Queen - Queen II (1974)

Label: EMI

1. Procession (1:12)
  2. Father to Son (6:14)
  3. White Queen (As It Began) (4:34)
  4. Some Day One Day (4:23)
  5. The Loser in the End (4:02)
  6. Ogre Battle (4:10)
  7. Fairy Feller's Master-Stroke (2:40)
  8. Nevermore (1:15)
  9. The March of the Black Queen (6:33)
  10. Funny How Love Is (2:50)
  11. Seven Seas of Rhye (2:50)
  12. See What a Fool I've Been * (4:38)
  13. Ogre Battle [1991 Bonus Remix] * (3:30)
  14. Seven Seas of Rhye [1991 Bonus Remix] * (6:35)
  15. See What a Fool I've Been [BBC Session July 1973, Remix 2011] * (4:22)
  16. White Queen (As It Began) [Live at Hammersmith Odeon, December 1975] * (5:32)
  17. Seven Seas of Rhye [Instrumental Mix] * (3:09)
  18. Nevermore [BBC Session, April 1974] * (1:27)
  19. See What a Fool I've Been [B-Side Version February 1974] * (4:31)
ClassicRocker
Daarvoor beoordeelt 'ie dit album helaas nèt te laag.

Overigens, wat zou bikkel toch weerhouden van toekenning van de hoogst mogelijke qoutatie aan dit meesterwerk?

Misterfool
Een van de vele albums die ik al lang en breed beluisterd heb, maar waar ik nog eens op moest stemmen. Met name ogre battle is echt een heel leuk nummer . Die samenzang van de 4 heren is erg sterk gelukt. Ook het het sterke march for the black queen weet te imponeren. Ondanks de haat die deze band wel eens naar zich toetrekt, maakte deze band in de jaren 70 aan een stuk door leuke muziek.

avatar van bikkel2
ClassicRocker schreef:
Daarvoor beoordeelt 'ie dit album helaas nèt te laag.

In feite ligt dit op hetzelfde niveau als Sheer Heart Attack en Opera. En eigenlijk is dit album door de jaren heen mij steeds dierbaarder geworden.
Ik doe een klik..... en ..... 5 sterren !

avatar van bikkel2
Misterfool schreef:

De Queen van de jaren 70 is uniek in zijn soort. De groep probeerde alles uit en door de bombastische produktionele hoogstandjes en de branie van Freddie, werden ze al snel een gewild doelwit voor de pers.
Maar er zullen er velen achteraf spijt hebben van hun oordeel.
Queen had natuurlijk zijn ups en downs, werden op een bepaald ogenblik minder origineel, maar hun beste platen zijn ook echt parels en aan hun liveact viel echt niet te toornen.

avatar van Bluebird
Net iets minder dan het debuut voor mij maar een interessant, experimenteel, donker en avontuurlijk album waar ideeën verder worden uitgewerkt. Hier heeft Queen nog iets undergroundachtigs om daarna veel gepolijster en commerciëler voor de dag te komen met de bekende hitsingles.

avatar van Wreckage
Dit is zonder enige twijfel een briljant album, beste van Mercury en consorten.

edit: The March of the Black Queen is favoriet.

avatar van Fairy Feller
Wreckage schreef:
Dit is zonder enige twijfel een briljant album, beste van Mercury en consorten.

edit: The March of the Black Queen is favoriet.

Same here

avatar van willemdeux
do you mean it

In mijn optiek het mooiste nummer van queen

The march of the black queen

Lazarus Stone
The March of the Black Queen hoorde ik voor het eerst (en laatst wat radio betreft) op Caroline, sterke plaat dit.

Ozric Spacefolk
Niks mis met Father to Son, maar daar hoor ik weinig mensen over.
Tevens White Queen.

avatar van Fairy Feller
Waarom is die hoes een kwart slag gedraaid? Omdat de lp er anders vd bovenkant uit moet? De foto hoort toch echt gewoon recht te staan.

Ozric Spacefolk
Ik weet niet wanneer dit is gedaan, want hij stond altijd goed. Dit is echt geen porum.

Ozric Spacefolk
Dan kan het net zo goed bij 99% van de elpees met uitklaphoes. Dit slaat gewoon nergens op...

avatar van freakey
Ozric Spacefolk schreef:

Helemaal mee eens, wat is dit nu weer??

avatar van ricardo
Dit is inderdaad geen porum zo,n kwartslag gedraaide hoes.

