Van Halen - Van Halen (1978)

Label: Warner Bros.

1. Runnin' with the Devil (3:36)
  2. Eruption (1:42)
  3. You Really Got Me (2:37)
  4. Ain't Talkin' 'Bout Love (3:49)
  5. I'm the One (3:46)
  6. Jamie's Cryin' (3:30)
  7. Atomic Punk (3:01)
  8. Feel Your Love Tonight (3:42)
  9. Little Dreamer (3:22)
  10. Ice Cream Man (3:19)
  11. On Fire (3:00)
avatar van vielip
Ik hoorde 'm vandaag ook voor het eerst een aantal keer. Na een paar seconden dacht ik; wauw, dit is te gek! Roth zingt geweldig vind ik. Hij laat die irritante gilletjes en schreeuwtjes achterwege (gelukkig). De bekende VH sound is er nog steeds en dat is goed om te horen. Maar toch, als geheel vind ik het een matige song. Vooral het refrein vind ik erg zwak. Het nummer is voorbij voor je het in de gaten hebt. Al met al een echt 'mwoah' nummer wat mij betreft. En nu de rest van het album!

avatar van AstroRocker
Klopt, dat gevoel heb ik ook, maar ik heb hem slechts éénmaal gehoort.
Afwachten wat 7 februari gaat brengen.

avatar van Bollieblauw
Tattoo is aardig, maar (nog) niet veel meer. Wel een zeer vette gitaarsolo en ik moet bekennen dat ik toch wel onbewust met mijn voet aan het mee tappen ben ik als ik hem hoor. Ben zeer benieuwd naar het nieuwe album. Al staan er maar twee nummers op met de klasse van Aint' Talkin' 'Bout Love, Atomic Punk of Runnin' With The Devil, dan ben ik al tevreden. Een nummer wat er zeker op staat is She's The Woman, dat is nog een overblijfsel uit de Van Halen I periode en dat nummer rockt als de neten.

avatar van AstroRocker
Het klinkt een beetje gek wellicht, maar dit schoot ook even door mijn hoofd toen ik het nummer voor de eerste keer hoorde. Zoiets van: het lijkt wel een beetje een mix van "best of both worlds". Dus muzikaal de mengeling van Van Halen uit de Roth periode samen met de Van Halen met de Hagar periode en dan Roth op zang.
Gitaarsolo = puik overigens....;-)

avatar van De buurman
Het is voor 75% Down In Flames, een nummer dat stamt van voor hun debuutalbum. Hier de live versie uit '78:

YouTube - Van Halen - Down In Flames

avatar van orbit
AstroRocker schreef:
Gitaarsolo = puik overigens....;-)

Best of One World is more like it.. VH was overrompelend in hun Roth periode, Hagar periode? Did not even notice it.

orbit schreef:

Oei, een VH liefhebber met oogkleppen...

avatar van orbit
vielip schreef:

Oei, een VH liefhebber met oogkleppen...

Nee, een VH liefhebber van het eerste uur! VH met Roth en daarna is echt een wereld van verschil.. face it, of heb jij soms oorkleppen op?

avatar van AstroRocker
@Orbit: ik ben het met je eens dat VH overrompelend was tijdens de Roth periode (behalve op Diver Down). Met Sammy Hagar waren ze minder "overrompelend", het was gewoon anders. En ook die line up vond ik erg goed.
Maar ik ben nu wel heel erg benieuwd naar de nieuwe VH plaat.

avatar van sinkthepink
Ik vind het echt geweldig ! Een nieuwe plaat met Diamond Dave, wie had daar nog op durven hopen ? Tattoo vind ik ook een erg lekker nummer, ik zit gelijk weer in de flow en heb alle VH platen (met Roth) weer uit de kast getrokken.

avatar van Bollieblauw
Ik neig zelf ook meer naar de DLR periode, al hebben ze met Sammy Hagar zeker ook mooie dingen gemaakt hoor: de songs 5150 (!!), Dreams, Why Can't This Be Love, Pound Cake, Feels So Good, Mine All Mine, Aftershock (!) : allemaal van grote klasse.

