The Sound - From the Lions Mouth (1981)

Label: Korova

1. Winning (4:18)
  2. Sense of Purpose (3:52)
  3. Contact the Fact (4:21)
  4. Skeletons (3:27)
  9. Silent Air (4:14)
  10. New Dark Age (5:54)
  11. Hothouse * (3:22)
dazzler schreef:
Nu had ik gedacht dat je wat ging zeggen over de twee bonustracks,
(Point of No Return en Coldbeat) en die ik niet op het album zelf aantref.

Zelfde sessies? Goeie nummers?

Coldbeat staat ook als bonus-track op Jeopardy en ook op een live album; Point of No Return heb ik live wel eens gehoord - denk dat het out-takes uit de periode 80/81 zijn.

avatar van Chameleon Day
Mjuman schreef:
...Point of No Return heb ik live wel eens gehoord - ..

En dat kun je je nog herinneren na al die vele concerten? Goed geheugen hoor.

avatar van pygmydanny
YouTube - The Sound "Point Of No Return"

Van Coldbeat weet ik niet of het dezelfde versie is dan op de Physical World EP

YouTube - The Sound - Coldbeat (Physical World EP)

Mjuman schreef:
Point of No Return heb ik live wel eens gehoord

Chameleon Day schreef:
En dat kun je je nog herinneren na al die vele concerten?

Als ik nee zou zeggen, stel ik je teleur...

Chameleon Day schreef:
Goed geheugen hoor.
Titel - een heel evidente - associeerde ik meteen met The Sound; volgens mij ook nog uit de eerste of tweede serie concerten in NL (iig Tivoli).

avatar van Suicidopolis
Alvast bedankt voor de reacties op mijn vraag van gisteren.

Labels en hoes zien er nog in zeer goede staat uit, maar ook weer niet gloednieuw. Label is EXACT zoals op geposte link (dus, zoals de Duitse persing uit 1981), en ook alle catalogus nummers zijn "correct". Vind het alleen vreemd dus dat het geen gatefold is...

Misschien kan iemand die een bootleg in zijn bezit heeft (Het Reptiel?) bevestigen/ontkrachten dat daarop ergens het jaartal 2010 voorkomt, of dat die andere labels gebruikt?

Als het op origineel uitgebrachte releases aankomt, heb ik het niet zo geweldig hoog op met bootlegs. Voor live registraties, of zeldzame toestanden ligt dat anders naar mijn gevoel, maar als het ooit origineel is uitgebracht geweest, dan heb ik toch liever het origineel. Anders vind het ik het geen echte "contributie" leveren aan mijn collectie. Alvanwaar mijn vraag... Maar ja, ik ben dan ook nog zo'n zot die geen albums download.

avatar van dazzler
Staat er dan nergens Gema op het album?
Dat staat normaal op de labels als het om een Duitse persing gaat.

Stemra verwijst naar Nederland. Da's mijn exemplaar.
Images for Sound, The (2) - From The Lions Mouth - discogs.com

Soms wordt een gatefold bij een tweede persing een gewoon album.
Heb je er een inner sleeve bij met teksten of niet? Want het zijn precies
de teksten die bij de gatefold binnenin te vinden zijn.

avatar van King of Dust
Wat mij betreft het beste album dat The Sound ooit gemaakt heeft. New wave zoals het hoort te zijn: triest, melodieus en met veel gevoel gespeeld en gezongen. Stuk voor stuk prachtige melodieen en mooie teksten.

Het album begint al meteen goed met het ijzersterke Winning en eindigt met New Dark Age (wat een perfecte keuze is om mee af te sluiten). Ik vind dat ze op de re-release Hothouse midden op het album hadden moeten zetten en niet na New Dark Age. Na dit nummer afgespeeld komt Hothouse op mij toch over als een anticlimax (hoewel het een uitstekend nummer is). Maar het was Adrian's wens dat de originele tracklisting altijd aangehouden moest worden (waardoor Hothouse wel op het einde moest) en die respecteer ik.

avatar van jellecomicgek72
Briljant album. Kende The Sound eerst alleen nog maar van naam, maar ben door Joy Division en New Order bij deze band uitgekomen. Klinkt heel goed, vooral Winning en Skeletons.

avatar van sinterklaas
The Sound - From the Lions Mouth, hoorde ik voor het eerst in 2004 en wat een associaties heb je bij deze muziek. Het klinkt allemaal lekker modern en goed en op een een of andere manier geeft het ook een boodschap weer. Later ondek je de hoes van dit Album die ook helemaal mooi is. Maar de muziek gaat nu even voor.