Je zal maar een stijve nek hebben.

Ozric Spacefolk
Dat een mod dit goedkeurt... :s

avatar van ricardo
Maar waarom doet men dit dan, om een authentieker beeld te krijgen, of nog wat anders?

Soms word er teveel doorgeslagen en zijn veranderingen geen verbeteringen.

Dit in ieder geval niet.

Ozric Spacefolk
Nergens op het hele fucking wereld wijde web is het zo weergegeven, dit is gewoon absurd.

Kunnen jullie wel gaan mauwen: onderneem dan actie zou ik zeggen en geef daarmee aan dat het niet duidelijk is wat nu gewenst is. Je kunt niet het ene album kantelen en het andere niet. Helderheid dus.
M.a.w.: ik heb een correctie ingediend met de vraag om er eens over na te denken zodat het voor alle hoezen gelijk getrokken is en niet waar de grootste roepers (voor of tegen kanteling) toevallig de overhand hebben

avatar van Tony
Bij Prince is de discussie blijkbaar gevoerd en de kwartslag doorgevoerd. Beroerde beslissing om dat dan zogenaamd maar overal consequent te doen. We slaan door.

avatar van ricardo

Want wat bereik je er immers mee!

Het staat immers vooral raar en daardoor oerlelijk, net of het een foutje is geweest ofzo.

Of zijn er users hier op mu.me die wel de voorkeur hebben voor de kwartslag gedraaide hoes?

En dan bedoel ik uiteraard dit album, maar ook Axis Bold As Love van Jimi Hendrix.

Tony schreef:

Dat is raar: omdat het jou bij dat album geen moer uitmaakt is het daar niet belangrijk? Consequent handelen lijkt me juist op deze site wel zo handig.
Niet bij de ene wel en de andere niet afhankelijk van de roepers bij het betreffende album. Mijn voorkeur gaat uit naar rechtop staand maar dan ook wel bij al dit soort albums en niet willekeurig.
Het kan niet zo zijn dat 'de meerderheid' per album gaat bepalen. Duidelijk beleid lijkt me dan beter.

ricardo schreef:

En daar ben ik dan wel op tegen: per album kijken wat 'de meerderheid vindt'. Dus ik die rechtopstaand (ook) mooier vind zou hier makkelijk 'mijn zin' krijgen maar bij een ander album weer niet omdat er daar een andere 'meerderheid' is. Dat is een rommeltje toch?!

Laat dit nu verder maar aan de crew. Het is beter om het over dit uitstekende album zelf te hebben natuurlijk

avatar van freakey
ricardo schreef:
Ik kan me echt niet voorstellen dat er users zijn die de voorkeur hebben voor een kwartslag gedraaide hoes.....

Ik ook niet ziet er gewoon rommelig en vooral fout uit...

avatar van ricardo
Vind dat toch een raar beleid om de positie van een foto voor alle albums gelijk te gaan trekken.

De albums worden immers willekeurig door diverse users geplaatst, waarom niet plaatsen gelijk hoe het hoort en niet weer veranderen.

Of is zoiets niet mogelijk na een update misschien, ik bedoel dat het technisch gezien moeilijker is voor het onderhoud voor de mensen die er dagelijks veel tijd en moeite insteken.

Want dan kan ik het wel begrijpen.

avatar van Tony
Prince zie ik in de platenzaak regelmatig met zo'n kwartslag gedraaide hoes staan, laat 'm lekker apart doen. Maar okee, duidelijk verder.

Uitstekend? Hmmm... Paar keer geluisterd en toen mijn bieb volliep snel naar de prullenmand gekopieerd.

avatar van ricardo
Zonde Tony want het is echt een schitterend album, vooral march of The Black Queen is een super nummer.

Eigenlijk vind ik dit wel het meest uitgesproken Queen album die er is, van begin tot eind een pracht album.

avatar van kaztor
Tony schreef:

Ja, ik moest ook even in m'n ogen wrijven...

Kan ik snappen hoor.

Ik ben sowieso altijd into Queen, maar de muziek is wel acquired taste. Als je niet van bombastische nichtenrock houdt, kan dit nogal vervelend en pretentieus overkomen.

Ik kan dan weer moeilijk uit de voeten met Led Zeppelin, Rainbow en oude Rush en oude Yes.

Prima te pruime album (sowieso hun eerste drie vier platen). Dit album hoor ik dus veel liever dan later al die commerciële shit met toetsen en belle n