Editors - An End Has a Start (2007)

Label: Kitchenware

1. Smokers Outside the Hospital Doors (4:49)
  2. An End Has a Start (3:47)
  3. The Weight of the World (4:20)
  4. Bones (4:08)
  5. When Anger Shows (5:47)
  6. The Racing Rats (4:19)
  7. Push Your Head Towards the Air (5:46)
  8. Escape the Nest (4:45)
  9. Spiders (4:02)
  10. Well Worn Hand (2:56)
  11. Smokers Outside the Hospital Doors [Demo] * (3:19)
  12. Banging Heads * (3:42)
  13. A Thousand Pieces * (3:41)
  14. The Racing Rats [Live] * (6:11)
  15. Open Up * (3:40)
avatar van Arrie
Twee jaar geleden was ik al geïnteresseerd in Editors, en had daarom een aantal nummers gedownload zonder te weten wat te kunnen verwachten en zowaar bleek het wel lekker te klinken. Ik hield het echter bij de singles van hun eerste album, maar toen hun nieuwe album uitkwam besloot ik die toch maar eens te proberen, en ik moet zeggen, dat beviel me erg goed. Heb vervolgens TBR ook geprobeerd, maar daarvan blijf ik de singles het beste vinden. Dit album vind ik in zijn geheel mooi. Maar mss heb ik TBR nog wat te weinig geluisterd. In ieder geval vind ik AEHAS een van de beste albums van 2007, waarbij ik alleen Well Worn Hand helemaal niks vind en nog wat nummers iets minder, maar toch nog best oké. Uiteindelijk kom ik uit op 4*. ^^

Via de live versies op de Racing Rats EP ben ik dit album toch meer gaan waarderen.
Als je dit echt goed vindt, dan is de Japanse versie met de 2 bonustracks wel zeer aan te raden. Deze 2 tracks horen bij de beste van deze cd. A Thousand Pieces doet sterk denken aan U2. Open Up is misschien wel de beste track van allemaal.

toch wel een lekker album, lekker op de achtergrond.

avatar van xalibertofislak
Ook lekker op de voorgrond trouwens. Een paar goede uitschieters en een aantal mindere nummers. Ik twijfelde tussen 3,5 en 4,0*, maar geef ze het voordeel van de twijfel. 4* dus.

avatar van citizen
Godgloeiende, wat een enorme plaat is dit, zeg! En wat een stem! Je hoort een vreemde mengeling tussen die van Nick Cave, John Cale en toch ook Adrian Borland. En had Cave niet gewoon deze plaat al jaren eerder moeten maken?
Verbazend, zo'n ontzettend lekkere plaat. Met een sound en attitude alsof New Wave nooit bestaan heeft. Heerlijk! Nog niet ontdekt in 2007. Ik ga de komende weken deze op de eerste plaats van de rotatielijst plaatsen. Stem volgt!

Alles waar je op hoopte bij dit album: An End Has a Start maakt de EP An End Has a Start juist wel waar. Op het album staan te veel matige tracks tussen sterke tracks in. De EP van de titeltrack is wel een waardige opvolger van het eerste album The Backroom. Een aanrader.

Het verbaast mij ook zo dat 'The racing rats' wat een fantastisch nummer is zoveel op muziekstations word gedraaid en zowaar in de top 40 staat ik dacht dat daar alleen maar troep in stond.

zo nu en dan beseffen de mainstream luisteraars dat er bepaalde nummers zijn waar zij ook niet omheen kunnen. Misschien ook omdat de dance en jump rage van de afgelopen tijd een beetje inzakt nemen ze misschien eens de tijd voor iets meer diepgang

avatar van Arrie
Ja ik zag hem laatst zelfs op TMF langskomen, dat verbaasde me ook al. Zo zie je maar dat de mainstream wel een beetje goede smaak heeft, alleen waarschijnlijk beseffen ze dat zelf niet.

Voor mij is dit echt hét album van 2007. Tot op heden wordt het nog steeds grijs gedraaid. Meestal gebeurt het dat als ik een album super goed vind en ik beluister die enorm veel dan heb ik het op een bepaald moment wel gehad en dan hoef ik 'm een tijdje niet meer te horen. Bij An End Has a Start heb ik dat nog niet gehad. Het is ook een album waarvan ik elk nummer super vind en dat is ook heel uitzonderlijk, dus daarom kon ik niet anders dan het de volle 5 sterren te geven.

Nu is dit album ook wel erg toegankelijk voor het mainstream publiek, vandaar ook dat Editors enorm gegroeid zijn qua populariteit. Mocht het mainstream publiek echt smaak hebben gekregen dan zou bijvoorbeeld Interpol deze groei dit jaar hebben gemaakt.

Kaiser chiefs, Franz Ferdinand, Gorillaz, Chemical brothers; allemaal bands die je toch wel mainstream kan noemen (want veel op TMF/MTV en erg populair), maar toch zeker ook kwaliteit bezitten.