Heb net tickets voor 3 maart a.s. in de Mohegan Sun Arena (Connecticut) gekocht, dus ben helemaal happy!

"Will you look at all these people here tonight!"

Wow...geweldig! Hopelijk komen ze ook nog naar Europa ?

avatar van Bollieblauw
Ik hoop dat ze ook in Europa komen. Maar deze kans kwam zomaar voorbij en ik kan het combineren met wat andere zaken en tsja, dan is de keuze snel gemaakt! Ik weet dat er wel wat voorzichtige plannen waren om een festivalronde te doen in 2012 in Europa, maar deze zijn om onduidelijke redenen afgelast. Misschien willen ze eerst kijken wat deze tour doet en hoe goed het album in Europa verkoopt? Een ding weet ik zeker: het nieuwe album koop ik blind!

Bollieblauw schreef:

Ha...ik ook hoor, VH met DLR heeft gewoon iets magisch.
Ik ben jaloers, lijkt me een geweldige ervaring man !

"Will you look at all these people here tonight!"

Wow, dat is een mooie kans, goed dat je die gegrepen hebt! Veel plezier daar en wellicht een verslagje op musicmeter?

avatar van Bollieblauw
Ik zeker een verslag maken! Ik weet zeker dat het vet goed wordt. Heb Van Halen in deze bezetting ook in Las Vegas gezien 4 jaar geleden en dat rockte en knetterde het dak eraf. Wolfgang heeft de muzikale genen van zijn pa meegekregen en het moment dat Diamond Dave zijn moves begint te maken dan weet je dat je een hele leuke avond gaat beleven.

avatar van rudiger
Bollieblauw schreef:

Denk je dat David L Roth ( bijna 60 jaar oud ) nog die moves kan maken ???
Ik ben er bang voor , ben blij dat ik ze in 1980 nog op Pinkpop heb mogen zien op hun toppunt .
Maar het zal nog wel rocken als de schurft .

avatar van ricardo
Dat je aan deze kitsch rock 5* kwijt kunt. Leuke muziek voor af en toe, maar vooral iets wat je wel snel gehoord hebt.

Lachwekkend.

avatar van ricardo
Voor jou wel, voor mij niet. Hooguit de muziek vind ik lachwekkend.

Ik kan me het chauvinistme voor een Nederlandse familie best voorstellen hoor.

ricardo schreef:

Nou, dat is wel wat kort door de bocht Ricardo. De meeste rockfans zijn gek van dit album, een enkele uitzondering daar gelaten
Toch leuk om te lezen dat niet iedereen idolaat van dit album is....

orbit schreef:

Prima dat je VH met Roth prefereert maar je doet net of er na zijn vertrek geen VH meer was. Dikke onzin natuurlijk want ook toen waren ze één van de grootste hardrockbands op de wereld! Ze werden een andere band, absoluut. En in mijn ogen een interessantere band (maar dat is puur persoonlijk uiteraard).

Waarom dit kitsch zou zijn is mij volstrekt onduidelijk iig

avatar van ricardo
Omdat het op mij zo overkomt. Vooral het gladde aan de muziek, vind het meer rock met een spectaculaire gitaar en meer eigenlijk niet.

Dat gitaarspel was destijds natuurlijk een ware revolutie in muziekland, dat weet ik, en het klinkt ook nog steeds erg modern, maar heb met deze band en dit album een beetje hetzelfde als met Aerosmith uit de jaren 80 en 90, en misschien ook nog een beetje KISS. Gewoon mooie radiovriendelijke rock muziek.

Al vind ik 2 begin jaren 70 albums van Aerosmith wel erg lekker en basic klinken.

Ik heb nooit iets gehad met Van Halen, heb deze ook niet origineel maar als pindakaas versie. Heb aan een goede verzamelaar genoeg wat deze band betreft, want vind wel dat ik er iets van in huis moet hebben wil je het weer eens horen.

Heb het meeste van hun wel beluisterd, maar dit vind ik wel hun beste album.

