The Common Linnets - The Common Linnets (2014)

Country
Label: The Longplay

1. Calm After the Storm (3:32)
  2. Hungry Hands (3:52)
  3. Arms of Salvation (2:29)
  4. Still Loving After You (3:54)
  5. Sun Song (2:46)
  6. Lovers & Liars (3:36)
  7. Broken but Home (4:33)
  8. Before Complete Surrender (4:43)
  9. Where Do I Go with Me (3:36)
  10. Time Has No Mercy (2:48)
  11. Give Me a Reason (3:41)
  12. When Love Was King (4:06)
  13. Love Goes On (3:53)
  14. Broken but Home [Acoustic] * (4:39)
  15. Calm After the Storm [Acoustic] * (3:33)
  16. Time Has No Mercy [Acoustic] * (2:50)
  17. Hungry Hands [Acoustic] * (3:54)
  18. Still Loving After You [Acoustic] * (4:06)
  19. Christmas Around Me * (3:01)
kistenkuif
Lura schreef:
Hebben jullie misschien nog iets over het album te melden, heren?

Niks mis mee maar ook niet bijzonder goed, afgemeten aan het behoorlijke aantal recente en goeie releases in het genre, die mijn voorkeur hebben. Ik ben bovendien niet zo'n liefhebber van man/vrouw duo's, een paar uitzonderingen daargelaten (Parsons/Harris, Richard/Linda Thompson, Buddy/Julie Miller).

avatar van Mjuman
IK vind dit echt een PRACHTIG album het moet gezegd worden en ik gun Ilse volledig haar succes. Het album draait hier dag en nacht en we genieten continue met volle teugen. O, o, o wat is dit toch een prachtig en vindingrijk album van een van NL's meest vooraanstaande artiesten. Wat een prachtige muziek - alleen jammer dat ze het ALLEEN moet promoten.

Ik ga het album zo meteen weer draaien - ik raak er helemaal ontroerd van; prachtige muziek voor doorvoelde en doorwoelde zielen zoals de mijne.

Ik snap echt niet dat er zo veel onvolwassen en flauwe grappen over worden gemaakt. Het is een prachtig Nederlands product dat niet voldoende kan worden gewaardeerd. Lang gedacht dat The Tumbleweeds het beste waren dat NL ooit heeft geleverd op cuntry-gebied, of de voorlopers van Doe Maar wellicht, CCC Inc maar Tuckerville Ilse (ja ja) gaat er driedubbel en dwars overheen - prachtig gewoon!

avatar van bikkel2
Weten wij veel. Misschien liep (loopt) de samenwerking tussen Ilse en Waylon niet zo lekker.
We moeten denk ik niet vergeten dat dit artiesten zijn die normaal gesproken onder hun eigen naam werken.
Wie zijn wij eigenlijk om te bepalen of dit duo de kans moet pakken ?

Tuurlijk is het geweldige kans, maar weten wij iets over de achtergrond ?

Misschien is de goedlachse en continue giechelende De Lange in de praktijk ook niet zo'n makkelijke tante.

kistenkuif schreef:

Niks mis mee maar ook niet bijzonder goed, afgemeten aan het behoorlijke aantal recente en goeie releases in het genre die mijn voorkeur hebben.

De cd van Robert Plant en Alison Krauss ( Raising Sand) zal z'n rondjes wel gemaakt hebben bij The Common Linnets.

Jeetje, wat een gemiddelde. Wat moet je hier nou mee als je ook voor Gram en Emmylou kunt gaan?

avatar van Mjuman
Stijn_Slayer schreef:

Kiezen voor het schitterende NATIONALE product. Was ik minister van EZ of Ontwikkelingssamenwerking, zou ik subsidie verstrekken om die cd 5 - 8 euro goedkoper te maken: promo van het NL product én iets doen voor de ontwikkeling van regionale artiesten waar we trots op mogen zijn!

kistenkuif
bikkel2 schreef:

Geen schande, toch? Als bron van inspiratie niet het minste voorbeeld, alhoewel het album mij niet raakte. Wel mooi meegenomen dat het genre in deze delta weer wat opgelauwd is door onze nationale troeven.

