Editors - An End Has a Start (2007)

Label: Kitchenware

1. Smokers Outside the Hospital Doors (4:49)
  2. An End Has a Start (3:47)
  3. The Weight of the World (4:20)
  4. Bones (4:08)
  5. When Anger Shows (5:47)
  6. The Racing Rats (4:19)
  7. Push Your Head Towards the Air (5:46)
  8. Escape the Nest (4:45)
  9. Spiders (4:02)
  10. Well Worn Hand (2:56)
  11. Smokers Outside the Hospital Doors [Demo] * (3:19)
  12. Banging Heads * (3:42)
  13. A Thousand Pieces * (3:41)
  14. The Racing Rats [Live] * (6:11)
  15. Open Up * (3:40)
the viking schreef:
The Editors zijn inderdaad een slap aftreksel van bovengenoemde bands,luister maar eens naar Ikon's Flower Of The Gathering( pas toegevoegd).Dit album zal je zeker niet teleurstellen starsailor

Slappe aftreksels doen het over het algemeen slecht in de muziekindustrie.
De statistieken zijn momenteel overduidelijk in het voordeel van Editors.
Ik waardeer jouw enorme drive om totaal onbekende bandjes hier te promoten. Maar zolang ze nog geen stijf uitverkochte Paradiso's of Melkweggetjes voor elkaar krijgen met de daar bijbehorende media aandacht, vind ik het onterecht dat je Editors een slap aftreksel noemt.
Ik heb je al vaker gezegd dat iedere band krijgt wat ze toekomt en dat ondergewaardeerde bandjes anno 2007 niet meer bestaan met de huidig verkrijgbare informatiebronnen zoals internet. Dat was wel anders in de jaren 80 die vol zit met ondergewaardeerde bandjes.
Dus we zien wel wanneer we Ikon in volle zalen zien optreden

avatar van the viking
Pas maar op met je vooroordelen , want anders stuur ik je nog wat downloadlinkjes als bewijsmateriaal. Met als gevolg een vuilnisbak vol met vooroordelen met als afzender starsailor Maar zonder gekheid wil je best deelgenoot maken van Ikon, dan kun je hun muziek checken. Laat het mij maar even weten

the viking schreef:

Ik kom niet met vooroordelen maar met harde cijfers. Is weliswaar niet altijd een maatstaf voor goede muziek, maar Editors is gewoon een goede band. Klaar! Denk echt niet dat ze een aftreksel van een andere band willen zijn. Gezien jouw verhaal bij het betreffende album van Ikon (waarom heb ik heel de tijd de associatie met de KRO en RKK??) lijken zij mij een aftreksel van Joy Division...
Waarom zijn bands altijd aftreksels van een andere band??
Denk niet dat het zo werkt. Editors worden heel de tijd met Joy Division vergeleken wat in mijn ogen nergens op slaat en het grappige is dat die bandleden helemaal niets met Joy Division hadden totdat ze er mee vergeleken werden.

avatar van the viking
Inderdaad staat Ikon qua muziek en zang dicht bij Joy Division,maar ook nog andere muziekinvloeden komen voorbij hoor.Maar de Editors vergelijken met Joy Division is inderdaad vloeken in de kerk.En nogmaals wil je best laten kennismaken met de mismuziek van Ikon hoor

the viking schreef:

Aardig van je maar op dat aanbod kom ik op een stil moment in mijn nieuwe muziekaanbod een keer terug.
Ik moet nog zoooveeel luisteren momenteel en dat zou betekenen dat deze bands onderaan mijn lange lijst worden geplaatst.

starsailor schreef:

Slappe aftreksels doen het over het algemeen slecht in de muziekindustrie.

Sorry hoor, maar je redenatie slaat helemaal nergens op! Je wilt dus zeggen dat iets als Robbie Williams (die zijn muziek letterlijk links en rechts bij elkaar jat, weliswaar handig, maar toch) een bijzonder origineel artiest is, laat staan Justin Timberlake, Britney, Witney, of hoe ze ook allemaal mogen heten?

Door alle tijden heen worden exceptioneel goede bands over het hoofd gezien danwel niet erkend door de media cq publiek. Soms zie je ook dat een band door trouwe aanhang uiteindelijk toch doorbreekt (metallica), maar dat soort voorbeelden zijn schaars. Heel vaak blijven dat soort artiesten toch in de marge steken, iets met label, promotie en heel vaak: verkeerde timing. Soms komt een artiest letterlijk met muziek waar het publiek nog niet klaar voor is, of iets wat nog niet trendy is. Jammer maar helaas.
En gezien Viking's uiterst rake suggestie van The Search denk ik dat er nog wel eens een flinke hoeveelheid bandjes zou kunnen zijn die door één van bovenstaande redenen (nog) niet is doorgebroken.

