The Sound - From the Lions Mouth (1981)

Label: Korova

1. Winning (4:18)
  2. Sense of Purpose (3:52)
  3. Contact the Fact (4:21)
  4. Skeletons (3:27)
  9. Silent Air (4:14)
  10. New Dark Age (5:54)
  11. Hothouse * (3:22)
avatar van reptile71
Nou nee, zo'n nep-reissue zal niet snel een collectors item worden denk ik. Hoewel iemand die echt alles verzamelt van The Sound hem vast wel zal willen hebben, of juist niet natuurlijk, want het is ook oplichterij.

Ik hoef hem niet.

avatar van ricardo
Hmm heb de berichten bij dit album eens gelezen, maar dit schijnt in de lijn van Unknown Pleasures en Faith te liggen, alleen die 2 albums zijn nog veelvuldig te verkrijgen in diverse cd shops.

Velen hebben deze in hun top 10 staan die van dit genre houden, maar als deze in de lijn van die 2 bekendere albums liggen en net zo'n klassieker uit het genre is, dan vind ik het wat vreemd dat dit niet meer op cd te koop is.

ricardo schreef:

Rechtenprobleem - zoek maar eens op berichten van Alicia; ook bij The Sound alg. - die heeft dat helemaal uitgezocht.

avatar van aerogp1

avatar van Fatalist

avatar van Chameleon Day
Muilkorf jezelf niet Fatalist. Eruit ermee!

De teksten zijn niet direct religieus te noemen, toch?

Ik bewijs je meteen het tegendeel als je wil.
Maar eerst wil ik een onderbouwde impressie van je lezen.

avatar van lebowski
Hij stelt een vraag, dus een onderbouwde impressie lijkt me te veel gevraagd.
Voor de draad dus met je betoog dazzler. Mij zul je in ieder geval niet overtuigen

avatar van orbit
Kom maar op met de religieuze duiding van dit album, ik ben er helemaal klaar voor!

De teksten zijn niet direct religieus te noemen, toch?

Ofwel heb je de teksten gelezen en dus ook de muziek beluisterd
en kan je ons vertellen wat je ervan vindt. En dan wil ik best mijn eigen antwoord
delen op de vraag waarom men misschien voor die bijbelse albumcover heeft gekozen.

Een prachtige hoeskeuze die op zich al doet vermoeden
dat er aanknopingspunten met het religieuze te vinden kunnen zijn.
Tenzij je bij zo'n plaat echt in stom toeval gelooft.

Ofwel moet je eerst zelf op zoek gaan naar het antwoord
op de vraag door inderdaad eens te luisteren naar de plaat.

A call to arms, a call to use arms
A call to brains, a call to use some brains
A call to the heart, a call to have a heart
To have a sense of purpose again

noot ... ik lees "arms" als "armen" ipv "wapens"

Daniël overleefde de leeuwenkuil in het bijbelverhaal door zijn geloof.
En denk gerust verder dan het geloof in een ouwe grijsaard op een wolk.
Laten we het over een houding hebben. Geloof, overtuiging, overgave, hoop.

Hij kon zijn hoofd laten hangen in de leeuwenkuil.
Maar in Daniëls overtuiging is er altijd nog een kans.
Wat een mens kan sterken in het diepste van zijn ellende
is het geloof in kansen, is hoop, soms tegen beter weten in.

Daar waar het weten, de zekerheden ophouden,
het punt waarop de onzekerheid en de twijfel begint
rest enkel de hoop of de capitulatie.

Het hele album wordt doorstraald van een muzikaal en lyrisch licht,
een zoeken naar een weg om het leven (de leeuwen) recht in de ogen te kijken
en overeind te blijven. Niet versagen, het hoofd niet buigen, een scheeuw,
een oproep naar armen die dragen, een hart dat wil kloppen: liefde.

I was going to drown,
Then I started swimming
I was going down,
Then I started winning
Winning - winning

And Daniel was saved by his believe, by an angel of God ... from the lions mouth.

