Simple Minds - Big Music (2014)

Label: Caroline

1. Blindfolded (5:23)
  2. Midnight Walking (3:54)
  3. Honest Town (4:46)
  4. Big Music (4:12)
  5. Human (3:42)
  6. Blood Diamonds (4:21)
  7. Let the Day Begin (5:10)
  8. Concrete and Cherry Blossom (3:33)
  9. Imagination (3:41)
  10. Kill or Cure (4:12)
  11. Broken Glass Park (4:41)
  12. Spirited Away (4:08)
  13. Swimming Towards the Sun * (5:16)
  14. Bittersweet * (3:58)
  15. Liaison * (4:37)
  16. Riders on the Storm * (3:46)
  17. Dancing Barefoot * (4:02)
  18. Blindfolded [Original] * (4:23)
avatar van Jack Wells
Ik vind dit een geweldig goed album: 1) Blindfolded, potentie om tweede single te worden, krachtig, juweeltje, videoclip zeer de moeite waard om te kijken. Videoclip staat op de bijgeleverde DVD (luxe edition), 2) Midnight Walking, een Kraftwerk beginning, bij minuut 2.49 Coldplay sferen. Voor mij niet sterktste nummer 3) Honest Town, pff geweldig nummer, ultieme hit, een van de beste nummers die ze ooit geschreven hebben. 4) Big Music, niet goed niet slecht, de Simple Minds speelden dit nummer tijdens hun concertreeks, beetje saai. 5) Human, lekker luchtig vrolijk nummer 6) Blood Diamonds: mooi nummer, net als Human 7) Let the Day Begin, mooi nummer synthesiser met doedelzakgeluiden, Concrete and Cherry Blossom, onopvallend nummer 9) Imagination, onopvallend nummer, wederom niet goed niet slecht 10) Kill of Cure, kan ook een hit worden, sterk nummer. 11) Broken Glass Park, ook dit nummer werd live steeds ten gehore gebracht, schijnbaar vinden de Simple Minds dit nummer zelf mooi, dit nummer doet me niet veel 12) Spirited Away, misschien wel het beste nummer van dit album. Geweldig mooie afsluiter.

Luxe edition CD 2: Swimming Toward the Sun,dit nummer is zo mooi hadden ze gewoon op de hoofd CD moeten zetten, moeten ruilen met Broken Glass Park of zo. Geldt ook voor het derde nummer Liasison, prima nummer.

Pracht album, ga zo door Simple Minds, gauw de tickets voor november 2015 kopen.

Gelukkig dat smaken verschillen.....haalt het, bij lange na, niet bij hun meesterwerk uit 1984

avatar van Premonition

Sparkle in the Rain een meesterwerk?

avatar van Rudi S
Bedoeld waarschijnlijk 1982 .

Het moet toch wel enigzins beledigend zijn voor de Simple Minds dat hun nieuwe album zo snel weer naar beneden keldert in de albumcharts, terwijl de recensies over het algemeen zeer lovend zijn. Ik begrijp er werkelijk waar niks van dat veel mensen deze band totaal laten stikken terwijl ze de afgelopen 12 jaar zo goed bezig zijn.
Terwijl de laatste slappe hap plaat van Coldplay en in iets mindere mate slap, de nieuwe U2, hoewel laatste genoemde nog enigzins wel redelijk/ best te doen is. Komen Simple Minds met de beste ingredienten uit hun keuken, vliegen ze zo de album top 50 in veel gevallen al weer uit,..onbegrijpelijk.

avatar van goldendream
Beste Soundwave, het is inderdaad onbegrijpelijk. Je kan het ook zo bekijken: het is een compliment niet in die toplijsten te staan, want die zijn supercommercieel en gericht op de grote, meestal dwaze, massa. Ware schoonheid hoeft geen erkenning in hitparadetoestanden, integendeel.

avatar van Rudi S
SoundWave schreef:
Het moet toch wel enigzins beledigend zijn voor de Simple Minds dat hun nieuwe album zo snel weer naar beneden keldert in de albumcharts, terwijl de recensies over het algemeen zeer lovend zijn .

Het valt best mee, zij weten ook wel dat ze echt ontzettend vaak via torrent sites worden gedownload

avatar van StayVisible
Ik heb Honest Town ook nog niet een keer op de radio gehoord.
Zelfs niet op radio 2.

avatar van goldendream
Ooit schreef ik iets wat veel kwade reacties uitlokte, maar het blijft een feit: als Bono het geluid van zijn scheten op cd zet, zal dat meer verkocht worden dan een klassealbum van Simple Minds en zal het door pseudo-intellectuelen en meehuilers met wolven in het bos als kunst beschouwd worden. Vallen voor massa- en machogedoe.

avatar van Premonition
goldendream schreef:

Psychiater overwogen? Jim Kerr schijnt een goeie te hebben....

Psychiater overwogen? Jim Kerr schijnt een goeie te hebben.... [/quote]

Soms wordt er wat overdreven om iets duidelijk te maken. Misschien eerst eens over nadenken vooraleer te spotten.

avatar van sierrra
Wat is je probleem? Als de scheten van Bono beter verkopen dan een zgn klasseplaat van de SM, so be it. Ga lekker genieten van SM als je dat zo goed vindt en laat de domme massa van de scheten van Bono genieten.

avatar van Alicia
U2 is mij even lief als SM... maar dit album van SM zet ik veel vaker op.