The Editors vind ik in ieder geval een run of the mill post-punk revival bandje. Eerste plaat was eigenlijk passabel, maar hiermee brengen ze zichzelf niet op hoger plan

orbit schreef:

Ik heb het over slappe aftreksels. Robbie Williams, like him or not, is weliswaar een aftreksel maar zeker niet slap.
Dat je met Britney en Whitney aankomt slaat pas echt nergens op omdat je hier over een totaal andere muziekstroming praat en je appels met peren gaat vergelijken op deze manier.

Je moet realiseren, hoe pijnlijk dat ook voor jou is, als The Sound fan, dat als je ECHT goed bent:

1. mensen vanzelf naar je komen kijken
2. je volle zalen gaat trekken
3. mond op mond reclame zal volgen
4. de pers hier lucht van krijgt / media aandacht zal volgen
5. platenbonzen zich zullen aanmelden
6. goede managers zich met je willen bemoeien
7. je meer platen zal gaan verkopen
8. nog meer publiek naar je concerten zullen komen

Ik heb ook genoeg bandjes in mijn collectie waar ik van baal dat ze zo onbekend zijn gebleven en vaak ook niet begrijp waarom dat zo was/is. Maar blijkbaar omdat ze toch niet goed genoeg zijn of de muziek te weinig mensen aanspreekt.
Als The Search bijvoorbeeld bij iedere wave fan aan zou slaan is daar dus echt wel genoeg publiek voor om ze groot te maken.
Misschien gaat dat ooit nog wel eens gebeuren, maar vooralsnog niet.
Wat jij van Editors vind is je goed recht, maar ik vind het gewoon een steengoede band, die ook live als een huis staat en derhalve allesbehalve een slap aftreksel genoemd mag worden.
En 1 ding is zeker, momenteel zijn er vele die er net zo over denken.

avatar van LittleBox
Uh, hoe zat het ook alweer met 'smaak' en 'twisten'?

avatar van Alicia
Zo simpel is dat, hier leer ik nog wat van!

avatar van orbit
Starsailor, je redenatie begint steeds meer te wankelen.. The Sound kan rekenen op hoge waardering door iedere wave-fan, alleen zijn ze gewoon niet bij iedereen bekend. Mensen die het kennen slaan ze erg hoog aan, kijk maar op diverse muzieksites (of de Oor-lezerspoll). Typisch voorbeeld van een band die om wat voor reden dan ook niet in de spotlight terecht is gekomen. Joy Division had de hulp van de journaille wél bijvoorbeeld (kijk 24 hr party people er maar op na). Welke band wordt uitgepikt en welke niet is een intrinsiek marketingmechanisme en een kwestie van stom geluk vaak. Soms komen bands met veel kwaliteit bovendrijven, soms ook niet.
Volgens jouw redenatie zou Coldplay veel beter moeten zijn dan Interpol bijvoorbeeld, zou Keane stukken beter zijn dan Editors en rommelt Arcade Fire maar wat aan. Bij Editors vraag ik me zelfs af of daar nog wel een hond op afkomt over een jaar of 3.. Bands als The Editors had je vroeger ook bij bosjes, en die zijn vaak in de vergetelheid geraakt door de geschiedenis heen. Ik vraag me af hoe het dan zit met jouw theorie over de muziekindustrie
M.i. heeft de muziekindustrie in elk geval geen zak met kwaliteit te maken, de commerciele radio bevestigt dit dagelijks.

orbit schreef:

zo nu gooi ik ook nog eens even lekker de kont tegen de krib!!!!!!!

de meeste mensen hebben een wansmaak, daarom zijn bovengenoemde artiesten als Robbie Williams en die andere bagger ook zo in, echte kwaliteit wordt maar zelden door mensen opgepakt omdat muziek voor de meeste mensen gewoon een consumptie artiekel is en tja dat consumeer je en je gooit het weer weg!!! als het al gebeurd dat mensen echt de moeite nemen om te LUISTEREN naar muziek dan is dat meestal een klein groepje mensen die echt verstand van zaken heeft en ik ben allang blij dat dat zo is, want als een band "groot"wordt dan gaat dat onherroepelijk ten koste van hun originaliteit omdat commerciele belangen hun muziek gaan bepalen dus niet getreurd laat mij maar lekker genieten met mijn underground bandjes

