The Beatles - Sgt. Pepper's Lonely Hearts Club Band (1967)

Label: Parlophone

1. Sgt. Pepper's Lonely Hearts Club Band (2:02)
  2. With a Little Help from My Friends (2:44)
  3. Lucy in the Sky with Diamonds (3:28)
  4. Getting Better (2:47)
  5. Fixing a Hole (2:36)
  6. She's Leaving Home (3:35)
  7. Being for the Benefit of Mr. Kite (2:37)
  8. Within You, Without You (5:05)
  9. When I'm Sixty-Four (2:37)
  10. Lovely Rita (2:42)
  11. Good Morning, Good Morning (2:41)
  12. Sgt. Pepper's Lonely Hearts Club Band [Reprise] (1:18)
  13. A Day in the Life (5:33)
avatar van Eveningguard
Het is niet enkel de massa die stemt he. Ook My Bloody Valentine stond erin.

avatar van chevy93
Hey Jude vind de massa wat leuker, ja, maar A Day In The Life doet het overigens ook goed hoor. Maar in België denken ze daar misschien anders over. De laatste twee zijn van Vlaamse stations.

Even wat vergelijkingen (eerste getal is de positie van Hey Jude, tweede van A Day In The Life):
Top 2000; 22 - 75
Veronica Top 1000: 20 - X
Q-Music Top 1000: 162 - X
Big 500 Oldies: 7 - 277
Kink 1500: (niet bij de eerste 600) - 21
Ultieme Tijdloze: 24 - 6
Arrow Rock 500: 122 - 89
Classic 100: 47 - 7 (lijst uit 2009)
De Tijdloze: X - 94 (lijst uit 2009)

Het verschilt nogal, zoals je ziet.

avatar van Arrie
Eveningguard schreef:
Ook My Bloody Valentine stond erin.

Ik heb het over de Radio 2 Top 2000

avatar van Eveningguard
Dus, aan de radio zenders te zien, had ik een beetje gelijk?

avatar van chevy93
Ik denk dat het eerder zo is dat Hey Jude een beetje... cliché geworden is. A Day In The Life valt bij beide partijen goed, Hey Jude niet.

avatar van bawimeko
Het scheelt denk ik dat Hey Jude een single was (en niet op een elpee staat) en A Day In The Life een albumtrack.
Grappig dat veel albumstracks van Sgt. Pepper's zo bekend zijn dat velen denken dat het hitsingles waren...maar er is geen enkele single van dit album uitgebracht; zelfs niet Lucy in the Sky of With a Little Help from My Friends!

avatar van chevy93
Zelfs het album zelf was niet eens een grote hit (in Nederland dan). Echter is het inmiddels (by far) het bestverkochte Beatles-album aller tijden. Hoewel 1 er maar 1 miljoen minder heeft.

En dat is? Abbey Road?

avatar van Tribal Gathering
Nee , deze

Abbey Road en Revolver zijn op basis van het songmateriaal eigenlijk degenen die het zouden verdienen, maar Sgt Pepper is nog altijd te prefereren boven zo'n goedkope verzamelaar.

Tribal Gathering schreef:
Vind ik zeker niet. Revolver is met afstand het slechtste Beatles-album, Abbey Road is een redelijk album, maar niet meer dan dat.

Al is het alleen maar vanwege de prachtige hoes dat veel mensen deze kopen.

avatar van Eveningguard
Je bent wel een van de weinige, chevy.

Nicci
Zo niet de enige . . .

avatar van Red Rooster
Als we die discussie moeten gaan voeren; de meerderheid heeft niet automatisch altijd 'gelijk'. Zelf vind ik in binnen het Beatlesoeuvre Revolver ook een van hun 'zwakkere' albums. M.i. wordt over dit album wat teveel gepapegaaid.

avatar van ricardo
Hangt ervan af, hoe meer mensen dezelfde mening is toebedaan, hoe objectiever iets word.

Moet het wel echt je eigen mening zijn, en geen beinvloeding van anderen.( geen napapegaaien zeg maar)

Ok. Just Fixing a Hole

avatar van Eveningguard
Dat is toevallig, die luister ik nu net. Voor de 12 keer.

Nicci schreef:
Zo niet de enige . . .
Ik ben echt de enige niet die Revolver geen goed album vindt, hoor.

Het is iets subjectiefs, dus eigenlijk heeft niemand gelijk.
Ik ging alleen in op de stelling dat Abbey Road/Revolver de status "best verkochte Beatles album" zou verdienen.

