David Gilmour - On an Island (2006)

Label: EMI

1. Castellorizon (3:54)
  2. On an Island (6:47)
  3. The Blue (5:26)
  4. Take a Breath (5:45)
  5. Red Sky at Night (2:51)
  6. This Heaven (4:24)
  7. Then I Close My Eyes (5:27)
  8. Smile (4:03)
  9. A Pocketful of Stones (6:18)
  10. Where We Start (6:46)
Joy
ik zeg wel degelijk wat over de muziek

ik denk oprecht dat zijn muziek vooral goed valt bij mensen zo boven de 40/45 die floyd , en gilmours muziek is gewoon floyd wat mij betreft, kennen vanuit hun jeugd

Heerlijk dit album, kijk maar eens naar m'n top 10

Voor mij is dit album A "Joy" to the world

Gilmour is een ouwe lul , die muziek maakt voor dezelfde categorie.
Daar hoor jij toch niet bij Henk-Jan.

avatar van Lamontagne
Ruud gezien jouw waardering voor dit album schaar jij je dus bij dezelfde kudde.

Maar serieus ik heb dit album vanaf 6 maart 2006 zeker 3 maal in de week op staan daarna kwam de dvd waarop de muziek live nog uitgebalanceerder klinkt. Dit album is persoonlijk en bevat meerdere muziekstijlen waar je wel meerdere draaibeurten aan moet besteden wil je het helemaal bevatten.

En inderdaad er zitten geen Young lust of Dogs of Run like hell nummers op en ook het venijnige van Waters is er allang niet meer bij, maar Gilmour heeft dat ook al bewezen bij het laatste Floyd album en tournee dat hij daar ook met zijn songs prima mee wegkomt. (en laten we op deze MUME die discussie over waters en Pink Floyd de scheiding van 25 jaar geleden nou eens een punt achterzetten)

Wat overblijft op dit album is een mooi thematisch album met als onderwerp zijn familie leven en angst voor de dood. Uitgesplitst in instrumentale, rock, blues, easy listening, rijkelijk georchestreerde nummers die je na verloop van tijd bij de strot blijven grijpen.

Hierbij verklaar ik Where we start als ode aan m'n vrouw en Then I close my eyes aan mijn overleden opa dus mede een zeer persoonlijk album voor mezelf.

Binnen nu en 3 weken verschijnt het concert van Polen waar dit album in 5.1 uitvoering bijzit dus dan zal er wel een andere nr. 1 komen en ben benieuwd of de desbetreffende "ouwe lul" ook als ouwe lul dan bestempeld kan worden na zo'n wervelend concert.

beaster1256 schreef:
fantastische cd en in september komt er een dubbele david gilmour live in gdansk uit

waaaaaaaaaw

Dat is deze maand toch ?

YEZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZ!!!

avatar van rudiger

AH , wat worden we weer verwend , wel zorgen dat de beurs goed gevuld is .
Maar liefst 5 verschillende versies komen er van uit .

Ja jongen, het is geen goedkope liefhebberij maar we "stelen" in ieder geval niet

avatar van Bluebird
De CD's hebben in ieder geval mijn interesse voor in het koekblik. Voor de beelden heb ik genoeg aan de Royal Albert Hall DVD. Is dat jouw eigen blog rudiger?

Bluebird schreef:

In het koekblik ?

Ik heb hem al besteld bij Cosmox en scheelde alweer een tientje

Het wordt een mooi najaar, het zal door verschillende criteria wel weer omschreven worden als uitmelken, maar dat gaat bij dit

avatar van Crush
0,5
Uitmelken vind ik anders een prima omschrijving als het gaat om meer van hetzelfde, zoals hier het geval is.

pakket zeker niet op!!!

De 4 of de 5 disc versie , en aan wat voor bedrag moeten we aan gaan denken.

rudiger schreef:

In het koekblik ?

Iets anders kan een motorrijder niet maken van een auto.

pakket zeker niet op!!!

De 5 disc special edition gaat 69.99 kosten , vanmorgen besteld.

[quote="

De 5 disc special edition gaat 69.99 kosten , vanmorgen besteld. [/quote] Kijk, zie hier de "echte" de echte fan!!! Zo ben ik nou ook bij bijn muzikale helden. En mijn maten dan maar lachen en zeggen dat zij 'm gratis van internet "afplukken" of bij komen vragen of ik 'm wil branden. Noudan maar een beetje "gek" maar het originele is altijd mooier om te hebben

avatar van ricardo
tuurlijk is het org veel mooier, maar om nou een special edition te gaan kopen die 70 euro gaat kosten vind ik wel een beetje veel van het goede, als ik het gewone album zou nemen dan zal dat voor mij al volstaan, want als ik hier een 5 disc uitvoering van zou hebben zal die waarschijnlijk in de kast blijven staan te stof happen. is dit zo goed dan dat er een 5 disc uitvoering van op markt moet komen. ik vraag het mij af. ik heb de dvd David Gilmour in concert al, verder ben ik ook niet een echte dvd man,meer een cd luisteraar. er is al zat van Gilmour op de markt vind ik want je hebt ook nog een dvd van een concert in The Royal Albert hall geloof ik.

