Interpol - Our Love to Admire (2007)

Label: Capitol

1. Pioneer to the Falls (5:46)
  2. No I in Threesome (3:55)
  3. The Scale (3:28)
  4. The Heinrich Maneuver (3:32)
  5. Mammoth (4:17)
  6. Pace Is the Trick (4:41)
  7. All Fired Up (3:39)
  8. Rest My Chemistry (5:04)
  9. Who Do You Think (3:17)
  10. Wrecking Ball (4:33)
  11. The Lighthouse (5:28)
  12. Mind over Time * (5:02)
  13. Mammoth [Instrumental] * (4:20)
avatar van evil23
Zeker geen slechte plaat maar toch mis ik bij het beluisteren die donkere sfeer en prikkelende nummers van : Turn on the bright lights en zelfs van : Antics. Wat de derde plaat betreft :hopelijk keert producer : Peter katis terug om de zaak muzikaal te redden.Op dit album staan helaas een paar nummers die gewoon echt niet goed genoeg zijn en dat is jammer.

Kaik schreef:
Ik wil graag binden met deze band, omdat het geluid echt fenomenaal is. Het komt uit je speakers zetten als een groot werelds doek, maar op een of andere manier mist het een stuk emotie. Banks zingt gewoon als een robot. Dat deed ie bij Antics ook al. Alsof ie een soort concept zingt, alsof het allemaal in geprogrammeerd is.

Muzikaal vind ik de muziek wel erg fascinerend. Ik ontdek veel creativiteit in structuur, klank, dynamiek, in een soort kundig model. Allemaal dingetjes die met elkaar reageren, er zit veel activiteit in. Er is over de muziek nagedacht, en het spreekt ook aan. Als luisteraar voel ik me wel in de muziek gezogen. Mamoth begin ik steeds vaker te luisteren, je ontdekt er wel veel in, het is rijke en voedzame muziek.

Dan kampen we met hetzelfde 'probleem'. Als het over klank/structuur ed gaat, degradeert Interpol alle hedendaagse bands tot meelopers, alleen kan ik me soms ook wat ergeren aan Banks. Zijn teksten in de eerste plaats, en bijgevolg ook de manier waarop hij ze brengt. Een iets te hoog macho gehalte. Gek genoeg schrijf je deze opmerking bij deze plaat, terwijl het hier allemaal goed meevalt vind ik. Rest My Chemistry, Wrecking Ball of The Lighthouse bevatten wél emotie. Het is een probleem dat ik vooral ervaar bij Antics.

De teksten van Interpol vind ik juist helemaal geweldig, vaak lijken ze kant noch wal te slaan, maar misschien is dat maar een illusie? Als je alle macht hebt om alles te schrijven wat je wilt, zou je dan echt niets schrijven?
En zoals Lost Highway al zei, op dit album valt het zeker mee wat dat betreft, de teksten zijn beter te begrijpen en worden met iets meer emotie gebracht. Toch ervaar ik dat persoonlijk niet direct als een verbetering t.o.v. Antics en TOTBL.

avatar van Ploppesteksel
Wel, ik vind de stem van Banks, monotoon als ze is, wel zijn charme hebben op de een of andere manier. Ik kan me geen Interpol inbeelden met zo'n zanger die vol emotie zingt.. Dan klinkt het bij mij voor geen meter, denk ik.

De stem van Banks maakt Interpol en ik vind het wel degelijk iets extra's geven. Die monotone stem maakt nummers als The New, Pioneer tot the falls en Leif Eriksson tot hele hele mooie platen.

avatar van douwens
(willie) schreef:

Ik vind de combinatie tussen de stem van Banks en de gitaarklanken hetgeen wat Interpol maakt. Het spel van Kessler en Dengler en Banks zijn stemgeluid vloeien prima in elkaar over, wat het een prettig geheel maakt om naar te luisteren.

De emotie ligt juist in het ontbreken ervan?

avatar van Yeahz
Juist, de schijnbare 'gelatenheid' waarmee Banks alle woorden uit zijn mond lispelt is de grote charme van Interpol. Helaas is hij die houding enigszins kwijt geraakt op 'Our love to admire'.

avatar van Kikuichimonji
T.A. schreef:
Grappig. Het intro van het nummer 'All Fired Up' van dit album: lijkt heel erg op het intro van 'I Might Be Wrong' van Radiohead.

