My Chemical Romance - The Black Parade (2006)

Rock / Punk
Label: Reprise

1. The End. (1:52)
  2. Dead! (3:15)
  3. This Is How I Disappear (3:59)
  4. The Sharpest Lives (3:20)
  5. Welcome to the Black Parade (5:11)
  6. I Don't Love You (3:58)
  7. House of Wolves (3:04)
  8. Cancer (2:23)
  9. Mama (4:39)
  10. Sleep (4:43)
  11. Teenagers (2:41)
  12. Disenchanted (4:55)
  13. Famous Last Words (4:59)
  14. Blood (2:53)
lostprophet
@ djeffibrelich: Je hebt echt totaal geen idee waar je over praat volgens mij. Je weet totaal niet wat er achter deze nummers zit.
Ik ga het nog een keer helemaal uitleggen, zoek het maar op, ergens in dit topic.

avatar van Ploppesteksel
Bij de Joepie: Een gratis My Chemical Romance-polsbandje!
In België wel te verstaan. Is dit dan een zweetbandje?
of een bandje voor je krassen te verbergen?
of gewoon voor flashy te doen?

Ploppesteksel schreef:
Bij de Joepie: Een gratis My Chemical Romance-polsbandje!
In België wel te verstaan. Is dit dan een zweetbandje?
of een bandje voor je krassen te verbergen?
of gewoon voor flashy te doen?

hahaha hilarisch, dank je

lostprophet schreef:

nee dank je vriendelijk jongen, ik geloof dat ik het al door heb

(...)

dit zal dus ook mn laatste bericht zijn:

(...)

dat was het
elvis has left the building

djeffibrelich schreef:
cancer is iets waar celine dion mee zou komen als de platenmaatschapij aan haar zou vragen of ze ook de emo-route eens op zou moeten gaan

hahaha hilarisch, dank je

nee dank je vriendelijk jongen, ik geloof dat ik het al door heb

Je woord houden is duidelijk niet je sterkste kant!

Mja, ik zal het maar sportief opvatten... Over deze plaat zijn we het niet echt eens, maar verder hoef je van mij niet weg te blijven, mooie top 10! Tenzij je natuurlijk écht enkel hier bent om dit album af te zeiken... Maar ik zie dat je ook bij andere albums al je mening gegeven hebt, dus je bent precies toch niet van plan om zo snel te vertrekken?

djeffibrelich
inderdaad lege belofte van me zero, kon het niet laten om maar door te gaan, maar over dit album zal ik verder niks meer zeggen.
bedankt voor je compliment over mn top tien, die van jou mag er ook wel wezen,pavement en nine inch nails en deus, geweldig , en we hebben die ene pixies plaat allebei.
ik vind het grappig hoe je al mn berichten gemonteerd hebt om te laten zien dat ik mn belofte om niks meer te zeggen niet na kwam, complimenten !
ik moest er zelf om lachen

avatar van Jumperjack
Ik vind dit wel lekker klinken, leuke plaat, maar ook niet meer dan dat. Ik hoor als ouwe lul wel veel glamrock invloeden, daar is op zichzelf niets mis mee.

avatar van 2 nite 4
mooie album zo te zien wat ik allemaal gehoord heb

avatar van oruiz
Het is raar dat ik mij enigszins schaam als ik zeg dat ik de twee singles van hen best te pruimen vind. Hoe komt het toch dat ik me schaam? Iemand een antwoord?

avatar van Ploppesteksel
Omdat ze belachelijk & emo zijn.

avatar van ZERO
Misschien gewoon beschamend voor het imago dat ze hebben? Nuja, mij maakt het imago van de groep niet zo veel uit. Ik weet dat dat van MCR niet zo goed is, maar ik vind hun muziek wel goed.

Ik heb dus beide albums 4,5* gegeven en schaam me er hoegenaamd niet voor! Is jezelf schamen voor je muzieksmaak trouwens niet meer iets voor pubers?

ik denk dat het komt omdat het zo'n myspace bandje lijkt a la panic in the disco. maar hoe achterlijk het ook klinkt, ik heb de cd helemaal geluisterd en het is gewoon een lekker album!

je schamen voor muzieksmaak is idd voor 13 jarigen.

djeffibrelich
wanneer is schaamte voor wat dan ook leeftijdsgebonden?
sorry maar dat is een domme stelling

avatar van ZERO
Het gaat niet over 'schaamte voor wat dan ook', maar specifiek over 'schemen voor je muzieksmaak'. Niemand wil op zijn 14 naar muziek luisteren die anderen dom vinden. Iedereen wil op die leeftijd cool zijn en de rest volgen... Als je wat ouder wordt, verdwijnt dat normaal gezien. Correct me if I'm wrong!