Dan moet je een héle echte fan zijn en verzamelaarsbloed hebben.

avatar van Bluebird
Ik zou niet weten waarom ik al die DVD's erbij zou moeten hebben. Dat is alleen maar meer van hetzelfde en zal inderdaad maar in de kast blijven staan. De reguliere *Remember That Night* DVD geeft al een perfecte impressie. Voor in de cdspeler ga ik in ieder geval wel de 2-disc edition aanschaffen. Dan past die mooi in het rijtje livealbums van PF, Waters en Gilmour bij elkaar.

Joy
als echt fan betekend, weer veel te veel geld betalen voor iets wat nauwelijks wat toevoegt dan ben ik gelukkig geen echte fan, van wie dan ook

in dit geval is het muzikaal nog eens om giga van te gapen

avatar van ricardo
@ Bluebird: zo is het, gewoon weloverwogen keuzes maken en niet blind kopen, dat doe ik ook niet, dan geef ik liever mijn geld uit om nieuwe muziek te ontdekken ipv tot in den treure grijsgedraaide nummers in verschillende uitvoeringen te gaan aanschaffen. er is nog zoveel meer te ontdekken. maar daarom ben ik ook niet een 'echte' fan ergens van waar ik alles van moet hebben, nee gewoon het beste werk volstaat bij mij meestal wel, want de mindere albums van de div artiesten draai ik dan toch nooit weer. van Pink Floyd en Zappa heb ik de meeste albums org, maar daar hoef ik de mindere albums ook niet org van te hebben. van PF heb ik overigens alle albums wel org zowel live als studio als enigste band overigens.

avatar van rudiger
Ieder moet natuurlijk zelf weten wat hij of zij met het geld doet , ik geniet een prima inkomen , ik ken mensen die in het weekend voor 150 euro verzuipen , dan koop ik liever zo`n mooie box , doe een dvd erin , beertender koud en zo kan ik ook genieten .
Trouwens de 3 cd en 2 dvd box zit `n extra live cd bij , `n 20 pagina boekwerk , postcards , en `n gitaar plectrum .
Het is net wat `n gek ervoor uit wil geven , en ik ben vaak `n beeetje gek.
Maar er komen ook goedkopere versies van uit , dus voor elk budget is er wat .
Luistergroetjes .

avatar van ricardo
O maar je moet het ook niet zien als een verwijt rudiger, je hebt groot gelijk, als jij je er goed bij voelt dat je die box gaat kopen moet je dat zeker doen. ik post alleen maar hoe ik er voor mijzelf over denk, en ik respecteer zeker jouw muzieksmaak en jouw mening dat weet je. ik heb ook een behoorlijk inkomen en hoef ook niet op een paar honderd te kijken, maar ik blijf daarom nog wel selectief opletten wat ik ga aanschaffen.

Joy
ken ook mensen die een dikke amerikaan rijden en daar steek ik die centen dan liever in

avatar van Gerards Dream
Smile zou wel een goede soundtrack kunnen zijn bij deze discussie.

ricardo schreef:

Precies. Het gaat mij in ieder geval voornamelijk om de muziek en al die overvloed aan beelden en extra informatie halen soms helemaal de spanning eruit. Als het de moeite waard is en ik wil een band of artiest op ZIEN treden en/of visuele effecten geven een bijzondere meerwaarde is het een ander verhaal. Maar dan nog is 1 keer voldoende. Met budget heeft het ook in mijn geval weinig van doen. Ik wil gewoon hebben wat ik essentieel vind en daarmee is de kous af.

Joy schreef:
Een dikke Chevy Baretta met 2.2 liter motor en met brede 155 banden eronder zeker. nu over dit album, het is bij vlagen nog wel aardig,maar ik vind dat vooral de inspiratie en het enthousiastme ontbreekt bij de div nummers hier, dit itt de laatste 2 albums van PF waar Gilmour de regie en leiding in handen heeft, nee op dit album is het vuurtje bij hem duidelijk gedoofd of geblust zo iedereen wil. ik vind dit album dan ook zeker de moeite niet om org aan te gaan schaffen,ik houd het wel bij de pindakaas versie.

Joy
das geen chevy, das een deawoo, oftewel bami

ik hou ut bij een v8;)

magoed

ik heb dit plaatje toch een aantal maanden op mij comp gehad, en steeds als ik het opzette dacht ik vrij snel , nee, weer niet
inmiddels issie van mijn comp verdwenen

wellicht dat ik het ooit wel ok vind, who knows, maar ik heb het donkerbruine vermoeden van niet, nooit

avatar van IntoMusic
Het is niet eerlijk! Nu ik Live in Gdansk aan het grijsdraaien ben en toch weer even On an Island opzet, ga je de vergelijking natuurlijk snel maken. Live is dit album vele malen mooier uitgevoerd en voel/hoor je de sfeer bij elk nummer die bij dit album past.
Toch geef ik een half sterretje meer, alhoewel dat waarschijnlijk komt door het live-album . Echter kan ik dit album veel meer waarderen als de eerste paar draaibeurten.

avatar van Bluebird
Van mij mag ie als onderzetter voor mn whisky nu ik Live In Gdansk heb. Denk niet dat ik die ooit nog ga draaien maar het rode linnen ruggetje staat toch interessant tussen de plastic doosjes.

avatar van Lamontagne
Deze haal ik uit m´n top 10 omdat in m´n box live in gdansk deze schitterende plaat in 5.1 staat dus dubbel zo lekker.

Inderdaad live komt hij nog beter tot z´n recht