Red Hot Chili Peppers - Stadium Arcadium (2006)

Label: Warner Bros.

1. Dani California (4:42)
  2. Snow ((Hey Oh)) (5:34)
  3. Charlie (4:37)
  4. Stadium Arcadium (5:15)
  5. Hump de Bump (3:33)
  6. She's Only 18 (3:25)
  7. Slow Cheetah (5:19)
  8. Torture Me (3:44)
  9. Strip My Mind (4:19)
  10. Especially in Michigan (4:00)

met Omar Rodriguez-Lopez

11. Warlocks (3:25)

met Billy Preston

12. C'mon Girl (3:48)
  13. Wet Sand (5:09)
  14. Hey (5:39)
  15. Desecration Smile (5:01)
  16. Tell Me Baby (4:07)
  17. Hard to Concentrate (4:01)
  18. 21st Century (4:22)
  19. She Looks to Me (4:06)
  20. Readymade (4:30)
  21. If (2:52)
  22. Make You Feel Better (3:51)
  23. Animal Bar (5:25)
  24. So Much I (3:44)
  25. Storm in a Teacup (3:45)
  26. We Believe (3:36)
  27. Turn It Again (6:06)
  28. Death of a Martian (4:24)
avatar van douwens
Stripe schreef:

Ik meld mezelf bij deze aan. Ik wardeer alle Peppers muziek. Ik ken ook alle Peppers muziek. En je moet je als band blijven ontwikellen om resultaat te boeken. Ze zijn toen John terug kwam uit zijn drugswereledje een andere weg ingeslagen. Maar dat die weg anders is betend niet dat die weg slechter is.
In tegendeel, ik vind deze weg ook erg goed. Vooral By the Way die toch wel als mijn favoriete cd doorgaat. Maar de funk-rap-punk enzovoort uit de eerste albums zou ik ook echt niet willen missen. Ik waardeer het allemaal en ik vind het allemaal geweldig.

En de Peppers zouden met die oude sound waarschijnlijk in deze tijd veel minder mee gekomen zijn. Dan hadden ze niet eens een concert voor 60.000 kunnen geven.
Maar je hebt wel gelijk, het toeschouwer niveau lag erg laag. Dat is jammer want dan word het spel ook slechter (ookal was het voor mij het eerste concert wat ik zag) want het had wel degelijk een nog groter feest kunnen zijn.

Rock on!

Ik meld me dan ook maar aan. Ik ben dan wel een groot liefhebber geworden van de Peppers door het album Californication, maar heb inmiddels al hun 9 albums in bezit.
Platen als Mother's Milk, The Uplift Mofo Partyplan vind ik echter ook fantastisch. De energie en de jeugdigheid die beide platen uitstralen door de goede funk en punk combinatie is nooit eerder vertoond. Hierdoor is het toch een unieke band. Daarbij vind ik BSSM persoonlijk de beste plaat ooit gemaakt.
Maar goed de meeste huidige "fans" weten niet dat de Peppers ooit teksten zongen als "I like to party on your pussy baby!" en "Catholic shoolgirls rule!!"

douwens schreef:

Ik had me al aangemeld Ik zou ook een eerdere post van mijzelf kunnen quoten. Ben Peppers-fan sinds 1986. Zo'n beetje vanaf het begin dus. Dus hé, ze zijn er wel: echte 'die-hard' Pepper-fans!
Vlieg ze trouwens achterna voor hun concert in Glascow

Heerlijk relaxed album. Voor de echte fans misschien wat soft, ik vind het zo nu en dan wel lekker om bij te chillen.

avatar van frankvankesteren
Eén goed, maar dan ook verschrikkelijk goed nummer staat hierop: Turn it Again. Dit is een nieuw Pepper-sound wat mij fascineert, alleen als ik kijk naar de singles van dit album dan weet ik dat ze die lijn helaas niet op het hele album doorzetten. Ik ben namelijk nog nooit een Peppers-nummer zo snel zat geweest als een Dani California

De keuze van de singles snap ik ook niet. Dani California kan me niet boeien, van Tell Me Baby en Hump de Bump krijg ik de zenuwen en Charlie vind ik echt niks bijzonders. Snow is wel goed, naar mijn mening het beste nummer van het album.

