Editors - An End Has a Start (2007)

Label: Kitchenware

1. Smokers Outside the Hospital Doors (4:49)
  2. An End Has a Start (3:47)
  3. The Weight of the World (4:20)
  4. Bones (4:08)
  5. When Anger Shows (5:47)
  6. The Racing Rats (4:19)
  7. Push Your Head Towards the Air (5:46)
  8. Escape the Nest (4:45)
  9. Spiders (4:02)
  10. Well Worn Hand (2:56)
  11. Smokers Outside the Hospital Doors [Demo] * (3:19)
  12. Banging Heads * (3:42)
  13. A Thousand Pieces * (3:41)
  14. The Racing Rats [Live] * (6:11)
  15. Open Up * (3:40)
avatar van starsailor
the viking schreef:

Als ik jouw redenatie volg,dan heeft een band als The Chameleons ook verdiend wat ze kregen(geen media aandacht,geen volle zalen etc)Kan mij vergissen maar deze band staat gewoon in je top 10 hoor. In plaats van in je ivoren toren te blijven bivakkeren met je vooroordelen zou ik je toch willen adviseren om onbekende bands die in betrekkelijke anonimiteit hun platen produceren ook een kans te geven en niet al bij voorbaat de grond in boren.

The Chameleons vallen onder die overige 10%......
Dat ik je overtrokken gepromote bandjes niet wil luisteren moet je niet verwarren met in de grond boren

Alicia schreef:
Mee eens jean maurice, voorlopig blijft dit een leuk bandje en naar mijn mening als ietwat verstijfde oud-waver is dit ook nog goed te beluisteren.

ik vind Bones een heel mooi liedje heb er ook een paar keer heerlijk op gedanst, ik vind het hele album goed en het is zo mooi geproduceerd dat ik denk dat het een klassieker zal worden eigenlijk vind ik dit album net nog iest beter dan zijn voorganger,

avatar van the viking
starsailor schreef:

The Chameleons vallen onder die overige 10%......

De gebruikte smiley sprak anders boekdelen.En als jij mag mijn ''gepromote'' bandjes na beluistering niets aan vind dan heb je recht van spreken. Nu zijn je beweringen louter gebaseerd op een luchtkasteel boordevol vooroordelen.En dat steekt een beetje

avatar van Alicia
Klopt, Jean Maurice, dat vind ik ook! Bones is een sterk nummer.

Alicia schreef:
Klopt, Jean Maurice, dat vind ik ook! Bones is een sterk nummer.

het doet soms echt goed dat een onbekend bandje(dat waren ze drie jaar geleden nog!) met de juiste managers en promoters in aanraking komt (van wie het hart op de juiste plek zit), en er zo'n succes van weet te maken en vervolgens toch ook bij een breder publiek aanslaat, ik vind Editors nu-wave van zeer hoog nivo en ik geniet telkens weer van dit album

avatar van Alicia
Editors hebben geluk...wat dat betreft. Deze band viel mij ook op destijds, temeer omdat ik zoals ik al zei...als ietwat verstijfde oudwaver
niet zo snel meer iets in dit genre goed vond.

jean maurice
er valt nog een hele wereld te ontdekken wat nu-wave betreft Alicia, er is zoveel talent in dit genre op het moment, juist voor oudwavers als wij is het toch ook weer een beetje luilekkerland nu, heerlijk dat "onze muziek " weer zo populair is

avatar van Alicia
Nou zeg dat wel....kan wel weer niet alles kopen....maar gelukkig staat onze muziek weer in de belangstelling...

jean maurice
smokers outside the hospital doors, is ook wel een grappig nummer vind ik , het ziet toch ook niet uit!!!! zieke mensen samen met de dokters buiten in een hoekje zielig een sigaretje roken!!!! (kan me nog herinneren dat wij als verpleging vroeger gewoon op de afdeling paften tot het een lieve lust was!!!!) jeetje waar gaat dat heen maar ja het is wel gezonder zo!!!

