Interpol - Our Love to Admire (2007)

Label: Capitol

1. Pioneer to the Falls (5:46)
  2. No I in Threesome (3:55)
  3. The Scale (3:28)
  4. The Heinrich Maneuver (3:32)
  5. Mammoth (4:17)
  6. Pace Is the Trick (4:41)
  7. All Fired Up (3:39)
  8. Rest My Chemistry (5:04)
  9. Who Do You Think (3:17)
  10. Wrecking Ball (4:33)
  11. The Lighthouse (5:28)
  12. Mind over Time * (5:02)
  13. Mammoth [Instrumental] * (4:20)
Lost Highway schreef:

Zowiezo al een prestatie van Interpol dat ze met hun lamentabel Werchter concert fans bij gemaakt hebben.
Het eerste wat ik zei na het concert was dat ze hiermee geen nieuwe fans zullen gewonnen hebben, zo zie je maar.

Ook op Lowlands hebben ze fans gemaakt hoor, want mijn Engelse buren waren het duidelijk met mij eens dat dit toch wel het beste was op Lowlands (Strak, vooral erg strak.), terwijl zij eerst nog twijfelden of ze het wel wilden zien.

Heb de album al een tijdje en ik vind hem helemaal geweldig.
De bassist+drummer Sam +en de ''donkere''stem van Paul ownen het gewoon.

Mijn favorieten: Pioneers To The Falls,Pace Is The Trick en Rest My Chemistry(wat ik overigens vind lijken op Wheres My Mind van The Pixies) het rifje dan in het begin.

''My friends they come and the lines they go by'' over drugs right?
----
Wat waren ze ook geweldig op Lowlands. Heel koelbloedig,strakspelend ,no smile en dat was 'm. Veel kippenvel momenten gehad.Top.

OLTA een dikke *4!

Lost Highway schreef:
Ik vraag me af wat zo een band als Interpol denkt als ze nummers als All fired up en Why do you think? beluisteren. Ze zijn bekwaam genoeg om te horen dat dit niemendalletjes zijn.
Dan denk ik; doe nog wat meer moeite; en maak van deze plaat een echt meesterwerk, want iemand die songs als Pioneer to the Falls (kan zich meten met de beste songs allertijden van welke band dan ook) en No I in threesome kan componeren behoort tot de groten van zijn generatie. Dan zijn missers als Why do you think ongehoord.
Wrecking ball, waarvan ik dacht dat het nog kon groeien, vind ik ook maar een mislukt experiment.

All Fired Up & Wrecking Ball zijn naast No I in Threesome de zeldzame lichtpunten van de CD. Pioneer to the Falls daarentegen gaat gewoon nergens heen, idem voor Rest My Chemistry, Lighthouse, The Scale en inderdaad ook Who Do You Think? Akkoord dat er weinig consistentie te vinden is qua kwaliteit door de nummers heen, maar je licht er wel de verkeerde voorbeelden uit medunkt.

avatar van Tsjo-Wi
Morinfen schreef:

Pioneer to the Falls gaat gewoon nergens heen, idem voor Rest My Chemistry

Hoezo gaat het nergens heen? Waar moet het heen gaan dan? Een afgezaagde bombastische climax? Dat zijn de twee briljantste nummers van deze cd en misschien wel van heel 2007 als je het mij vraagt, vooral Pioneer.

aidoo
Tsjo-Wi schreef:
vooral Pioneer.

Eens, kippenvel gewoon toen de gitaar inzette op Lowlands

avatar van sean leonard
Of ik dit album beter vind dan antics weet ik niet, maar ik weet wel dat het een waanzinnig album is. Het klinkt allemaal iets minder duister dan de vorige albums en vooral opener pioneer to the falls kan mij erg bekoren 4,5*

Ik denk, ik ga eens lekker vloeken in de kerk (of valt het mee?): ik vind dit ook iets weghebben van de donkere albums van R.E.M.
Voor mij is dat trouwens een compliment. 4,0* voor dit album (veel beter trouwens dan de Editors).

