Pink Floyd - The Endless River (2014)

Label: Parlophone

1. Things Left Unsaid (4:26)
  2. It’s What We Do (6:15)
  3. Ebb and Flow (1:52)
  4. Sum (4:50)
  5. Skins (2:32)
  6. Unsung (1:06)
  7. Anisina (3:10)
  8. The Lost Art of Conversation (1:43)
  9. On Noodle Street (1:42)
  10. Night Light (1:42)
  11. Allons-y (1) (1:56)
  12. Autumn ’68 (1:37)
  13. Allons-y (2) (1:35)
  14. Talkin’ Hawkin’ (3:26)
  15. Calling (3:38)
  16. Eyes to Pearls (1:52)
  17. Surfacing (2:47)
  18. Louder Than Words (6:37)
  19. TBS9 * (2:28)
  20. TBS14 * (4:11)
  21. Nervana * (5:30)
Deranged
Dat nieuwe solo album van Dave heb ik ook wel zin in moet ik zeggen.

Zo'n track als The Blue, daar lust ik er nog wel een paar van.

Die solo, zegt genoeg. Er is toch echt maar eentje gitarist zoals hij.

Verbaast me echt dat men daar nauwelijks op in lijkt te gaan hier.

Take It Back vind ik overigens ook een erg lekker nummertje.

Anisina is ook te horen in deze video: Pink Floyd - An?s?na | ?zlesene.com Video - izlesene.com
Na meerdere luisterbeurten slechts één conclusie: knap !

De intro van Anisina die als tweede teaser gelanceerd werd in september, betrof vertrouwd materiaal (luister maar naar "Untitled # 3" van de The Division Bell sessies), maar aan het verdere verloop van het nummer is duidelijk erg gesleuteld (saxofoon, clarinet, pedal steel, backing vocals...).

avatar van Tony
Deranged schreef:
Verbaast me echt dat men daar nauwelijks op in lijkt te gaan hier.

Omdat het buiten kijf staat dat Gilmour een heel herkenbare gitarist is. Maar dat gezegde over die schoenmaker en zijn leest, dat heeft David helaas niet begrepen. Hij mist gewoon het songschrijverstalent om een boeiend album af te kunnen leveren. Zo simpel is het voor mij.

avatar van Tony
Floydian schreef:
Dat snap ik nooit. Alleen maar omdat PF mee is gegaan met zijn tijd?

Nee, omdat het oersaai was en kwalitatief niet in de buurt van eerder werk van PF kwam.

Floydian schreef:
Heb jij wel eens naar UmmaGumma geluisterd? Is dat ook geen Pink Floyd album?
Ik snap de vergelijking niet helemaal, maar okee. Ummagumma is geen favoriet, maar spannend is het wel en cruciaal in de ontwikkeling van psychedelische naar progressieve band. In The Division Bell zat totaal geen spanning en ontwikkeling meer.

Deranged
Dan heb je volgens mij onder andere ook niet eens de moeite genomen om bijvoorbeeld een nummer als Murder te luisteren.

Zo simpel zou het voor jou kunnen zijn maar dat is toch iets te simplistisch kortzichtig voor mij.

Chill 'm er in ieder geval niet minder om.

avatar van Floydian
[quote]Tony schreef:

[quote]Floydian schreef:

Oersaai? Oke, ieder zijn eigen mening. Maar kwalitatief niet in de buurt van eerder werk slaat echt nergens op.

Marooned heeft ook niet voor niets een grammy opgeleverd. What do you want from me heeft echt een lekkere bassline. En de solo's van Coming back to life en High Hopes zijn van heel hoog niveau.

Qua tekst ben ik het met je eens. Dat stelt niet veel voor. Maarja lekker belangrijk (mijn mening). Ik ben zelf bassist en luister alleen maar naar muziek. Tekst boeit mij echt voor geen meter.