Goeie nummers:
- Make You Feel Better
- So Much I
- Storm in a Teacup
- Death of a Martian

De rest is behalve Hump de Bump en Tell Me Baby ook wel te pruimen, dit maakt het een goed album. 4.0*

avatar van Nanne-1995
ik weet een hele leuke comedy site met allemaal funny clips en het heet www.freewebs.com/funybun en het is heel profesioneel.

ik kwam het opeens tegen op het internet.

Charlie en Readymade vind ik zo ongeveer de enige 2 nummers die er positief bovenuit springen. Die laatste single ben ik ook alweer behoorlijk zat.

kaztor schreef:
Ik ben nog nooit iemand tegengekomen die de oudere Peppers-sound waardeert en ook de nieuwe Peppers-sound.

Bij deze....

Ik moet er eerlijk bijzeggen dat ik de oudere albums in vergelijk een stuk opwinder vond en vind, maar ik heb ze ook in de tijd dat ze uitgebracht werden meegemaakt dus de beleving is anders.
Maar de latere albums vind ik lang zo slecht niet als menigeen altijd naar voren brengt. Ze zijn in vergelijk anders qua opzet, de band is zeker groter geworden en handelt daarnaar. Maar sorry hoor: zo erg is het nu ook weer niet. Ze zouden ook erg ongeloofwaardig overkomen als ze krampachtig blijven proberen de speelse, dartelende, beginnende funk-jongentjes uit te hangen en ze zijn nu eenmaal uitgegroeid tot een wereldband die een breed publiek is gaan aanspreken. En ik vind het een plezierig gezicht om dan deze muziek in populaire hitlijsten tegen te komen. Als het dan toch commercieel is dan kan ik hier zeer goed mee leven.
Dat enorme afzetten en 'vroeger was het beter' gedrag is ook een vorm van de neus flink ophalen en aansluiten bij de meute die zich tegen de band is gaan keren (net als bij U2). Het lijkt haast wel of je dit niet leuk meer mag vinden.
Ik kijk nu gewoon heel anders naar deze band en dan vind ik het allemaal meevallen.
Een Bloodsugarsexmagik, Mother's Milk of Uplift Mofo Party Plan is het allemaal niet meer, maar baggerslecht? Nee, daar ben ik het niet mee eens. En nu ben je dus iemand 'tegengekomen' die beiden op eigen wijze weet te waarderen

Berichten verwijderd.

er zit goede muziek op dit album het is een geweldig album. ik geef het een 5.0

avatar van marco straaten
Wat mij betreft een zeer matig album; ietwat te soft naar mijn zin.
Van mij mogen ze terug naar hun roots.

Joy
en die roots zijn? :....

zwaaiend met je pielemuis , the 'hellicopter'?

Precies!!
Joy schreef:
en die roots zijn? :....

zwaaiend met je pielemuis , the 'hellicopter'?

avatar van Lennart_M
marco straaten schreef:
Precies!!

jij ziet dus graag mannen van 40 in hun snikkel rond rennend op het podium?

Ik vind het trouwens na BTW een geweldige vooruitgang, Frusciante is hier gewoon HET brein achter deze plaat. Er staan echt werkelijk fantatische gitaarpartijen op!

avatar van marco straaten
deze plaat pakt mij gewoon niet, terwijl ik absoluut een fan van ze ben; wellicht heeft hij ook wel meer luisterbeurten nodig, dat kan natuurlijk ook.
Lennart_M schreef:

jij ziet dus graag mannen van 40 in hun snikkel rond rennend op het podium?

