Red Hot Chili Peppers - Stadium Arcadium (2006)

Label: Warner Bros.

1. Dani California (4:42)
  2. Snow ((Hey Oh)) (5:34)
  3. Charlie (4:37)
  4. Stadium Arcadium (5:15)
  5. Hump de Bump (3:33)
  6. She's Only 18 (3:25)
  7. Slow Cheetah (5:19)
  8. Torture Me (3:44)
  9. Strip My Mind (4:19)
  10. Especially in Michigan (4:00)

met Omar Rodriguez-Lopez

11. Warlocks (3:25)

met Billy Preston

12. C'mon Girl (3:48)
  13. Wet Sand (5:09)
  14. Hey (5:39)
  15. Desecration Smile (5:01)
  16. Tell Me Baby (4:07)
  17. Hard to Concentrate (4:01)
  18. 21st Century (4:22)
  19. She Looks to Me (4:06)
  20. Readymade (4:30)
  21. If (2:52)
  22. Make You Feel Better (3:51)
  23. Animal Bar (5:25)
  24. So Much I (3:44)
  25. Storm in a Teacup (3:45)
  26. We Believe (3:36)
  27. Turn It Again (6:06)
  28. Death of a Martian (4:24)
Kadafi
Dit album is echt om te huilen. Ik heb nog nooit zoiets saais gehoord in heel de rockmuziek historie. Het mogen dan wel veel nummers zijn, van mij krijgt misschien één enkel nummer een voldoende. Het lijkt zo ontzettend veel op elkaar en het klinkt oh zo makkelijk, easy listening rock als je het mij vraagt, een slaapverwekkende combinatie van slappe funky rock en herhalende refreinen en riedeltjes. Het zou me niets verbazen als dit werk volledig uit demo's bestaat, die voor hun eerdere albums zijn afgekeurd.

Ik weet nog dat ik voor tijdens het lopen van mijn krantenwijk die CD in mijn HD-mp3 speler heb gezet, en dat ik in een keer naar een hoop (28 nummers dus) van die bagger, ineens een prachtig nummer hoorde. En ik dacht: 'hey, er zit zowaar iets goeds in'. Maar opeens kwam daar een andere zanger in aan bod: het was het nummer "Arriving Somewhere But Not Here" van Procupine tree. Het album "Deadwing" dat kwam na deze bagger "Stadium Arcadium", is wel een blijver geworden.

Kortom, wat een bout 1*

avatar van Koerok
Bij Snow zie ik altijd 7 dwergen met alleen een sok om voorbij lopen
"Hey oh, hey oh, it's off to fuck we go..."

avatar van NewYorkCityLight
Tell Me Baby is toch wel het meest inspiratieloze nummer ooit. Oh wat had ik een hekel aan dat veel te simpele nummer. De rapcoupletten en dat dat veel te makkelijke refrein, maar ja, dat is mijn mening

avatar van Norbert
Ik vind dit zooo'n tegenvaller vergeleken met de vorige 2 albums. Ze weten er nog net een 3* uit te persen, maar meer gaat t sowieso niet worden.

avatar van LucM
Minder sterk dan hun vorige twee albums, al mag ik deze nog steeds graag horen, zij het met mate.
Ik heb veleer de indruk dat de Peppers hier meer voor kwantiteit dan voor kwaliteit hebben gekozen. De songs op zichzelf zijn meer dan behoorlijk, de bas van Flea en het gitaarwerk van Frusciante zijn nog steeds fenomenaal en de productie is OK, maar als geheel komt het songmateriaal mij minder geïnspireerd over, ik krijg steeds de indruk dat ik naar een compilatie-CD van de Peppers luister.
Toch staan er nog heel wat sterke songs (vooral op CD1) die deze 2CD overeind houden waaronder de titelsong, "Dani California", "Desecration Smile" en "21st Century" om er enkele te noemen.

ElsenaarMetal
Ik moet heel eerlijk zijn, ik ken 3 goede nummers op deze twee Platen, 3 goede, goede nummers dat zijn Snow, Dani California en Desecration Smile. voor de rest vind ik het niet heel veel, 28 nummers en niet meer dan 3 goede tracks is toch wel slecht zeker voor de RHCP.
Toch geef ik 3.5 omdat ze het toch blijven proberen, ze doen ook niet steeds het zelfde, misschien op deze plaat wel, maar over het algemeen gezien niet, of ben ik de enige nu?

3.5 dus:)

Father McKenzie
EVANSHEWSON schreef:
Voor mij is dit een echt teleurstellend plaatje... na de méér dan overtuigende Californication en het al iets minder originele By The Way is dit hier... nou ja, een stap terug, de betere tracks hadden op een enkelaar een sterker geheel gevormd, me dunkt, het is echt te veel filler en te weinig killer...

Ik kan hier niet echt enthousiast van worden, neen...

Dit zei ik er al van in een vorig "pseudo"-leven... en ik denk er nog precies hetzelfde van. Geef mij maar Californication of By The Way...

avatar van freitzen
Ik hoopte, na jouw nick wederom hier te zien staan, dat je eindelijk veranderd was van mening

Maar voor mij liever dit dan By the Way, met zeiknummers als Universally Speaking...
En o ja, het ZOU er eventueel mee te maken kunnen hebben dat deze plaat één van mijn allereerste cd's was, en dus een KLEIN voordeeltje heeft tegenover de rest, maar goed...

avatar van Maximusic
Father McKenzie schreef:

Ben je dan EVANSHEWSON, maar dan met een nieuwe naam ofzo??

Ik vind het ook niet echt een geweldig album, zeker niet vergeleken met Californication. Maar wel beter als By The Way, waar wel wat aardige nummers op staan maar in totaal vind ik dat maar een zwijmelplaat.

