Tool - 10,000 Days (2006)

Alternatieve titel: 10000 Days

Rock / Metal
Label: Volcano

1. Vicarious (7:09)
  2. Jambi (7:31)
  3. Wings for Marie (Part 1) (6:13)
  4. 10,000 Days (Wings Part 2) (11:16)
  5. The Pot (6:24)
  6. Lipan Conjuring (1:13)
  7. Lost Keys (Blame Hofmann) (3:48)
  8. Rosetta Stoned (11:13)
  9. Intension (7:23)
  10. Right in Two (8:58)
  11. Viginti Tres (5:03)
okej hier komt een raar berichtje

waarom hebben de tool band dit nummer gemaakt Viginti Tres. Er komt niet eens muziek in voor?

Verder is het best een relaxte cd, ik ken zelf Tool niet zo goed als ik zou moeten stemmen geef ik 3*

grets

avatar van THEMARSVOLTA
Noud schreef:
okej hier komt een raar berichtje

grets

Waarom leggen mensen geen eieren?

@ Noud:

als je Aenema, en Lateralus erbij haalt dan begrijp je waarom een nummer als virginia tres er op staat

relaxte cd begrijp ik niet helemaal,het staat namelijk bol van de spanning, een andere spanning trouwens dan op Aenema en Lateralus

de woede voelt meer opgekropt aan dan dat het er uitgeschreeuwd wordt, en toch gebeurd ook dat

avatar van KampF
Dudeness schreef:

Schitterend idee. Hoewel ik zelden de behoefte voel om onze noorderburen te verblijden met een bezoekje, zou dit initiatief me wel eens halsoverkop richting tulpenland kunnen jagen

Haha geweldig . Dit is trouwens ook leuk; een stereotoren op iemands kamer waar cd-wekker op zit. Goed, wat doen je dan? Stop lateralus in dat ding, zet alarm op 3 uur 's nachts, volume max geprogrammeerd op Faaip De Oaid. Weet noud ook weer waarom dat soort nummers er op staan

Joy
er zijn er ergere nummers om mee wakker te worden:)

avatar van smash016
Ik vind het begin van Jambi trouwens wel iets weg hebben van Chemical Warfare van Slayer. Dus dat jullie dat weten.

Joy
ach, met zoveel muziek in de wereld is het onvermijdelijk dat het ergens op elkaar gaat lijken

Jo

avatar van Gajarigon
Haha, nu zat ik zo te kijken bij het aantal stemmen op favoriete nummers me af te vragen welke debiel er op Viginti Tres had gestemd en nu blijkt dat ik dat was (per ongeluknatuurlijk).

Even aanpassen. Vicarious, 10.000 Days en Rosetta Stoned.

avatar van Pruut
Er is nog ene debiel die Viginti Tres heeft als favoriet...:)

phi
Een hele verrassing dit, ik keek vanochtend op de hitlijsten, iets wat ik normaal nooit doe. Maar ik moest gewoon even weten hoe hoog hte album van Tool zou binnenkomen. Van Lateralus wist ik nog dat die binnenkwam op 7. Dus ik dacht nou 10,000 days zal ook wel zoiets, of juist ietsje lager, binnenkomen. Maar wat zag ik.... 10,000 days is op 1 binnengekomen in de album top 100. Zo zie je maar weer ook pure muzikanten worden gelukkig nog steeds gewaardeerd! Geweldig dit, 10,000 days staat nog boven het album van Pearl Jam en ook boven het album van Raffaella (of hoe je dat ook schrijft).... Nou maakt het verder niks voor mij persoonlijk uit of het album nu wel of niet goed verkoopt, maar ik vind het een erg goede stunt, zelfs de album hitlijsten worden tegenwoordig gedomineerd door goedkope shit en dan eindelijk is er eens gerechtigheid: waardering voor GOEDE muziek.

avatar van THEMARSVOLTA
phi schreef:

Helemaal mee-eens met de paar onderste regels

phi
Onbeschrijfelijk dom commentaar van planet.nl i.v.m. het binnenkomen van Tool op 1 in de album top 100:

quote planet.nl:
Winst is er voor Tool, dat met het album ‘10,000 days’ binnenkomt op #1. Tool wordt gezien als de grondlegger voor een band als Limp Bizkit. Die hadden in 2000 al hun #1-album met ‘Chocolate starfish and the hot dog flavored water’. Dus werd het nu wel eens tijd voor hun voorbeelden!

....

