Arcade Fire - Everything Now (2017)

Canada
Rock / Pop
Label: Columbia

1. Everything_Now (Continued) (0:46)
  2. Everything Now (5:03)
  3. Signs of Life (4:36)
  4. Creature Comfort (4:43)
  5. Peter Pan (2:48)
  6. Chemistry (3:37)
  7. Infinite Content (1:37)
  8. Infinite_Content (1:41)
  9. Electric Blue (4:02)
  10. Good God Damn (3:34)
  11. Put Your Money on Me (5:53)
  12. We Don't Deserve Love (6:29)
  13. Everything Now (Continued) (2:22)

ElPatron schreef:
Zou me niks verbazen dat Butler en consorten hinniken van plezier als ze zien dat mensen hier hun album waarderen met 4 sterren of hoger....

Ik hinnik meer van plezier om mensen die het blijkbaar tot vervelends toe door ieders strot willen rammen dat het album niet deugt (want iedereen bepaalt altijd zelf nog wel of iets leuk is of niet)

Als ik zie hoe het het er hier aan toe gaat dan is het hoog tijd voor een flinke bak popcorn: genieten hoor hoe iedereen het denkt te weten

avatar van Boris1
ElPatron schreef:

(Hoe ver kan een artiest gaan om hun fans alles te laten slikken? Ver! Heel ver soms. Kijk, soms bouwt een artiest een flinke korrel zout in om te blijven relativeren..... Catch my drift?)

Als ik het stemoverzicht bekijk, zie ik dat deze Pablo Escobar zelf het album op enig moment ook op 4* heeft gewaardeerd. Colaatje bij jouw popcorn, Aero?

ElPatron
4 bij dit album foutje - vinger te groot voor kleine tablet. Lastig mikken.

avatar van Boris1
ElPatron schreef:
4 bij dit album foutje - vinger te groot voor kleine tablet. Lastig mikken.

Er zijn landen in deze wereld waar Pablo Escobar toch aardig raak wist te schieten. Gelukkig leven we in het vrije Nederland, vooruit, ik geloof je

avatar van FRNKY
Interessante opvatting van 3voor12. Ga ik even laten bezinken.

avatar van Frenz
Prachtig bedacht en mss wel helemaal kloppend, maar het maakt de muziek niet beter imho

Om een hele rare vergelijking te maken: ik erken de grootheid van Bob Dylan, maar please, straf me niet door me zijn muziek te laten horen.

Zo zwaar is het bij E.N. nou ook niet, maar voor het idee hè

(aan de andere kant klinkt het ook als een vergezochte verklaring 3voor12 om toch de heiligverklaring van AF vol te kunnen houden)

avatar van VanDeGriend
Hè. Heeft AF eindelijk een plaat gemaakt die niet alleen ik ruk vind?

avatar van kingfisher
Frenz schreef:

Eens. Kijk eens naar de batterij producers/gastartiesten die ze hebben laten opdraven voor het project. Om vervolgens ze met een knipoog shit te laten maken? Of ze te vertellen dat ze niet al te serieus met hun vak bezig moeten? Een band van het formaat Arcade Fire kan het zich simpelweg niet permitteren.

Wat wel opviel is de hele mediacampagne, het viel niet mee om al die PR aan loze twitter berichten langs te zien komen zeg. De dubbele boodschap kon je echt niet ontgaan zou ik zeggen.

Frenz schreef:

Is een samenzweringsverklaring die wel vaker de kop opsteekt in de diepste krochten van hun fanbase: "infinite content is ruk maar dat is met opzet als post-moderne ironische knipoog ten aanzien van al de bedenkelijke content die we dagelijks over ons heen krijgen. En om dat punt helemaal hard te maken krijgen we het twee keer voorgeschoteld. Geniaal!". Hoe diep allemaal.