Dit schrijf ik niet ter overtuiging of bekering ... dat was niet mijn intentie.
Ik schrijf dit ter illustratie van hoe ik de teksten, de muziek, de hoes en het album ervaar.

Als jullie mij toestaan uiteraard, al hoorde ik hier en daar al wat bloeddorstig gebrul.

Nee hoor, nu is het plaatje af.

avatar van lebowski
Mooi verhaal dazzler, dat meen ik. Dat FTLM zindert van de (wan)hoop en het verlangen valt niet te ontkennen. Als we religieus dan ook verstaan als het zoeken naar zingeving, dan heb je me wel degelijk bekeerd. Zette mezelf op een dwaalspoor door religieus en 'gelovig' te verwarren.

avatar van orbit
Religieus twijfel ik dan ook niet aan.. The Sound is al een religie op zichzelf

avatar van aerogp1
...........

Dit schrijf ik niet ter overtuiging of bekering ... dat was niet mijn intentie.

Je maakt me best benieuwd naar deze plaat, ik heb een paar nummers op youtube geluisterd en die staan me wel aan. Binnenkort ga ik hem maar eens in zijn geheel aanschaffen.

avatar van Arrie
De cd is moeilijk te krijgen, en is ook niet goedkoop, aerogp1.

avatar van reptile71
Volgens mij valt het album niet eens als download te kopen ook. (uiteraard wel gewoon illegaal te downloaden) Op LP is hij voor een nette prijs nieuw verkrijgbaar maar dan heb je wel een fake-reissue en dat lijkt me niet de bedoeling.

Ik schat dat ik het vinyl album binnen twee weken
op de platenbeurs in Kortrijk kan vinden voor een kleine 20 euro.
Ik kocht het daar twee jaar geleden voor ongeveer 15 euro.

Freddze kaapte ooit de CD remaster voor 3 euro voor mijn neus weg.
Hij zal me er eeuwig blijven aan herinneren.

avatar van Mjuman
Enige Sound album dat legaal als download (het bekende rechten-issue met Renascent) verkrijgbaar is, is Thunder Up. Alle Dutch Radio Recordings (5) zijn gewoon te verkrijgen (voor 10 euro bij Plato).

Op vinyl (tweedehands) vind FtLM wel voor zo'n 12 - 20 euro (op een platenbeurs); ook ander album vind je wel, met wisselende prijzen.

Ik schat dat ik het vinyl album binnen twee weken
op de platenbeurs in Kortrijk kan vinden voor een kleine 20 euro.
Ik kocht het daar twee jaar geleden voor ongeveer 15 euro.

Freddze kaapte ooit de CD remaster voor 3 euro voor mijn neus weg.
Hij zal me er eeuwig blijven aan herinneren.

Precies wat ik schreef (maar we kunnen beter kappen met prijzen geven in de openbaarheid; de handel leest mee - en dan bedoel ik niet R71).
A propos Freddze: vertel hem van mijn standpunt wat betreft vinyl vs cd - en verder hij had een Nederlander kunnen zijn: blijven pochen over een koopje

avatar van reptile71
We hebben hier de cd (die is van Lin), maar ik hoop hem nog een keer voor een mooi prijsje op LP in handen te krijgen. Vind ik toch een stuk leuker dan dat kartonnetje van Renascent. Alleen laat ik voor een groot deel het toeval bepalen wat ik in handen krijg dus ik zie wel.

avatar van Tony
Fantastisch album in het kielzog van Joy division. Muzikaler dan bijvoorbeeld Unknown Pleasures is dit album van The Sound echter wel. En blijkbaar nog steeds niet vergeten, als er ook hiervan zo'n reissue verschijnt, net als van alle albums van Joy Division, Can, Neu!, Kraftwerk "nep" reissues verschijnen. Vreemd fenomeen, die reissues. Zie ze regelmatig op platenbeurzen. Heb er per ongeluk van Bowie (Hunky Dory) een gekocht en de kwaliteit is niet al te best. Klinkt heel schel, alsof ze de digitale bestanden bewerkt hebben om op vinyl te kunnen zetten...