Mjuman schreef:

Pas nou op. Je weet zelf dat er mensen zijn die dit soort reacties serieus nemen.

avatar van Rudi S
Ik hoop het wel

Straks meldt Frans Timmermans zich hier aan. Dan schrijf ik me uit, hoor!

kistenkuif schreef:

Zeker geen schande. Ilse heeft een echte stem voor dit genre. Beter dan de wat zoutloze gezichtloze pop die zij de laatste jaren maakt.

zaaf
hahahaha, een Mjuman die op deze manier in zn element is, lees ik graag!

zaaf schreef:
hahahaha, een Mjuman die op deze manier in zn element is, lees ik graag!

Het levert alleen geen zinvolle bijdrage aan dit topic. Hij heeft pagina's geleden al aangegeven dat hij het niks vindt. Dat kan, maar je hoeft je zelf toch niet te blijven herhalen? En voor grappen en grollen kan hij op de bühne gaan staan.

zaaf
sorry. mijn gevoel voor humor kan me wel eens meeslepen...

avatar van musician
Blijven rondhangen bij een album of een artiest waar je een hekel aan hebt, heeft bovendien iets armoedigs.

Wie dit album van The Common Linnets goed kan hebben, hoeft ook niet speciaal liefhebber te zijn van het Nederlandse/Polderpop Genre of juist andere (internationale) artiesten, die elke keer worden genoemd, te verafschuwen.

Dat suggereren alleen al is onzin. Het is inmiddels ook al 25 keer geschreven maar dat maakt het nog steeds geen waarheid.

The Common Linnets hebben naar mijn idee, voor wat het waard is, een redelijk internationale sound neergezet. Meer dan DeLange solo of Waylon. Het kan altijd beter maar het hier gaan afzetten tegen willekeurig alles wat al verschenen is heeft geen nut.

Bovendien is, ongeacht zijn vakmanschap, Gram Parsons al overleden in 1973. Moet worden geadviseerd het uitbrengen van nieuwe muziek eigenlijk na te laten omdat met Gram Parsons oeuvre alles wat er aan goede muziek is uitgebracht al is verschenen?

avatar van dix
dix
Stijn_Slayer schreef:

"Koopt Nederlansche Waar, Dan Helpen Wij Elkaar"

zaaf schreef:
sorry. mijn gevoel voor humor kan me wel eens meeslepen...

Mijn gevoel voor humor is erg goed ontwikkeld, Zaaf.

avatar van Slowgaze
Mjuman schreef:
prachtig gewoon!

Sjef van Oekel represent represent y'all.

avatar van Lura
Nu moet ik toch even vomeren, als het ware

musician schreef:

Nee, maar tijd is schaars en muziek is er in overvloed. Waarom genoegen nemen met minder? Voor The Common Linnets zijn er talloze opties die authentieker klinken of creatiever zijn. In Nederland doet men na zo'n onnozel festival ineens alsof country weer hip is. In werkelijkheid gebeuren daar de laatste jaren al heel lang mooie dingen. Ook nog eens zonder jaren 80-Bruce Springsteensausje ('Calm after the Storm').

Ik hoorde gisteren op televisie dat Ilse DeLange dit album voornamelijk als solo album claimt, met Waylon als een van de gastzangers........

avatar van musician
Stijn_Slayer schreef:

Je begeeft je hier op glad ijs, omdat het allemaal volledig subjectief is wat je schrijft en constateert.
Dr. Stijn zal eens voorschrijven wat goed en niet goed voor je is!

Zelfs al heb je inhoudelijk gelijk, mogen andere mensen dan niet van andere muziek/artiesten houden en waarom zouden The Common Linnets moeten worden afgerekend op het niveau van artiesten die jij toevallig goed vind?

Je maakt een, en dat is op zich al twijfelachtig, indeling op genre en dan blijken The Common Linnets ineens tot dezelfde groep van artiesten te behoren als Gram Parsons, Emmylou Harris etc.

Op zich geef je ze daar al ongewild een groter compliment mee dan dat ze wellicht verdienen. De vraag is echter of je indeling wel klopt en of The Common Linnets wel beoogd hebben om country te maken zoals de artiesten die je noemde of dat dit album niet meer is dan dat het er in de verte misschien wel eens aan heeft geroken.

Je kunt daarom niet verder komen dan het uitsluitend beoordelen van dit album. En verder Gram Parsons, Emmylou Harris etc. laten voor wat ze zijn. Als ze in jouw ogen vér verheven zijn boven de Common Linnets, wat zou je je dan druk maken?

