Red Hot Chili Peppers - Stadium Arcadium (2006)

Label: Warner Bros.

1. Dani California (4:42)
  2. Snow ((Hey Oh)) (5:34)
  3. Charlie (4:37)
  4. Stadium Arcadium (5:15)
  5. Hump de Bump (3:33)
  6. She's Only 18 (3:25)
  7. Slow Cheetah (5:19)
  8. Torture Me (3:44)
  9. Strip My Mind (4:19)
  10. Especially in Michigan (4:00)

met Omar Rodriguez-Lopez

11. Warlocks (3:25)

met Billy Preston

12. C'mon Girl (3:48)
  13. Wet Sand (5:09)
  14. Hey (5:39)
  15. Desecration Smile (5:01)
  16. Tell Me Baby (4:07)
  17. Hard to Concentrate (4:01)
  18. 21st Century (4:22)
  19. She Looks to Me (4:06)
  20. Readymade (4:30)
  21. If (2:52)
  22. Make You Feel Better (3:51)
  23. Animal Bar (5:25)
  24. So Much I (3:44)
  25. Storm in a Teacup (3:45)
  26. We Believe (3:36)
  27. Turn It Again (6:06)
  28. Death of a Martian (4:24)
Ja maar het is ook geen échte rock meer, maar pop/rock

Toine Rorije
Het heeft inderdaad weinig meer met rock te maken, behalve dan dat er af en toe iemand tegen een gitaar aanloopt. En het is niet meteen slecht als je wat meer de popkant op gaat zoeken, dat is het pas als je daar te ver in doorslaat.

kortom het is Muziek, waarom die typisch nederlandse hokjesgeest? gaaaaap

Toine Rorije
Thera schreef:
kortom het is Muziek, waarom die typisch nederlandse hokjesgeest? gaaaaap

ik doel op het is geen echte rock, meer pop/rock, wat boeit t nou wat voor stijl t is, just enjoy the music!

heb net de cd gekocht, en ik vind het een goed album tot dusver. Ik ben nu Jupiter nog aan het luisteren, ik vind de eerste 3 nummers toch het meest pakkendst. De rest van de cd is ook erg goed moet ik zeggen, maar zal hem eerst nog even verder horen. tot dusver een 3,5 *

avatar van Kikuichimonji
bloodymary schreef:
Vinden jullie het nummer Wet Sand niet fantastisch?

Jazeker! Het mooie aan dat nummer is dat de opbouw subliem is. Het begint allemaal middelmatig, wordt net even beter richting refrein, maar stelt het toppunt nog even uit en gaat weer terug richting middelmatigheid. Dan komt het refrein weer en wordt het beter, waarna ze bij het laatste couplet helemaal los gaan en er vervolgens ook nog eens een geweldige outro aan vast plakken.
Toppertje!

Na een paar keer luisteren vind ik het overigens nog steeds aardig. Een hoop nummers die me weinig tot niets doen, maar hij heeft ook z'n toppertjes. Beter dan By the Way, maar het niveau van BSSM en Californication halen ze nooit meer ben ik bang. Maargoed, daar noem je ook titels

avatar van Janhero
Lekker van alles wat. Ook genoeg nummers om er een paar over te slaan.

bloodymary schreef:
Vinden jullie het nummer Wet Sand niet fantastisch?

Voor mij is dit het enige echte hoogtepunt op jupiter, echt een geweldig nummer!

avatar van Bert Wasbeer
Ik ben nog steeds niet overstag maar na herhaald luisteren wordt de plaat wel beter. Van 2 naar 2,5 * vooralsnog.
Dit is trouwens wel een megalelijke albumcover

avatar van Klumpie
Bert Wasbeer schreef:
Dit is trouwens wel een megalelijke albumcover

Volgens mij heb je hem 5 sterren gegeven

avatar van musicfriek
Ben inmiddels volle ster gezakt bij dit album. Gewoon prettige muziek om te luisteren, niets meer en niets minder.

