The Common Linnets - The Common Linnets (2014)

Country
Label: The Longplay

1. Calm After the Storm (3:32)
  2. Hungry Hands (3:52)
  3. Arms of Salvation (2:29)
  4. Still Loving After You (3:54)
  5. Sun Song (2:46)
  6. Lovers & Liars (3:36)
  7. Broken but Home (4:33)
  8. Before Complete Surrender (4:43)
  9. Where Do I Go with Me (3:36)
  10. Time Has No Mercy (2:48)
  11. Give Me a Reason (3:41)
  12. When Love Was King (4:06)
  13. Love Goes On (3:53)
  14. Broken but Home [Acoustic] * (4:39)
  15. Calm After the Storm [Acoustic] * (3:33)
  16. Time Has No Mercy [Acoustic] * (2:50)
  17. Hungry Hands [Acoustic] * (3:54)
  18. Still Loving After You [Acoustic] * (4:06)
  19. Christmas Around Me * (3:01)
avatar van meneer
musician schreef:

Ik wilde er eigenlijk niet aan, laat staan dat ik het zelfs wilde opschrijven, maar ik moest zelf bij Calm After The Storm zelf denken aan

The farmer's daughter

Ha ! We zaten hier al met een stel op jou te wachten, dear Musician...

Waar staat dat ik Hungry Hands als Country benoem?

avatar van musician
Nergens, ik geloof ook niet dat ik heb geschreven dat jij dat hebt gezegd?

Overal en nergens duikt wel "country duo" op bij Ilse en Waylon, maar niet bij jou. Het was meer in het algemeen.
Om die reden schreef ik ook dat zij wel eens ten onrechte als country kunnen worden bestempeld

avatar van devel-hunt
Calm after the storm is eigenlijk veel te goed voor een toch potsierlijk festival als het songfestival. Maar toch....een aardige springplank naar een miljoenenpubliek, en daar is het ze natuurlijk om te doen geweest. Dat de vrouw met de baard heeft gewonnen, ik dacht dat de middeleeuwen al voorbij waren, komt eerder door het statement dan door het nummer.
Calm after the storm deed me gelijk aan een duet van Stevie Nicks en Lindsey Buckingham denken.

Wat een heerlijke plaat zeg! Nederlandse wereldklasse!

Ik verhoog 'm naar 4,5*.

avatar van Dieter
Stiekem best leuk...

Helemaal niet stiekem best leuk.... nu ik het op vinyl heb en lekker hard draai ga ik het beter en beter vinden. Gewoon een goede plaat!

Hé wacht eens, hoe kom jij al aan het vinyl? Ik krijg dat pas vrijdag op de releasedag (?) binnen.

Gewoon bij de Plaatboef

Volgens mij gewoon overal verkrijgbaar bij de betere platenzaken hoor (ehm als ie niet uitverkocht is want ik had ook al het laatste exemplaar te pakken).

avatar van vigil
Gewoon overal te koop hoor, gaat wel als een tierelier dus het kan zijn dat die uitverkocht is. Release dag was afgelopen vrijdag.

Nou zie ik dat bol.com de datum heeft veranderd van 16 juni in 8 juni... Maar de LP heb ik dus nog niet binnen...

avatar van vigil
het is dus 8 mei

avatar van rkdev
Moet het hele album nog wat op me laten inwerken (1e indruk is sterk), maar man-o-man wat is 'When Love Was King' een geweldig nummer zeg!

avatar van Heer Hendrik
rkdev schreef:
maar man-o-man wat is 'When Love Was King' een geweldig nummer zeg!

Inderdaad!!!!!

avatar van horizon
Zie ik vandaag in mijn Google Play Music playlist na elkaar staan:

The Common Linnets : Calm after the Storm
Anathema: The Storm before the Calm
Grappig.

Goede cd dit.

avatar van Rudi S
Nu is dit het debuut van die gasten
Kamer vindt het natuurlijk beter dan hun solo projecten.

avatar van Mjuman
Rudi S schreef:
The Common Linnets hebben zichzelf met dit album overtroffen (****)' stelt Gijsbert Kamer in de Volkskrant. Nu is dit het debuut van die gasten Kamer vindt het natuurlijk beter dan hun solo projecten.

Zal 't vragen de volgende keer als ik 'em tegenkom in de AH. Soms heeft ie smaak - regelmatig niet.
Cuntry (boer'npunk) is NMD; en een aantal cd's van Ilse liggen hier al stof te vergaren. Live is 't aardig - maar vind 't repertoire zo retesaai.

avatar van Edwynn
Ik vond de 'spruced up'-versie van Danny Vera bij VI vorige week wel geinig eigenlijk.

avatar van Rudi S
Ja Danny is goed, stoere versie

avatar van Ronald5150
west schreef:

Ik heb de LP al gekocht op 9 mei, dus al bijna twee weken in huis. Door het grote succes/vraag zijn de levertijden langer dan normaal. Ze kunnen er niet tegenaan persen zogezegd.

Leuk album, waar het openingnummer - door de bekendheid - uit springt. Niet echt mijn genre.

