alt-J (∆) - This Is All Yours (2014)

Electronic / Pop
Label: Infectious

1. Intro (4:38)
  2. Arrival in Nara (4:13)
  3. Nara (4:56)
  4. Every Other Freckle (3:36)
  5. Left Hand Free (2:53)
  6. Garden of England (1:07)
  7. Choice Kingdom (4:17)
  8. Hunger of the Pine (4:59)
  9. Warm Foothills (3:45)
  10. The Gospel of John Hurt (5:15)
  11. Pusher (3:29)
  12. Bloodflood, Pt.II (5:19)
  13. Leaving Nara (3:00)
  14. Lovely Day * (4:02)
avatar van Mjuman
Frenz Lees de eerste regel van je reactie nog maar eens: je zet mij af tegen West, terwijl ik alleen mijn persoonlijke impressie geef. Discussieren op inhoudelijke punten was niet mijn insteek; daarvoor zou ik album vaker moeten beluisteren (en aantekeningen moeten maken) - daartoe voel ik echter geen enkele aandrang.

De muziek raakt me nl niet. Maar da's ook no big deal. Op dit moment geniet ik van een mijn recente aankopen: de dit jaar herontdekte Hector Zazou - Chansons des mers froides (1994).

avatar van Frenz
aantekeningen maken, serieus?

ik vergelijk twee meningen ("Albert Heijn-soundtrack, behangselplakmuziek vind met een geforceerde leukigheidsfactor. Ideale muziek voor jongskens die de deerntjes willen imponeren" vind ik een mening) en ik ben het met de andere eens en zeg er nota bene explicitiet bij dat het mijn mening is.

Maar ik hou erover op, volledig off topic

Toch staat we niet mijlenver uit elkaar: Of muziek me raakt, dat is zo ongeveer mijn enige echte criterium en het moge duidelijk zijn dat Alt-J me met het eerste album fors gemanipuleerd heeft

Frenz schreef:
aantekeningen maken, serieus?

Yep, het aangehaalde citaat is niets meer of minder dan mijn persoonlijke, fris-van-de-lever impressie. Het is dus geen afgewogen, onderbouwde 'mening' - da's recensie in MuMe-speak. Bij dit album heb ik daar gewoon geen zin in. Daarom vind ik de vergelijking met de tekst van West - die trouwens wel vaker van fanboy-gedrag te lijden heeft, en te weinig inhoudelijk is - als een klassieke tang op het even klassieke varken slaan. Wil ik een recensie schrijven (dat doe ik wel eens), wat men hier ook als "mening betitelt", dan ik onderbouw mijn standpunt inhoudelijk - ik let o.m. op creativiteit/vernieuwing, muzikaliteit, productie/geluid, koppel het aan bepaalde tijdssegmenten en daarvoor maak ik aantekeningen.

avatar van Frenz
pffff, ik hou het lekker bij manipuleren....

.....en genieten......van muziek

(nu van de rete-commerciële nieuwe single van de Foo Fighters)

Frenz schreef:
ik hou het lekker bij...

.....en genieten......van muziek

Marcel Dettmann - Fabric 77 (2014)

Kijk da's een goede keuze waarin ik me kan vinden

avatar van DargorDT
Kijk, dat vind ik nou humor Enne, het debuut van Alt-J zal ik vandaag eens aanklikken.

Mjuman schreef:

Daarom vind ik de vergelijking met de tekst van West - die trouwens wel vaker van fanboy-gedrag te lijden heeft, en te weinig inhoudelijk is - als een klassieke tang op het even klassieke varken slaan. Wil ik een recensie schrijven (dat doe ik wel eens), wat men hier ook als "mening betitelt", dan ik onderbouw mijn standpunt inhoudelijk.....

Niet vals spelen of moet ik zeggen manipuleren Mjuman. (hoofdschuddend gezichtje) Deze tekst over mij siert je niet, het valt me zelfs wat tegen.

Overigens als jullie even de moeite hadden genomen om op het kopje "mening" te klikken bij dit album, dan had je die van mij gevonden. In dit geval een beknopte, soms heb ik zin om meer te schrijven, soms minder.

Dat had ik gedaan - daarom 2 (mijn allerlaatste) opmerkingen hier:

Teksten die in de eerste zin beginnen met een spelfout - pallet i.p.v. palet; tenzij je je 'mening' hoog wilt opstapelen - neem ik cum grano salis, zeker als het promopraat is ipv een fijne onderbouwing wat het album bijzonder maakt, hoe goed het is uitgevoerd en waar dat wel te horen is, waarom je (dus ook ik) het album moet gaan beluisteren; wat ook wel inhoudelijkheid wordt genoemd. Mijn afkeer van dit album is ingegeven door de 'gemaaktheid', de regelmatig geforceerde melodielijnen.

Mjuman schreef:

Ja, ergens snap ik wel dat je het 'gemaaktheid' vindt. Maar waarom is dat fout bij dit album ? En waarom mag het niet 'gemaakt' zijn ? Is dit album dan meteen, bij wijze van spreken, slecht ? Ik vind hem mooi gemaakt. Ik hou er wel van als er over muziek wordt nagedacht.

Het gegeven dat dit album dan voor 20-jarige Wannabees (zoals ik ergens las) gemaakt is onderschrijf ik met mijn 47 jaren dan ook niet.

