Editors - The Weight of Your Love (2013)

Label: Kitchenware

1. The Weight (4:32)
  2. Sugar (4:16)
  3. A Ton of Love (3:58)
  4. What Is This Thing Called Love (4:12)
  5. Honesty (4:49)
  6. Nothing (5:15)
  7. Formaldehyde (3:50)
  8. Hyena (3:39)
  9. Two Hearted Spider (4:31)
  10. The Phone Book (4:31)
  11. Bird of Prey (4:46)
  12. The Sting * (4:08)
  13. Get Low * (3:30)
  14. Comrade Spill My Blood * (3:59)
  15. Hyena [Acoustic Version] * (3:44)
  16. Nothing [Acoustic Version] * (5:32)
  17. A Ton of Love [Acoustic Version] * (3:12)
  18. Formaldehyde [Acoustic Version] * (4:37)
avatar van steph b
Dit album klinkt een stuk rustiger dan zijn voorgangers. Dat is eigenlijk het eerste wat me opvalt aan deze plaat. Maar het lijkt wel of Editors niets bij mij verkeerd kan doen, want na 1x luisteren ben ik zeer tevreden over dit album. Vooral track 7 en 8 vielen meteen op, en de eerste 3 zijn ook goed, maar zoals ik al zei, heel rustig.
Cd 2 is zometeen aan de beurt. Een goed gevoel heb ik zeker over dit album, maar hoop niet dat hun concerten té rustig gaan worden, heb namelijk kaarten voor ziggo-dome aan het eind van het jaar

avatar van steph b
En wat lijkt het gitaarwerk van The Weight veel op Depeche Mode! Behind the Wheel-achtig!

avatar van Vinck
Tweede CD nu aan het beluisteren en die akoestische uitvoeringen zijn echt bloedmooi. Zeker 'Formaldehyde', die wordt omgetoverd in een ontroerende ballad. Top!

Zwan
Gister de deluxe versie gekocht incl. half uur durende docu over het maken van dit album en het hoe en waarom rond het vertrek van Chris. De nieuwe gitarist Justin Lockey van Yourcodenameis:milo. en keyboard speler Elliot Williams. Ook komt Kings of Leon producer Jacquire King aan het woord.

Door deze insides nog meer begrip gekregen voor de nieuwe koers op dit album en de nieuwe songs van Tom.

Ook zijn de drie bonustracks erg lekker met Get Low als hoogtepunt. Ook de acoustische versie van Nothing steekt er bovenuit en maakt de wat mindere arrangementen van het origineel ruimschoots goed.

Ik ga dit album steeds meer waarderen.

Interessante post.
Zou je dit verder kunnen toelichten ? Ik ben ook erg benieuwd.
Hebben ze definitief afscheid genomen van het geluid op de vorige albums ?
Waarom is Chris eruit gestapt en wat gaat hij doen in de toekomst.

Overigens kreeg ik bij de 2CD uitvoering een 7" exemplaar van A Ton Of Love kado

Dikkop
De documentaire
Goeie tip Zwan.
Blijkbaar heeft Chris de band niet verlaten maar hebben ze hem gevraagd om de band te verlaten.

Interessante post.
Zou je dit verder kunnen toelichten ? Ik ben ook erg benieuwd.
Hebben ze definitief afscheid genomen van het geluid op de vorige albums ?
Waarom is Chris eruit gestapt en wat gaat hij doen in de toekomst.

De voornaamste reden van het vertrek van Chris is volgens de band de eerste opname sessie na de InThis Light tour van een nieuw album.
Ze hadden Flood gevraagd voor de productie en zijn met een aantal nieuwe song ideeen aan het werk gegaan.
Uit deze sessie is eigenlijk niets gekomen en de reden was dat ze het niet eens konden worden over wat Chris wilde doen met de song arrangementen. Hij wilde een Back Room deel 2 maken en de rest zag dat niet zitten.
Ze hebben toen aan Chris gevraagd of hij de band wilde verlaten. Ed Lay geeft aan dat het niet de schuld van Chris was maar soms kan je gewoon niet verder als de ideeen te ver uit elkaar lopen.