nicolas
ja bertje wasbeer, je valt door de mand

avatar van Bert Wasbeer
Hé, schijnbaar iets te ver doorgescrold? Wordt hersteld

avatar van swoon
Dani California vind ik verschrikkelijk.

avatar van Lukas
Klinkt allemaal leuk hoor, maar ik vind het allemaal weinig bijzonder, een beetje een herhalingsoefening. Ik kan er ook geen echte topnummers tussen ontdekken. 3.5*

Nieuw uitgebrachte single: Tell Me Baby, goede keus, goed nummer, goede bass

VdB
stem verhoogt van 3,5 naar 4.
Zo'n dubbelCD is toch altijd een opgave om te ontdekken.
Enkel Mellon Collie en de witte van de Beatles waren instant super. Volgens mij had er zelf een 4,5 ingezeten hier als ze het bij 1 CD hadden gehouden en de balast eruit hadden gegoeid. Maar het blijft één van de beste van de Peppers.

bah...

stadium arcadium, ik dacht wat een coole naam. zou er dan dit keer toch nog wat funk in zitten,eindelijk nog wat BSSM maar wat ik dacht was verkeerd, zo verkeerd. dit is gewoon by The Way helemaal uitgesponnen,pas op ik vind by the way een zeer leuke plaat maar de funk van vroeger vind ik zo veel beter.

Er staan goede nummers op, charlie en tell me baby vind ik wel cool en humb de bump ook maar er zijn zoveel fillers op deze plaat.daarom geef ik deze plaat maar een 2* want ik vind het echt telleurstellend. mischien dat het nog stijgt, ik hoop dat het nog wat stijgt maar ik denk het niet

Fans van het eerste uur zullen inderdaad wel de funk het gaafst vinden (jaren '80) maar ik vind dat 80% van de nummers van DIT album gewoon lekker in het gehoor ligt. Of het nu pop/rock/funk of een combi is, als ik een Peppers-nummer hoor moet ik daarbij een ligstoel en een glas drinken in kunnen passen en dat lukt heel aardig.

0,5
nou, ik ben een RHCP fan en ik heb het liefst de jaren '80 werk. MAAR ik vond SA egt klote. De eerste van alle RHCP albums die ik niet goed vond.

nicolas
Iemand naar Werchter geweest? Wel, ze waren supergoed. Alleen jammer dat het geluid van de zang op het einde af en toe uitviel. frusciante was regelrecht magistraal wanneer hij "how deep is your love" van de bee gees zong, echt nog hoger dan de originele versie! flea flipte weer totaal op zijn bas, wat van het geheel een prachtige show maakte!

Twijfel niet langer, kutplaat

how deep is your love deed hij ook op pinkpop
niet erg origneel

nicolas
ja en? op het moment van het concert zelf kan dat je toch niet schelen? hij doet het toch en ik heb er enorm van genoten.

avatar van bosheks
Ik vind dit duidelijk op californication na het beste album wat ze hebben gemaakt. Ik hou ook zeker wel van die pop/rock style die je hier af en toe tegenkomt.

Lost Highway
@nicolas: ik heb ze ook gezien op werchter, en sorry ik vond het maar een saaie boel. Maar dat vind ik ookwel een beetje van hun muziek. Vele groepen worden met de grond gelijk gemaakt als ze eens twee (bijna) dezelfde albums uitbrengen maar zij komen er blijkbaar makkelijk met weg. Op de één of andere manier kan ik de cd moeilijk uit luisteren, een nummertje als animal bar is wel leuk maar zo 14 nummers na mekaar; sorry daar pas ik meestal voor. Over de teksten wil ik het niet eens hebben, want die zijn ook niet om over naar huis te schrijven (al is dat uiteraard niet de bedoeling van deze muziek). Neemt niet weg dat het bij zomers weer wel een aangenaam plaatje kan zijn.

avatar van jowietje
Ik vind de eerste 2 uitgebrachte singles veel te matig, voor een band van dit formaat.

0,5
jowietje schreef:

goed gezegd. Ze konden betere singles uitbrengen, maar hey: Ze konden betere liederen maken (of toch niet meer...)