Is het soms muzikaal geforceerd ? Ook dat beaam ik. De mannen van Alt-j zullen ergens aan bepaalde verwachtingen moeten voldoen om het succes van de voorganger te benaderen.

Maar ze zijn nog jong en ik hoop dat ze zich blijven ontwikkelen, experimenteren en bepaalde 'geforceerde' banen zullen/durven te verlaten.

Mjuman schreef:

Ik weet niet wat er tegenwoordig aan de hand is met je, maar je komt nu wel vervelend over Mjuman. Allereerst ben je kinderachtig om een spelfout zo hoog te stapelen. Daarnaast kom je wel zeer belerend over, als het over de inhoud gaat. Jij beschrijft jouw inhoud voor zo'n stukje, prima. Andere mensen ventileren alleen puur hun mening, anderen onderbouwen dit met specifieke argumenten, weer anderen komen met zoiets niet rationeel's als 'gevoel' aan (niet onbelangrijk bij muziek). In ieder geval is dat één ding niet: 'fanboy-gedrag' (ik quote jou: fanboy bestaat niet in het Nederlands, foei!).

En oh ja: stop alsjeblieft eens met die stomme Latijnse teksten. Ik heb het helaas ook geleerd, maar er mee te koop lopen, komt - alweer - zo kinderachtig over.

meneer schreef:

Omdat jouw welgemeende stukje mij aanzette eea nog eens te beluisteren, wil ik bij nader inzien wel toegeven dat ik wel heel streng heb geoordeeld. Ik verhoog daarom naar 2,5 - idd 1,0 onder de eerste (die ik eigenlijk 3,25* wilde geven).
west schreef:
1. Ik weet niet wat er tegenwoordig aan de hand is met je, maar je komt nu wel vervelend over Mjuman. llereerst ben je kinderachtig om een spelfout zo hoog te stapelen. Daarnaast kom je wel zeer belerend over (...)

Je had 't kunnen weten - met dit herfstweer vallen alle eikels uit hun hoge bomen
Als gediplomeerd oud-gymnasiast moet jij toch in staat zijn meer controle over je spelling en grammatica - rationeel's - te krijgen
Het kan geen kwaad af en toe het kind in jezelf de vrije teugel te geven

Bedankt voor de uitleg!
Met die laatste zin ben ik het volkomen eens.

avatar van Korreltje Zout
'Gemaakt' is zwak uitgedrukt. Het komt op mij geforceerd en onecht over. Net als een overacterende acteur (m/v) die een film bederft. (Al Pacino. Scarface.). Jammer dan, als dit tegen de zere beentjes van de fanboys (m/v) is. Veritas odium paret.

Volgens mij heb jij deze 'waarheid' al een aantal keren hier neergepend, schrijft de niet 'fanboy'.

west schreef:

Sta me toe, voor die ene keer: Nomen est omen - cum grano salis

avatar van sp00kjj
Latijn is tenslotte de ideale taal voor jongskens die de deerntjes willen imponeren.

avatar van IllumSphere
Kan er iemand mij uitleggen wat er in godsnaam verkeerd is met Intro en de twee Nara nummers? Al wekenlang moet ik lezen hoe 'zwak' die drie nummers zijn, maar ik vind die drie nummers het hoogtepunt van het album en het perfecte begin van deze plaat. Vooral als ik deze plaat beluister als ik last heb van een mid week depressie. Voor de rest vind ik dit een goede plaat en wist deze plaat me direct te overtuigen, itt het debuut die me pas na zes maanden wist te overtuigen.

meneer schreef:
Ik kan trouwens zeer zeker het intro waarderen. Nieuw, verfrissend en zeer strak opgebouwd. Ja, een vreemd begin, maar wat wordt het halverwege gruwelijk sterk. Drums, gitaar, bas en samples.. Dit is 2014 !

Met je eens !

avatar van hoi123
Ik kan mezelf altijd ook wel vinden in m'n eigen mening.

avatar van Slowgaze
Hoi, ik ben Maarten en binnenkort plaats ik een mening bij dit album die alle andere meningen overbodig maakt. Groetjes van Maarten.

Misterfool
Arrogantie is blijkbaar van alle tijden.

Slowgaze schreef:

Dank voor dit prachtige voorbeeld van een hyperbool

Tenzij, uiteraard je 'je mening' in klassieke sonnetvorm giet - sla Lodewick er maar op na! Geen rare frutzeldichtsels

avatar van meneer
Nah, als je gewoon even het eerdere bericht boven mij, van IllumSphere, leest begrijp je waarom ik het met HEM eens ben...

Kwestie van intelligentie...

Barbarus hic ego sum, quia non intellegor ulli.. ja, ja..

avatar van Mjuman
Ja ja: quod licet Iovi, non licet bovi - daarom: correct citeren leren en niet ' yourself' quoten - want zo liek 't wel, mien jong!

avatar van Slowgaze
Dans la piece les femmes vont et viennent en parlant des maîtres de Sienne.

Mjuman schreef:

Ben ik dan weer wel met jou eens.

Zo beter ?

Ik kan mijn stukje nu nog zelfs veranderen, maar velim altus ferientes pilae ... !

En dat zou laf zijn..