Wat voor score zou je dit album moeten geven? Moest ik in de jaren 70 hebben geleefd zou dit als een grote schok overkomen. Bowie heeft hier een zeer toegankelijke 80`s beat plaat afgeleverd en gaat lekker met de mainstream muziek van de eighties mee (verklaard in die tijd ook dat hij opeens terug hetero is

). Vandaag de dag weten we dat hij na zijn 80's drieluik ook puike platen heeft afgeleverd en dat relativeert de uiteindelijke score bij mij ook wat meer.
Want dit album maakt me grotendeels heel gelukkig. De eerste drie liedjes zijn gewoon top. We krijgen hier drie magnifieke hits voorgeschoteld. Modern Love is een geniaal openingsnummer en misschien wel een van de beste dansnummers ooit. China Girl is het Bowienummer bij uitstek dat ik altijd op karaokenights zing. Ik probeer dan ook altijd zijn sensuele stem na te bootsen en dat lukt me wel vrij aardig
En dan heb je uiteraard Let's Dance, het allereerste nummer dat ik ooit heb beluisterd van Bowie. Ik ben nu 24 en op mijn twaalf was ik enorm verslaafd aan 80's songs dus ook aan deze. Die nostalgie keert toch altijd wel terug als ik het nummer terug hoor. De lange versie is trouwens ook meer dan prima.
Na een mooi kort en traag intermezzo van Without You begint de plaat niet echt af te zwakken, maar het uitzonderlijke niveau van de eerste drie nummers wordt niet gehaald. Met Ricochet heb ik persoonlijk niets. Vind het een te overgeproduceerd (als je dat een woord mag noemen) nummer. Criminal World klinkt dan weer lekker. Gitaar heeft in het begin weer wat weg van China Girl en daarna wordt het een lekkere rocksong en alweer mooi sensueel gezongen.
Cat People vind ik alweer te bombastisch en te `generic 80's` klinken. Shake It is een flauw nummertje maar ik word er wel vrolijk van.
Dat is trouwens wat deze plaat over de gehele lijn met mij doet. Ik kan dit niet minder dan een steengoede 3,5* geven omdat ik gewoon happy word van de plaat. Een mindere van Bowie? Hij nam in de jaren 80 een andere weg maar dit album is verre van slecht te noemen... Ik heb zin in een eighties fuif !!