avatar van orbit
Niet vergeten, en met recht.. dit was wel even andere pis dan het zoveelste hyperdehype bandje. Dit komt uit een hele andere bron, agressief, kwaad, maar ook veel berustender en evenwichtiger tegelijkertijd.. een evenwicht dat eigenlijk niet meer zo is gevonden op platen sindsdien. The Sound heeft zich hiermee bijgeschreven in de tien geboden van de rockmuziek.. voor alle ongelovigen rest medelijden.

avatar van Oldfart
.....and so it is, and always will be.

avatar van perrospicados
Ik ga de hoes toch maar eens een prominente plaats in mijn woonkamer geven. Eens kijken hoe de omgeving (volstrekt onbekend met band, album, periode, muzieksoort) hierop gaat reageren........

avatar van Suicidopolis
Een tiental dagen geleden heb ik deze plaat ook maar eens meegegrabbeld uit de vinylboetiek van dienst, en vooralsnog heb ik van die investering zeker nog geen spijt!

Maar... ik zit met een vraagje, waarop ik hoop dat de kenners op deze pagina mij een antwoord zullen kunnen verschaffen. Ik zit namelijk een beetje verveeld met het feit dat mijn vinyl volgens de hoes en het label van 1981 zou dateren en in Duitsland geperst zou geweest zijn, maar het is geen gatefold. Voor zover ik heb kunnen opzoeken waren de Duitse persings uit dat jaartal nochtans allemaal gatefolds. Mijn labels zijn de deze, maar dus, geen gatefold... Heb ik een lelijke vuile bootleg meegegrabbeld, of is het toch een officiele, originele release?

avatar van Chameleon Day
Heb je niet deze te pakken?

Maar als ik het goed begrijp wordt die versie voorgesteld als een re-issue uit 2010. Het is echter een bootleg.

Hoe is de kwaliteit van het art work?

Anders vraag eens aan R71 die heeft laatst ook zo'n versie zonder gatefold in handen gekregen. En dat was een bootleg.

avatar van Mjuman
De enige non-gatefold (volgens Discogs) is een Canadese uit 1981. Kijk dus goed naar de staat van het vinyl - lijkt het album (en de hoes) wel 30 jaar oud - en naar opdruk op label. Als er Duits op staat, is het dus niet de Canadese persing.

Verder, als het goed klinkt en het was niet al te duur, why worry wees er gewoon tevree mee

avatar van dazzler
The Sound - Sense Of Purpose (What Are We Going To Do) 12"

6 euro op de platenbeurs in Kortrijk.

Maar zo slecht van kwaliteit dat ik hem liet liggen.
Hoes viel compleet uit elkaar en op het vinyl was behoorlijk geschaatst.

Achteraf dacht ik ... ben ik nu dom geweest en had ik hem gewoon moeten pakken?

dazzler schreef:
Achteraf dacht ik ... ben ik nu dom geweest en had ik hem gewoon moeten pakken?

Dat hangt er een beetje vanaf. Als je last hebt van het H3-virus, dan wel; als je de 12"had willen kopen om te draaien dan weer veel minder. Ook in het laatste geval had je 'em kunnen kopen om 'em (eerst schoonmaken) éénmaal te draaien en mbv Audacity (dat biedt ook correctiemogelijkheden) naar mp3 bijv. om te zetten en vanaf je pc te draaien.

Bedenk nl dat 12"s over het algemeen (behoudens de echte blockbusters/toppers) minder goed te vinden zijn dan albums - ze werden vaker gedraaid en sleten daardoor meer. Enkele groepen, en/of een enkel label uitgezonderd - en da's dus een typisch H3-geval - kijk ik niet meer naar 12"s (en dat geldt ook voor The Sound); kwaliteit en zoektijd weegt voor mij dan vaak niet op tegen de prijs en de fun.

avatar van dazzler
Nu had ik gedacht dat je wat ging zeggen over de twee bonustracks,
(Point of No Return en Coldbeat) die ik niet op het album zelf aantref.

Zelfde sessies? Goeie nummers?