Met 1 woord een geweldig album! Ik moest eerst een beetje wennen aan de sound. Maar na een paar luisterbeurten ben in helemaal enthousiast! Ik ben van mening dat ik eerlijk gezegd de single keuze een beetje ongelukkig vind. Persoonlijk vind ik Concrete and Cherry Blossom het meest aanstekelijk nummer. Bij de Simple minds opbreekt het vaak aan goed management. Tegenwoordig draaien alle radiostations liever coldplay met A stars fuel of stars dan iets nieuws!

avatar van goldendream
Spijtig dat Simple Minds geen singles meer uitbrengen met heerlijke maxiversies.

avatar van Chameleon Day
Gelukkig geen maxi's meer.

avatar van goldendream
En zo blijven meningen verschillen. Ik geniet nog steeds van de Themes met heerlijke maxi's.

avatar van Mjuman
Lieden die reppen over maxi's en disco-singles zijn te laat opgestaan en hebben de bus gemist - kenners weten het al jaren: die dingen heten gewoon 12"s.

Van SM en ook Talk Talk vind ik ze niet echt de moeite waard en van U2 bij nader inzien ook niet, toen op een gegeven moment een 12" werd uitgebracht met scheten van Bono.

Dit is toch wel een 'dun' album en ik waag het te betwijfelen of ik uiteindelijk wél op een voldoende uit kan komen. Dit mist écht wel een stukske van de magie die nog wel in Graffiti Soul zat - zeg maar Potter's wand waving level 2a.

Als je de 12"s van SM afzet tegen die van New Order uit dezelfde periode, nou dan is 't ...

avatar van Alicia
Of van The The

Alicia schreef:
Of van The The

Tja, die heb ik dan weggeven aan m'n zwager, samen met de 12" s van Dalek I

avatar van rkdev
goldendream schreef:
Misschien dat dat eind jaren '80 en begin jaren '90 zo was, maar die tijd ligt toch echt al lang achter ons.
U2 en Simple Minds zijn me beiden erg lief en ik ben blij dat er van allebei weer een nieuw album in de winkels ligt. Ook kwalitatief ben ik blij met beiden overigens.

goldendream schreef:
nou, Kill or Cure komt toch in de buurt die klinkt namelijk als een 12" van een jaren '80 Simple Minds nummer.

avatar van goldendream
De bus gemist, maar de trein gehaald. De niet-kenner kan genieten van Simple Minds 12''s. Weinig kenners kennen de 12'' met de scheten van Bono, behalve één, maar dat is dan ook een superkenner. Die 12'', opgenomen op een winderige dag, ging zo lang duren, dat Bono een enterolleke moest nemen om te stoppen. Gewoon een weetje, niet geweten door mensen die nog het woord 'lieden' gebruiken alsof we in de middeleeuwen leefden.

goldendream schreef:

Overigens wordt "lieden" hier, zijnde NL, ook wel gebruikt om in a non-sexist approach het meervoud van bijv timmerman weer te geven: timmerlieden.

Verder gaan lieden en reppen gaat heel goed samen in één syntagma. Er is zelfs een heel genre ontstaan: rap/hiphop - al vrees ik dat zulks jouw oren zelden zal bereiken

De meest zeldzame 12"s van SM bevinden zich nog altijd in handen van Oostendse Arno: Promised You A Sausage Roll en Alive and Flipping.

avatar van ASimons
A.Riko schreef:

avatar van ASimons
Ik ben het eens met A.Riko. Concrete is het meest radiovriendelijke nummer. Lenny Kravitz flikt het hem wel. Wat is dat toch ?

avatar van John Self
John Self schreef:
Net een keer beluisterd en dat viel niet mee. ..... Ik zal binnenkort een poging doen om er nog eens naar te luisteren, maar evengoed verdwijnt hij in de prullenbak. Een score lijkt me dan ook niet gepast.

Inmiddels een paar keer gehoord en ik kom op mijn woorden terug terug. Het is eigenlijk best een leuk plaatje. Niet over de hele linie. Maar ook zeker niet slecht.
Album titels blijven lastig voor de jongens. Toen New Gold Dream uitkwam vroeg Alfred Bos in Oor zich af hoe ze dit album met zo'n titel moesten overtreffen. Wat komt er na een gouden droom? Dat kon alleen maar tegenvallen en dat deed het ook. Nu is er Big Music, en ik vraag me af wat er na Big komt, Bigger? Superb? Of een hele tijd niets en dan ineens het overlijdensbericht?

avatar van blur8
Als iedereen nu eens begint te genieten van dit album, dan hoeven we ons over de toekomst geen zorgen te maken. En welke muziek er 30 geleden gemaakt is lijkt me ook totaal onbelangrijk voor nu.
BM is een geweldige muzikale belevenis. IK geniet volop.

avatar van John Self
blur8 schreef:

Onzin. Het geven van een cijfer heeft alleen zin als je albums met elkaar vergelijkt. Als je dit album een 5 vindt betekent dat dat je het minstens evengoed vindt als NGD. En dat kan ik me niet voorstellen, tenzij er iets serieus mis is met je. Maar daar ga ik niet vanuit.

avatar van Blackedder
Ik begrijp dat er mensen zijn waarbij een 5 betekent : 'het beste album ooit, ever' Daarbij vergeleken valt alles natuurlijk tegen. Een 5 voor mij betekent gewoon dat ik het een heerlijke plaat vind, nu op dit moment en dat ik 'm helemaal grijs draai... NGD blijft een tijdloos album die ik altijd kan opzetten, maar na een keer luisteren, kan ik er ook weer een hele tijd tegen. Dus ja, albums van nu beoordelen is voor mij iets wezenlijk anders dan een album dat ik al 30 jaar van voor tot achter ken. In geen geval betekent dat dat ik Big Music net zo tijdloos vind als NGD, dat zal over 30 jaar wel blijken