Interpol - Our Love to Admire (2007)

Label: Capitol

1. Pioneer to the Falls (5:46)
  2. No I in Threesome (3:55)
  3. The Scale (3:28)
  4. The Heinrich Maneuver (3:32)
  5. Mammoth (4:17)
  6. Pace Is the Trick (4:41)
  7. All Fired Up (3:39)
  8. Rest My Chemistry (5:04)
  9. Who Do You Think (3:17)
  10. Wrecking Ball (4:33)
  11. The Lighthouse (5:28)
  12. Mind over Time * (5:02)
  13. Mammoth [Instrumental] * (4:20)
Toen ik interpol voor het eerst hoorde dacht ik: Joy division! en toen ik Editors voor het eerst hoorde dacht ik: Interpol!

Nu ruim 5 jaar na de eerste kennismaking met Interpol en ruim 2 jaar na de eerste kennismaking met Editors kan ik wel stellen dat ik beide gedachten nergens op vind slaan, maar wijheid komt met de jaren he.

Het verbaast me overigens wel dat veel mensen via Editors Interpol leren kennen, maar andersom komt dit veel minder voor is Editors nu echt zo veel groter geworden dan Interpol dit jaar?

avatar van UndahCovah
Ik leerde Editors kennen via Interpol hor

En Editors is inderdaad enorm groot geworden dit jaar. The Back Room was een succes maar niet een doorslaand succes. An And Has A Start is echt een commerciele kraker. De 'breezahs' hebben nu ook van de Editors gehoord.

Sven Bersee
Waar Editors nummers niet echt lang bij mij blijven hangen doen een aantal nummers van dit album dat bij mij zeker wel.

Lost Highway
En dat allemaal met twee bands die bijna niets gemeen hebben, sterk.
Als al die Interpol fans nu eens gingen luisteren naar bands die écht iets gemeen hebben met Interpol, bovendien beter zijn en hun belangrijkste inspiratiebron vormen, dan zouden met name The Chameleons en Echo & the bunnymen flink aan populariteit winnen.
Bovendien zou een hele wereld opengaan voor bepaalde mensen (al diegenen die Turn on the bright lights het ultieme meesterwerk vinden).
Nogmaals, een straffe band hoor Interpol, daar niet van (en TOTBL inderdaad een meesterwerk), ik ga ook naar hun concert op 23/11; maar de door mij genoemde bands zijn naar mijn mening toch nog een trapje hoger.

Gish
Hoe meer je hem draait hoe beter hij wordt...een echte groeibriljant.
Vreemd dat bij iedere draaibeurt bij het nummer Pioneer to the falls er steeds [letterlijk] kippevel verschijnt. Wat is dat toch ?
Interpol overtuigt en sluipt mijn top 10 langzaam binnen.
*****

avatar van Timo710

Naar dat dat dan de naam van deze band moet zijn....

Lost Highway
Logisch Gish (fijne top 10 overigens); Pioneer to the falls IS gewoon een absoluut topnummer. Misschien zelfs het beste Interpolnummer ooit. Fantastisch toch, hoe je zoveel hoogtepunten in één song kan stoppen. Samen met Intervention van Arcade fire de parel van 2007.

avatar van Amicus
UndahCovah schreef:
De 'breezahs' hebben nu ook van de Editors gehoord.

Zelfreflectie ?

avatar van UndahCovah
nee hor ik ken Editors al sinds The Back Room uitkwam!

En ik ben juist enorm anti-breezah. Zelfs de aller bekendste nummers van R&B top-40 negers ken ik niet meer

avatar van Invincible88
De gitaarriff van Pioneer to the Falls, nadat meneer zegt "but here comes the fall'; werkelijk waar het mooiste 'stukje gitaar' dat ik ooit gehoord heb, speakers vol open blazen en mezelf laten gaan. Wát een moment.