Het openingsnummer voert je al helemaal weer in de sfeer voor je kan knipogen. Het word prachtig gespeeld met zowel het good old instrumenten werk en de synthesizer zorgt voor de moderne metropool-sfeer. Sense of Purpose heeft ook hetzelfte verhaal, begint al gelijk goed met die brommende bas, en vervolgens gaan de kranen weer open en krijgen we weer een heerlijk ritmisch nummertje, en dat orgeltje op de achtergrond zorgt ook voor een speciale sfeer. Contact the Fact is ook heerlijk en nu wat subtieler en geheimzinniger, vooral dat gezoem erdoor heen maakt het nummer 110% Maar tussen het subtiele springt het nummer open bij de refreins, en daarna hobbelt het nummer weer lekker subtiel verder. Skeletons vond ik ook erg meeslepend en ging weer erg de Avant Gardische kant op, die zoemende basgitaren en die haal langs de gitaar waren fantastisch, de lyrics klopen ook helemaal. Aan het einde gaat de gitarenregen even los. Ook Judgement gaat de Avant Garde op en het klinkt een beetje als The Cure. Lekker subtiel, geheimzinnig en dan ook vooral die pauk-geluid ertussen. En ook veranderd de sfeer frappant bij dat spel bij de refrein, en verder gaat het nummer met het subtiele. Dan de laatste 2 minuten van dat nummer! WOW! Dan gaat het weer even los, dat orgeltje.... en daarna die gitaarspel en dan de volume die zachter gaat. Brok in de keel! En tot rust ervan komen kan je niet want het volgende nummer die we krijgen: Fatal Flaw, WOW! Hier komt ook zo'n beetje alles naarboven, vrolijk word je der niet echt van, treurig eigenlijk ook niet, weet niet hoe ik het moet omschrijven, het begin met die gitaarspel die op en neer gaat was al en brok in de keel, de manier van zingen en dan ook vooral dat refrein met die blazende synthesizer. Bij het 2de beurt van de refrein krijgen we er nog een gitaarspel bij. En ook bij deze laatste minuten kreeg ik weer een brok in me keel. Dan komen we bij Possessions, waarbij je gelukkig nu wel een beetje tot rust kan komen na de 2 vorige. Hier hobbelt het er weer lekker door, lekkere ritme, mooi gezongen. Gewoon weer zo'n lekkere jaren 80 popnummertje. Bij The Fire moest ik erg veel aan Joy Division denken. Maar ook een erg fijn nummer. Mooi gitaarspel en snelle drumwerk. In Silent Air namen ze een beetje gas terug. Het laatste nummer was ook prachtig en subtiel met die wilde mars drummuziek. Mooi gitaarspel erdoorheen, het hele nummer is weer rustig, maar gaat ook hier bij het refrein los.

The Sound FTLM is gewoon een dijk van een album dat echt alle flow en gevoel heeft. Veel emoties komen los bij dit album. Subtiel, grauw en ook weer typisch jaren 80. 4,5*

dazzler schreef:
The Sound - Sense Of Purpose (What Are We Going To Do) 12"

6 euro op de platenbeurs in Kortrijk.

Maar zo slecht van kwaliteit dat ik hem liet liggen.
Hoes viel compleet uit elkaar en op het vinyl was behoorlijk geschaatst.

