Interpol - Our Love to Admire (2007)

Label: Capitol

1. Pioneer to the Falls (5:46)
  2. No I in Threesome (3:55)
  3. The Scale (3:28)
  4. The Heinrich Maneuver (3:32)
  5. Mammoth (4:17)
  6. Pace Is the Trick (4:41)
  7. All Fired Up (3:39)
  8. Rest My Chemistry (5:04)
  9. Who Do You Think (3:17)
  10. Wrecking Ball (4:33)
  11. The Lighthouse (5:28)
  12. Mind over Time * (5:02)
  13. Mammoth [Instrumental] * (4:20)
avatar van AverageGuy
Nog ff een edit op mijn vorige bericht:
Beste nummers
-Rest My Chemistry Wat een prachtig nummer.. vind (op dit moment) ook het mooiste,beste,perfecte nummer
-The scale
-All fired up
en Mammoth
Maar vind eigenlijk alle nummers chill
(Dus waar slaat dit bericht op?) Nou ja.. had niks te doen .

Nog ff die vergelijking met Joy division wat een van mijn favoriete bands is.. Qua gevoel is het waar en ook qua muziek wel,maar ik vind wel dat ze er iets te vaak me vergeleken worden..(overbodig?)
Lijkt me ook niet leuk als band die origineel wilt zijn deheletijd vergeleken wordt met een andere (geweldige)band.

Verder houd ik er mee op.

avatar van Glurp
Er is een 3e single van het nieuwe album in de lucht. 'No I in Threesome'. Ik vind het een van de beste nummers van het album. Ook al heb ik zojuist een ander nummer als favoriete track geselecteerd ipv NIIT. Wel een heelijk nummer!

In tegenstelling tot de vorige twee clips, is deze wél geslaagd! De clip van 'The Heinrich Maneuver' vond ik te saai (gek he? ), Bij de clip van 'Mammoth' erger ik me aan het publiek, dat erbij staat of ze de band niet eens kennen. Oh oh wat vreemd als je het opneemt terwijl het de eerste keer is dat je het nummer -live- speelt. De video van 'No I in Threesome' vind ik zeer geslaagd. Ik houd van de kleine details zoals de piano die uit zichzelf speelt. Deze video past bij het nummer, het thema van het album én past ook bij de band.

Interpol lijkt nogal moeite te hebben met clips. Paul Banks heeft eens in een interview gezegd dat ze clips nutteloos vinden, ze creëeren immers albums en geen singles. Voor het nummer 'Narc' hebben ze destijds geweigend een clip te maken, terwijl het wel als single gereleased werd. Wellicht dat dat één van de redenen waren dat ze bij matador weggegaan zijn/weg moesten?

Nu, met de clip van 'No I in Threesome', vallen alle puzzelstukjes eindelijk op zijn plaats. Ik ga uit school de komende dagen MTV2 Europe maar weer eens aanzetten, hopelijk mag ik deze clip een keer groter/in betere kwaliteit zien dan zo'n verrot youtube schermpje

Glurp schreef:
Er is een 3e single van het nieuwe album in de lucht. 'No I in Threesome'.

Is in de VS de 3e single. Wij krijgen vermoedelijk Mammoth als 3e single. De kans dat we No I in Threesome te zien krijgen is dus bijzonder klein. De video van Mammoth is er ook al, het gaat om een fragment van een live optreden waar de studio-track onder is gemonteerd.
Vind het bijzonder jammer dat een mooie plaat als No I in Threesome geen wereldwijde release krijgt. Wellicht het beste nummer uit OLTA.

avatar van Ghans
Life is wine ... echt heel jammer ja, aan de andere kant, wat haalt een single-release van Interpol nou helemaal uit in Nederland. Alleen het feit dat je het nummer dan gaat horen bij een optreden. Ik zal de setlists van de laatste optredens er eens op naslaan, en anders ga ik er heel hard om schreeuwen in Tilburg.

Toronto, June 7, 2007

--------
Length of Love
Stella Was a Diver and She Was Always Down
PDA

hmmm geen No I in Threesome, zelfs niet in Canada, terwijl het daaraan de overkant van de wereld dan toch schijnbaar de nieuwe single is ....

Ghans schreef:

Zal er wel tussenzitten, zat er op lowlands al tussen...
kan me niet voorstellen dat ze die zullen overslaan

avatar van Ghans
lowlands heb ik overgeslagen vanwege de zon in een ander land en had dat nog niet gehoord ... dan komt het i.d.d. wel goed, thanks

avatar van UndahCovah
Maar op Werchter zat NIIT er niet tussen...

