Van Halen - Van Halen (1978)

Label: Warner Bros.

1. Runnin' with the Devil (3:36)
  2. Eruption (1:42)
  3. You Really Got Me (2:37)
  4. Ain't Talkin' 'Bout Love (3:49)
  5. I'm the One (3:46)
  6. Jamie's Cryin' (3:30)
  7. Atomic Punk (3:01)
  8. Feel Your Love Tonight (3:42)
  9. Little Dreamer (3:22)
  10. Ice Cream Man (3:19)
  11. On Fire (3:00)
hé loneranger ik mis je waardering. Ik vind trouwens 4.01 veel te weinig voor dit wereldalbum

avatar van vielip
Hahaha je bent en blijft me ook een grappenmaker hè Neal!

Oké, maar ergens heb ik toch wel gelijk?? Een destijds topalbum dat nu nog steeds werelds is.......

avatar van naaitsabes hcab
zeer zeker een topalbum,wmb ook hun beste ondanks dat het 2e album ook nog wel zn momenten heeft.
heb enkel a different .... nog niet beluisterd,maar ik gok er vast op dat ik die niet beter ga vinden.

avatar van haythijs
Different kind of truth heeft net als ieder ander VH albums zijn momenten. De meeste albums hebben altijd wel 2-3 ( sommige meer) songs die je eigenlijk gewoon lekker wil horen. Maar het kan idd niet op tegen dit debuut, dat heeft wel erg veel van die momenten ��

Maar niettemin, probeer hem eens, wie weet hoor je een paar lekkere songs. Voor mij is bv As is en Chinatown toch wel erg fijn

haythijs schreef:

2-3 nummers?? Over welke platen heb je dan precies Haythijs?

avatar van vielip
Neal Peart schreef:

Het ging me er meer om dat je een overall score van 4,01 veel te weinig vind. Heb je wel gekeken naar hoeveel mensen op dit album hebben gestemd?! Ik gok dat je maar weinig albums kan vinden waarop rond de 450 mensen hun stem hebben uitgebracht en toch boven de 4 sterren scoren.

avatar van henk01
Zoist vanmiddag gedraaid en genoten!

avatar van lennon
henk01 schreef:
Zoist vanmiddag gedraaid en genoten!

En de buren ook neem ik aan?

iggy schreef:

2-3 nummers?? Over welke platen heb je dan precies Haythijs?

Zoals er staat, de meeste albums dus. Sommige albums meer dan 3, veel nummers zijn ook inwisselbaar voor mij. Ik heb wel eens een playlist gemaakt met kleine 15-20 songs vd Dlr albums en dan wordt het toch snel teveel van hetzelfde voor mij. Daarom werken hun albums ook zo goed, 35-40 minuten met prima spul en paar hoogtepunten. Maar dat prima spul is dus redelijk inwisselbaar
Enige album wat de ondergrens niet haalt is vh3.
En komt nu jouw wedervraag, wat zijn die nummers op welk album?

avatar van iggy
Ik geloof niet dat er een wedervraag gaat komen op je nogal vaag antwoord....

avatar van haythijs
Niks vaags aan iggy, goed lezen . Tenzij jij niet het antwoord leest wat je graag wenst te horen, dat ligt dan meer bij jou. Gebeurt vaker als men een ander antwoord krijgt dan ,en hoopt ��

Er staat dus duidelijk, de meeste albums. Lees je ff door, lees je zelfs vh3 niet. ( dus alles min vh3). Vooruit Diver down haalt het bij mij ook niet.

avatar van iggy
Ik verwacht of wens geen geen enkel antwoord. Eens of oneens, maakt mij totaal niet uit. Maar ik vind je uitleg nog altijd niet echt duidelijk. Normaal gesproken ben je daar beter in.

avatar van haythijs
Wat is er dan moeilijk aan 'de meeste albums' als nu 2 albums opnoem die het niet halen? Te weten vh3 en diver down. Jij kent de discografie van VH net zo goed als mij, en ik ga nog uit van je gezond verstand. Veel makkelijker kan ik het nu niet meer maken

haythijs schreef:
Veel makkelijker kan ik het nu niet meer maken

Komende week meschien dan?

avatar van De buurman
Ik heb ook net als Haythijs wel geprobeerd om het beste van Van Halen (periode 1) op 1 cd te krijgen. Levert toch een zeer gevarieerd geheel op en veel nummers die ik dan met pijn in mijn hart moet laten vallen. Maar VH1 is toch de hofleverancier van zo'n playlist. Maar ik kan van iedere VH plaat (periode 1, dus) een lovend verhaal op steken. Diver Down een tikkie minder, maar de sound en de eigen nummers daarop zijn toch gewoon beregoed. Van Halen 1 blijft voor mij één grote adrenalineshot, meer dan al hun andere albums. Al dertig jaar lang, want zo lang ken ik het album inmiddels. Het begon voor mij ooit met de top 100 aller tijden op Veronica, waar Running With The Devil voorbij kwam.