avatar van orbit
Inderdaad, veel geld en publiciteit wordt grotendeels bepaald door de grote gemene smaaknoemer van het publiek (en die is meestal weinig hoogstaand) dan door oprechte kwaliteit. Ligt iets lekker in het gehoor en is het niet al te diepgravend, is de kans al groter dat het zal aanslaan.. nuff said.
Ik merk het nog het meest bij electronische muziek, zit echte enorme kwaliteit en heel goede acts bij, maar het grote publiek kan daar nog niet bijster veel mee, dus blijft het voor de kleinere groep connaiseurs beschoren, hoe goed of hoe jammer dat ook is verder..

Nee, het gaat erom of je muziek aanslaat bij het (grote) publiek.
Coldplay heeft duidelijk meer mensen die hun muziek goed vinden dan Interpol. Dat maakt de band niet slechter of beter.
Ik zeg dan ook niet dat The Sound slechter is dan Joy Division of Editors beter dan The Search. Iets wat jij wel doet.
Maar het feit dat jij bands, die hun sporen aan het verdienen zijn of reeds verdiend hebben, hier te pas en te onpas neersabelt en ondergeschikt maakt aan bands die wat dat betreft minder bereikt hebben (The Sound) of zowat amper bereikt hebben (The Search), irriteert mij mateloos.

Als er vroegah (was alles beter) zoveel bandjes als Editors waren, waarom hadden ze dan niet het huidige success van de Editors?
Heeft zeker ook met timing en al die halfbakken excuses te maken??

Ik blijf bij mijn standpunt dat 90% van de bands het succes krijgen wat ze verdienen.

Heeft zeker ook met timing en al die halfbakken excuses te maken??

kom op hey we gaan geen ruzie maken toch? ieder zijn mening, ik vind Editors ook geweldig

avatar van orbit
Adam Ant had minstens het succes vroegah als de Editors nu, wie kent ze nu nog? Zelfde geldt voor China Crisis, Lloyd Cole, The Church, Gary Numan, Wang Chung, The Damned, Killing Joke, Teardrop Explodes, ga zo maar door.. bands met meerdere hits, vaak behoorlijk goede platen, maar haast niemand kent ze meer. Aan de andere kant heb je artiesten zoals Nick Drake, waar geen hond van had gehoord, die nu opeens weer credits krijgen van het publiek (en nog steeds een klein deel). Ik vind dat jij veel te kort door de bocht iets over kwaliteit beweert, wat gewoon niet kan kloppen. Ik zeg nergens dat ALLE grotere bands DUS slechter zouden zijn dan de kleinere of onbekende bands.. dat zie je dan verkeerd. In het geval van The Search vind ik die toevallig beter dan Editors, en in het geval van The Sound vind ik die toevallig beter dan Joy Division. Maar dit zijn slechts twee voorbeelden waarop je me nu pakt, beetje flauw om te doen alsof ik dat met iedere band zo zou redeneren..

Heeft zeker ook met timing en al die halfbakken excuses te maken??

Als ik jouw redenatie volg,dan heeft een band als The Chameleons ook verdiend wat ze kregen(geen media aandacht,geen volle zalen etc)Kan mij vergissen maar deze band staat gewoon in je top 10 hoor. In plaats van in je ivoren toren te blijven bivakkeren met je vooroordelen zou ik je toch willen adviseren om onbekende bands die in betrekkelijke anonimiteit hun platen produceren ook een kans te geven en niet al bij voorbaat de grond in boren.

avatar van SirNoodle
jean maurice schreef:

ik pik er jouw quote maar uit, maar ik vind de hele discussie wat overtrokken, met aan beide zijden mensen die eens voor iedereen gaan beweren wat 'goeie' muziek is en wat 'slechte' muziek is.

de meeste mensen hebben geen wansmaak, ze hebben gewoon een andere smaak dan jou. Begin aub niet met statements als 'echte kwaliteit wordt zelden door mensen opgepakt', 'meestal een klein groepje die echt verstand van zaken heeft' enz... want dat is behoorlijk uit de hoogte doen.

Uiteindelijk is smaak persoonlijk (dooddoener ik weet het), wat niemand echter moet tegenhouden om er naar hartelust over te palaveren. Dit plaatje vind ik bvb gewoon te zwak, door de muziek en het hele sfeertje dat er rond gepromoot wordt, maar ik kan wel begrijpen dat een ander dit 'het van het' vind.