Op die dubbele verzamelaar na dan.

ricardo schreef:
Ik heb nooit iets gehad met Van Halen...

Goed. Volgende.

avatar van iggy
En dat ben ik dan beste buurman ha

Net als iedereen ben ik ook niet helemaal onder de indruk van de nieuwe halen single tattoo. Maar dave staat er toch wel effe verekte lekker op te zingen/rappen. De beste man geeft op zijn minst mij de indruk dat hij er zin in heeft. Of overdrijf ik nu en dat kan best hoor. Ben gewoon verdomd blij dat er nu eindelijk een punt kan worden gezet over al dat gezever over van halen. THE MIGHTY VAN HALEN IS BBBBACK. Eindelijk na 13 jaar kunnen we ons van halen hart weer eens laten kloppen.
De clip laat mij denken aan een clip die rond 84 uitkwam ha maar dan in het zwart- wit of zoiets? Dave die niet kan of wil playbacken ha. Maar nog altijd een podium beest is.De geest is nog altijd daar kan niet missen bij daimond.

rudiger volgens mij een pink pop ganger puresang. Een limbo man net als ik. Vond jij van halen op pink pop nou goed klinken? Dave zag er trouwens nog beter uit met dat witte verband op zijn grote neus maar dat terzijde ha. Maar van halen speelde toch als een garage band. Klonk voor geen meter toch? Ik moest vaak goed luisteren welk nummer de mannen nu daadwerkelijk speelde. En dat lag ditmaal niet aan daimond.

En dan hebben we ricardo een man die twijfelt. De buurman is er klaar mee lijkt mij. Ricardo komt met de meest uiteenlopende berichtjes. Om maar een greep te doen in zijn berichtjes een erg goed debuut een ware gitaar revolutie dit album klinkt nog altijd niet verouderd enz. Klinkt als of ik aan het schrijven ben over mijn helden ha, Vervolgens schrijft ricardo ik doe zomaar weer een greep glad,kitch leuke muziek enz. Nu weet ik onderhand ook wel dat ricardo er wel van houd om de boel op te steuken. Mijn vraag aan ricardo is dan ook wil je van je getwijfel afkomen? Dan vraag eens een goede tip aan de buurman,orbit. bollieblauw,vielip of ondergetekend enz. Volgens mij zijn wij allemaal zo goed om je van je pat stelling af te halen. En dat allemaal kosteloos ben je daar ook weer vanaf ha zeker bij mij geen probleem.

Tja en dan kom ik toch nog even op bollieblauw. Tjee man ga je nu echt naar amerika om die concerten te zien? Ik lees dat je ook al naar de vorige tour bent gaan kijken. Waarom heb je verdimme geen verslag gemaakt over die tour? Ben ik wel verdomd benieuwd naar

En pas op ik heb meerdere bootlegs op film kan je dus checken ha. Maar volgens mij is bollie een echte of niet soms!

Blijft een lekker bandje, Diamond Dave weer lekker op Dreef, wat mij betreft is dat de beste Van Halen combi

YouTube - Van Halen - Tattoo

Heb verder niet veel met Van Halen, allen enkele platen uit de beginperiode kan ik zeer waarderen, en enkele nummers met Hagar

Als het om de term kitch gaat denk k eerder aan posers, idd, kiss, motley crue, poison, dat soort bandjes, dat zie ik bij Van Halen niet echt aanwezig

avatar van ricardo
Tja iggy, dit is inderdaad een album waar ik vaak erg verschillende gevoelens bij heb. Het is zeker geen muziek die ik zomaar ff opzet omdat ik er ff aan denk. Eigenlijk kende ik hun singles van de radio, en ben me er iets meer in gaan verdiepen sinds ik op mu.me zit. Leuk voor af en toe, maar niet te vaak. Vind het gitaarwerk en de zangstem best goed, maar het pakt mij niet bij de kladden, ik raak er maar niet van onder de indruk en krijg er geen kippevel van genot van. En dat lijkt mij juist de bedoeling van muziek. Het klinkt mij te gewoontjes en te voorspelbaar, als je dit album een paar keer gehoord hebt dan weet je het wel. De albums van wat voor artiest ook waar ik minder snel aan gewend raak zijn bij mij vaak de blijvertjes mochten ze ineens vallen.