Op Lowlands Leif Eriksson dan weer niet, toch verschillen in setlists en dat spreekt altijd voor een band, nog een 4e album er bij en ze kunnen toeren op zijn Pearl Jams.

nicolas
Je hoeft TOTBL echt niet te beluisteren Toel (opnieuw 24). Banks's stem is nogal vaag en ik vind persoonlijk dat het wat rommelig is af en toe. En wat heeft iedereen toch met het "goddelijke" en "magistrale" nummer "Leif Erikson"???

Zie hier de tekst en begrijp.

She says It helps with the lights out
Her rabid glow is like braille to the night.
She swears I'm a slave to the details
But if your life is such a big joke, why should I care?

The clock is set for nine but you know you're gonna make it eight.
So that you two can take some time, teach each other to reciprocate.

She feels that my sentimental side should be held with kid gloves
But she doesn't know that I left my urge in the icebox
She swears I'm just prey to the female,
Well then hook me up and throw me, baby cakes, cuz I like to get hooked.

The clock is set for nine but you know you're gonna make it eight.
All the people that you've loved they're all bound to leave some keepsakes.
I've been swinging all the time, think it's time to learn your way.
I picture you and me together in the jungle it will be ok.

I'll bring you when my lifeboat sails through the night
That is supposing you don't sleep tonight

It's like learning a new language
Helps me catch up on my mime
If you don't bring up those lonely parts
This could be a good time
You come here to me.
We'll collect those lonely parts and set them down
You come here to me...

She says brief things, her love's a pony
My love's subliminal

avatar van UndahCovah
nicolas schreef:

Behalve dat dit nummer het beste is wat ik ooit gehoord heb, de muziek recht in mijn ziel snijd, dat ik kan huilen kan bij dit nummer, dat ik de wereld om mij heen vergeet bij dit nummer, dat dit nummer nooit saai word, dat de lyrics briljant zijn, behalve dit alles heb ik niet veel met dit nummer

avatar van Kikuichimonji
nicolas schreef:

Om over The New maar niet te spreken.

Kikuichimonji schreef:

Om over The New maar niet te spreken.

Het ingetogen begin en het explosieve einde zorgen voor een geniaal nummer, waar geen enkel nummer op deze OLTA kan aan tippen. Al moet ook ik zeggen dat geen enkel Interpol nummer kan tippen aan de gecreëerde melancholische sfeer en intensiteit in 'Leif Erikson'. UndahCovah beschrijft het nagenoeg perfect. Zou zonde zijn mocht Interpol ooit zo'n wereldnummer uit hun setlist schrappen. Wordt 'NYC' trouwens nooit meer live gespeeld? Qua intensiteit kan die ook wel tellen.

avatar van -SprayIt-
Rest my chemistry,

deze zin, days in the sun (8) is magistraal! Hoe hij em brengt, geniaal.

avatar van Tsjo-Wi
Timesplitter schreef:

Die speelden ze op Lowlands wel gewoon . The New en Leif Erikson daarentegen niet

Twee nummers op dit album waar ik echt helemaal van smelt:

Pioneer To The Falls (Here comes the falls...)
Pace Is The Thrick als Banks dat refrein inzet, dat zeer rustige en daarna het hardere Now I select you.

Heerlijk.

avatar van Omsk
Zijn er meer mensen die bij Mammoth aan Mushroom van Can moeten denken? Hoe dan ook, ik vind dat nummer erg sterk.

avatar van subway
Dit album wordt met iedere draaibeurt mooier

Omsk schreef:

Erg sterk? Neeehh, meer dan dat: het beste nummer van het album. HET nummer met ballen. More balls on MuMe, please.

Overigens, Can, kan ik niet.

avatar van Lukas
hanzie28 schreef:

Overigens, Can, kan ik niet.

KEN ik niet

Lukas schreef:

KEN ik niet

Dat was de grap, lieverd, aaahhhhhhhh

avatar van LittleBox
Mooie clip bij een van de fraaiste nummers van dit album: No I in Threesome.

avatar van Yeahz
Interpol klinkt zekerder op dit album dan ooit tevoren:

de obscure, donkere nacht heeft plaats gemaakt voor de wildernis. Waar we eerst werden geconfronteerd met nachtelijke escapades, verlangens en donkere impressies, komen we nu in aanraking met de leeuw (Interpol) die zijn territorium probeert te verdedigen.

Our love to admire straalt dan voor mij ook wat agressievers uit dan de twee voorgaande albums.De subtiele lijn tussen liefde en haat vervaagt enigszins en maakt plaats voor een rauwer, donker geluid.