En het begin van No I in Threesome is gerecycled van Obstacle 1

avatar van midnight boom
hele goede cd, en een hele mooie hoes

avatar van rien
De opener is echt suuuuuuuuper mooi!!!!

Die eerste luisterbeurt, dat was me nog eens een worsteling. Daar waar Turn on the Bright Lights me meteen wist te grijpen, vuurde Our Love to Admire 'n hele hoop klanken op me af die me alleen maar moe maakten. Nu zijn we een paar luisterbeurten verder, en deze begint toch heel aardig te groeien. De opener vond ik meteen wel al goed, en dat is 'ie gebleven; Pace is the Trick, Rest My Chemistry en Wrecking Ball beginnen met erg te bevallen en ook de afsluiter heeft wel iets moois. De rest moet nog komen, maar The Heinrich Maneuver en Mammoth vind ik wel matigheid ten top. Op Antics wisten ze zo'n nummer nog best aardig te brengen met Slow Hands (al is dat ook niet echt m'n favoriet van dat album), hier vind ik het nogal inspiratieloze en vervelende nummers.

De ene keer zou ik 3,5* willen geven en de andere keer weer 4,5*. Dus ja, dat wordt een 4,0* die nog alle kanten op kan, maar waarschijnlijk gewoon blijft staan

avatar van nightfriend
Dit vind ik dus echt hun beste album!
Het steekt muzikaal geweldig in elkaar; daar is duidelijk over nagedacht, maar het klinkt toch niet gekunsteld of zo.

Ik ga toch zowat kwijlen bij hun gevoel voor details, de prachtige spanningsopbouw in sommige songs, en de soms briljante eindes (dat venijnige gitaartje aan het einde van Mammoth!)

Lof ook voor de prachtig lang uitgesponnen songs Pace Is The Trick en Rest My Chemistry en die schitterende vervlochten gitaar/zanglijnen aan het einde van All Fired Up.

Karl schreef:

Ben het wel met je eens dat het niet de top tracks op beide albums zijn, al vind ik The Heinrich Maneuver toch wel erg lekker.

Mammoth is natuurlijk best een redelijk ordinaire stamper (what's in a name), maar dat einde vergoed toch veel zo niet alles!

avatar van T.A.

Zeker, de nummers die jij noemt vindt ik ook goed. Maar als ik naar Pioneers to the falls luister. Dan denk ik vaak, dit is niet gewoon een nummer. Nee, dit is een of ander Masterpiece of zo.

Lost Highway
Fijn dat ook eens iemand dit noemt als hun beste werk. TOTBL is natuurlijk een onwaarschijnlijk meesterwerk, maar dit pareltje mag er gerust naast staan. Bovendien kan ik me goed voorstellen dat mensen die bijvoorbeeld een Cocteau Twins in hun top 10 hebben staan OLTA verkiezen boven TOTBL.

edit : @ T.A. : Ja, Pioneers, dat einde is toch keer op keer kippevel, machtig mooi. Zoals nightfriend ookal aangeeft, Interpol heeft een patent op schitterende outro's. Een Interpol song, dat is meestal een nummer dat je van begin tot eind kan boeien. Itt tot zoveel andere nummers waarbij je het na het eerste strofe/refrein al meteen gehoord hebt.

Ik snap de verering (als ik het zo mag noemen) van Pioneers to the Fall niet echt. Zeker, het is een erg mooi nummer - ongetwijfeld een van de toppers van dit album -, maar zó goed als hier wel eens wordt beweerd vind ik 'm nou ook weer niet. Het stukje van 'You fly straight into my heart' tot 'Here comes the fall' is prachtig en ook a capella is de stem van Banks betoverend, maar zo goed als een Leif Erikson of Obstacle 1 vind ik 'm niet. Untitled, de opener van TOBL, doet me zelfs meer dan deze.

