David Gilmour - On an Island (2006)

Label: EMI

1. Castellorizon (3:54)
  2. On an Island (6:47)
  3. The Blue (5:26)
  4. Take a Breath (5:45)
  5. Red Sky at Night (2:51)
  6. This Heaven (4:24)
  7. Then I Close My Eyes (5:27)
  8. Smile (4:03)
  9. A Pocketful of Stones (6:18)
  10. Where We Start (6:46)
avatar van Rogyros
Veel mensen twisten over Gilmour en Waters. Ik denk niet dat er veel mensen zijn die vinden dat Waters een betere uitvoerder is dan Gimour. Gilmour heeft een goeie stem, en kan geweldig gitaar spelen. Volgens wikipedia wordt hij beschouwd als een van de beste gitaristen ooit. En ik denk dat dat wel klopt. Niemand zal Waters een begenadigd bassist vinden, of een geweldige zanger.

Wel heeft Waters een creatief muziekbrein waar je u tegen zegt. Gilmour heeft ook een groot muzikaal brein. Ik denk dat bij Pink Floyd de kracht was dat ze elkaar versterkten. Gilmour mist Waters niet, en Waters mist Gilmour niet. Maar misschien missen ze elkaar wel.

Ik ben zelf meer fan van Gilmours werk dan dat van Waters. Maar beiden grootheden.

Dit album vind ik erg goed. Het is inderdaad wel rustig, maar soms zo goed, zo fijnbesnaard. En de stem van Gilmour doet het ook altijd goed. On an Island is echt super, maar er zijn meer pareltjes. Smile is zo rustig, maar zo subtiel mooi. Gilmour is gewoon beregoed!

avatar van Apieknar
Mmm, heerlijk dit album. Lekker om de dag mee te beginnen. De eerste vier nummers vind ik toch wel het hoogtepunt. Daarna wordt het wat minder, maar slecht wordt het sowieso niet. Het nummer Take A Breath vind ik erg mooi.

Hopelijk brengt hij nog eens iets uit zoals dit. Zou ik niet erg vinden. ^^

avatar van IntoMusic
Zojuist weer eens dit album gedraaid en bedacht mij dat David eigenlijk dezelfde kant op is gegaan als Mark knopfler. Natuurlijk niet qua stijl, maar meer datgene doen wat hij volgens mij leuk vind.
Niet meer (net zoals Mark) nadruk leggen op de gitaarsolo's (meer als achtergrondbegeleiding en herkenbare riedeltjes), maar meer op teksten en het creëren van sfeer. Op dit album komt dat ook zeer goed naar voren. Alleen Take a breath heeft nog wat weg van de 'oude' Gilmour, maar de rest neemt mij mee naar een onbewoond eiland met alle toeters en bellen eraan.

Knap, gedurfd en zeker geslaagd. Mijn stem van 4 sterren blijft

avatar van Bluebird
Qua teksten is Gilmour er vergeleken met PF en zelfs zijn oudere solowerk niet bepaald op vooruitgegaan. Daarbij speelt zijn gitaar gelukkig nog steeds de hoofdrol. De enige overeenkomst met Knopfler op dit moment is eigenlijk dat je er een flinke pot sterke koffie bij nodig hebt.

avatar van ricardo
Deze zou ik gewoon links laten liggen als er geintereseerden in dit album zouden zijn, en natuurlijk gewoon voor live in gdansk gaan. Is gewoon een paar klassen beter dan deze slaapverwekkende en gezapige vertoning. gdansk is veel sfeervoller gedaan, en met een betere productie ook.

avatar van IntoMusic
Niet mee eens, aangezien je studio niet met live kunt vergelijken qua sfeer. Maar goed, kwestie van smaak en ik zet met name deze studio op tijdens de relax uurtjes.
Natuurlijk vind ik het album beter uitkomen op gdansk, maar met het oorspronkelijk bedoelde concept is niets mis mee. Je moet er alleen voor in de stemming zijn...

avatar van ricardo
Ik ben voor deze studio versie nooit in de stemming, bij mij gaat altijd gdansk in de spelert.

avatar van Bluebird
Op Gdansk ontbreken dan wel weer Crosby, Nash en Wyatt die wel op het studioalbum maar niet te vergeten ook op de zeer aan te bevelen dvd ''Remember That Night'' present zijn die helaas niet op cd is verschenen. Ik moet ook bekennen dat het originele album na aanschaf van beide live compilaties redelijk overbodig is geworden en nu alleen nog een verzamelwaarde heeft.

avatar van ricardo
De Remember That Nigt dvd heb ik nu ook gedeeltes van gezien vorige week bij een kennis op een verjaardag, en die is de moeite zeer waard ook, net als Gdansk. Gdansk vind ik door het symphonie orkest nog wel iets sfeervoller klinken dan de Remember That Night dvd. Dit album heb ik niet org in huis, ik heb de gedownloade versie, en ga hem omdat hij verzamelaarswaarde zou hebben zeker niet meer org kopen.

avatar van IntoMusic
Zag net op het kanaal 'Het Gesprek' de uitzending Live from Abbey Road met David Gilmour die 3 nummers van dit album live ten gehore bracht. Rick Wright was er ook nog bij en wat een heerlijke uitvoering van Take a Breath en On an island. Smile was ook goed, alhoewel ik dat nummer toch het minste vind.
Dit album blijft iets moois hebben en als ik weer een aantal nummers heb gehoord, pakt het je wel weer. Tuurlijk is live in Gdansk geweldig en komt dit album live beter uit de verf. Maar op zo'n zweterige avond als nu met een whisky erbij... mooi album

avatar van prodi9y9
deze man heeft het nog. heerlijk die rust in de nummers. album wordt steeds beter bij mij!