Dit is dan ook mijn grootste kritiekpunt op dit album: Wat aan met name Turn on the bright lights zo geweldig was (melancholie, verbitterdheid, subtiliteit) is verdwenen en is veranderd in strijd, coolness en agressie. Jammer.

Pioneer to the falls, No I in threesome, The Scale, Pace is the trick en Rest my chemistry zijn goed (vooral Pioneer en Rest). De andere tracks bevinden zich in de middelmaat.

Niet meer wereldschokkend, maar wel leuk.

timon
Beste live optreden van 2007. Gezien op Lowlands. Het openingsnummer is tevens het hoogtepunt van de CD; Pioneer to the falls. Verder het bekende - maar daardoor niet mindervol smakelijk - concept. De eerste twee albums beklijven meer.
De rangorde wordt: 1) Antics 2) Turn of the bright lights 3) Our love to admire. De vraag is wel of het concept nog een langere houdbaarheidsdatum heeft?

Een kunstwerk uit New York. Geen band waar je naar luistert maar eentje die je ondergaat. Interpol zweeft door je kamer. Het ene nummer nog mooier dan het andere. De teksten van deze meestal in armini gehulde artiesten zijn ook van een onacceptabel hoog niveau. Deze keer een betere plaat dan de eeuwige concurrent de Editors. Zink weg in een met rood zwart en grijs gecreëerd meesterwerk.

aidoo
Een album dat ontzettend sterk begint vooral.

Pioneer to the Falls is werkelijk hemels. Een betere opener valt nauwelijks te verzinnen.
"In a passion it broke,
I pulled the black from the grey,
but the soul can wait... I felt you so much today
',

en dat a capella waarna de begeleiding weer vol invalt.. kippenvel. De opbouw naar de climax toe, het scherpe gitaargeluid, de synths (en een trompet o.i.d.?) op het einde die het allemaal nog wat intenser maken en dan dat ritme van drums en bass waarbij ik vooral moet denken aan het door Yeahz geschreven woord 'coolness' (wie ze live heeft gezien begrijpt wellicht beter wat ik bedoel)

No I In Threesome is bijna van vergelijkbaar niveau. Alleen gaat Banks afentoe tekstueel, met zijn quasi romantische beschrijvingen, naar mijn smaak een klein stukje over het randje. Maar ach, die teksten vind ik dan ook weer een van de charmes van Interpol.. dus erg storen doet het niet

Scale is het derde topnummer op rij. Vreemd genoeg hoor ik maar weinig mensen over dit nummer. Ook hier weer een ontzettend cool en bijna zakelijk ritme. Ook een interessante tekst waar ik nog niet zeker van ben wat ie betekend. Iemand anders een idee? Zegt hij nu 'sun' of son'? In dat laatste geval zou het kunnen gaan over een zoon waar ie op de een of andere manier niet zo blij mee is.. en hmm.. algoed. Ik weet het ook niet. Misschien heb ik te veel fantasie

Het vierde nummer is een leuke single waarvan ik de lryric 'today my heart swings' nog wel eens spontaan wil uitroepen. Verder ben ik op dit nummer wat sneller uitgeluisterd.
Met Mammoth en Pace Is The Trick weet het album zijn hoge niveau achteloos nog even vast te houden. Met All Fired Up komen we helaas aan bij het eerste mindere nummer aan. Rest My Chemistry krikt het niveau weer even op, maar volgende drie nummers weten me helaas niet echt te pakken. Misschien komt het nog, wie weet

Doordat de sterke nummers ook echt bijzonder bij me in de smaak vallen vind ik hem voor nu 4,5* waard. Daarmee degradeert OLTA het tweede album Antics wat mij betreft tot 'minste' van deze band.

avatar van Dridge
Waarom is het openingsnummer bij veel albums meteen ook het beste? jammer.
Dit is mijn eerste kennismaking met Interpol en ik dacht meteen aan twee andere bands namelijk Joy Division en Editors, maar gezien het grote aantal berichten hier zal die vergelijking al wel wat vaker gemaakt zijn.
Aangenaam album zo op het eerste gehoor.
Voorlopig 3***

nicolas
Als je Editors en Interpol steeds meer zal beluisteren, zul je na verloop van tijd zeker een verschil waarnemen, zowel qua teksten, als qua precisie en ritme/stijl.

@ aidoo: inderdaad, the scale vind ik ook één van de topnummers ('let the days colliiiiiide...' en vooral 'sun, you sleep in clouds of fire,
that's a-all and that's right')