De geïnteresseerden in The Common Linnets zijn niet per se dezelfden als de liefhebbers van country in het algemeen. Het zou wel eens een andere doelgroep kunnen zijn. En dan ben je een roepende in de woestijn, hoewel dat bij country op zich natuurlijk een favoriete locatie is

Valt wel mee wat je zegt over subjectiviteit. Is het geen feit dat er gigantisch veel muziek is? En dat Nederland ineens in de ban van country is (ook al beperkt dat zich tot één groep)? En dat country de laatste jaren in iets kleinere kringen populair is? Ik heb die indeling trouwens niet gemaakt, het staat hier boven het album.

Ik maak mij verder helemaal niet druk. Ik zie dit gemiddelde en verbaas me oprecht, maar dat doe ik eigenlijk ook al jaren over het solosucces van Ilse de Lange. Country is er in allerlei verschillende vormen (al benaderen veel Nederlanders het genre wel enigszins stereotypisch). Met Nashville & Bakersfield van oudsher als klassieke tweedeling. De country-rock, gevormd door artiesten als Parsons, Furay, Hillman, zijn verder gegaan waar Bakersfield ophield. Daar hebben The Common Linnets voor mijn smaak te weinig van, maar de combinatie man-vrouw is in de country genoeg om associaties aan Gram & Emmylou en Johnny & June op te roepen, nietwaar? Dat waren nu eenmaal iconen.

Ik houd ook niet van elke vorm van country. Dolly Parton en Conway Twitty kunnen me bijv. gestolen worden. Ilse en Waylon ook. Als The Common Linnets een instapper zijn, is dat mooi. Daarna snel door naar een album als deze: Gene Clark - Fantastic expedition of Dillard & Clark (1968) - YouTube

avatar van Lura
Wat een gezever, Stijn. Laat mensen in hun waarde. Ze kunnen heel goed zelf bepalen, wat goed voor hen is.

avatar van heartofsoul
Wel een beetje eens met Stijn. Over het album van The Common Linnets vel ik vooralsnog geen oordeel, en misschien komt dat er wel nooit van. Net als Stijn ben ik niet zo benieuwd. Dan onderzoek ik liever die albums van bijvoorbeeld Buck Owens en George Jones die ik nog niet beluisterd heb.

Ik hanteer dan hetzelfde argument als hierboven: er is (te) veel muziek voorhanden, en ook als je je beperkt in je keuze blijft onze tijd beperkt (komt bij dat ik wat ouder ben dan Stijn). De meeste albums waar erg veel belangstelling voor is op dit forum stellen mij teleur als ik ze een keer per ongeluk beluister. Dan maar liever Brahms, Mingus, John Lee Hooker of Frank Sinatra.

Lura schreef:

Jij en Hans hechten wel héél veel waarde aan één zinnetje dat ik heb getypt, zeg. Ik mag toch zeker melden dat ik dit weinig authentiek en creatief vind? Het gros van mijn berichten licht alleen toe hoe ik het zelf zie.

Countrypuristen, en daar reken ik mezelf een beetje toe, kunnen hier waarschijnlijk weinig mee, maar ik zeg helemaal niet dat niemand dit mag luisteren. Ik hoop wel dat dit niet meteen het eindstation is. Als dat al gezever is... Om te zeggen dat ik mensen niet in hun waarde laat, vind ik echt unfair.

heartofsoul schreef:

Dat is bij mij ook zo, maar toevallig vind ik dit een aardig album. Wat kan mij het schelen, of het populair is of niet.

Stijn_Slayer schreef:

Met stelligheid durf ik te beweren dat ik meer dan waarschijnlijk tot de allergrootste countryliefhebbers op dit forum gerekend kan worden. Dit is dan geen puur country-album, maar wat zou dat?! Eindelijk is er beetje belangstelling voor country (en daar ben ik blij mee) en kunnen mensen zelf gaan ontdekken, dat er naast bijvoorbeeld Pussycat ook andere soorten country bestaat. En dat ook ondergewaardeerde artiesten als Mickey Newbury (die tot de allergrootsten behoort) daartoe gerekend moeten worden.

Behalve het 'maar wat zou dat?!' zeg ik exact hetzelfde als jij. Zeveraar.

avatar van Lura
Nee, dat staat er niet, Stijn. Er staat "kunnen mensen zelf gaan ontdekken", en jij begint direct aan te geven wat goed is voor anderen.