Invincible88 schreef:

avatar van Omsk
Ja, deze CD viel me al bij al toch niet tegen. Pioneers to the Falls vond ik al bij eerste beluistering goed, en Mammoth is langzaam tot mijn favoriet van deze plaat gegroeid. Vier sterren.

avatar van Glurp
He he eindelijk, een officiele Interpol DVD.
Of zijn het nou gewoon een paar live nummers? Ik vind de beschrijving niet echt duidelijk maar In ieder geval staan de clips van 'The Heinrich Maneuver' en 'No I In Threesome' erop.

Minstens een 4. Van het beste van het muziekjaar 2007, absoluut..

Lost Highway
Ik verhoog naar een nipte 4,5*; Antics heb ik op 4* en deze is toch duidelijk beter.
Pioneer to the Falls, het klinkt misschien een beetje lachwekkend om zoiets te zeggen over een pas verschenen nummer, maar ik reken het tot de mooiste nummers ooit gemaakt (en No I in threesome moet daar nauwelijks voor onderdoen ).
De daaropvolgende nummers zijn minder, logisch want 11 songs van dat kaliber had gewoon het beste album allertijden opgeleverd.
De twee laatste vrij experimentele nummers heb ik ook leren appreciëren, enkel All fired up en Who do you think blijven vullertjes.

Sjeus, wat is dat met die negatieve vibes tegenover All Fired Up, Paul Banks' stem is gewoon gemaakt om de sfeer op te roepen die de groep voor ogen had bij dat nummer. Na een sterke start het enige nummer samen met Pace is The Trick die het niveau van de vorige platen nog een beetje kan benaderen, quoi. Want zo'n Mammoth is toch gewoon een flauw doorslagje van 'Not Even Jail'? Of neem nu The Heinrich Manoever, dat is toch niet meer dan een geforceerde 'Interpol probeert een catchy single te maken'. En Rest My Chemistry is gewoon vreselijk saai, maar omdat het een zogenaamd keiherkenbare tekst heeft wordt het dan weer goedbevonden ofzo. Als fan van de eerste 2 Interpol-platen had ik nog goede hoop dat deze voor mij zou groeien... helaas blijft dit de gedoodverfde favoriet om de titel 'teleurstelling van het jaar' binnen te halen. Ik begrijp de hype op deze website dan ook niet zo goed, zit de locale Interpol-fanclub hier?

Hé, geen verkeerd woord over Mammoth, he. Ben jij nou een vent?!

Moet je nou tegenwoordig al beginnen twijfelen aan je mannelijkheid als je een nummer maar zo-zo vindt? Interessante these, en dat voor iemand die Queen op 1 één staan heeft...

Erg grappig, dat moet ik je nageven.

avatar van Glurp
Morinfen schreef:

Zeer goed gevonden. Die móét je voelen, Hanzie

Tja, een idiote aanval als 'Ben jij nou een vent?!' bevraagt nu eenmaal een idiote repliek. En ondertussen gaat de discussie hier helemaal niet meer over OLTA, wat nochtans niet aan mezelf gelegen zal hebben.

avatar van maseddi
Leuke cd, heb ik nog niet gekocht. Ik heb wel het geluk gehad dat ik de eerste twee cd's enige weken geleden heb kunnen kopen voor 8,99. Ze komen naar Tilburg (013) en daar is het concert reeds uitverkocht. Jammer , anders was ik daar wel naar toe gegaan..
Het optreden van een vergelijkbare groep The Editors was naar men zei zeer indrukwekkend.

Wat de muziek op de cd betreft, het behoort naar mijn smaak tot de categorie leuk, maar meer ook niet.
Ik zal het tzt ook wel kopen maar wanneer de prijs dan is gezakt tot rond een tientje

Ik grijp toch altijd weer terug naar de post punk waar naar mijn smaak meer muziek werd gemaakt die je jaren later nog bijblijft.
en dat is het "probleem" met veel indie-muziek van de afgelopen tijd, leuk maar niet opzienbarend, allemaal hetzelfde en weinig variatie

Ik zie de vergelijking met Joy Division/Ian Curtiss ook niet zo direct, misschien met Echo & Bunnymen(?)