Ok, laten we het zo stellen in hoe verre lijkt Limp Bizkit op Tool? Tool heeft allesbehalve een stroming gedefineerd, ze zijn zelf de stroming en dan een onvervangbare en onnaspeelbare. Ten tweede komt Tool binnen op 1 zonder het gebruik van allerlei grootse commercials en reclameacties. Ten derde is Tool altijd vernieuwend geweest en blijven ze dat ook of de volgers dat nu waarderen of niet. Dat kan namelijk ook de oorzaak zijn van het eerder niet op 1 binnenkomen, meer mensen moesten nog wennen aan de vernieuwingen elke keer. En dan gaat de verkoop niet in een keer naar de nummer 1 positie, een gespreide verkoop zorgt voor een minder hoge notering uiteindelijk. M.a.w. wat een bullshit commentaar van planet.nl .

avatar van HammerHead
Tool is met een plaat als Undertow wel degelijk van invloed geweest op het nu-metal "genre", maar de directe vergelijking Tool - Limp Bizkit is vrij knullig gekozen inderdaad.

Achja de peppers zullen Tool volgende week vast wel van de troon afstoten.. maar mij hoor je niet klagen met een top 3 die er dan waarschijnlijk zo uit zal zien:
1. RHCP
2. Tool
3. Pearl Jam

da's zeker al eens slechter geweest

Joy schreef:

zoals, waarom heeft maynard in de spiegel geen haar

Hij heeft in de spiegel wel degelijk haar.

Ik heb 'em nu al zo'n 20 keer beluisterd. De cd begint nu echt in mijn hoofd in te zinken.
Ik heb bewust nog niet meteen gestemd.
In het begin vond ik hem echt niet beter dan Lateralus.
Nu wel.
Daarom een 4,5. En misschien wordt het nog wel een 5

Kan iemand de oor recensie even kopieren in hier neer zetten. ben niet lid van de oor namelijk.

stemmer - Hij heeft in de spiegel wel degelijk haar

ueh, dan heb je vast een ander hoesje dan ik

zie geen haar hoor in de mirror

avatar van KampF
Je ziet een vage waas haar. Niet duidelijk iig.

*edit* whajoo wat is dit voor gast, dacht ik toen ik je profiel zag ventje. Mooie top10 heb je. Volgensmij is onze smaak best wel vant zelfde.

avatar van Fianosther
Ik stond vandaag te twijfelen in de platenzaak, zal ik deze nou kopen of niet? Ik vind lateralus heel goed, maar ik wil absoluut geen lateralus 2 of iets wat er op lijkt... wie geeft me opheldering?

avatar van Jazper
Het beste wat je kan doen is denk ik nog eens naar de platenzaak gaan en vragen of je hem mag luisteren.

De meningen hier zijn volgens mij verdeeld. Dus daar heb je niet zo heel veel aan.
Ik vond hem zelf ietwat tegenvallen, maar aan de berichten hier te zien is er een aantal dat 10,000 days als het 8ste wereldwonder ziet.

avatar van Twilight
Ik vind em niet zo erg op Lateralus lijken ofzo hoor.

Hij is niet zo sterk als Lateralus, maar slecht is hij zeker ook niet! Gewoon lekker een paar keer luisteren. Zitten echt sterke nummers tussen!

Joy
je kan nauwelijks een miskoop doen, als dat zo is dan hield je sowieso niet van Tool

dit is Tool pur sang, net als op voorgaand werk

iemand enig id of die setlist werkelijk klopt?

avatar van Jazper
Joy schreef:

dit is Tool pur sang, net als op voorgaand werk

Joy

Ik hield echt wel van Tool. Aenima zelfs een van de beste platen ooit. Undertow en Lateralus ook topplaten, maar deze komt toch te vaak als een herhalingsoefening op me over.

Echt een miskoop was het niet, ik zal hem her en der nog wel eens opzetten, maar als ik Tool wil luisteren kom ik toch eerder bij de eerdere albums uit. Meer eenheid, meer magie.

avatar van pulpjannis
Ik heb gehoord dat als je wings for mare part 1 en part 2 samen met viginti tres laat afspelen, dat je dan een nieuw nummer krijgt.
Je oet zeg maar eerst wingst for marie pt.2 afspeln en tegelijk viginti tres en achter viginti tres wings for marie pt . 1

avatar van Fianosther
Ik heb gehoord dat als je alle nummers tegelijk afgespeeld tegelijk met de nieuwe K3 dat je dan een snoeiharde noise plaat krijgt.

avatar van thyson

avatar van pulpjannis
jha man dat dacht ik ook

avatar van mathias
Fianosther schreef:

Eindelijk nog iemand die rationeel kan denken over deze plaat

avatar van Twilight
Fianosther schreef:

Damn! Het klopt gewoon! Bedankt voor deze tip!