avatar van haythijs
Datzelfde ijkpunt had ik ook buurman. De top100 van 1986 was de eerste die ik in zijn geheel beluisterde en daar tapte ik voor het eerst running with the devil. Grappig is dat mijn stereo een defect had, 1 kanaal deed het niet. Laat dat nu net het kanaal zijn waarin Eddy is gemixed, dus de eerste paar weken hoorde ik hem amper. Later is dat trouwnens wel goed gemaakt ��

Zon 'best of' maakte ik vooral in de tijd dat ik in de horeca werke. Ik maakte dan een minidisc met daarop de nummers die ik het leukst vond. En gebruikte dit bij het aanvullen of later bij de schoonmaak. Bij VH werden dat er dan weer 2, periode dave en periode sammy. Hetzelfde deed ik bv ook bij queen, de eerste 4 albums. Dat was ook lastig schrappen soms.

iggy schreef:

Komende week meschien dan?

Je moet het voor nu toch echt hiermee doen, meer is het gewoon niet dan wat ik je uitleg. Wellicht zit er voor jou meer achter dan wat er daadwerkelijk is ( jouw verwachtingswaarde van een gewenst antwoord is niet altijd gelijk aan het daadwerkelijke antwoord . )

Feestdiscussie heren

Sommige doen het graag bij Genesis, anderen doen het hier Neal ��

avatar van Snakeskin
feilloze plaat. Leuk om deze in de toplijst terug te zien. wordt te weinig gewaardeerd.

avatar van teus
Ain't Talkin' 'Bout Love een van de mooiste gitaarriffs!

avatar van Snakeskin
Runnin' with the devil vind ik een onverslijtbare openingstrack

avatar van Lau1986
Geweldige plaat van Van Halen. Het openingsnummer is inderdaad geweldig, maar ook daarna blijft het smullen. Geweldige plaat!

Volgens mij was David Lee Roth wel de eerste echte showmaster binnen het rock gebeuren.
De te strakke leren broek, sjaaltje en ontbloot bovenlijf.
Natuurlijk had je al acts die zich qua uiterlijk en make-up presenteerden zoals KISS en Alice Cooper, maar Van Halen heeft denk ik wel model gestaan voor Europe, Bon Jovi, Poison, Guns N' Roses en Aerosmith.
Maar Aerosmith bestaat toch al langer?
Precies, maar pas na het debuut van Van Halen durfden deze bands zich meer Over The Top te presenteren.
Al die hairbands uit de Verenigde Staten (oké Europe komt dan niet uit de VS) hebben hun uiterlijk af gekeken van David Lee Roth.
Qua zang lijkt hij misschien nog wel het meeste op Ozzy Osbourne, maar Van Halen heeft natuurlijk meer te bieden.
Solo stelde David Lee Roth weinig voor, terwijl Van Halen het hoofd prima boven water wist te houden.
Eddie van Halen was de andere gangmaker binnen de band.
Running With The Devil was de grote hit, maar zijn spel is nog meer bepalend bij de rest van het album.
Eerst laat hij bij Eruption horen ook het klassieke spel te beheersen, om vervolgens los te gaan bij de Kinks cover You Really Got Me en Ain't Talkin' 'Bout Love, waarbij zijn intro jaren later nog wordt gebruikt in Ain't Talkin' 'Bout Dub van Apollo 440.
Maar het gitaarspel is voor mij ook wel de storende factor.
Het hele album wordt gedomineerd door een overdosis aan solo’s.
Vooral een nummer als I'm the One gaat er eigenlijk aan kapot.
Later zou zijn rol ook groot worden op het doorbreekalbum Thriller van Michael Jackson, waar zijn werk meer een belangrijk element van de song zal zijn.
Neemt niet weg dat hij hoe dan ook een van de beste gitaristen van de wereld is.

avatar van Johnny Marr
deric raven schreef:

Qua zang lijkt hij misschien nog wel het meeste op Ozzy Osbourne

Waar haal je dat vandaan? Hier kan ik niet echt volgen. Als jij het zo aanvoelt, OK, maar de stemmen van Roth en Ozzy kan ik niet met elkaar associëren.

Ik wel, zeker de lagere stukken.

avatar van Edwynn
Ik kan met het hele verhaal eigenlijk niks. Alsof er geen New York Dolls of Hanoi Rocks waren, wordt Roth als rolmodel voor de glammers neergezet. Alsof Van Halen muzikaal alleen maar relevant is vanwege een solootje op één of ander hitje van een voormalig Motown-mannetje. Alsof Roth in zijn uppie enkel waardeloze platen maakte. Alsof, alsof... Geloof het niet mensen.

Waar zeg ik dat hij model heeft gestaan voor glamrockers?
Zijn podiumpresentatie is wel terug te vinden in de hairbands van de jaren 80, en ja, solo vind ik David Lee Roth weinig voorstellen.
Hanoi Rocks begonnen trouwens pas in 1979.

avatar van orbit
Volgens mij was het vooral de glamrock uit de 70s die model stond voor de glamrock uit de 80s, Mud, Slade, Sweet en dat soort zooi