Pink Floyd - The Endless River (2014)

Label: Parlophone

1. Things Left Unsaid (4:26)
  2. It’s What We Do (6:15)
  3. Ebb and Flow (1:52)
  4. Sum (4:50)
  5. Skins (2:32)
  6. Unsung (1:06)
  7. Anisina (3:10)
  8. The Lost Art of Conversation (1:43)
  9. On Noodle Street (1:42)
  10. Night Light (1:42)
  11. Allons-y (1) (1:56)
  12. Autumn ’68 (1:37)
  13. Allons-y (2) (1:35)
  14. Talkin’ Hawkin’ (3:26)
  15. Calling (3:38)
  16. Eyes to Pearls (1:52)
  17. Surfacing (2:47)
  18. Louder Than Words (6:37)
  19. TBS9 * (2:28)
  20. TBS14 * (4:11)
  21. Nervana * (5:30)
avatar van marathonman
De zwartgalligen (1 sterretje of iets meer) zie je vreemd genoeg nagenoeg niet bij de beoordeling van pak em beet "Dark side of the moon of WYWH....vreemd toch??? Ik begrijp het wel!

avatar van Marco dB
marathonman schreef:

Zijn gewoon veel betere platen die wel spanning en sfeer hebben.
Sorry hoor, ieder z'n meug, maar deze blijft voor mij sauna-muzak. Of het nu zo bedoeld is of niet.

avatar van Bluebird
Gewoon voor de verstokte Gilmour fan met wat muzikale knipogen naar het roemrijke PF verleden. Dat Gilmour sauna muzak maakt is al heel lang bekend. En op zijn tijd werkt dat best ontspannend. Net als de sauna zelf.

avatar van Pinsnider
Geweldig, wat een leesgenot en wat een catfight! Miauw! Heerlijk! Meer van zulks!
En dan kom ik even heel slap in het midden polderen; ik snap de lage EN de hoge stemmen. Persoonlijk grijpt hij me niet zo, zoals vroeger werk dat wel deed, maar ik kan me voorstellen dat je hier helemaal in wordt meegezogen (vooral als je het ziet als sluitstuk en hommage) en ik kan me voorstellen dat je het een herhalingsoefening vindt zonder bezieling. Tsja....

avatar van Edwynn
west schreef:

Grappig, je doet gelijk zelf wat je anderen verwijt.

Het is een constatering, geen wetsartikel en al helemaal geen verwijt. Ik vind je een aardige kerel, maar ik ben echt de laatste die hier mensen wil aanzeuren omdat ze zus of zo stemmen. Misschien is een leesbrilletje iets voor je? Past ook wel erg bij Pink Floyd.

avatar van Stalin
Edwynn schreef:
Dat is waar. Maar iedereen hanteert zijn eigen criteria los van het feit dat er hier tot in de lengte van dagen altijd schoolmeesters zullen zijn die wel even willen uitmaken hoe je dient te stemmen.

avatar van MJ_DA_MAN
Discussie over muziek bij nieuwe, grote releases is op MuMe al tijden bijzaak. Lage en hoge stemmen, daar gaat het tegenwoordig om! Wellicht kan er een topic worden geopend voor deze geïrriteerde users zodat ze hun frustraties over lage/hoge stemmen kwijt kunnen.

avatar van Ducoz
Ik heb me voor genomen om niet naar dit album te luisteren, gewoon omdat ik klaar ben met Pink Floyd en eigenlijk alleen nog maar geniet van het werk tot aan Atom Heart Mother. De rest staat wijselijk te verstoffen tot dat het juiste moment aanbreekt om ze weer eens langs te komen.

Maar toevallig kwam de video van Louder than Words net langs, en die heb ik bekeken en beluisterd. De clip vind ik best fraai, maar dan vraag ik me toch af waarom je dit in godesnaam nu nog gaat uitbrengen als zijnde een 'nieuw' album. Had het gewoon Bsides genoemd ofzo. De sound is wel erg klinisch en nep, dat plastieken geluid van de akoestische gitaar en dan de toevoeging van synths... nee. De stemmen vliegen er overheen zonder dat die echt een worden met de muziek. Nodigt mij al helemaal niet uit.

Zo als een andere user mij vertelde, en laat ik daar wijselijk naar luisteren; Suffe plaat.

avatar van bikkel2
Niet naar het album geluistert op 1 song na en je laten informeren door een user.
Suffe plaat van horen zeggen.

Ik begrijp je berichtgeving niet helemaal.
Schrijf dan niets.

avatar van MDRAIJER
Stalin schreef:

Muziek gaat om gevoel, niet om cijfers...

Toch heb jij wel DRIE stemmen uitgebracht!

avatar van Stalin
MDRAIJER schreef:

Toch heb jij wel DRIE stemmen uitgebracht!

De laatste was in 2012 zoals je ziet.
Ik geloof het wel met die cijfertjes, we zitten niet meer op school tenslotte...

avatar van Ducoz
bikkel2 schreef:
Suffe plaat van horen zeggen.

Ik begrijp je berichtgeving niet helemaal.
Schrijf dan niets.