Als ik zo een 3voor12 recensie lees dan vraag ik me af of andere bands daar ook mee zouden wegkomen. Dat is expliciet erkennen dat het allemaal niet zo goed is maar er dan toch maar een gezochte draai aan trachten te geven om het te vergoelijken. Een slecht nummer die bewust om die reden gemaakt is blijft in ieder geval een slecht nummer. En het zou toch van nogal wat misplaatste arrogantie getuigen wanneer je je als band met dat soort dingen begint bezig te houden ervan uitgaande dat men je product toch wel zal kopen.

avatar van pmac
kingfisher schreef:
[quote

Precies. Op Facebook niet anders. Elke dag wel een prikkelende flyer. En dat al weken lang. Dat staat dan toch in schril contrast met het geleverde product. Ik vind hem echt niet zo slecht als menig forumlid maar had een andere verwachting.

avatar van Wandelaar
Frenz schreef:

Toch niet zo heel ver gezocht: zelfde label: Columbia. En als Dylan weer eens een slechte plaat maakte was het commentaar ook meestal: daar moet dan wel een diepere betekenis achter schuil gaan.

avatar van Rudi S
Haha, bewust - functioneel- zwakke nummers maken, ik doorzag die nog niet
Ik heb het debuut op 3,5 staan , maar daar staat ook geen zwak nummer op

Dan Brown heeft het plot voor zijn volgende boek al klaar.

avatar van Wandelaar
Eigenzinnigheid is een fraai excuus voor gebrek aan inspiratie.

IsAllGoodMan
VanDeGriend schreef:
Hè. Heeft AF eindelijk een plaat gemaakt die niet alleen ik ruk vind?

Jup, en nog express ook als we 3voor12 moeten geloven. Nou, dan is het album in één opzicht goed geslaagd in elk geval.

avatar van FRNKY

Daar neig ik ook naar.

Uiteindelijk gewoon geen goed album. Uiteindelijk draait alles om de single Everything Now. Ze hebben zelf aangevoeld hiermee in potentie een mega radiohit te hebben en hebben daar een uitgekiende marketingcampagne en album omheen gemaakt. Een intro en outro speciaal voor dat nummer de rest is vulling.

avatar van Man of Sorrows
Morinfen schreef:

De post-moderne ironie zit hem alleen al in hoe groot deze band vandaag is geworden. Daarvan sta ik te kijken. Deze site, die al jaren haar beste tijd heeft gehad, lijkt door deze release helemaal terug op te fleuren. Iedereen heeft wel een mening, veertien pagina's reeds terwijl het album amper uit is. Ik zie op RYM dat het debuut meer dan 23.000(!) stemmen heeft, dat is meer dan recent werk van Muse of Radiohead; ook geen kleine bands. En nu volgt ook nog eens het mainstream en hitparade succes. Een soortgelijke band die vandaag dergelijk succes kan boeken, dat is pas post-moderne ironie ten top.

avatar van Frenz
Man of Sorrows schreef:
...... Deze site, die al jaren haar beste tijd heeft gehad, lijkt door deze release helemaal terug op te fleuren. Iedereen heeft wel een mening, veertien pagina's reeds terwijl het album amper uit is...........

Froegah was alles beter natuurlijk, maar twee voorbeeldjes uit 2016: 63 pagina's Blackstar? 31 pagina's Moon Shaped Pool? Niet echt op sterven na dood of wel?

avatar van Meneer Joost
Had ik net besloten om AF definitief een kutband te vinden, ben ik opeens aangenaam verrast eigenlijk door dit Everything Now. Vooral de eerste vijftien minuten zijn erg sterk. Voorlopig 4*.

avatar van blur8
Muzak, leuk voor op de radio.
Voel ook geen behoefte om door herbeluistering nieuwe invalshoeken te ontdekken.
Positieve uitzondering is We Don't Deserve Love. Die blijft nog wel even in mn playlist staan.

UnknownPleasure
blur8 schreef:
Muzak, leuk voor op de radio.

en Put Your Money On me,
echt een heel goed nummer

lowieke schreef:

Als je dit alleen in de hoes vind dan zou ik aanraden hem nog wat rondjes te geven.

Over rondjes gesproken ik kom nu pas, na zo'n 6 rondjes op rij, er achter dat de plaat zo opgezet is om voortdurend opnieuw te draaien. Infinite content

haha ik wilde hetzelfde reply-en. Op zich is het wel weer hetzelfde truukje als The Suburbs waarin ze 1 thema als een rode draad door de hele plaat laten lopen.

Volgens mij klopt het ook wat je zegt dat de plaat een loop moet zijn, dat suggereert de eerste en laatste titel van de tracks ook, net zoals Infinite Content en Infinite_Content in elkaar overlopen zou je ook verwacht dat de laatste en eerste track in elkaar zouden moeten kunnen overlopen. Maar ze lopen niet exact over als je ze echter elkaar zet?

Morinfen schreef:

Niet dat de albumcover mij veel kan schelen maar ik vind hem net heel generiek en karakterloos, lijkt wel eentje die ook van The Killers had kunnen zijn. Eén van de zaken waaraan je kan zien dat dit hun eerste album op een major label is.

Vind ik niet. Ja qua stijl snap ik wat je zegt, maar the killers hebben alleen hun naam tegen een achtergrond geprojecteerd.

Ik vind deze juist heel subtiel naar de smartphone generatie verwijzen die continu bezig is met momenten vast te leggen op hun mobiel in plaats van 'nu in het moment' te genieten van wat er in het leven gebeurd.

ElPatron schreef:
2AF maakt absoluut goede muziek. Maar hun IQ overstijgt hier hun EQ. Dus muzikaal te klinisch, te weinig emotie. Op zich past dit mooi bij de huidige 24/7 disposable maatschappij... Maar om naar disposable muziek te gaan luisteren, nee. Ik ben toch zeker niet gek?

Dit is precies waar zo een beetje het hele album naar verwijst?

Wat wel een leuke theorie is, is dat deze plaat een groot bewijs is van wat zij in het nummer Rococo op The Suburbs beschrijven:

Let’s go downtown and watch the modern kids
Let’s go downtown and talk to the modern kids
They will eat right out of your hand
Using great big words that they don’t understand

They’re singing
Rococo, Rococo, Rococo, Rococo
Rococo, Rococo, Rococo, Rococo

They build it up just to burn it back down

Hier steken ze de draak met hun zelf en eigen fans. Wat ze ook zingen, de fans zingen het toch wel mee. Ze kopen het album toch wel in hun drang continu nieuwe muziek te consumeren en vervolgens weer weg te gooien als ze het een paar keer geluisterd te hebben.

zie ook: Arcade Fire – Rococo Lyrics | Genius Lyrics

avatar van blur8
UnknownPleasure schreef:
en Put Your Money On me,
echt een heel goed nummer

Me eens! leuk voortkabbelend nummer, Op de piepstem van de eerste minuut na.

Na bijna een week geluisterd te hebben naar EN, heb ik het voorlopig gehad met het album,leuke nummers maar zo weinig te ontdekken en dat vind ik jammer,terwijl reflektor en de vorige albums zo veel beter waren,toen werd je echt in een verhaal meegezogen en kon je na jaren nog dingen ontdekken, hier kon arcade fire toch nooit voor de 100% hebben achter gestaan?ik dacht dat ze al een bepaalde trots hadden opgebouwd,soit better next time,al vrees is ik dat hij er al zal zijn binnen 2 a 3 jaar...

avatar van Mausie
maximev schreef:

Gewoon uit nieuwsgierigheid, hoe moet ik jouw stemmen zien? Een 3,5 voor Reflektor, die op nummer 2 staat in je top 10. En een 3,5 voor deze, waar je dus niks aan vind.

Mausie schreef:

Ik dacht nu echt dat ik 4 sterren heb gegeven aan reflektor, thx rap veranderen.
En die 3.5 is wel juist voor EN, het is een goed album maar dat is het ook maar, niets bijzonders,dus 3.5 vind ik juist...