Zwan schreef:

Hij wilde een Back Room deel 2 maken en de rest zag dat niet zitten.
Ze hebben toen aan Chris gevraagd of hij de band wilde verlaten

Toch jammer hoor
Van de oude sound is dus afscheid genomen ?
Ik zou toch graag weer het venijn en de scherpe kantjes terug horen.

Dikkop
Ik had ook zeer graag een vervolg gezien op The Back Room.
Chris zal ooit wel terug zelf muziek maken hoop ik.

Dikkop schreef:
Ik had ook zeer graag een vervolg gezien op The Back Room.
Chris zal ooit wel terug zelf muziek maken hoop ik.

Mijn mening is dat een band niet in het verleden moet blijven hangen. The Back Room staat al in mijn cd kast en is niet te evenaren.

avatar van sjoerd148
Vanavond op Canvas trouwens diezelfde documentaire.
Toch goed dat ze op deze manier duidelijkheid geven.
Chris gaat niet meer terugkomen.

sjoerd148 schreef:
Vanavond op Canvas trouwens diezelfde documentaire.
Toch goed dat ze op deze manier duidelijkheid geven.
Chris gaat niet meer terugkomen.
INMusic Festival

Dat is een lekkere setlist

Dikkop schreef:
De documentaire
Goeie tip Zwan.

Net even bekeken.
Interessant vond ik dat Russell aangeeft dat Elliott Willams zich na de tour weer gaat richten op AIrship maar dat Justin Lockley zich wel 100% op Editors gaat focussen.
En er werd voorzichtig over nieuwe nummers gesproken.

INMusic Festival

Nou: wat wil een mens nog meer? Dat ziet er goed uit! Een mooie mix van oud en nieuw. En zowel Sugar, The Phone Book als mijn 'Geheimfavorit' Birds of Prey, met die overheerlijke beat.

avatar van Gloeilamp
Ik verhoog naar 4,5*. Dit album wist me vannacht tijdens een lange treinrit zo hard te raken, dat ik eigenlijk niet anders kan. Ook Hyena en Bird of Prey pakken me nu stukken beter dan eerst. Two Hearted Spider blijft mijn favoriet, wat een geweldig nummer is dat toch.

avatar van erwinz
Veel wisselende reacties. Ik vind het zelf een bijzonder overtuigende plaat. Er is nog steeds een plekje voor de invloeden uit het verleden, maar Editors slaat ook nieuwe wegen in. Het sterrendom lonkt, maar voor Editors niet tegen elke prijs. En The Weight Of Your LOve wordt alleen maar beter.

Lees mijn volledige recensie op: De krenten uit de pop: Editors - The Weight Of Your Love - dekrentenuitdepop.blogspot.nl

Erwin

Mooie review Erwin

Met Sugar hebben ze toch wel 1 van hun beste songs tot nu toe geschreven. Fantastisch nummer.

Sjakiebakker
Musicmeter geneuzel is weer begonnen. Editors schijnen iets te groot te worden dus afkraken die handel...

avatar van Mctijn
Sjakiebakker schreef:

Je kan niet begrijpen dat er mensen zijn die dit album oprecht een stuk minder vinden dan de vorige albums?

Live zullen enkele nummers wel weer goed tot hun recht komen, maar ik vind dit album echt 3 kwartier middelmaat. Daar ga ik mijn tijd niet aan verdoen, er zijn veel goede albums uitgekomen dit jaar
Wellicht kunnen de heren me over 2 jaar weer boeien....

Sjakiebakker schreef:

In dit geval is het voor een deeltje waar. Ik zag dat iemand weer plompverloren 1,0* had gegeven, terwijl deze muziek best in zijn straatje past. Een veel groter deel echter geeft gewoon eerlijk zijn oordeel over de muziek. Dat er soms een wat snobbige afronding naar beneden is, hoort erbij.
Dat zag je vooral een maand terug, toen dit album net en eventjes maar gelekt was en sommige fanboys teleurgesteld waren. Maar ja, dat mogen ze natuurlijk zijn. Zoals sommigen misschien is opgevallen, heb ik de 3,12 score die daaruit voort kwam, ter discussie gesteld. Daarvoor biedt dit album namelijk veel meer moois dan '3 kwartier middelmaat'.