SirNoodle schreef:

vind deze hele discussie ook om met Maxima te spreken "een beetje dom" dus ben het wel met je eens

SirNoodle schreef:

Inderdaad die mening deel ik dus ook, en muzieksmaak is ook maar betrekkelijk(zoveel keuzes zoveel smaken) Maar het ging om het statement van starsailor, waardoor deze discussie oplaaide.

Lost Highway
Aangezien ik hier domweg mijn eigen bericht verwijderd heb en niet meteen de energie vindt om het opnieuw te typen, zal ik het deze keer kort houden:

Starsailor : In jouw top 10 staat het schitterende Storm in heaven van The Verve. Volgens jouw logica had je voor Urban hymns moeten opteren, want zonder die laatste plaat was The Verve, naar jouw ideologie, nooit een 'écht' goede band geworden. Urban Hymns is de commercieel interessantere plaat, maar Storm in heaven de betere, niet dan?

SirNoodle, wat jij 'uit de hoogte doen' noemt, vind ik realiteit. Dat smaken verschillen is absoluut waar, maar dat wil daarom niet zeggen dat de ene band niet artistiek beter is dan de andere.

Nog iets over dat flauwe aftreksels of slechte artiesten geen volle zalen kunnen uitverkopen :

eeh

interessante top tien heb jij

avatar van SirNoodle
Lost Highway schreef:

'artistiek beter' is een vlag die veel ladingen dekt. Beter geproduceerd dan de andere, betere melodie dan de andere, inventiever dan de andere, betere verkoop dan de andere: allemaal akkoord... maar om van daar te springen naar 'betere muziek' algemeen, da's gewoon de meerderheid die spreekt, geen absolute realiteit/waarheid.

Zie Beatles vs Rolling Stones
Zie klassieke muziek vs popmuziek
Zie Nirvana vs Pixies
enz enz enz

avatar van Alicia
Waar hebben we het over?

Lost Highway
De criteria die jij opsomt versta ik dan ook onder 'betere muziek'. Dat smaken verschillen is prima, en logisch ook, omdat iedere mens anders is en het bij smaken vooral over gevoel gaat. Met betere muziek bedoel ik 'in de eigen stijl', dus de vergelijking van klassiek vs pop gaat niet op.
Als ik zeg dat Interpol een betere rockband is dan Kane, en ik daarop het antwoord krijg 'Nietes', dan moet ik daar toch eens hartelijk omlachen. Je kan mij nu iemand vinden die uit de hoogte doet, maar dat is zoals ik het zie.
Tevens wordt écht goede muziek maar door een zéér beperkt publiek opgepikt, ook daar ben ik het niet met je eens.

Om het in het wave-sfeertje te houden zal ik dit trachten te illustreren met een voorbeeldje.
Verkocht Simple Minds al volle zalen uit ten tijde van Empires and dance? Absoluut niet, ookal is dat naar mijn mening hun beste plaat, met voorsprong zelfs artistiek gezien. Er zijn weinig echte SM-fans die de periode vanaf '84 de betere vinden, en toch is dit de muziek die door 'het grote publiek' het meest gesmaakt wordt.
Niemand kan me wijs maken dat Don't you een beter nummer is dan bvb Premonition of I travel;en vergelijk nu eens het succes van deze songs.
Sta je dan nog steeds achter je idee wat het grote publiek betreft?

Lost Highway schreef:

Sta je dan nog steeds achter je idee wat het grote publiek betreft?

zullen we het over deze prachtige plaat van Editors hebben? lijkt me wel wat zinvoller!

avatar van Alicia
Mee eens jean maurice, voorlopig blijft dit een leuk bandje en naar mijn mening als ietwat verstijfde oud-waver is dit ook nog goed te beluisteren.

the viking schreef:

het begon met jouw statement dat je Editors een slap aftreksel vindt

avatar van Joy4ever
Waar blijft die bezem toch?

avatar van Alicia
Helaas, schoonmaakploeg is op vakantie!

eeh

Jij snapt er ook niet veel van, merk ik.
A. heb ik storm in heaven niet in mijn top 10 staan
B. A northern Soul staat in mijn top 10. Waarmee ze dus massive in de UK zijn geworden.

Ik kan er nix aan doen dat jij The Verve pas leerde kennen met de massa hier in Nederland.

Wel je feiten op een rijtje hebben...

Dus jij bepaalt dat nu even dat Rihanna een slecht artieste is?
Is dat jouw mening of is dat wetenschappelijk vastgesteld...?