Wel doet de zanger mij soms vaag aan John Cale denken (de lp Fear e.d.)

Al met al toch een groep die ik heel interessant vindt: Let 's give them a try.
Het nummer The Heinrich Maneuver op de cd viel mij het meest en het eerst op.
De hoesfoto is schitterend.

avatar van korenbloem
een aantal maanden later valt het me al met al toch een beetje tegen.
De muziek vond ik leuk. Maar meer ook niet. Mijn persoonlijk fenomeen van leuk in de top 40. Maar meer is het niet. Op deze plaat reizen mijn gedachtes teurg naar de afwas of iets dergelijks. het weet mij totaal niet te boeien, waardoor ik het ook niet regelmatig opzet. Het klinkt allemaal een beetje geforceerd, het raakt niet.

En ook ik zie de vergelijkingen niet met joy division, echo en andere. Maar misschien zal de tijd het leren.

avatar van LittleBox
korenbloem schreef:
leuk in de top 40. Maar meer is het niet.

korenbloem schreef:
En ook ik zie de vergelijkingen niet met joy division, echo en andere.

Over deze twee opmerkingen samen: het gaat hier om Interpol hè of heb je toch dit berichtje echt per ongeluk bij de verkeerde plaat gepost? Interpol en top 40, het moet niet gekker worden. Qua kwaliteit ligt de top 40 zover van zelfs het slechtste van Interpol als Nederland van pakweg de Fiji-eilanden....

avatar van maseddi
korenbloem schreef:

Nou - ik hoop met dit bericht toch on topic te blijven - ik dacht ook aan een ander groepje, maar kon het niet zo direct voor de geest halen, totdat ik hier een nieuwe update zag

The Chameleons

avatar van korenbloem
LittleBox schreef:

Met leuk voor in de top 40 bedoel ik: dat het leuke muziek is voor op de radio, en het zo prima in de top 40 kunnen. Dat neemt niet weg dat wat nu in de top 40 is bagger is en dat deze muziek de meeste top 40 nummers compleet overstijgt, maar zou het niet fantastisch zijn dat het niveau van deze muziek de top 40 domineert.

Volgens mij heeft Interpol (en ook Editors) trouwens wel in de top 50 gestaan die altijd op Teletekst 292 staat. Niet dat het uitmaakt overigens, het zou los moeten staan van of je het mooi vindt of niet.

Dit is echt van een diepe diepte gegroeid naar een subtopper en is nog steeds groeiende.

De eerste keer dat ik dit album beluisterde kon in me in geen enkel nummer (niet eens pioneer) inleven. Heinrich Manuver vond ik wel leuk, maar verder kwam het voor mij niet eens in de buurt van antics.

Inmiddels, vele luisterbeurten later, weet ik wel beter. Pioneer to the falls is echt fantastisch. De tekst is zo vreemd, dat gitaarstuk op het einde is prachtig, geweldig gewoon.

Maar welk nummer ik nog beter vind is No I in treesome. Waar ik met de meeste muziek van interpol zoiets heb dat ik ze niet te vaak achter elkaar kan horen geldt dat hier helemaal niet. briljant nummer!

Ook mammoth, rest my chemistry, scale en wrecking ball heb ik inmiddels weten te waarderen als toppers. De rest komt er misschien nog aan

voorlopig krijgt hij 3.5 sterren van me en dan is een stuk hoger dan voorheen.

Hmmmm na een x aantal luisterbeurten kan OLTA me nog niet echt bekoren. Alleen 'Rest my chemistry' voldoet aan mijn wellicht té hooggespannen verwachtingen.

Ben er gelukkig wel bij in 013. Iemand die al iets weet van voorprogramma/setlist?

avatar van roelenbastiaan
Vooral Pioneer To The Falls en Rest My Chemistry zijn hele goeie nummers. de rest vindt niet heel geweldig. ik had ze voor het eerst op lowlands gezien, en toen ik Pioneer To The Falls hoorde, moest ik meteen een album van ze hebben. tot nu toe vind ik dus maar 2 nummers echt goed.