Suf nummer dan, voor jou speciaal

avatar van bikkel2
Ducoz schreef:

Suf nummer dan, voor jou speciaal

Het is wel goed met je Ducoz !

avatar van MDRAIJER
Stalin schreef:

De laatste was in 2012 zoals je ziet.

Daar heb je een punt.
Ik deel alleen cijfers uit zodat ik voor mezelf weet hoe goed ik iets vind/vond.
Het gemiddelde van een album vind ik ook niet zo interessant.

avatar van henk01
Er is wel naar te luisteren, dat wel
Beetje zonder kop en staart. Ook erg lijkend op SOYCD.
Ik las hier sauna muziek, daar kan ik me wel in vinden

3***

avatar van Supersid
Muziek gaat om gevoel, niet om cijfers...

Goh, al die cijfers hebben mij toch al een paar parels opgeleverd die ik voordien niet kende...
Als veel users een plaat hoog scoren, is dat vaak een teken dat er minstens rook en waarcshijnlijk vuur is. Er zijn uitzonderingen, dat spreekt, en het omgekeede gaat niet noodzakelijk op...

Blijf aub stemmen, en mij daardoor sturen richting mooie dingen.

PS: principe-stemmen zijn daarbij echte party poopers!

avatar van pmac
Het album bestaat uit sfeerstukjes. Sommige aardig, sommige spannend maar vrijwel nergens complete songs op Louder than words na. Dat vind ik eigenlijk een mooi nummer ook. Gemiddeld kom ik echter niet hoger dan 3.0

avatar van horned_reaper
Louder Than Words - promo video - YouTube

Videoclip van Louder than Words!

avatar van Broem

Gewoon prachtig. David lijkt wel erg op Nico Dijkshoorn.

avatar van Tony
Okee, stemmen dus. Respect en 4,0 voor de intentie een collega bandlid en 'oude vriend' te eren, 1,0 voor de uitvoering. Ik hou niet van 'new-age muziek' zonder kop en staart, ambient noemen sommigen het, swa. Niet helemaal uitgezeten, dit album, sorry. Ja, ik hoor de toetsen van Wright en herken de gitaar van Gilmour. So what? 2,5 gemiddeld dus, met moeite.

Edwynn schreef:

Sinds een jaar heb ik er inderdaad één.

Je laat je ook nooit uit de tent lokken zeg!

avatar van VanDeGriend
chevy93 schreef:

Wat is er precies het nut van om jezelf een klein uurtje te vervelen met muziek die je blijkbaar niets vindt. Zodat men hier die 2,0* kan geven en quasi-grappige opmerkingen kan plaatsen over dat dit muziek is voor bejaarden
U pleit voor een systeem van stemmen vanaf 3.0 danwel pleit u voor een systeem van stemmen die aansluiten bij uw eigen inzichten.

Ik heb een Floyd albumpje of tig op minimaal 4 sterren staan dus luister ik dit. En ik vind het suffer dan suf. Dan geef ik twee sterren. 0,5 omdat dat het minimum is, een sterretje omdat Gilmour wel soort van cool gitaar speelt, en een halve ster omdat mijn vrouw, die heel erg houdt van Clannad, niet begint te zeiken dat ik kutherrie heb op staan. Liefhebbers en fans, deal with it. Niet iedereen vindt het geweldig.

avatar van Tony
Prima onderbouwing van een stem, daar hou ik nou van. VanDeGriend, .

Welk stuk bedoel je precies: dat over Clannad?

avatar van philtuper
devel-hunt schreef:
Ik vind de hoes alvast schitterend. Nu de muziek nog.
Een bootje die over een kabbelende zee, of is het een wolkendek?, van ons wegvaart, zal het bootje Pink Floyd heten?
Jezus man! Lijkt wel alsof ik een boeketroman lees!

Ik vind het een geslaagde plaat. Vergeet niet dat het hier om 70-plussers gaat (daargelaten dat een deel al in 93 is opgenomen...). Ja heel veel gebeurt er niet. Maar men moet toegeven dat Floyd al heeeeel lang niet meer zo spannend klonk als op Sum en Skins. Ook het eerste deel klinkt meer legitiem Floyd dan ze zelf klonken de laatste 30 jaar. Enig minpuntje vind ik het ietwat fragmentarische derde deel. 1 of meerdere wat langere tracks in dit deel had de plaat een meer volwaardig karakter gegeven. De E-bow gitaar vind ik tenslotte een mooie toevoeging op de sound

west schreef:
Welk stuk bedoel je precies: dat over Clannad?

Niks precies. VanDeGriend verwoordt hier al een paar dagen precies wat ik had kunnen / willen zeggen over dit album.

Inderdaad: niks precies. Het gaat misschien wat teveel van dik hout zaagt men planken?

avatar van Tony
Van mij mag het, brave hendrikken genoeg hier.

avatar van devel-hunt
philtuper schreef:
Jezus man! Lijkt wel alsof ik een boeketroman lees!

Deze plaat luistert ook weg als een boeket reeks. De verhaaltjes zijn flinterdun en al in vele variaties op de markt verschenen. Een beetje als deze van PF dus. Dus jouw vergelijking klopt behoorlijk.