Al dat politieke gelul van Roger, of hoe slecht zijn jeugd was, zit ik persoonlijk ook niet op te wachten.

avatar van lennon
Ik zag de cd vandaag bij Blokker in de winkel liggen.? Ik zie dat niemand hier nog een recensie geeft geschreven?

Is Blokker wat vroeg? Of is men hier heftig aan t luisteren?

avatar van Rogyros
Ik dacht dat ie nog helemaal niet uit was. Pas over een week.

avatar van Bluebird
Aangeleverd door een Oostblokker misschien? Zal het morgen eens checken.

avatar van little lion man
Naar deze release kijk ik erg uit, al verwacht ik niet dat het een beter album wordt dan The Dark Side Of The Moon of Wish You Were Here.

avatar van niels94
Dat zijn nog eens inzichten.

avatar van kobe bryant fan
niels94 schreef:
Dat zijn nog eens inzichten.

Haha!

avatar van jellecomicgek72
little lion man schreef:

Je meent het..

Rogyros schreef:
Ik dacht dat ie nog helemaal niet uit was. Pas over een week.

avatar van Floydian

Het is echt zo..heb m in mijn hand gehad. Mooie hoes, soort boek idee.

Wat echt?? Zo vroeg al. Ik wil echter de Blu-ray versie. Kijken of ik die ergens op de kop kan tikken.

avatar van Kill_illuminati
Allons-y (1) wordt wel een beetje zoutloos gedrumd. Ik hoop niet dat dat ook op de rest van het album het geval zal zijn.

avatar van echoes
Tja, Mason is zeker niet spannender gaan drummen. Coming Back to Life is ook zo'n voorbeeld.

avatar van MDRAIJER

Bij welke Blokker?
Dan ga er meteen naar toe.

avatar van Rogyros
Het is echt zo..heb m in mijn hand gehad. Mooie hoes, soort boek idee.

Ik twijfel niet aan je bericht, maar ik sta wel versteld. Weet je ook welke prijs?
En je hebt hem zelf niet aangeschaft? En idd, welke blokker???

Rogyros schreef:

En je hebt hem zelf niet aangeschaft? En idd, welke blokker???

MDRAIJER schreef:

Bij welke Blokker?
Dan ga er meteen naar toe.

Volgens mij was ie 16,99 daar, en het was in Bunnik. (vlakbij Utrecht)

Nee, niet zelf meegenomen, want ik ben geen PF liefhebber.

Misterfool
Louder than words stemt mij, op eertse gehoort, niet zeer positief. Bijzonder saai nummer.

avatar van Bluebird
Blijkbaar vindt Blokker alhier dat ook. Die heeft em (nog) niet in ieder geval.

avatar van DargorDT
Zojuist een halfjaarabonnement op Lust for Life genomen en gekozen voor The Endless River als welkomstgeschenk. Het lijkt mij een relaxed album te worden, zo'n cd die je kunt opzetten om heerlijk te ontspannen.

lennon schreef:

Volgens mij was ie 16,99 daar, en het was in Bunnik. (vlakbij Utrecht)

Nee, niet zelf meegenomen, want ik ben geen PF liefhebber.

Lennon man, je had een collector's item in je hand. Je had rijk kunnen zijn door 'm per opbod te verkopen!

Ook niet even geluisterd bij de Blokker...

avatar van little lion man
In drie Blokker vestigingen geweest. Ruim assortiment hoor, maar geen Endless River

avatar van bikkel2
Was het niet een gewoon een boek wat er op leek Lennon ?

Iedereen weer blij met een dooie mus gemaakt.

avatar van freitzen
Bij mij heeft de Kruidvat hem ook al twee weken, inmiddels alweer afgeprijsd naar €9,99.

avatar van little lion man
Omdat ik ook de Blokker website heb gecheckt, krijg ik nu wel een Blokker banner te zien als ik inlog op musicmeter.

avatar van Bluebird
Hier ligt ie eerdaags wel op de mat voor 11,99 bIJ cdWOW. Meer dan dik betaald.