When Angers Shows heeft ook wel wat...dat zagen wij daarnet ook al

When Angers Shows heeft ook wel wat...dat zagen wij daarnet ook al

ook een mooi liedje ja en zeg dat wel,

het heeft toch ook wel iets van The Chameleons dit album vind je niet? vooral het gitaarwerk doet me er sterk aan denken dat zal wel de reden zijn dat ik het zo goed vind

avatar van Alicia
Gelukkig heeft A Start ook An End....oeps, mijn leesbril kwijt...maar An End Has A Start is ook een swingnummer enne wat zwaar: The Weight Of The World, die tillen we dan samen!

voor ons een makkie

avatar van Alicia
Escape The Nest ( )...zou ik zeggen...ga even verder met Ikon...lijkt mij ook heel interessant.

LittleBox schreef:
In NRC gisteren: "Songs als Smokers outside the hospital doors (was er ooit een wrangere songtitel?) en The weight of the world behoren tot het beste wat de Britse popmuziek heeft opgeleverd sinds de doorbraak van U2." Goed, je kunt het er mee eens zijn of niet maar The weight of the world is inderdaad één van de mooiste nummers van dit jaar.

we hebben hier te maken met een grote band in wording, maar het is niet te hopen dat zij net zo mainstream zullen worden als U2 of Coldplay, want dan zal ik beslist afhaken, maar vooralsnog hebben we twee prachtige albums van Editors binnen

Zo is het maar net....

avatar van starsailor
the viking schreef:

jij hebt het maar over mijn vooroordelen. Ik heb 1x uit een grap gezegd dat Duitster beter geen wave muziek moeten maken.
Wederom verwar jij mijn weigering om jouw bands te luisteren met iets. Dit keer met vooroordelen.....

avatar van LittleBox
Voorstel: zullen we het weer over het album hebben?

nicolas
Kan iemand me een verklaring geven voor het feit dat ik deze plaat STUKKEN beter vind dan 'The back room'? Echt, elk nummer op deze plaat heeft gewoon iets extra, van climax naar climax! Op TBR daarentegen lijken alle nummers wat teveel op mekaar...

nicolas schreef:

omdat ze alweer een jaar verder zijn, ben het met je eens ik vind dit ook beter dan hun voorganger

avatar van LittleBox
nicolas schreef:

Volstrekt met je eens! En ja, de band groeit, zullen we maar zeggen.

avatar van Ploppesteksel
Bah, ik ben het daar absoluut niet mee eens, de band groeit.
Maar dit album is voor mij toch in de verkeerde richting, laat hun volgende album dit zijn in combinatie met hun 1st werk & dan krijgen we een meesterwerk. Het vorige trok iets te veel op elkaar, maar was prachtig, die snelle indieplaatjes & klassiekers als Fall & All Sparks . Hier is Bones het enige dat zo ongeveer op het vorige had gepast . Als ze nu nog de mix kunnen vinden zodat alles op een plaatje past tegen 2010 dan is het een echte sterke groep .

Ploppesteksel schreef:
Bah, ik ben het daar absoluut niet mee eens, de band groeit.

voor jouw leeftijd een hele interessante analyse

Hoezo ?

avatar van Maiky
Tot nu toe vind ik Smokers Outside the Hospital Doors en The Weight of the World de meest interessante nummers van het album. Met de rest wil het eigenlijk niet zo klikken. Daarvoor vind ik de nummers niet verrassend genoeg. Maar dat kan nog komen. Ik heb het gevoel dat er meer in deze plaat zit dan ik in eerste instantie zou denken. Voorlopig hou ik het bij drie sterren

avatar van Facedown
Smokers Outside The Hospital Doors en Escape The Nest zing ik elke keer keihard mee in men auto, leuke cd...

Kid A(cid)
@ Jean Maurice, men spot niet met vijftienjarigen.
Ik vind deze plaat iets te saai, het tempo had veel hoger gemogen, a lá The Back Room. Want die plaat is gewoon echt geniaal.

Kid A(cid) schreef:
@ Jean Maurice, men spot niet met vijftienjarigen.

Helemaal mee eens.
en Jean Maurice, jij bent ook 15 jaar geweest, ik besef ook wel dat ik pakweg over 5 jaar al een heel andere visie op het één en het ander zal hebben ..

tondeman
Waarom kijkt die zanger altijd alsof ie heel erg moet poepen?

Ploppesteksel schreef:

Helemaal mee eens.

wat ik alleen maar wilde zeggen is dat jij voor iemand van 15 jaar al heel wat muziek hebt geluisterd en ik het knap vind wat je schreef in jouw commentaar op Editors tweede album, was niet spottend bedoeld hoor in tegendeel ik bewonder het zelfs