Kom op, Editors waren al vrij snel groot.
Het eerste album sloeg gelijk aan, zo ook hun tweede.
Met hun derde hadden velen meer moeite, maar ook dat werd aardig opgepakt, zeker Papilion.
Deze mist gewoon een stukje spanning, en komt voor mij te veel op veilig over.
Blijkbaar is het gemis van het opgestapte bandlid groter dan verwacht.

avatar van Slowgaze
Sjakiebakker schreef:

Tja, ik voel me zelf altijd wel een beetje zo'n heel verantwoorde lul als een band doorbreekt met minder interessant of kwalitatief gewoon minder goed materiaal dan wat ze eerst deden, maar ik vind zelf oprecht An End is a Start een aantal stappen terug t.o.v. het debuut. Maar ja, probeer dat eens rustig duidelijk te maken zonder dat je gelijk weggezet wordt als iemand die bands hun nieuwe succes niet gunt.

Sjakiebakker
Ik bedoel hier mee alleen aan te geven dat er inderdaad weer plompverloren 1.0 e.d. worden gegeven. Absoluut een minder album dan hun eerste twee maar na diverse luisterbeurten vindt ik het toch zo slecht nog niet. Nieuwe bezetting, met een ander geluid, het is even wennen. Ik vindt het in ieder geval een uitstekende, rijke en gevarieerde plaat geworden.

deric raven schreef:
Kom op, Editors waren al vrij snel groot.
Het eerste album sloeg gelijk aan, zo ook hun tweede.
Deze mist gewoon een stukje spanning, en komt voor mij te veel op veilig over.
Blijkbaar is het gemis van het opgestapte bandlid groter dan verwacht.

Alles behalve veilig vind ik. Een veilig album had hier hogere ogen gegooid.

Zwan schreef:

Alles behalve veilig vind ik. Een veilig album had hier hogere ogen gegooid.

De band zelf omschrijft het nieuwe album als experimenteel omdat het anders klinkt dan hun voorgaande werk. Het klinkt inderdaad anders maar totaal niet speciaal. Alsof Coldplay iets ruigere nummers is gaan maken en als Kings of Leon klinkt, Beetje dat idee. Ik had graag een combinatie van hun voorgaande drie albums gehoord. Een combinatie van het gitaarwerk van de eerste 2 platen en de synths van het derde album, een beetje zoals de live uitvoering van sommige nummers op deze plaat voordat ze om zeep waren geholpen.

SOAD schreef:

De band zelf omschrijft het nieuwe album als experimenteel omdat het anders klinkt dan hun voorgaande werk. Het klinkt inderdaad anders maar totaal niet speciaal. Alsof Coldplay iets ruigere nummers is gaan maken en als Kings of Leon klinkt, Beetje dat idee. Ik had graag een combinatie van hun voorgaande drie albums gehoord. Een combinatie van het gitaarwerk van de eerste 2 platen en de synths van het derde album, een beetje zoals live uitvoering van sommige nummers op deze plaat voordat ze om zeep waren geholpen.

Iets ruigere Coldplay die als Kings of Leon klinkt. Mijn interesse is gewekt

Iets ruigere Coldplay die als Kings of Leon klinkt. Mijn interesse is gewekt

Ik vind een meer gitaar georiënteerde plaat helemaal niet erg maar het lijkt nu gewoon of ze hun herkenbare sound kwijtzijn. Als ik naar de oude Editors luister hoor ik gemeende dramatiek in een hoop nummers. Ik voelde het gewoon. Op dit album hoor ik nummers die gemaakt zijn voor de radio of stadions.

SOAD schreef:

Het enige nummer wat op de radio zou kunnen is What is This Thing vind ik. Ik ben er ook van overtuigd gezien de documentaire dat ze dit album niet hebben gemaakt voor de radiostations.

Tip trouwens. Vanavond op Canvas 23.00 uur.

avatar van IllumSphere
Ik heb hem daarnet even opgezet en alhoewel dit niet de beste Editors plaat zal worden, vond ik het beter dan de wat de single deed vermoeden. Ook had ik het gevoel dat er een totaal andere versie van A Ton of Love hier op de plaat staat dan de versie die de plaat aankondigde. Nog enkele keren draaien en dan weet ik het helemaal zeker wat ik er uiteindelijk van vind.