat ik zulke oude bands leer kennen ook al ben ik 14. Gelukkig begint mijn klas ook een beetje samaak te krijgen.
Ze beginnen de 'oude muziek' t leren kennen.
Nu hoor ik op school golden Earring Springsteen en andere topbands. In plaats van 50 cent en al die andere 'nieuwe troep'.

Nicci
Over die klas . . . had je daar vandaag niet in moeten zitten?

avatar van Ataloona
Zit al een paar dagen met griep thuis

UnknownPleasure
Ja daar heb je wel gelijk in
Ze beginnen de 'oude muziek' t leren kennen.

Nou dat is ook leuk , maar ik zou ook zeker 'nieuwe pracht' ontdekken , want die is er ook zeker!
Toch raar dat je met zo'n top tien deze plaat niet kan waarderen, maar ach.. alles kan

avatar van Ataloona
Ik ga hem elke maand een keer beluisteren.
Ik vind ook een aantal nummers erg goed(1,2,3en10en13)
maar de rest interesseert me gewoon niet veel.
Ik heb hem vandaag nog een keer beluisterd(2maal zelfs)
En een 2,5 is eigenlijk veel te laag. Want de bovengenoemde nummers behoren vind ik wel tot de beste van the Beatles.
3* met kans op meer.

UnknownPleasure schreef:

Van het nieuwe wat ik vanaf 2000 vind zijn de enige bands die me echt iets kunnen interesseren zijn Porcupine Tree en Gazpacho.
voor de rest op een enkeling na kan het me bijna niets schelen.(muziek uit deze eeuw.)

Ataloona schreef:

Ik zou het ook niet te makkelijk afschrijven allemaal. Over enkele decennia kijken we terug naar dit decennium en zullen we het volmondig eens zijn dat ook hier enkele geniale bands het een en ander hebben gepresteerd. Dit is de tijd dat je nog jong bent, waarop je de basis legt voor de rest van je leven. De muziek die nu gemaakt wordt, is gebaseerd op het gevoel van onze eeuw tot dusver. Hoezeer ik het ook leuk vindt om bands uit de 60's t/m 90's te luisteren, ik zie het huidige decennium als mijn tijd. En de muziek die nu gemaakt wordt is de muziek die mijn nostalgische herinneringen aan vroeger moet oproepen als ik straks oud en grijs ben The Beatles doen dit voor de huidige veertigers. Ik hoop dat ik op mijn veertigste een traan mag wegpinken bij het horen van een Arcade Fire bijvoorbeeld.

avatar van LucM
In mijn tienertijd waren er ook albums die er bij mij eerst niet in wilden zoals de albums van Joni Mitchell, Van Morrison of Tom Waits. En kijk, nu heb ik ze op 5* of 4,5* staan.
Als een album niet meteen wil inslaan, leg ze opzij en beluister ze na een tijd opnieuw. Sommige albums heb ik hier pas gequoteerd enkele maanden na de eerste beluistering.
Ik vind het alleszins wel positief als jongeren zich niet vastpinnen aan wat nu populair is en interessante muziek beluisteren van voor hun tijd.