Ach, misschien lagen mijn verwachtingen iets té hoog na het lezen van de reacties hier, maar wat mij betreft is Pioneers to the Fall gewoon een erg mooi Interpolnummer, en niet meer dan dat.

avatar van T.A.
Karl schreef:

Ja, ach. Misschien overdrijf ik soms. Je moet het nummer ook niet te vaak luisteren. Wat ik zo goed vindt, is de verassing in het nummer, zoals de overgangen zoals jij daar 1 voorbeeld van geeft. Het nummer heeft een magistrale interpol-sfeer. Zoals idd ook Leif Erikson dat heeft, minstens een evengoed nummer ja. Wat bij mij ook verschil maakt is dat ik het luister op een puik audio-set. Sinds ik dat heb klinken nummers soms stukken beter.

A*V
Ik ken het album nog niet maar...
Pace is the Trick schitterend

avatar van Silver
Interpol is de eerste band waarvan ik 2 albums in men top 10 heb.
ook deze is machtig mooi.

avatar van nightfriend
Pioneer to the Falls is volgens mij de beste opener die ze konden kiezen uit de tracks van het album. Schitterend toch, dat aarzelende begin en de prachtige, zorgvuldige uitwerking van het nummer is kenmerkend voor dit hele album.
Na deze opener voel je gewoon, er gaat nog heel veel moois komen (en ja, hoor!)

avatar van Nicolage Rico
Liedjes als Pioneer to the Falls kunnen er nooit genoeg van zijn.

Lost Highway
Gezien de collectieve verering van Pioneer misschien volgende anekdote : Het nummer zou handelen over de aanranding en moord op een jonge vrouw die op weg was naar een bar genaamd 'The Falls' nadat ze eerst iets was gaan drinken in een andere bar 'Pioneer'. Ik heb dit niet uit officiële bron, maar als het verhaal van die moord zich echt heeft afgespeeld is dit wel goed mogelijk. Het is vaak onduidelijk wat Banks ons wil vertellen.

Nog een andere kleine anekdote : Gisteren zag ik de film 'Sherlock Holmes and the case of the Silk Stocking', en op één of andere manier deed me dat erg denken aan Pioneer To The Falls. Misschien met de thematiek van de moord in het achterhoofd, maar ook omdat ik van Banks een beeld heb dat een beetje strookt met het personnage Sherlock Holmes.

avatar van strandsmurf
Ik beluister nu alweer een tijdje de drie albums van interpol achter elkaar. Heb een probleem. Kan niet kiezen. Ligt echt aan de stemming. Juist het verschil in albums zorgt ervoor dat ik ze alledrie graag hoor. Het ene album heeft wellicht iets meer topnummers dan het andere, maar dat boeit mij niet zo.
Gewoon lekkere platen.

Lost Highway schreef:

Ik heb onlangs eens een interview met Banks gelezen (wat een barre, boze man is dat zeg) en hij zegt dat PTTF een nummer is waae hij zich excuseert aan iemand. Wie het is wilde hij niet zeggen, maar hij wist wel te zeggen dat het erg voor de hand ligt maar dat niemand er nog op is gekomen. Mijn eerste gedachte was God, maar is denk niet dat niemand daar nog op is gekomen

Lost Highway
Ook dat is goed mogelijk DnS. Trouwens; Wrecking Ball en The Lighthouse zitten daar qua schoonheid niet ver onder.

avatar van Mjuman
Ik blijf het te eenvormig vinden, niet erg rijk qua composities en ik vind de zang en de begeleiding niet op elkaar aansluiten; als een soort parlando is de zang er overheen gelegd en de zangpartijen lijken niet betrokken op de muziek. Het brengt bij mij weinig emoties teweeg. Als ik de cd afgeluisterd heb, zit ik met de vraag wat ik nu precies heb gehoord en dat weet ik dan niet. Wel voel ik een soort grauwsluier en dan heb ik niet bij The Editors; dat vind ik meer gedreven.

Voor mij is het muziek van de ontwerptafel, slim gemaakt die me niet pakt.

avatar van laboomzaa
Rest my chemistry!!!!!

AHHHH...perfect!!!!!

avatar van aerogp1
Het eerste nummer mag er wezen!
Het album is wel aan de lange kant....