Editors - An End Has a Start (2007)

Label: Kitchenware

1. Smokers Outside the Hospital Doors (4:49)
  2. An End Has a Start (3:47)
  3. The Weight of the World (4:20)
  4. Bones (4:08)
  5. When Anger Shows (5:47)
  6. The Racing Rats (4:19)
  7. Push Your Head Towards the Air (5:46)
  8. Escape the Nest (4:45)
  9. Spiders (4:02)
  10. Well Worn Hand (2:56)
  11. Smokers Outside the Hospital Doors [Demo] * (3:19)
  12. Banging Heads * (3:42)
  13. A Thousand Pieces * (3:41)
  14. The Racing Rats [Live] * (6:11)
  15. Open Up * (3:40)
Ik kan niet anders zeggen dat dit album super klinkt. Eerste keer dat ik m luister en ik verdwaal al met mijn gedachten. Heerlijk! Ik vind m beter als Back Room.
Goede band.

Tsjo-Wi schreef:

Interpol bijvoorbeeld

Interpol en Editors vergelijken is niet altijd terecht. Dit wordt vaak gedaan omdat beide zangers een donkere stem hebben en dus zgn op Joy Division lijken (ik hoor zelden overeenkomsten overigens).
Ik vind Editors veel meer up tempo en vaart in hun nummers hebben dan Interpol.
Gewoon 2 goede bands die we moeten koesteren.

als je discussies wilt doen over al dan niet afgejat van ik weet niet wie of dat deze groep trekt op andere groep, gaat dan gewoon naar het forum, op sommigen momenten gaat het zelfs eens niet over de liedjes zelf meer, wat eigenlijk wel de bedoeling is, of niet?

avatar van Tribal Gathering
Lekker plaatje, alleen wel jammer dat Smokers Outside the Hospital Doors meteen als eerste komt. Het hoogtepunt is dan meteen al voorbij.

Verder klinkt het album aardig in het verlengde van zijn voorganger met iets meer poppy accenten. Al met al een aardige meevaller.

avatar van Nanne-1995
deze band ken ik helemaal niet ik zal nummers van hun meteen beluisteren op youtube

avatar van Nanne-1995
ik vind ze wel goed maar verkockt ben ik niet

meschien is er een plekje in mijn cd rek vrij maar zeker weet ik het niet of ik wat van hun koop

starsailor schreef:

Ik vind Editors veel meer up tempo en vaart in hun nummers hebben dan Interpol.
Gewoon 2 goede bands die we moeten koesteren.

ik ben meer fan van interpol

Kid A(cid)
Pinsnider schreef:
Misschien heeft het ook met leeftijd te maken (Sorry).
Als je bent opgegroeid met Joy Division dan klinken de Editors al gauw als een kopie.
Ik ben opgegroeid met Eddie Vedder en vind al die bandjes die als Pearl Jam willen klinken al bij voorbaat helemaal niets terwijl ze misschien een kans hadden verdiend...
Zelf ben ik dus niet van de Joy Division tijd en kan daarom misschien juist wel met volle teugen van de Editors genieten...
Het is maar een theorie...

Ik heb mijn vijftiende levensjaar, waar ik in feite nog steeds mee bezig ben, doorgebracht met Editors én Joy Division. En geen Interpol

avatar van Stripe
Ik heb van onderstaande persoon het nummer Smokers Outside the Hospital Doors gekregen via MSN. En ik ben daar erg van onder de indruk. Editors gaat van mij nog een beter luister beurt krijgen. Absoluut.

avatar van Stripe
Ik heb het zo ingesteld dat Kid A(cid) onder mij staat dus tja

avatar van Dridge
Mijn eerste kennismaking met Editors , ben er (nog) niet van onder de indruk.
Qua stemgeluid (en bij vlagen ook de muziek) een mix tussen , Ian Curtis (Joy Division),Stuart Staples(Tindersticks,Adam Duritz(Counting Crows) af en toe moet ik zelfs even aan Keane denken.
Ik zal deze wat vaker moeten beluisteren denk ik.
Voorlopig 2,5*

avatar van Nanne-1995
voor mensen hier die erg veel weten van editors kunnen julie mijn vertellen welk album beter is want ik koop niet een cd met twijfel

avatar van UndahCovah
Dat verschilt heel erg.

Hun eerste album was een bescheiden hit in bepaalde kringen. Ik ken Editors al vanaf hun debuut. Hun 2e cd (deze dus) werd ook positief ontvangen. Door zowel de mensen die Editors al kenden als door de mensen die Editors nog niet kenden. Tussen de mensen die Editors kennen vanaf hun debuut is de mening over de 2e plaat wisselend. Een gedeelte vind het een goede plaat maar niet beter dan het debuut. Een ander gedeelte vind het zelfs beter dan het debuut en weer een ander gedeelte vind het helemaal niets.

Het verschil tussen beide albums is dat het tweede album iets U2-achtig grootser is geworden dan hun debuut. En op het tweede album hebben ze wat meer rustige nummers (Well Worn Hand bijvoorbeeld). Maar de platen verschillen niet enorm veel van elkaar.

Conclusie: Het zijn beide goede platen en eigenlijk zou je ze allebei moeten kopen. Als je dan toch moet kiezen zou ik voor het debuut (=The Back Door) gaan aangezien je die voor veel minder geld kunt krijgen (ik had hem voor 8 euro, de nieuwe plaat is 16 euro). En ik vind The Back Door toch wat beter dan An End Has A Start.

UndahCovah schreef:
Dat verschilt heel erg.

Ik vind The Back ROOM beter dan The Back Door.....