Deze bevat wel een redelijk aantal goede nummers, alleen helaas ook een hoop nietszeggende en saaie nummers.
Als het een enkel CD was met alleen de goede nummers had ik wel een 4* gestemd.

Father McKenzie
Voor het eerst vandaag sinds.... eeuwen (net na de release of zo denk ik) terug naar het album geluisterd; Héél intens deze namiddag, het leek één hete zomer dit album.
Ik vind het nog steeds te lang, 28 songs en dikke twee uur muziek, maar ik moet toegeven dat er méér goede songs en ideëen uitgewerkt zijn dan dat ik eerder dacht;
Ik geef een vol punt bij, van 2.5 naar 3.5.
Maar denk dat het toch sterker ware geweest er één topalbum van te maken door toch flink te snoeien.
Al bij al hoor je een band die ontzettend goed op elkaar is ingespeeld en die hier en daar echt hemelse songs weet te breien.
Ik denk maar aan het ontzettend mooie eerste nummer van de 2de plaat; Desecration Smile.

Alsnog wat eerherstel van deze fan; ***1/2

avatar van douwens
Father McKenzie schreef:
Ik geef een vol punt bij, van 2.5 naar 3.5.

Alsnog wat eerherstel van deze fan; ***1/2

Daaraan zou ik als tweede juweel Wet sand willen toevoegen, wat dat is wel een van de beste Pepper nummers van de laatste jaren. Vooral die gitaarsolo op het einde.. werkelijk schitterend!
Over het gehele album ben ik als groot liefhebber van de band niet echt enthousiast.

mathieudc
Ondanks het feit dat dit album toch al wat emotionele waarde heeft en hier best wat goede songs opstaan toch teruggeschroefd naar 3,5. Ik kan de meerderheid hier enkel maar gelijk geven door te zeggen dat hier leuke dingen opstaan maar dat deze afgewisseld met heel wat vullers. Helaas voor de goede songs dus, beetje zonde toch: 3,5 is wel goed, maar het had de potentie om tot meer uit te komen.

Lees hierboven een aantal berichten over deze die constant wordt vergeleken met de vorige 2 albums...

People: Hallo!! Ver daarvoor waren de Peppers al lang op hun top. Er bestaat meer!

Toen ik deze cd kocht, was ik eerlijk gezegd wat teleurgesteld, maar dit is toch wel een groeiplaat geworden, en nu is dit echt één van mijn favoriete cd's. Deze is volgens mij de tweede beste peppers plaat na BSSM (Live in Hyde Park buiten beschouwing gelaten).

Ik ga akkoord dat deze cd enkele 'vullers' bevat, maar dat zijn er toch niet genoeg om deze in te krimpen tot 1 cd. Ik zou geen tien nummers kunnen noemen die hier niet thuishoren.

yEYo!
er is toch ook een videoclip van Snow ? ,waarom staat die niet aangegeven ? of heb ik het fout

Dat er een video van bestaat, betekent natuurlijk niet automatisch dat die videoclip op deze site te vinden is, he? Ga je gang en voeg 'm toe.

Peach Wilkins
Stadium Arcadium is niet het beste album van de RHCP, maar het is toch wel een lekkere plaat. Een 3,5.

Van Charlie is er ook een clip. Hoe voeg je die juist toe?

Ga naar 'Corrigeren' en vul de link in bij 'URL videoclip'.

UnknownPleasure
Er staan echt best goede nummers op, maar vooral de singles - en nog een paar nummers - vind ik nogal saai en ongeïnspireert klinken.
Als ze alle opvullers , en dus de singles , er niet op hadden gezet -zo'n 12 nummers hadden gekozen - was het zeker een goede plaat geweest..

Tell me baby is trouwens een draak van een nummer.

3.5 . Meer of minder word het niet

0,5
Stadium Arcadium is het album waarbij ik begon te realiseren hoe overrated de Peppers zijn. Eens was het mijn lievelingsband, maar nu kan ik niet eens meer aanhoren.

Natuurlijk zijn de Peppers al een tijdje over hun hoogtepunt heen ( dat lag in 1989 voor mij). Maar dit album vind ik dan toch beter als by the way. 3* voor mij

Overigens is Wet sand één der beste songs die ze gemaakt hebben na BSSM. Het blijft een parel van een nummer!

avatar van douwens
JP1230 schreef:

Het enige nummer idd op deze plaat, met misschien dan Dani California, waarvan ik denk, jah, dit zijn de Peppers op hun best!

JP1230 schreef:
Maar dit album vind ik dan toch beter als by the way. 3* voor mij

Slechter dan By The Way kan volgens mij nauwelijks.

yEYo!
Zeldzaam hoor je op dit album een goed nummer.
Allemaal nikszeggende nummertjes.
Omdat ze toch nog 28 verschillende kunnen maken en Especially in Michigan en Desecration Smile erop staan,vooruit een voldoende.

Ja, knap hoor, zomaar 28 verschillende nietszeggende nummertjes in elkaar kunnen zetten

Njaah.... ik ga toch ook naar een 3. Er zitten wat leuke dingen tussen.

yEYo!
Wat is jouw stem dan Karl?

Ik stem niet, want ik heb niet het hele album beluisterd. Wellicht vraag je je af: waarom dat nou weer niet, Karl? Welnu, dat zal ik je vertellen: de nummers die ik gehoord heb vond ik (inderdaad) te nietszeggend en haalden mij niet over het album te kopen
De Red Hot Chili Peppers vind ik sowieso een beetje overschat, ik heb nog nooit een nummer van ze gehoord dat ik nou écht goed vond.

yEYo!
Ok,nou dan zou ik je ook niet aanraden om het album te gaan beluisteren,als ik het zelf ook al tegen vind vallen.