Berichten verplaatst naar Interpol

avatar van Max Payne
Yee weer op nr1 in de Rotatielijst:D

avatar van Demolisher
Ik vind het i.t.t tot hun vorige twee albums ronduit saai. Ook de nieuwe Editors is nog een stuk beter dan dit.

Het is een herhaaltruukje maar dan een stuk minder mooi uitgevoerd.

avatar van LittleBox
Demolisher schreef:

Het is een herhaaltruukje maar dan een stuk minder mooi uitgevoerd.

Dit doet sowieso pijn. Ik kan je dan overigens aanraden de plaat nog een paar keer aandachtig te beluisteren. Het is namelijk echt een juweel. Goed, het mag je dan minder bevallen t.o.v. de andere twee platen van deze beste jongens maar een waardering van 1,5* vind ik toch wel héél erg laag.

avatar van Kikuichimonji
Ik vind hem juist weer een stuk beter dan het erg tegenvallende Antics.

En kunnen we nou eens eindelijk die constante vergelijking met de Editors achterwege laten?

Lost Highway
Ik vind hem juist weer een stuk beter dan het erg tegenvallende Antics.

Inderdaad, die bands hebben nu eens niets gemeenschapppelijk.

avatar van remmer
ik moet zeggen:
wereldplaat !
echt waar !
na de eerste luisterbeurt vond ik de muziek iets te eentonig en weinig avontuurlijk, maar tegenwoordig ben ik er verslaafd aan !

Vooral pioneers to the falls en mammoth vind ik prachtig, al heb ik nog geen slechte nummers gevonden.

Voor de mensen die het nog steeds te eentonig blijven vinden: blijven luisteren ! Dit is een groeiplaat eerste klas !

Ik vind hem juist weer een stuk beter dan het erg tegenvallende Antics.

Helemaal mee eens. Turn on the bright lights was fantastisch, maar zelfs het beste nummer van 'Antics' (Slowhands) haalt het niet bij het minste nummer van 'Our love to admire'.

En het woord groeiplaat lijkt voor die mannen uitgevonden. Na 10 luisterbeurten wordt ie goed en na 15 is ie pas fantastisch. Ben benieuwd hoe die na 20 luisterbeurten klinkt.

Gelukkig heb ik kaarten voor 013

Lost Highway schreef:

Inderdaad, die bands hebben nu eens niets gemeenschapppelijk.

Behalve dan dat ze dit jaar beiden een ondermaatse plaat uitgebracht hebben.

burgie
Heeft niemand een mening over 'Pace is the trick'? Wrecking Ball en Lighthouse vind ik nog best te pruimen, 'All fired up' en 'Who do you think?' zijn inderdaad niet echt fantastisch, maar ik ondervind er geen, laat ons zeggen, last van Toppers zijn voor mij de nrs. A, 3 en 6.

avatar van Migo
Een paar aardige nummers, maar het kan me toch niet echt bekoren. Een probleem dat ik ook al had met ander werk van deze band. Ik geef het op.

Antagoon
burgie schreef:
Heeft niemand een mening over 'Pace is the trick'?

Ja, dat is samen met het eerste nummer mijn favoriete nummer. Krijg daar een prettig melancholisch gevoel van.
De plaat als geheel vind ik na vele malen draaien echt geweldig. Het enige punt van kritiek (zoals wel meer gezegd) is dat het wel een beetje hetzelfde trucje is, maar dan wel super goed gedaan!!

nicolas
Ze hebben natuurlijk wel een aparte sound, die je leuk vindt of niet. De gitaar komt hier echt snaar per snaar mooi tot uiting (in elk nummer van al hun cd's trouwens ) en dat is toch iets vrij unieks, denk ik. Mijn favorieten zijn 1, 3 en 6 en dus niet A, 3 en 6

avatar van Demolisher
Ik vind hem juist weer een stuk beter dan het erg tegenvallende Antics.