Zigstar
Ik vind dit een compleet overbodig album. De Peppers zouden moeten beboet worden voor het de wereld insturen van dit archislecht album!

khonnor
veel te lang

veel te veel filler

met de beste 10 tracks kom je nog niet in de buurt van by the way...

en mr kieldis heeft een irritant stemgeluid

maar john frusciante blijft een geniaal gitarist

persoonlijk vind ik dan ook meer aan zijn solowerk

avatar van waxs
Me werkgevers zijn beide kapot van deze plaat, dus de gemiddelde werk dag komt deze in z'n geheel minstens 2, 3x langs. Ik moet zeggen dat ik hem langzamer hand dan ook spuugzat ben geworden, naast het feit dat ik het in vergelijking met het oudere werk van de Red Hot Chili Peppers uiterst slaapverwekkend en saai vind. Nergens wordt er eens luchtig geexperimenteerd of iets nieuws gebracht, de hele plaat bestaat uit zeurderige pop-deuntjes en simpele vocalen. Als ik lager dan een 3* zou stemmen zou deze absoluut in de prijzen vallen en van mij een 1* krijgen.

avatar van auto pilot
1,0
Waarom stem je niet lager dan een drie, vraag ik me dan af.

avatar van waxs
Vind ik niet zo nodig. Ik plaats slechts een kort bericht met wat ik van het album vind.

avatar van freitzen
Vandaag op Arrow:

"Arrow Classic Rock. Home of the Red Hot Chili Peppers"
(om vervolgens Desecration Smile te draaien)

En even later:
"Alleen de BESTE Rock Classics"
(om vervolgens Snow te draaien)

Waarom plaats ik dit bericht eigenlijk, vraag ik me af. Ik vind de 'nieuwe' Peppers beter dan de 'ouwe,' en ik luister ook wel graag naar Arrow.
Tja, eigenlijk doe ik dit gewoon om aan te geven dat Arrow best wel een beetje knullig is om hun station als hun 'home' aan te wijzen (naast bijv de Stones, U2 enz), en Snow een heuse 'classic' te noemen... Maar goed.

Om nog even iets zinnigs te melden zal ik nog even zeggen dat ik dit album het liefste in de shuffle mode beluister. Misschien ook een tip voor de mensen die het album een beetje saai vinden....

Lennart_M schreef:
Frusciante is hier gewoon HET brein achter deze plaat.

Dat is al tijden zo.

BSSM en vooral Californication vind ik zeer goed, maar deze kon me net als By the Way niet zozeer boeien. Niet slecht, maar gewoon niet memorabel. oa Snow, Dani california, en Tell me baby vind ik veel te poppy, en er is inderdaad teveel filler. Wellicht was het beter geweest om 1 disc uit te brengen, en dan zonder die zooi als Snow en met oa So much i, Desecration smile... tja, ook dan zou het bij lange na niet de beste zijn.

Kan er niet veel mee.

avatar van Yamato
Valt me erg tegen.

avatar van frankvankesteren
Is er werkelijk niemand die Turn It Again wel een ouderwets sterk nummer vind? Nogmaals; de enige positieve uitschieter op dit album...

avatar van Ephyon
Snow een classic noemen, dan ken je echt wel niks van de RHCP. Mja smaken verschillen precies wel duidelijk he .

Voor mij ook maar een schamele 2,5 hoor. En hiermee heb ik dus mijn huidige score met een half puntje verlaagt.

avatar van Word_Play
Prima album wat mij betreft. De Peppers zijn eindelijk volwassen geworden en dat merk je ook aan de sfeer op de plaat (overigens perfect uitgebeeld in de clip van Desecration Smile). Twee cd's is toch iets teveel van het goede, maar storend wordt het nergens.

Mooie 3,5*.

avatar van Yamato
Word_Play schreef:
De Peppers zijn eindelijk volwassen geworden

Willen we dat wel?

Ik denk eerlijk gezegd dat ze deze wel beter als één disc uit hadden kunnen geven met alleen de betere nummers.

avatar van Word_Play
Ik zie een artiest het liefst groeien in zijn muziek, dat houdt het persoonlijk.

Daarnaast is het inderdaad maf om een stelletje veertigers nu nog krampachtig 'rebelse' muziek te zien maken.

Ik deel overigens je mening dat er het beste een cd gemaakt kon worden helemaal.

avatar van freddze
Deze discussie kan beter verder gezet worden bij Red Hot Chili Peppers