Kid A(cid)
Nanne-1995 schreef:

The Back Room is een stuk sterker en die heeft dan ook een half punt punt hoger gekregen van mij, een 5, want die plaat is gewoon perfect in wat hij doet.

avatar van UndahCovah
Omg, hoe kan ik zo'n fout maken. Ik ken het album nota bene bijna uit mijn hoofd

avatar van Dridge
Oei , hoe kon ik dit album slechts 2,5 ster geven , na een paar extra luisterbeurten komt ie toch echt een stuk beter uit de verf , erg goed eigenlijk kan ik wel zeggen .
Enige minpuntjes vindt ik "Push Your Head Towards the Air" en de afsluiter (op mijn versie althans) "Well worn hand" die op mij een beetje zeurderig overkomen .

Lost Highway
Dridge schreef:
Ik verhoog voorlopig naar 3,5 maar ik denk dat het nog wel een 4 kan worden.

Ik deel deze mening, mijn punten van eerdere kritiek ga ik niet van tafel vegen, maar het is in feite wel een mooie plaat; alleen zoals je komt aan te geven, dat Push your head ding is een absolute misser.

avatar van Ploppesteksel
Dridge schreef:
Ik verhoog voorlopig naar 3,5 maar ik denk dat het nog wel een 4 kan worden.

Dat gevoel had ik ook wel wat, hij blijt bij mij nog staan op 3 maar nu pas zie ik hoe geweldig sommige nummers (met name Smokers outside the Hospital Doors, Racing Rats, Escape the Nest) zijn en 3,5 is deze toch wel waard.

avatar van Turgon
Heb de cd nu enkele malen deftig beluisterd en moet zeggen dat buiten Smoker outside the hospital doors en the raing rats het weinig verniewend brengt. Ik geef hem voorlopig 3*, maar verandert mss nog als ik er nog wat meer naar luister. Voorlopig blijf ik dan toch eerder neigen om de nieuwe Arctic Monkeys op te zetten.

avatar van Joy4ever
Ik vond the Back Room een behoorlijk debuut. Maar na een aantal luisterbeurten sloeg de verveling toe. Toen kreeg ik van iemand "Cuttings" met daarop nummers die vóór the Back Room waren uitgebracht. Die nummers vind ik nog steeds onovertroffen. De recensies die ik tot op heden heb gelezen van An End Has a Start vind ik vrij positief. En na het horen van het nummer Smokers had ik iets van: . Ik heb het hele album nu meerdere keren beluisterd. Mijn conclusie is dat ik dit album een tikkie minder vind dan the Back Room. De reden? Er staan teveel nummers op die maar "doorzeuren". Ik vind sowieso de laatste twee nummers van een bedroevend niveau. Ook When Anger Shows en The Racing Rats, toch nummers waar veel MuMe-ers positief over zijn, kunnen mij niet overtuigen. Persoonlijk vind ik The Weight of the World het absolute hoogtepunt van dit album. Verder vind ik Escape the Nest en Bones het vermelden waard. Ik vind Editors een prima band maar ik kan er niet omheen dat ook met dit album de verveling snel toeslaat. Het is geen muziek dat je iedere keer weer kan verrassen. Het is niet spannend genoeg. Ik kom tot een krappe 3,5*.

avatar van Ploppesteksel
Bij mij van hetzelfde. Alleen vind ik Racing Rats best een goed nummer, The weight of the World is niet het hoogtepunt; dat is Smokers Outside the Hospital Doors, Bones & An End Has A Start & Escape the Nest zijn de andere sterke platen, maar inderdaad, Spiders, Push Your Head Towards the Air & Well Worn Hand zijn veel te langdradig en misschien wel irritant. Vervang die door nummers als Fall, All Sparks, Someone Says & Fingers in the Factories en dan heb je een prachtige CD ..

Cuttings ?

avatar van ronnievb
Na veel luisterbeurten kom ik toch achter dat dit album toch niet zo goed is als gedacht. Het is catchy en ligt lekker in het gehoor maar het mist net dat beetje wat het een echt goed album maakt. Desalniettemin; 3,5

Ik kende deze groep niet echt goed maar nadat ik hun eerste single hoorde vond ik het wel goed klinken. Ik heb nu de cd in bezit en vindt het een goede cd. Alleen af en toe een liedje dat te depressief klinkt. Voor de rest een prima album. Vooral hun 2 singles tot nu toe en The Racing Rats

3.5*

avatar van LittleBox
In NRC gisteren: "Songs als Smokers outside the hospital doors (was er ooit een wrangere songtitel?) en The weight of the world behoren tot het beste wat de Britse popmuziek heeft opgeleverd sinds de doorbraak van U2." Goed, je kunt het er mee eens zijn of niet maar The weight of the world is inderdaad één van de mooiste nummers van dit jaar.

avatar van Joy4ever
LittleBox schreef:

avatar van xrockerx
goede opvolger van het toch al behoorlijke "back room", waar een band als interpol (sorry die vergelijking komt altijd naar boven danwel terrecht dan onterrecht) is stil blijven staan is Editors vooruit gegaan, echter wel jammer dat de mainstream nu massaal ingehaakt is op deze band dat maakt het voor mij altijd toch wel minder.

Editors combineert het een deel van Joy division (de zang) met de goede dingen (voor zover die er zijn bij deze kloteband) van U2

avatar van the viking
Tip:luister dan eens naar bands als Pink Turns Blue en vooral Ikon. Staan nog niet in de mainstream en zijn qua muziek superieur aan de Editors.

the viking schreef:

avatar van the viking
The Editors zijn inderdaad een slap aftreksel van bovengenoemde bands,luister maar eens naar Ikon's Flower Of The Gathering( pas toegevoegd).Dit album zal jouw smaak kennende zeker niet teleurstellen starsailor