Red Hot Chili Peppers - Stadium Arcadium (2006)

Label: Warner Bros.

1. Dani California (4:42)
  2. Snow ((Hey Oh)) (5:34)
  3. Charlie (4:37)
  4. Stadium Arcadium (5:15)
  5. Hump de Bump (3:33)
  6. She's Only 18 (3:25)
  7. Slow Cheetah (5:19)
  8. Torture Me (3:44)
  9. Strip My Mind (4:19)
  10. Especially in Michigan (4:00)

met Omar Rodriguez-Lopez

11. Warlocks (3:25)

met Billy Preston

12. C'mon Girl (3:48)
  13. Wet Sand (5:09)
  14. Hey (5:39)
  15. Desecration Smile (5:01)
  16. Tell Me Baby (4:07)
  17. Hard to Concentrate (4:01)
  18. 21st Century (4:22)
  19. She Looks to Me (4:06)
  20. Readymade (4:30)
  21. If (2:52)
  22. Make You Feel Better (3:51)
  23. Animal Bar (5:25)
  24. So Much I (3:44)
  25. Storm in a Teacup (3:45)
  26. We Believe (3:36)
  27. Turn It Again (6:06)
  28. Death of a Martian (4:24)
teutoon
Zozo, jowietje gaat over een band praten. Kunnen we nog stemmen verwachten van je jowietje als het om bands gaat in de toekomst.

avatar van Nightzack
SA valt zwaar tegen. De Peppers kunnen veel beter.

avatar van Milanovic
aangezien de peppers een van mijn favorieten bands is heb ik maar even gewacht met een oordeel.
het is een goed album maar meer ook niet, ik vind zeker niet dat SA teveel nummers heeft - zie het maar als langer speelplezier:P - al had er misschien iets meer funk in gemogen (en ik mis de keiharde drum a-la higher ground)

voor het algehele hoge niveau, dank aan: hoe kan het ook anders JOHN FRUSCIANTE, luister maar eens naar "Turn It Again" de man is een genie. flea staat iets minder op de voorgrond dan andere albums maar de licks zijn van ook nog van hoog niveau.

maar ligt het aan mij of staat de zang van anthony kiedis een beetje op een laag pitje? ik betrap mezelf erop dat ik helemaal niet meer zoveel op de stem let bij de nieuwe RHCP... ik luister er 'overheen' eigenlijk... ach mischien ligt het aan mij, in ieder geval vind ik het jammer.

ze hebben betere maar dat maakt dit album zeker niet minder: 3,5*

Bob Cremers
Cd 1 vindt wel goed maar de tweede cd is wat minder, de leukste nummers zijn Tell Me Baby, Charlie, Dhani California. 5 sterren omdat het de Peppers zijn.

avatar van mathias
Bob Cremers schreef:
Cd 1 vindt wel goed maar de tweede cd is wat minder, 5 sterren omdat het de Peppers zijn.

Bravo

Bob Cremers
Wat is er mathias ?

avatar van mathias
Je vindt een van de twee cd's "wel goed", de andere vind je nog minder dan "wel goed", en toch krijgt het 5* van je "omdat het de peppers zijn". En dan vraag jij aan mij wat er scheelt

avatar van Gagh
Je slaat met dit album geen deuk in een pakje boter..jammer genoeg. Muziek zonder scherpe randjes. Wat te zacht en te mooi. Luistert dus wel lekker weg, maar niet altijd even interessant.

Merkte je ook bij het optreden op Pinkpop; Het waren de oude nummers (Californication en eerder) die echt wat los maakte in het publiek.

nicolas
Lost Highway, ergens heb je wel gelijk, in verband met dat "uitluisteren" althans. De laatste 7 nummers van Mars ken ik zelfs amper. Ik zet de cd nog af en toe op en begin altijd met Jupiter die ik dan ook maar tot "Strip My Mind" draai. Op Werchter vond ik ze echter wel goed, ik denk dat dat normaal als je echt fan bent en je DE PEPPERS gaat zien. Jammer van de stille zang en zo, maar ja, 'k heb er enorm van genoten. Cheers!

Zeker geen slecht album, maar het is niet in staat om mij 2u te boeien, er staan gewoon niet genoeg echt goeie nummers op.
krijgt van mij een 3.5*

avatar van Hans Brouwer
Tot mijn schande moet ik bekennen dat ik, behoudens een verzamelaar uit 2003, geen cd's heb van de Peppers. Zaterdag jl. toch maar eens deze nieuwe cd Stadium Arcadium geleend in de bibliotheek. Ik moet zeggen dat ik zeer aangenaam verrast was. Deze cd draai ik nu al een aantal dagen, thuis en onderweg naar het werk. Het wordt hoog tijd dat ik het eerdere werk van The Red Hot Chili Peppers ga ontdekken.

Lijkt me een goed idee
'By the way' is zeker een aanrader

Toen de cd's voor het eerst beluisterde was ik helemaal weg van cd1 (jupiter) en van cd2 (mars) stukke minder.
cd 1 is geweldig gebleven, maar naarmate ik cd2 een aantal keer gedraait heb werd die beter en beter en zelfs beter dan cd1

avatar van Justinx
oke, bedankt voor je heldere mening

avatar van Kikuichimonji
By the Way zou ik dus juist niet aanraden. Een van hun slechtste CD's. Ik weet niet of je het pre-Californication werk bedoelt of alles wat ze gemaakt hebben.

Californication vind ik nog steeds super, van het pre-Californication werk is Blood Sugar Sex Magik de klassieker, maar ik vind Mother's Milk stukken beter.

[quote]Kikuichimonji schreef:

Gelukkig weet ik zelf wel wat ik bedoel.
en inderdaad zijn al hun albums goed

Klumpie schreef:
Is het een dramatische plaat? nee, dat zeker niet. Maar van groepen die klassieke platen hebben gemaakt verwacht je nou eenmaal meer.
Dat is dus de pest als je een fan bent van het eerste uur. Het latere werk kan je dan vaak niet echt meer bekoren. Eigenlijk is dat jammer!!

avatar van musicfriek
Kikuichimonji schreef:
By the Way zou ik dus juist niet aanraden. Een van hun slechtste CD's.

Hun beste naar mijn mening! Dit album is bij mij in aanzien al flink gedaald. Draai het nooit meer, zit er zelfs aan te denken om het te verkopen.

musicfriek schreef:
Stadium Arcadium verkopen Musicfriek, bezint eer ge begint......

avatar van musicfriek
Hans Brouwer schreef:
Stadium Arcadium verkopen Musicfriek, bezint eer ge begint......

Heb het vaak genoeg geprobeerd met dit album en het boeit me gewoon niet. Draai liever hun oudere albums. Dit is niks nieuws onder de zon. Zal hem gelijk even plaatsen in te koop topic.

musicfriek schreef:
Zal hem gelijk even plaatsen in te koop topic.
€ 5??

Persoonlijk vind ik dit 1 van de mindere albums van de peppers, toch zijn het wel stuk voor stuk weer lekkere nummers, vooral hump da bump vind ik erg funky. Maar als je dit album naast blood sugar sex magik legt, tja ze zijn niet meer wat het geweest is... 3,5 voor dit album

Zoals Flea net zei op MTV: "If you don't like this record, you don't like us... Period."

Ik kan het alleen maar met hem eens zijn.

ja, inderdaad, je moet het eens zijn met iemand die van zijn 12 jaar al verslaafd was aan cocaine en nogzoveelmeer...

muzikaal is het wel interresant maar de stem van anhony kiedis is gewoon niet optimaal en hij is gewoon niet zo een goeie zanger ( dat weet hij zelf ook wel ) ik heb over het laatst ook een concert van hun gezien waarbij hij de meeste nummers zeer moeilijk aan kon, vooral charlie lukte echt niet, mischien had hij een slechte dag maar toch.
By the way vind ik nog altijd een super album want hiermee heb ik de peppers ontdekt. maar de eerste keer dat ik de funk van hun vroegere albums had gehoord was ik verkocht, hun eerdere werk is nu eenmaal 'feest muziek'' en dit album vind ik meer ''slaapmuziek''

avatar van Maximusic
Slaapmuziek is wel het juiste woord zelfs de funk nummers funken niet en er staan verder best wel mooie nummers op zoals; Slow Cheetah, Especially in Michigan, Wet Sand, Turn it Again en nog wel wat, maar geen van deze nummers vind ik de moeite waard om echt kapot te draaien zoals ik dat wel had bij BSSM.

Heel af en toe luister ik het album nog wel de nummers zijn ook niet slecht ofzo maar ik vindt ze gewoon niet interresant en vrij soft, niet dat dat per defenitie verkeerd is, maar bij de peppers vindt ik het dan vaak op lange termijn wat zeurderig worden.
Het enige nummer wat ik vind dat wel de kwaliteid heeft als van BSSM is Readymade dat is wel een geweldig oldscool peppernummer.

Het lijken wel twee verschillende bands, de peppers van toen en nu... 3,5*

Van de eerste Cd(Jupiter) vind ik veruit alle nummers prachtig , in tegenstelling tot bij de 2de Cd (Mars) waar ik persoonlijk alleen Desecration Smile en Tell Me Baby echt goed vind .
Misschien kan het nog veranderen ..

Relax
Dani California klinkt malen beter op de Computer dan op TV o_0

2de CD is btw een groter deel andere style, je hoort de hardere gitaar minder ?

Ik ken eigenlijk alleen maar de singles van dit album. "dani california" was echt een prachtplaat,maar hun laatste " tell me baby" vind ik maar een zwak afkookseltje van hun eerder werk.

Hans Brouwer schreef:
Ik heb inmiddels een aantal Pepper cd's beluisterd. Stadium Arcadium steekt wat mij betreft met kop en schouders boven de rest uit!

Peppertje
tja, als je stadium arcadium in het geheel bekijkt is dit natuurlijk de beste cd van de peppers, maar als je ze gaat splitsen, dan vind ik Mars de beste cd, daarna By The Way, en nummer 3 is dan Jupiter.

Gewoon erg goed: eindelijk ruim baan voor de soms briljante gitaarsolo's van 1 vd beste gitaarspelers John Frusciante!