Interpol - Our Love to Admire (2007)

Label: Capitol

1. Pioneer to the Falls (5:46)
  2. No I in Threesome (3:55)
  3. The Scale (3:28)
  4. The Heinrich Maneuver (3:32)
  5. Mammoth (4:17)
  6. Pace Is the Trick (4:41)
  7. All Fired Up (3:39)
  8. Rest My Chemistry (5:04)
  9. Who Do You Think (3:17)
  10. Wrecking Ball (4:33)
  11. The Lighthouse (5:28)
  12. Mind over Time * (5:02)
  13. Mammoth [Instrumental] * (4:20)
Je hebt enerzijds het fenomeen van de 'groeiplaat', maar dan is er anderzijds ook het tegenovergestelde daarvan: de CD die in eerste instantie een best degelijke indruk geeft maar waarvan je na tweetal weken merkt dat je er nog nauwelijks naar luistert, en in die schaarse keren dat dat wel het geval is hanteer je lustig de 'skip'-knop. Alleen het brilliante 'No I in Threesome' (zonder twijfel het beste nummer op de plaat) en 'Wrecking Ball' lijken dan ook de tand des tijds te doorstaan. 'The Heinrich Maneuver', 'Rest My Chemistry', 'Pace is The Trick', 'Who Do You Think?' en 'Lighthouse' worden na enige tijd zelfs ronduit vervelend. Vandaar dat mijn stem zich stelselmatig verlaagd heeft naar 2,5*, voor een groep die het geweldige 'Turn on the Bright Lights' en 'Antics' uit zijn mouw geschud heeft valt OLTA toch maar dunnetjes uit.

avatar van LittleBox
Interpol weet naar mijn mening wederom te overtuigen. Over Turn on the bright lights is terecht al heel veel lovends gezegd en Antics (mijn eerste kennismaking met Interpol) heb ik altijd ook een dijk van een plaat gevonden. Met Our Love To Admire haalt Interpol moeiteloos dat niveau, hoewel het wel wat draaibeurten vergt. De energie van Mammoth is zeer aanstekelijk; wat een drive zit daarachter. Enige minpunt (voor zover je dat kunt noemen) is dat de productie in mijn oren nogal vlak is. Het had allemaal wat 'voller' mogen klinken. Dat geldt overigens ook voor de eerste twee albums. Ik ben dan ook erg benieuwd hoe het live op Lowlands zal klinken en zie daar erg naar uit!

rest my chemistry is echt funky.. heel dope..

Antagoon
Dacht even dat de weg naar beneden definitief was ingeslagen, maar dat is niet zo, sterker; ik vind hem geweldig! Het had gewoon even wat draaibeurten nodig. Antics was prima na zo'n superplaat als TOTBL, maar is bij mij nooit helemaal geland, maar deze heeft weer helemaal.
En wat al die andere onbegrepen bands betreft: ja het is allemaal vast gedaan, maar Interpol doet het wel erg lekker. Wederom.

Maar Viking, The...bedankt voor de tip; Pink Turns Blue is op het eerste gehoor inderdaad een erg goede band. Heb er meteen vier gedownload. Na al die promotie.....jij doet toch niet toevallig het management?

Gish
Pioneer to the falls..............KIPPEVEL !!!

avatar van Erwin.c
Fijn dat er ook nog zangers zijn met Ballen.

avatar van the viking
Antagoon schreef:

Nee hoor heb geen persoonlijk belangen,maar het oudere werk van Pink Turns Blue vind ik zelfpersoonlijk nog beter. Ikon(Flowers In The Gathering) is nog zo'n band uit dit genre die veel meer aandacht verdiend.Heb gewoon een zwak voor bandjes uit dit genre die bij het grote publiek niet bekend zijn

avatar van Yeahz
Our Love To Admire heeft ons een nieuwe interessante kijk op het Interpol wereldje kunnen verschaffen; Op OLTA worden de grenzen van Interpols muziekstijl opgezocht (onder andere door middel door keyboards en de prominentere rol van de gitaar), maar tegelijkertijd wordt de beperkte wijdte van hun stijl zichtbaar (op OLTA staan nummers die niet meer blijven hangen, Interpol doet te veel Interpol)

Pioneer to the Falls, Pace is the trick en Rest my chemistry horen wat mij betreft bij de sterkste nummers die Interpol ten gehore heeft gebracht; Who Do You Think is onmiskenbaar het slechtste Interpol nummer. Het album is in die zin bevredigend dat we weer even heerlijk meegezogen worden in de 'coolness' die om dit album heen hangt (Ja, teksten over seks met groupies, obscene relaties en vage metaforen). Helaas is dit alles dan toch niet genoeg, vooral door de inconsistente kwaliteit van de nummers, om dit album tot een echt memorabel Interpol werk te maken.

4 sterren

avatar van LittleBox
Al dagen, weken op de iPod. Zoveel mooie nieuwe platen maar toch scroll ik meteen hard naar beneden naar de 'i' (en ook naar de 'e' voor de nieuwe Editors, moet gezegd) om me weer mee te laten voeren door de geweldige klanken van deze Interpol. De gedrevenheid achter sommige delen is onweerstaanbaar ( "It's whispering its truth, not mine!") en dan het prachtige drumwerk (vind ik) op Pace is the trick. Magistraal, dit. Ik zie ook erg uit naar het optreden op Lowlands.

avatar van Gajarigon
Wrecking Ball klinkt me erg bekend in de oren, maar ik kan niet goed zeggen aan welk nummer het me doet denken. Kan iemand helpen?