Overigens heb ik Editors leren kennen via een liveoptreden op MTV 2 jaar terug en als ik erg bevooroordeeld was geweest dan had ik deze band dus eigenlijk niet goed mogen vinden, maar gelukkig kan ik dat soort zaken nog wel los van elkaar zien.

wcs
Ik vind hem wat te veel op de 1ste lijken, goeie cd maar voegt weinig toe

avatar van Soul Dreamer
Erg lekkere plaat, had nog nooit iets van Editors gehoord maar op grond van een aantal uitgebreide reviews hier toch maar eens geprobeerd...en dat is me zeker niet tegen gevallen...Coldplay meets Echo & the Bunnymen (en dat is niet slecht!)

Dat ligt er natuurlijk maar net aan welke Coldplay je bedoeld Soul Dreamer, de post Parachutes/A rush.. Coldplay hoor ik liever nergens terug

avatar van Soul Dreamer
De Coldplay die ik bedoel is natuurlijk die van Parachutes en A Rush of Blood en het voortreffelijke live album Live 2003. Hebben ze nog meer gemaakt dan

avatar van Tombo
Op een of andere manier kan Editors mij nooit zo heel erg bekoren. Vind eigenlijk alleen An End Has A Start van wereldklasse en de rest niet meer dan aardig. 2,5je

avatar van Lexicon Devil
Leuk album. Een erg strak nummer met Smokers natuurlijk....de rest van het album lijkt wel heel erg veel op elkaar.....Platen moeten een rode draad/lijn hebben hoor ik vaak....wordt te duidelijk bij deze plaat

avatar van TerryA
'Push Your Head Towards the Air' is de nieuwe singel van deze album en als jullie er snel bij zijn - a.s. zaterdag spelen ze het voor eerste keer live (acoustic) op TV programma op BBC2 (dat volgens mij iedereen kan kijken hier in NL?)

zelf kijk ik meer uit naar The Futureheads, maar smaken verschillen ..

watch out for THE CULTURE SHOW (on BBC2, Saturday 8th March at 20:10hrs NL time) when among the guests are EDITORS who chat to Lauren Laverne in the Culture Show bar and play an exclusive acoustic version of their new single 'Push Your Head Towards the Air', while THE FUTUREHEADS take up the Culture Show's infamous busking challenge to see how much money they can make in 15 minutes at London's Camden Lock!

Leuk dat dat de nieuwe single wordt, vind ik toch wel een mooie. Is ook eens wat anders dan het geluid waar editors over het algemeen de mainstream charts mee onveilig maken.

Was trouwens eerder nieuwsgierig naar dat Futureheads item. , maar dat heb ik natuurlijk weer gemist

Bericht over concert verplaatst naar Editors

avatar van blur8
Ronduit verassende singlekeuze voor [Push Your Head T.t.A]. Mijn een na minste nummer van het *****-album. Ik had veel liever [Weight of the World] of mijn album-favoriet [Spiders] gezien.
Geeft niet, elke aandacht is goed voor dit monumentale album.

avatar van Castle
Ik vind het 1 van de betere nummers, maar misschien juist doordat het minder mainstream-Editors klinkt.

yoeridedeygere
ik hoop dat ze The Weight Of The World niet als single uitbrengen. Het is namelijk een pareltje, en het zou behoorlijk irritant zijn mochten er op een live-optreden duizenden mensen staan meekelen.

avatar van LucM
Deze CD heb ik pas gekocht (toen de prijs was verlaagd) en beluisterd en het geluid van Editors doet mij sterk denken aan Echo & the Bunnyman (new wave band uit de jaren '80). De meeste popsongs zijn wel zeer sterk zoals de eerste 3 nummers en "Racing rats".
Sterke CD, maar als zij zich voor lange tijd willen handhaven zullen ze zich wel moeten herbebronnen, vrees ik.

avatar van SirNoodle
yoeridedeygere schreef:

ik snap niks van deze reactie, en vind het zelf behoorlijk enggeestig. Er is niks op tegen hoor dat goeie muziek door vele mensen goed mag gevonden worden, je zou er net blij voor moeten zijn.

Gsus
The Racing Rats van Editors en Knights of Cydonia van Muse. Vrij veel overeenkomsten.

Leuk album verder.

Gsus schreef:

O ja? Dat zul je dan even uit moeten leggen, want ik hoor het niet.

Gsus
Dat deuntje in het begin vind ik best wel op elkaar lijken.

EDIT: Ik zal meteen maar even erbij zetten dat ik ipv de kreet 'vrij veel', 'erg op elkaar lijkende intro's' had moeten zeggen.

Lost Highway
Echo & The Bunnymen hoor ik er niet meteen in, die klonken destijds een stuk spannender.
Een band als Mary Onettes vind ik veel dichter aanleunen bij de Bunnies. Iedereen die licht teleurgesteld was bij dit album, maar toch van dergelijke muziek houdt, moet beslist Here are the Roses van Dragons proberen.