Eveningguard schreef:
Dat is toevallig, die luister ik nu net. Voor de 12 keer.

Ik geloof niet zo in toeval: "And it really doesn't matter if I'm wrong. I'm right where I belong."

avatar van Eveningguard
Jij ook een fijne kerst.

avatar van Red Rooster
Ha ha, ja, with a little help from my friends. Jij ook en alle anderen!

avatar van ricardo
Van de essentiele albums uit 1967, heb ik het debuut van Pink Floyd, Jimi Hendrix, The Doors en Velvet Underground in bezit. ( wat een muziek jaar eigenlijk 1967 )

Deze ken ik echter nog niet, ken van deze band alleen nog maar de witte dubbelaar, en vind die zo tegenvallend dat iets in mij weerhoud om meerdere albums van deze band te gaan kopen.

Feit voor mij is wel dat deze, Rubber Soul, Revolver, The White Album en Abbey Road wel 5 klassiekers uit de historie van de moderne popmuziek zijn.

Ervan houden is een iets ander verhaal natuurlijk.

avatar van Eveningguard
Er komen ook veel kerstfilms op tv. Als er nou eens eentje tussen zit die heel goed is kan ik tegen m'n ouders zeggen: I saw a film today o boy.

avatar van chevy93
Vergeet Magical Mystery Tour niet.

Eveningguard schreef:
Als je nou de krant pakt, kun je zeggen dat je het nieuws gelezen hebt.

avatar van bertus99
ricardo schreef:

Er zit een zekere tegenspraak in het bovenstaande volgens mij.

Nicci
Je hoeft niet van Rembrandt te houden om te erkennen dat z'n werk van historisch belang is.

avatar van Eveningguard
Toch maar een stem plaatsen. Laten we beginnen met een dikke 4,5 ster.

avatar van argus
....

....

The White album is inderdaad iets minder dan Revolver, Sgt Pepper, Abbey Road en Magical Mystery Tour.
Gedurende de opnames waren er reeds grote spanningen in de studio. Lennon en McCartney waren elk vaak gelijktijdig in aparte studios bezig met opnemen. Yoko Ono mocht er gewoon bij zijn en Ringo Starr verliet zelfs boos de opnames. Wat de samenhang in de band deed afnemen.
't Album lijkt nu meer op een als los zand aan elkaar hangende verzameling individuële songs.
De Beatles hadden het idee nog te veel afhankelijk te zijn van de opbouwende kritiek van producer George Martin en vonden dat hij zich er niet te veel mee zou moeten bemoeien en zijn werkdiscipline ontbrak grotendeels met de witte dubbelaar als resultaat.
Een plaat die volgens mij inderdaad beter als enkelvoudig album met hier en daar wat bijfgeschaafde songs op de markt gebracht had moeten worden. Maar dat is mijn smaak. Dat zei George Martin zelf later trouwens in een interview ook een keer.
Feit is iig dat Abbey Road weer op de oude manier is opgenomen en het resultaat merkbaar beter is.
Sergeant Pepper zal je een stuk beter gaan bevallen.

nicoot
Dit was m'n eerste "album"-kennismaking met de Beatles zo'n 3 jaar geleden pas. Ik kende zoals iedereen wel de singles Yesterday, Let It Be, Hey Jude en dergelijke, maar die zijn tegenwoordig wat uitgemolken (beetje zoals Wish You Were Here van Pink Floyd) en dus ging ik in de bib eens bij de 'B' kijken. Sgt. Pepper lag daar stof te vergaren en ik dacht, ik neem die eens mee. Conceptueel zeer deftig, ambitieus en ik vond 'm meteen goed. Pop, maar net wat anders dan de pop van nu (zeg maar, sterk verschillend van die van nu). Progressieve, ambitieuze pop, met heel wat lsd-invloeden (Benefit of Mr. Kite alleen al...). En toen ik 'm vanbuiten kende, was m'n Beatles honger raar maar waar gestild. Ging niet op zoek naar andere albums... Tot m'n stiefvader op een doordeweekse dag met de Remasters box thuiskwam... Revolver, Rubber Soul, Abbey Road, deze hier, Help,... Wat een heerlijke pop toch.

avatar van rudiger
ricardo schreef:

Ervan houden is een iets ander verhaal natuurlijk.

Daar zeg je het juiste Ricco . Ik denk niet dat The Beatles iets voor jou is .
Wel denk ik dat voor jou een verzamelaar van Fab Four het beste is .