avatar van prodi9y9
then i close my eyes vind ik de beste track. ben blijkbaar wel zon beetje de enige:D

avatar van Rogyros
Een aantal mensen prefereert live in Gdansk boven dit album. Dan is absoluut de dvd Remember That Night aan te raden. Als we daarop konden stemmen zou hij de volle vijf sterren geven. Dat is zo goed. Het gedeelte van On An Island is goed, maar de Pink Floyd nummers daarna zijn nog beter. Zo verbluffend goed. En vooral met Crosby en Nash. Deze is echt iedereen aan te bevelen.

avatar van rkdev
Vanavond het titelnummer gehoord in het programma "Live at Abbey Road". Schitterend zeg ! Zal binnenkort dit album eens gaan beluisteren.

avatar van bikkel2
Rogyros schreef:

Ik kan het alleen maar met je eens zijn . On an Island wordt daar prima vertolkt en Crosby & nash leveren een puike bijdrage .
Maar ook op Remember That Night kan het hele album mij niet geheel boeien . Maar ik vind 'm al een stuk beter dan voor ik de dvd kocht . Het komt in ieder geval wat meer tot leven daar .

avatar van ChrisX
rkdev schreef:

De studio-versie is wat kalmer van toon dan de live-versie zoals je die hebt gezien maar het is absoluut 1 van de prijsnummers van dit album.

ricardo schreef:

Ik ben het met je eens ricardo. Ik vind dit album maar voortkabbelen, er zit gewoon geen spanning in. Take A Breath is nog wel aardig, maar dan gaat het gewoon weer op dezelfde weg door. Er zit geen pit in.

avatar van musician
Muziek voor na elven. Op de televisie Zen TV., dat past goed bij dat eiland.

Op de bühne heeft Gilmour een heel wat betere versie van deze cd neergezet op Live in Gdansk, heb ik begrepen. Die moet ik nog steeds eens kopen.

Maar wel erg flauw, om i.d.d. zo'n futloze studio-cd uit te brengen. Ik verlaag naar 3. Misschien dat ik de live cd beter ga beoordelen.

avatar van ricardo
Die live in gdansk is idd een stuk meer de moeite waard dan deze saaie en gezapige studio cd. Een stuk levendiger klinken de nummers daarop, en de sfeer voelt ook een stuk beter op dat album.

m3LL3
Wat me juist altijd gefascineerd heeft aan Pink Floyd zijn de ambient-aandoenende geluidjes en de solo's. Prima plaat voor mij dus .

avatar van Hans Brouwer
Stijn_Slayer schreef:
Er zit geen pit in.
Roger Waters, ook ex Pink Floyd, maakt pas albums met pit. "On an Island (2006)" is een album die ik mijn schoonmoeder nog niet kado zou doen Ik moet er zo ontzettend van geeuwen .

Joy
gilmour heeft het nog?

wat dan?

een pensioentje?

avatar van Bluebird
Een pensioentje dat wij in een heel leven niet bij elkaar zullen zien. Dat maakt genoegzaam en lui en dat is te horen. Toch is dit best een fijn plaatje als je in de stemming bent. Maar dan moet je ook echt helemaal niks meer kunnen en willen.

Ik vind dit album toch best ok. Gezien zijn vorige,voor mij, mindere albums bewijst Gilmour met dit album toch dat hij, na z'n meesterwerk, 'The Division Bell' (Pink Floyd) toch heerlijke solokwaliteiten heeft.
Ik denk dat, mocht Waters hieraan zou kunnen meegewerkt hebben... dit een 5/5 zou geworden zijn.
Sommige nummers durven nogal eens iets te lange gitaarsolo's hebben... maar... als je sommige nummers van deze plaat Live ziet (op live in Gdansk bijvoorbeeld) dan apprecieer je ze des te meer.

Live komt het allemaal iets beter uit de verf (Remember that Night en Live in Gdansk), maar ook daar kan het me niet echt boeien.

Een jaar verder denk ik er nog precies hetzelfde over. Ik denk niet dat de klik ooit nog komt, maar wie weet...

avatar van rudiger

rudiger schreef:

jij hebt het ook nog ?

Wat dan ?

Een stomme opmerking ?

ach ja op sommige meningen van bepaalde personen moet je eigenlijk niet meer reageren waarschijnlijk heeft mr. Joy iets tegen Gilmour.

Ik weet niet hoe zijn cd (platen) kast er uit ziet want op elke pagina waar deze persoon verschijnt is er 9 van de 10 keer kritiek
(ongegronde naar mijn mening)

avatar van koel
Prachtig album van David. Waarom moesten we er zo lang op wachten! Wat een fantastische gitarist. Zo sfeervol kan hij spelen. Hopelijk komt er in de toekomst nog meer van zijn hand.

avatar van vigil
koel schreef:

Die toekomst is zelfs al een heel klein verleden. sinds afgelopen vrijdag in de winkel The Orb featuring David Gilmour - Metallic Spheres (2010)

avatar van koel
vigil schreef:

Thanks! Ga ik luisteren...