Waarom mag die vergelijking dan niet? Bands die binnen 2 jaar na elkaar bekendheid verwerven onder ongeveer hetzelfde publiek, maar vooral met redelijk gelijkende muziek. Dit vind ik nu juist echt een vergelijking die niet zomaar uit de lucht komt vallen.

Trouwens, mijn 1,5 was inderdaad wat té laag, wordt een 2,5. Als ik deze CD ooit nog eens op zet kan dat zelfs nog stijgen (maar ook dalen!)

Demolisher schreef:

3 jaar na elkaar, enige overeenkomst is stem, Interpol groeit geleidelijk, Editors is Interpol qua populariteit Interpol voorbij gegaan met hun 2e album. Editors moet uitkijken dat het allemaal niet te glad wordt, terwijl Interpol gewoon hun muziek maakt.

Kortom te veel verschillen om ze nu nog te vergelijken.

avatar van remmer
(willie) schreef:

Kortom te veel verschillen om ze nu nog te vergelijken.

het gitaarspel en drumspel tonen ook veel gelijkenissen vind ik ...
Al is dat met "Our Love To Admire" wat minder geworden.

avatar van OldRottenhat
Ik heb ze beiden live mogen aanschouwen op Lowlands dit jaar en daaruit is wel gebleken dat deze bands niet te vergelijken zijn! Nou ja... in principe is alles natuurlijk te vergelijken, maar goed... Mijn voorkeur gaat zeker uit naar Interpol! Daar waar Editors een beetje de 'Coldplay-achtige' kant uitgaan, vind ik dat Interpol zich goed blijft vasthouden aan de muziek waarmee ze bezig zijn! En dat brengt me gelijk naar dit album, waar de sound precies weer zo klinkt zoals ik had gehoopt! Tot nu toe krijgt het van mij 4 sterren, maar dat kunnen er eventueel nog meer worden! Favoriet voor mij is toch wel het nummer Mammoth!

avatar van Smartass
Ik vind het album steeds beter worden naarmate ik hem vaker luister. In tegenstelling tot veel bands verveelt Interpol me nou echt nooit! Vooral tutbl luister ik eigenlijk nog bijna elke dag. Prachtige muziek! En vooral de wat apartere nummers, zoals Lighthouse, vind ik werkelijk prachtig. Dat bombastische is echt erg mooi. Op Lowlands waren ze geweldig, en ik ben benieuwd hoe ze in de 013 zijn.

avatar van AverageGuy
Heb deze plaat nu zon 3 weken thuis liggen...
En tjsah wat moet ik zeggen?

Een geweldige plaat natuurlijk!
Ik vind het eigenlijk hun beste plaat tot nu toe(scheelt niet veel met TOTBL)maar veel beter dan Antics . naar mijn mening dan
Het is een groeiplaat inderdaad dus blijven luisteren!

4.5

avatar van Toel
Wat een meesterwerk is dit toch weer geworden!
In het begin vond ik Antics toch nog beter, maar eigenlijk is dit gewoon veruit hun beste plaat.

Hun 1e album heb ik ooit 1 keer geluisterd, maar dat was het toch niet echt..

4.5

Pas op met wat je zegt Toel, want je krijgt nu 24 keer te horen dat je echt Turn on the bright lights nog een keer moet luisteren en dit album ook het beste moet vinden.

avatar van Cygnus
Toel, je moet TOBL nog een keer luisteren en dit album moet je ook het beste vinden (nog 23 keer te gaan)...

avatar van Max Payne
Beer je moet echt Turn on The Bright lights nog een keer luisteren!

(stiekem vind ik Our love to Admire iets beter, maar dat komt waarschijnlijk omdat deze songs me nu meer raken doordat het net uit is met de verkering)

Maar je moet hun oude werk wel even beluisteren natuurlijk