djeffibrelich
je hebt het niet verkeerd, ik kan me best voorstellen dat als je 14 jaar oud bent je wat meer neigt om mee te lopen, dat kan.
maar het punt is je kan je ook als je ouder bent schamen voor je muzieksmaak.
en ik zou het niet weten of iemand ,ongeacht de leeftijd van de persoon naar muziek zou willen luisteren die anderen dom vinden.
het zou je niks moeten aantrekken, eigenlijk.
als jij er van geniet dan moet je jezelf niet in de weg staan van je plezier.
maar je schamen voor je muzieksmaak is normaal heren, schaamte in het algemeen is normaal, hoewel als de reden dat je je schaamt wat je omgeving er van vind is, dan is die bepaalde reden wel wat meer voor pubers.
ik hoop dat je het kon volgen.
ik ben niet goed met woorden.

Zonde, de discussies.

Ik kende deze mannen nog niet echt, maar ik krijg verdomd goeie zin van het hele cd'tje. Had een clip gezien en denk poe, zit nog best aardig in elkaar dat nummertje

Ze doen hun ding, en ze doen het verrekte goed! Dus inderdaad, deze mag in mijn cd-wisselaar voor als t zonnetje schijnt en t raampje open kan Dan kan ie mijn Ayreon gewoon afwisselen !

4 sterren, en dan niet omdat het muziekaal zo'n meesterlijk stuk is, maar omdat ik er een grote smile van op mijn bek krijg

avatar van Halloween
Riel schreef:
Zonde, de discussies.

Met het thema als kanker is dit album niet echt bedoeld om een smile op je face te toveren denk ik :S .

Maar goed..van mij een 3,5, hij is niet meesterlijk maar zeker weten ook niet slecht.

avatar van tvtje1
dit vindik een spr plaat
en al die zevre van emo of niet als je niet van emo houd is dat zo maar dan moet je hier niet staan zevere
MCR is goed vindik en wie da niet vind maar dat is mijn mening hee

avatar van Irish
de singles vind ik echt geweldig, ben niet zo kapot van de band zelf. te overdreven is het allemaal. had nooit gedacht dat ik dit zou zeggen over MCR maar: ik moet ff dit album gaan luisteren..

avatar van Autumn.
In dit genre blinkt MCR toch écht wel uit.Sinds ze wat 'bekender' zijn geworden zijn ze ook wel een beetje comerciëler geworden,vind ik.Maar dat stoort me niet bij hen.De CD is prachtig, de teksten zijn gewoon fantastisch.Vooral dan de tekst van 'Cancer' (die je wel vlug beu wordt) die raakt je echt wel.Verder is 'I don't love you' ook wel schoon.'Teenagers' is dan weer iets helemaal anders dan 'Famous Last Words' & 'The Black Parade'.Het is een goed album.Oh, en MCR is helemaal niet 'Emo' alhoewel mensen dit vaak denken.

avatar van Betjeuhx
Een hele mooie CD !

Ik vind MCR echt top!

De liedjes die erop staan zijn vet goed!

4,5:)

avatar van douwens
Ik ben niet heel enthousiast over deze gasten. Niks mis mee, maar wel erg mainstream punk/rock album dit vind ik. Maar dat is mijn bescheiden mening natuurlijk.

Hee, MCR is gewoon goed! Okee, er zijn altijd betere bands, maar dit is gewoon lekker om naar te luisteren. Niet dat de teksten nou zo positief zijn maar ik blijf een MCR-fan. Vind dit album iets beter als het vorige, alhoewel dat toch aparter was.

clutch
douwens schreef:

Dit is geen punkrock, maar neppe gladde gelikte vieze kutmuziek! Bah!

lostprophet
clutch schreef:
Dit is geen punkrock, maar neppe gladde gelikte vieze kutmuziek! Bah!

Lekker subtiel.

djeffibrelich
hij wind er geen doekjes om en gaat er hard in.
lekker toch.

1,0
EN VERDIEND! goed, dat is dan weer mijn mening. Dat weten jullie dan ook weer.
Zonde hoor, want de vorige 2 platen kon ik graag luisteren. Vooral de 1e.

djeffibrelich
de openings-gitaar van het liedje helena van de vorige plaat is leuk, dat is de enige vriendelijke comment die ik kan maken.

1,0
Maak em dan maar beter niet waarschijnlijk. Het heeft voor mij geen zin om lang in een topic te blijven bij een cd die ik toch niety mooi vind. Ook erg irritant voor de mensen die het wel mooi vinden denk ik