Sorry, maar als het niet je genre is en je het toch een leuk album vindt, is een onvoldoende dan niet aan de lage kant?

Nadat de LP 2x toch niet op voorraad bleek te zijn, krijg ik 'm zaterdag toch thuisbezorgd. Volgens mij praktisch de laatste verkrijgbaar. Ik begreep dat ze hopen de LP volgende week vrijdag weer te kunnen leveren, als het meezit....

avatar van Madjack71
..zo zie je maar dat een goed resultaat op het songfestival met een prima liedje, je geen windeieren hoeft te leggen. ..Anouk kreeg er een nieuw publiek bij en Ilse wordt hergewaardeerd en Waylon geacepteerd ..had het album net voor het songfestival binnen, daarna met die mooie 2de plek, is het blijkbaar hard gegaan. ..verdiend wat mij betreft, het is een goed verzorgd album geworden.

Madjack71 schreef:

Dit album had het heel wat minder goed gedaan zonder dat Songfestival. En waarom ook niet? Al dat gezeur over 'slecht voor je carriere'.... moet je eens kijken wat een publiek je er mee bereikt en als je gewoon jezelf blijft met een puur liedje is er verder niks aan de hand. Integendeel: je wordt 9e (Anouk) of 2e (The Common Linnets).

avatar van NewYorkCityLight
Zoals verwacht nummer 1 deze week in de Album charts. In de top100 komen alle nummers van het album ook her en der en everywhere binnen. Hebben ze iets aan de regels veranderd of zijn al die nummers gewoon echt zo populair? Ik zie namelijk nooit random albums tracks in de Top100 voorbij komen.

avatar van JohnnyVergerFan
horizon schreef:
Zie ik vandaag in mijn Google Play Music playlist na elkaar staan:

The Common Linnets : Calm after the Storm
Anathema: The Storm before the Calm
Grappig.

hahahaha - ook op mijn speellijssie

avatar van Ronald5150
Ik heb een hekel aan het Eurovisie Songfestival, maar Nederland verrast me al twee jaar op rij met sterke inzendingen. Vorig jaar presteerde Anouk buitengewoon goed met het prachtige ”Birds”, en ook het bijbehorende album ”Sad Singalong Songs” vind ik goed. Dit jaar overtreffende ”The Common Linnets” zelfs die prestatie en ook hun (gelijknamige) album verdient alle lof. Nog even los van de uiteindelijke prestatie, vond ik het liedje ”Calm After the Storm” direct een mooi nummer. Maar mijn aandacht werd pas echt gevestigd toen ik een documentaire op tv zag over de totstandkoming van het album. Het blijkt dat mijn persoonlijke held Daniël Lohues een behoorlijke bijdrage heeft geleverd in het schrijven van de muziek. Dus voordat Waylon en Ilse zich naar de tweede plek zongen, heb ik op of rond de releasedag ”The Common Linnets” op vinyl aangeschaft. En na een luisterbeurt was ik al om. Eindelijk hoorde ik Waylon en Ilse in het genre waar hun talenten naar mijn mening het beste tot hun recht komen. Met name de samenzang vind ik bij tijd en wijlen betoverend mooi. Vooral op het adembenemende ”Still Loving After You” zorgt dat voor kippenvel. Na een aantal luisterbeurten wordt het album steeds sterker en krijg ik associaties met Robert Plant en Alison Krauss. Al vind ik hun samenwerking net wat sterker, vooral door de dreiging en spanning in de obscure roots songs, krijg ik bij ”The Common Linnets” toch hetzelfde prettige gevoel als bij ”Raising Sand” van Plant en Krauss. Dit manifesteert zich met name in de eerder gehaalde prachtige tweestemmige vocalen. Instrumentaal is ”The Common Linnets” meer dan dik in orde. De muziek klinkt Amerikaans en dat vind ik in deze setting een compliment. Wat wil je ook met dergelijke muzikanten. Vooral het snarenwerk vind ik prachtig. Wat dat betreft ook een compliment aan multi-instrumentalist JB Meijers. Hoogtepunten zijn voor mij ”Hungry Hands”, het eerder genoemde ”Still Loving After You”, ”Broken But Home” (weer die samenzang), ”Time Has No Mercy” (heerlijk folky) en ”When Love Was King”. Waylon en Ilse DeLange etaleren hun echte talent op ”The Common Linnets” en wat mij betreft hoeft het niet bij een gelegenheidsduo te blijven.

avatar van blur8
Ik ben niet van de country-snik in Ilse d'r stem, maar dit is zo smaakvol gedaan: complimenten.
Wat mij het meest aanspreekt: When Love Was King. Meer pop dan Country en solo gezongen door Waylon.

avatar van Sven Vermant
Het beste werk wat beide in hun gehele carrière hebben afgeleverd. Geen enkel slecht nummer op dit album.
Zeker Waylon is voor mij een positieve meevaller. Zijn eerdere werk kon mij niet altijd bekoren. Maar hij overtuigt als countryzanger.

Wat mij betreft mogen ze hun project nog even voortzetten, maar in ieder geval moeten ze in de toekomst muziek blijven maken die dichter bij hun hart ligt.
Dikke 4* wat mij betreft.