Zo vond ik deze een tijdje terug voor € 3 op een rommelmarkt.
Hoesje licht beschadigd, vinyl verrassend goed.

avatar van Spiritwalker
Wat is dit toch een fantastisch album.
Nog steeds een emotioneel moment om dit album te luisteren.
Adrian Borland was zo briljant.
Tijdloos, en ook nu luistert een jongere generatie weer naar The Sound.
Ik ben blij dat ik ze ooit nog live heb gezien.
Het andere werk vind ik ook heel goed maar dit album is onovertroffen.

avatar van AOVV
Kijk, dit vind ik al een pak beter dan Joy Division. Ik kan er de vinger niet precies op leggen, maar dit klinkt gewoon beter. Misschien kan ik met een meer heldere uitleg op de proppen komen na meerdere luisterbeurten.

avatar van reptile71
Ik denk dat The Sound (over het algemeen) ook een stuk toegankelijker is dan JD. 'Beter' is een subjectief begrip.

AOVV schreef:

Veel hangt af van je eigen smaak en ook wel je doorzettingsvermogen. JD vergt iets meer van je om het te doorgronden, Sound pakt je eerder beet op een emotioneel niveau. The Sound is wat dat betreft - m.n. in de UK - eerder ondergewaardeerd.

avatar van AOVV
Dan ga ik Joy Division zeker nog een kans geven!

avatar van jellecomicgek72
Zeker doen! Wel met Closer beginnen.

jellecomicgek72 schreef:
Zeker doen! Wel met Closer beginnen.

Als jij uit eten gaat begin jij zeker ook met een koffie met cognac en daarna het dessert

avatar van jellecomicgek72
Nee, ik begin met een voorgerecht.

jellecomicgek72 schreef:
Nee, ik begin met een voorgerecht.

Waarom adviseer je een ander dan met het muzikale sluitstuk te beginnen?

(Volkomen off-topic)

Geen idee

avatar van stoepkrijt
Is deze tracklist pas geleden nog gewijzigd, waardoor alle voorkeurstemmen voor New Dark Age zijn verdwenen? Ik mag het hopen, want ik begrijp er anders niks van waarom New Dark Age maar 1 voorkeurstem heeft
Ik heb dit album pas een keer beluisterd, maar NDA komt meteen bovendrijven als een van de betere nummers.

stoepkrijt schreef:

Mijn voorkeursstem is in ieder geval verdwenen idd.

avatar van STaRS
De verandering is volgens mij dat New Dark Age vroeger samen met Hothouse één nummer vormde, en dat ze nu gesplitst zijn. Bij mij was mijn stem voor NDA ook verdwenen

haveman
Als ik een muziekbeurs bezoek, is de kans dan redelijk groot dat ik het hele oeuvre van The Sound op CD tegenkom en voor een 'normale' prijs kan aanschaffen?

avatar van lebowski
Nee, die kans is bijzonder klein, en als hij zich voordoet mag je de creditcard in stelling brengen

avatar van bone machine
bone machine (crew)
Beneden de 50€ ben ik deze nog niet tegengekomen, op cd. Misschien komt hij ooit nog 'ns opnieuw uit, staat ook al lang op m'n verlanglijstje.

bone machine schreef:

Als je goed zoekt - bijv. op de grote platenbeurs in Utr - vind je 'em op vinyl voor 15 - 20 euro. CD (Renascent) zou ik gewoon vergeten, totdat die rechten-issues zijn opgelost; pas dan zal het album gewoon opnieuw uitgebracht worden. Tot die tijd zijn de Dutch Radio Sessions (live) voor ca 10 euro /stuk een goed alternatief.

avatar van dazzler
Zaterdag twee vinyl exemplaren gespot in Antwerpse Coffee & Vinyl.
Tussen de 15 en 20 euro.

avatar van reptile71
From The Lions Mouth is goed verkrijgbaar op vinyl, helemaal nieuw, maar wel een neppert.

reptile71 schreef:
Hou even in de gaten als je de LP koopt dat er dit jaar een imitatie LP is uitgekomen. Originele LP heeft een gatefold (openklap) hoes en de imitatie niet. Drukwerk schijnt ook niet mooi te zijn. Hoe de kwaliteit is van vinyl / geluid weet ik niet. Heb je deze dus onlangs gekocht met een standaard LP-hoes dan weet je dat je een neppertje hebt .

Van het weekend haal ik Shock of Daylight ergens op en dan heb ik de eerste 4 op vinyl en Propaganda op cd.