Misschien moet ik deze toch nog eens origineel gaan kopen, want een originele aankoop heeft bij mij vaak al wonderen gedaan.

avatar van rudiger
iggy schreef:

Nee ik ben geen Pinkpop ganger puresang , ik ben maar 1 keer geweest en dat was in 1980 en dat was speciaal voor VH .
En nee ik ben ook geen limboman maar geboren in Noord Holland .
En nee ze klonken ook niet geweldig maar ik ben blij dat ik erbij was .

En Ja dit is een geweldig album .

avatar van Bollieblauw
Ja Iggy, ik ben een echte. In die zin, toen ik 15 was (in 1985) was ik helemaal leip van Dire Straits. Ik was toen op vakantie bij familie in Canada. Het was ten tijde van Live Aid. Mijn neefjes in Canada hadden nog nooit van Dire Straits gehoord (ik zat samen met hun voor de tv op Sultans Of Swing te wachten), maar hadden het maar over een band: The Mighty Van Halen! David Lee Roth was net weg bij de band en het was zonder dollen daar het belangrijkste nieuws (primetime tv, krantenkoppen, magazinecovers etc.) Zij lieten mij Panama, Hot For Teacher, Jump, Running With The Devil horen maar ik moest er, heilig van overtuigd dat er geen betere gitarist dan Mark Knopfler bestond, helemaal niets van hebben. Toen, jaren later, in 1988 kreeg ik van een vriendje een bandje van Van Halen I in handen. Ik hoorde Eruption, You Really Got Me, Aint' Talkin' 'Bout Love en ik was verkocht. Wat was die Eddie een geweldenaar! En wat ik zo fantastisch vond aan Van Halen: alles klopte: de riffs, de solo's, de humor, de o zo belangrijke achtergrondzang van Michael Anthony. En toen begon het groter (her)ontdekkingswerk: eerst Women And Children First, toen Van Halen II (Somebody Get Me A Doctor!) en Fair Warning (Mean Street! Unchained!) en natuurlijk 1984 (Panama, Girl Gone Bad!). Als laatste Diver Down van het DLR era. Intussen was Sammy Hagar erbij gekomen en vloeide mijn liefde naadloos over. Met een lichte voorkeur voor DLR, maar zeker ook genoeg pareltjes te vinden in de Sammy Hagar periode.

Het concert in 2008 in Las Vegas was werkelijk subliem. Toen mijn broer (ook een fan) hoorde dat ze in onze lievelingsstad zouden optreden was de keuze snel gemaakt. Hier moesten wij natuurlijk bij zijn! Wij hebben een minitrip van drie dagen naar Sin City gemaakt en in de MGM Grand Arena de boys volledig los zien gaan. Eddie was scherp als een mes, deed meerdere malen zijn befaamde voetshuffle en zijn Super Mario Jumps en miste geen noot, zijn befaamde hinnikende paard was spot-on en hij speelde als in zijn jonge jaren. David Lee Roth had precies twee seconden nodig om de hele arena voor zich te winnen. De helft van zijn teksten slaat hij voor het gemak over, maar dat maakt niet uit. David is David, zijn persoonlijkheid is meer dan genoeg. Wolfgang was wat onwennig maar hield zich goed staande en Alex was goed en betrouwbaar als altijd. Ondanks onze jetlag intens genoten en we zouden het zo weer doen. Sterker nog, we gaan het samen weer doen. In de week van 3 maart voor 6 dagen naar de States om wat te werken, drie dagen te ontspannen in Connecticut en als toetje een Van Halen concert met gegarandeerd nieuw materiaal. Heerlijk als je samen met je oudere broer vlinders in je buik krijgt omdat je weet dat je samen weer iets magisch mee gaat maken. Ik zal zeker uitgebreid verslag doen!