Antagoon
Eh....het einde heeft iets Depeche Mode-achtigs?
Nee, wacht The Editors?

avatar van smash016
Ben erg tevreden met deze nieuwe Interpol-plaat. Was bang dat ze de trend van Antics zouden doorzetten, maar hij daalt weer richting Turn on the Bright Lights.
En wat is The Lighthouse een prachtig nummer! Doet me qua gevoel denken aan Brothers in Arms van Dire Straits, weet niet waarom, maar gewoon fenomenaal, dat nummer. En wat klinkt die zanger goed in zo'n rustig liedje, zou hij vaker moeten doen.

nijme255@adsl
Een album van wisselende kwaliteit.
Veel gehyped door de heren en damesrecensenten.
Op een gegeven moment snak je naar een rustiger nummer.
Het raast maar achter elkaar door.
Dat Interpol ook rustiger nummers aankan bewijst het prachtige
The Lighthouse. Jammer dat daar niet meer van op staan.
Volgende keer dan maar?

nicolas
Een deel van de intro van 'Rest my chemistry' is krek dezelfde als die van 'Where is my mind' van de Pixies', ook het ritme is quasi hetzelfde... Verder, niets dan lof

avatar van Joy4ever

avatar van Yak
Yak
Berichten verplaatst naar Muziek > MusicMeter Live! > Lowlands. Berichten over Lowlands graag in het centrale topic!

avatar van VanDeGriend
Joy4ever schreef:
Ben ik nou zo dom, of....
Mwah...lichtelijk overdreven wellicht maar TOTBL draai ik eigenlijk nooit meer en deze voorlopig nog wel, evenals Antics die ik ook al beter vond dan TOTBL.

avatar van Boris1
De vraag stellen, is hem beantwoorden...

Joy4ever schreef:
Ben ik nou zo dom, of....

Ook één van de weinigen, OLTA kreeg over het algemeen maar matige reviews. Kan mij in feite voor een keer perfect vinden in de review van pitchfork eigenlijk, matige CD met enkele uitschieters (No I in Threesome, Wrecking Ball), een teleurstelling tegenover de vorige twee uitstekende albums.

avatar van sillus
Nog geen stem van mij voor dit album. Deze moet ik nog zeker een paar maanden ontleden.. ;D. Tot nu toe het mooist ---> No I in Threesome en Rest my Chemistry.

avatar van Blue88
Zóveel beter dan de nieuwe Editors vind ik. Maar goed, daar valt nogal over te twisten Anyways, ik kan niet zeggen welke ik beter vind: Antics of deze. TOTBL is (jaja origineel) mijn favo nog steeds.

Echter toen ik dit album voor het eerst hoorde was ik lichtelijk teleurgesteld. Het was ook net alsof het een beetje te gladjes gemixt is. Maar het is blijkbaar gewoon een kwestie van vaker luisteren ^^

Iemand Mind over Time al geluisterd overigens?

fastpulseboy
sillus schreef:

een paaar maaaanden? het is toch geen dream theater?

avatar van Ploppesteksel
Blue88 schreef:
Zóveel beter dan de nieuwe Editors vind ik.

Dat vind ik ook.

'No I in Threesome' is toch wel dé absolute topper hierop.

avatar van luc011190
Dat eerste nummer is erg mooi, zeg. Ik moet me schamen dat ik nog nooit wat van Interpol beluisterd heb.

avatar van Pruut
Het is je vergeven als je heel snel naar Turn On The Bright Lights gaat luisteren Tenminste, als je van het donkere sfeertje houd dat over Interpol hangt. Anders moet je zeker Antics proberen, die is iets luchtiger.

luc011190 schreef:

Ik schaam me nergens voor.
Ik ben alleen als een gek naar de winkel gerend om de hele mik aan te schaffen.

avatar van Erwin.c
Gaaf optreden op lowlands, hoop dat ze niet eindigen als een placebo.

avatar van douwens
luc011190 schreef:

Ach ik leerde Interpol ook pas kennen toen ik het videoclipje van de single Evil eens voorbij zag komen op MTV. TOTBL was dus volledig aan mijn neus voorbijgegaan.
Gelukkig ben ik Antics gaan beluisteren. Deze plaat vond ik zeer aangemaam en in een speurtocht naar MEER Interpol kwam ik in aanraking met TOTBL.

Kortom beter laat dan nooit!!

Lost Highway
Ik vraag me af wat zo een band als Interpol denkt als ze nummers als All fired up en Why do you think? beluisteren. Ze zijn bekwaam genoeg om te horen dat dit niemendalletjes zijn.
Dan denk ik; doe nog wat meer moeite; en maak van deze plaat een echt meesterwerk, want iemand die songs als Pioneer to the Falls (kan zich meten met de beste songs allertijden van welke band dan ook) en No I in threesome kan componeren behoort tot de groten van zijn generatie. Dan zijn missers als Why do you think ongehoord.
Wrecking ball, waarvan ik dacht dat het nog kon groeien, vind ik ook maar een mislukt experiment.

avatar van Ploppesteksel
Ik vind niks aan 'the Lighthouse'.
'Who Do You Think' is niet echt iets wat Interpol normaal zou maken maar dat smaakt mij beter dan 'Wrecking Ball' of the 'Lighthouse'.