Arctic Monkeys - Favourite Worst Nightmare (2007)

Label: Domino

1. Brianstorm (2:50)
  2. Teddy Picker (2:43)
  3. D Is for Dangerous (2:16)
  4. Balaclava (2:49)
  5. Fluorescent Adolescent (2:57)
  6. Only Ones Who Know (3:02)
  7. Do Me a Favour (3:27)
  8. This House Is a Circus (3:09)
  9. If You Were There, Beware (4:34)
  10. The Bad Thing (2:23)
  11. Old Yellow Bricks (3:11)
  12. 505 (4:13)

met Miles Kane

13. Da Frame 2R * (2:17)
  14. Matador * (4:49)
Arrie schreef:
Iemand enig idee hoe hoog dit in de top 250 gaat komen? Iemand zin om te tellen?

Jij?

Mark0990
Zeer fijn album die je op ieder moment van de dag kunt beluisteren. De kwaliteit van de nummers zijn over de hele linie constant en dus is er ook geen uitschieter te kiezen. Tuurlijk zijn er enkele favorieten als Brianstorm, Only One Who Knows en If You Were There, Beware, maar over het algemeen is de kwaliteit dus heel goed verdeeld. Qua sound kunnen we ook helder zijn. Het klinkt lekker Brits en dat is iets waar je aan moet wennen. Ik vind het heerlijk en draai 'm voorlopig nog even grijs.

Het enige minpunt zou de eentonigheid kunnen zijn. Dat kan voor sommige mensen een breekpunt zijn om deze cd al snel te laten verstoffen.

4**** sterren

avatar van Ramonr
Arrie schreef:

Ik kom precies uit op 750 punten; wat dit album op nr. 52 in de top 250 zal zetten.

avatar van indie-nerd
al een tijdje niet meer geluisterd, maar wat een plaat zeg! Do Me A Favour...ga ik nog elke keer op los! wat een explosie! Heerlijke nummers, helaas wel in dezelfde tijd gekomen als veel andere kleine bandjes die hetzelfde geluid hebben, of proberen te hebben. Dit zijn wel de meesters van deze generatie. Alex turner dankjewel voor deze muziek!

M*A*S*H

*kuch*

avatar van tsjong
Nog 12 dagen en hij staat in de top 250

avatar van My Addiction
Juist gekocht en hopelijk is dit wat een goede CD.

tsjong schreef:
Nog 12 dagen en hij staat in de top 250

Vandaag nieuw binnen op 54 in de top 250 van Musicmeter. Een prima plek, alleen al als je ziet wat daar nog onder staat.
Alleen: ik had 'm toch iets hoger verwacht. Het debuutalbum staat op 18, dus mensen: zet Favourite Worst Nightmare in je top 10 als je 'm ook super vindt: kan die nog wat stijgen.

Zeertjuh
Echt een top album dit. en nu ook nog eens op nr. 54! Wanneer komt er eigenlijk weer een nieuw album van de heren?

avatar van tsjong
Zeertjuh schreef:

Heel erg binnenkort, op Lowlands gaan ze met hun nieuwe album spelen.
Dit album doet trouwens niet onder aan hun debuut en verdient ook wel in de top 20 te komen.

Ik vind hem hier toch wel een tikkeltje hoog staan. Het is echt een goede plaat. Maar de top 50 (en omstreken) vind ik toch meer weggelegd voor echte toppers.

avatar van TEQUILA SUNRISE
Een groeier dit album.
Deze plaat voor 5 euro meegenomen terwijl ik weinig tot niets kende van deze band maar ik hou wel van een gokje dus inpakken en wegwezen.
De eerste luisterbeurten brachten bij mij weinig enthousiasme teweeg, maar ik moest wel direct denken aan het debuutalbum van Franz Ferdinand en mijn gevoel daarbij, daar vond ik in eerste instantie ook weinig aan maar na verloop van tijd vond ik dat een uitstekende schijf.
Arctic Monkeys dus, zojuist voor de zesde of zevende keer beluisterd en de klappers vind ik toch wel Teddy Picker,Fluorescent Adolescent, Do Me A Favour & If You Were There.
De mindere nummers zijn wat mij betreft Brianstorm & Balaclava.

Balaclava is bij mij tot een soort persoonlijke cult hit geworden. Ik vind dat op dit nummer en het hierop volgende Fluorescent Adolescent tekst en muziek perfect op elkaar aansluiten, wat ik net een van de grootste kwaliteiten vind van dit album. Het vloeit bijna naadloos in elkaar over.

Dn!S schreef:

Ja maar: daarom staat 'ie juist zo hoog, deze topper!

west schreef:

Ja maar: daarom staat 'ie juist zo hoog, deze topper!

gaan we zo beginnen?

avatar van My Addiction
Toch spijtig dat er op zoveel albums toch minstens één nummer staat dat minder evenwaardig is met de andere, en hier is dit 'Only Ones Who Know'. Voor de rest is dit album echt wel heel erg goed, ik kan geen enkel slecht liedje zeggen. Maar het bereikt toch niet het niveau van de 'genialiteit'.

avatar van pim556
Dit is typisch zo'n album die nooit gaat vervelen! Één van mijn favorieten. Sommige mensen vinden de nrs te veel op elkaar lijken, maar ik vind ze juist perfect op elkaar aansluiten! Zin in hun nieuwe album en in Lowlands! De beste nrs vind ik balaclava, do me a favour, this house is a circus, if you were there beware en old yellow bricks.

De nummer 1 sla ik altijd over... Bij Teddy Picker zit je er namelijk al direct in het album zelf.

avatar van My Addiction
Ik ga mijn stem verhogen want dit is echt wel goed

Zeertjuh
Ik vind old yellow bricks nog steeds echt een top nummer! echt de topper van dit album.

Weet iemand wanneer het nieuwe album uitkomt en hoe het gaat heten?, ik kan echt niet wachten.

avatar van hpdewin
mwa beetje een tegenvaller ik vond vorige album beter na Fluorescent Adolescent was ik verkocht maar de rest viel toch beetje tegen

avatar van bone machine
bone machine (crew)
verjaardagsfilmpje van drummer Matt Helders en 2 fragmenten van nieuwe nummers.

avatar van blonde redhead
Hopelijk maken ze dan wat betere muziek dan deze laatste cd. Ben hier niet echt weg van. Maar ze spelen de nieuwe nummers vast ook op Lowlands en live zijn ze prima te doen.

Nihilisme schreef:
Humbug gaat-ie heten, de nieuwe. Tjek, bron.

Afijn, blijft gewoon een toffe plaat dit. This House Is A Circus blijft mijn favoriet.

Humbug - Wikipedia, the free encyclopedia - en.wikipedia.org

Betekent zoiets als hoax of nonsens
Dat belooft wat!

Berichten over de nieuwe AM verplaatst naar Arctic Monkeys

avatar van davido1986
Niet aan mij besteed dit album. Vond ik de vorige nog goed te pruimen, met een aantal erg goede nummers, vind ik dit stukken minder. Niet dat ik deze slecht vind, maar het leuke is er voor mij wel af na hun vorige plaat...

joeri592
xillix schreef: