David Bowie - Hunky Dory (1971)

Rock / Pop
Label: RCA Victor

1. Changes (3:33)
  2. Oh! You Pretty Things (3:12)
  3. Eight Line Poem (2:53)
  4. Life on Mars? (3:48)
  5. Kooks (2:49)
  6. Quicksand (5:03)
  7. Fill Your Heart (3:07)
  8. Andy Warhol (3:53)
  9. Song for Bob Dylan (4:12)
  10. Queen Bitch (3:13)
  11. The Bewlay Brothers (5:21)
  12. Bombers * (2:41)
  13. The Supermen [Alternate Version] * (2:43)
  14. Quicksand [Demo Version] * (4:46)
  15. The Bewlay Brothers [Alternate Mix] * (5:20)
orbit schreef:
The Bewlay Brothers?? Het briljantste nummer op deze plaat!!

En ook Queen Bitch met dat archetypische Bowie-rockgeluid is niet te versmaden. Kortom, nog niet opgeven Pooiertje!

avatar van Pooiertje
Ja de Bewlay Brothers vind ik wel goed, maar Queen Bitch vind ik nog steeds een heel stuk minder dan de rest.

Anders moet je een keer naar The Life Aquatic with Steve Zissou kijken. Ik was ook niet zo'n enorme fan van Queen Bitch, maar sindsdien is het één van mijn favoriete Bowie-nummers.

herman schreef:
The Life Aquatic with Steve Zissou kijken.

Wat is dat?

avatar van Doc
Doc
Pooiertje schreef:

Wat is dat?

Een hele grappige film met Bill Murray

avatar van Pooiertje
*kijkt op moviemeter* hmmm....... het verhaal ziet er best wel vaag uit... , maar ik kijk 'm wel als ie ooit op tv komt

Je moet wel een beetje van het soort humor houden, het is nogal droog.

En er komt een heleboel Bowie in het Portugees voorbij (waaronder ik geloof ook wat nummers van dit album).

avatar van Shangri-la
herman schreef:
Je moet wel een beetje van het soort humor houden, het is nogal droog.

Ik vond het een kutfilm, totaal niet om te lachen. Nee onder humor versta ik iets anders. Maar je geeft al aan dat de humor je moet liggen.

VB1
gemaster schreef:
Dank weer voor de leuke reacties.

En sorry, ik vind The Bewlay Brothers een heel standaard nummertje, waar ik persoonlijk niet zoveel mee heb. Bowie heeft zoveel mooiere dingen gemaakt in zijn leven.

Als 1 nummer op dit album niet standaard is, is het the bewlay brothers wel. Tenminste, het begin klinkt misschien vrij standaard. Maar de omslag van het nummer is heel goed gedaan en klinkt behoorlijk bevreemdend. Ik vind de tekst ook mooi. Voor mij is het echt zo'n Bowie nummer waar ik in opgezogen kan worden en ik vind het één van de beste afsluiters ooit. Geef het nog eens een kans zou ik zeggen .

avatar van Leeds
knappe plaat van bowie. het heeft toch lang geduurd deze te apprecieren.

avatar van barrett
Heerlijke tijdloze plaat deze van David Bowie, ik ben helemaal geen Bowie kenner maar deze valt me echt goed in de smaak. Wat een verzameling van nummers met een heleboel verwijzingen naar zijn persoonlijkleven en omgeving, I like it.

avatar van R-Know
Voor de liefhebber:
Deze maand in Record Collector een uitgebreid artikel over deze plaat.
Wat mij betreft wel een van de betere Bowie platen.

avatar van muismat
Life on Mars? is mijn ultieme theatrale Bowie plaat

avatar van ArthurDZ
Life On Mars is meer dan theatraal, Life On Mars is een stukje muzikale hemel dat op plaat is gezet

Berichten verplaatst naar David Bowie

Goed album, maar net zoals bij Ziggy Stardust komen deze nummers er op Bowie at the Beeb nog een stuk beter uit. Een kleine 4* desondanks.

avatar van Jazzyfan
In 1 woord geweldig. Zeker 1 van de beste Bowie albums. Fill your heart, life on mars, changes, het kan maar niet op met perfecte nummers en klassiekers en dat allemaal op 1 album
Dit album vind ik eigenlijk nog net iets beter/frisser dan Ziggy Stardust
5*****

avatar van lykathea
Mooi album met als hoogtepunt Life on Mars?, wat een fantastisch nummer is.

avatar van barrett
Voor mij is de grote klasse van dit album dat het zo'n gevarieerde brok is en helemaal niet gaat tegensteken...

avatar van James Douglas
Rake constantering. Het heeft geen omlijst kader zoals bij Ziggy Stardust en hoewel mijn favoriete songs meer op de A-kant te vinden zijn werkt de spanningsboog het gehele album. Die wordt hier en daar losgelaten en Bowie laat dan even de teugels vieren, Kooks is daarvan een voorbeeld. Deze benadering proef ik ook bij Lou Reed's Transformer dus ik denk dat Bowie die wijsheid met Lou heeft weten te delen toen ze samenwerkten.

avatar van Hendrix4live
Wat ben ik toch blij dat zulke muziek bestaat! Zo, dat moest ik even kwijt. Bowie heeft zulke mooie muziek gemaakt. Dit is toch wel met Ziggy Stardust en Station To Station één van de beste Bowie album.

avatar van blunnie
Ik ben nog steeds helemaal wezenloos van Queen Bitch.Dat is volgens mij de "oerriff"van de popmuziek".Vandaag in DWDD een item over gitaarriffs in de pop.Overigens geweldig album

avatar van Hendrix4live
I love het gitaarloopje bij Andy Warhol.

Laatst weer eens beluisterd, maar ik blijf het gevoel houden dat het allemaal nog niet helemaal af was. Het klinkt vaak nog zo kaal.

Neemt gelukkig niet weg dat het songmateriaal sterk is, en ik veel plezier aan dit album beleef.

avatar van OmeWillem
De laatste tijd ook weer op mijn iPod opgezet maar het doet me nu toch minder dan eerst. Af en toe vind ik de melodieën toch niet sterk genoeg om te blijven hangen. Halve ster verlaagd.

avatar van orbit
Gek, alléén Life On Mars? geeft me al genoeg kippenvel om de volle 5 te willen geven en dan heb ik het laatste nummer niet genoemd of Changes.. geniaal!

boomkat
Gek he, wanneer iemand anders er niet als jij over denkt?

avatar van muismat
Life on Mars? is en blijft geniaal

Father McKenzie
Voor mij is dit zijn eerste topplaat, een niveau dat enkel nog zou stijgen - en hij staat hier al op grote hoogtes - zeker tot en met Scary Monsters uit 1980(*), daarna zou het artiestiek wat minder worden, tot Bowie vanaf pakweg 1993 tot mijn groot jolijt terug werk maakt van zijn platen, en steeds betere albums gaat afleveren, tot en met zijn recentste reguliere plaat Reality, die, vrees ik, wel eens zijn zwanenzang zal kunnen zijn. Het zat Bowie's gezondheid niet zo mee de laatste jaren...

Hunky Dory beklijft en kan me van begin tot eind boeien, en zo zouden er nog een pàk platen komen, gelukkig maar.

Ik beschouw David Bowie, samen met mensen als Neil Young, Bruce Srpingsteen tot de allergrootste rockartiesten OOIT!

(*) met uitzondering van "Pinups", de coverplaat, die je onmogelijk TOP kunt noemen...

pinups blijft me toch nog altijd boeien deze is zeker beter maar de vorige vind ik toch nog beter