Duran Duran - Duran Duran (1981)

Pop / Electronic
Label: EMI

1. Girls on Film (3:33)
  2. Planet Earth (4:03)
  3. Anyone Out There (4:03)
  4. To the Shore (3:51)
  5. Careless Memories (3:56)
  6. Night Boat (5:25)
  7. Sound of Thunder (4:07)
  8. Friends of Mine (5:44)
  9. Tel Aviv (5:21)
  10. Late Bar * (2:57)
  11. Khanada * (3:28)
  12. Fame * (3:18)
  13. Faster Than Light * (4:31)
  14. Girls on Film [The AIR Studios Version] * (4:00)
  15. Tel Aviv [The AIR Studios Version] * (6:04)
  16. Anyone Out There [Manchester Square Demo] * (4:11)
  17. Planet Earth [Manchester Square Demo] * (5:03)
  18. Friends of Mine [Manchester Square Demo] * (5:54)
  19. Late Bar [Manchester Square Demo] * (3:05)
  20. Night Boat [BBC Radio 1 Session Mono] * (5:13)
  21. Girls on Film [BBC Radio 1 Session Mono] * (3:39)
  22. Anyone Out There [BBC Radio 1 Session] * (3:55)
  23. Like an Angel [BBC Radio 1 Session] * (4:53)
  24. Planet Earth [Night Version] * (6:17)
  25. Girls on Film [Extended Night Version] * (5:46)
  26. Planet Earth [Night Mix] * (7:00)
  27. Girls on Film [Night Mix] * (5:43)
beaster1256
zwakke plaat van een zwakke groep met zwakke zanger en zwakke spelers , bekakte engelse shitmuziek voor modepopjes

avatar van titan
titan (crew)
Is het vandaag Duranduranafzeikdag voor jou? Nu al bij 3 albums soortgelijke berichtjes. Nu weten we het wel.

titan schreef:

Hij heeft wel meer van die "ongesteldheidsdagen"; onlangs werden veel albums van Metallica op dezelfde wijze afgezeken. Je kunt het beter maar bij alle albums zetten, dan lees je er vast wel eentje. Zoiets moet de gedachte zijn denk ik dan.
Ik vind het prima als je zoiets schrijft, maar om het dan meerdere malen te doen bij albums van één artiest maakt het voor mij ongeloofwaardig en zelfs lachwekkend.

Een sterk debuut met geen enkel nummer dat minderwaardig is. De singles zijn heel leuk, maar het onbekende 'Night Boat' en 'Tel Aviv' behoren tot mijn persoonlijke favorieten. Jammer dat de band dit niveau niet kon aanhouden. Het volgende album 'Rio' is ook heel goed, maar vanaf 'Seven And The Ragged Tiger' zijn ze zo hitgericht en komen er geen nummers meer als 'Night Boat', 'Tel Aviv', 'Losing My Religion' en 'The Chauffeur'.

avatar van tomthumb
dream555 schreef:
'Losing My Religion' .

Volgens mij bedoel je New religion. maar Night boat is inderdaad een heel tof nummer met een sfeervol intro. Anyone out there en Sound of thunder mogen er ook wezen.

jakkes, natuurlijk: 'New Religion'!

Eén van de meest onderschatte bands van de jaren 80.
Journalisten die de muziek van de band destijds afschilderden als goedkope wegwerppop konden zich waarschijnlijk niet vinden in het nieuwe fenomeen videoclip. Geweldig debuut dat ook zonder de video's van Girls On Film en Planet Earth fier overeind blijft. Voor die tijd baanbrekend, synthipop met een scherp randje. Favoriete nummers : Anyone Out There, Nightboat.

Unieke plaat. Unieke sfeer. Heerlijk om naar te luisteren. Met name "Nightboat" en "Tel Aviv". Jammer dat ze voor de CD "Is there something I should know?" hier tussen gedrukt hebben. Hoort beslist bij "Seven And The Ragged Tiger" thuis!!

avatar van monique
het beste album wat duran duran heeft gemaakt vooral'''tel aviv" en anyone out there zijn pracht nummers

Heerlijk album; ik heb wel iets met de baspartijen en ook de zweverige keyboardtonen zijn sfeer bepalend.
Het latere werk werd allemaal wat gladder; maar dat hoort op zich wel bij een band als Duran Duran.

"Girls on Film" is voonamelijk bekend door de erotische clip; maar verder ook een lekker nummer.

"Planet Earth" heeft een Feel Good uitstaling.

"Careless Memories" is gewoon het beste nummer van het album, al vind ik de versie op de live cd "Arena" meer rocken.

"Night Boat" en "Friends Of Mine" zijn ook ok. Allen vind ik refrein van "Friends Of Mine" wat minder.

"Tel Aviv" is lekker experimenteel.

Uitstekend debuut van deze band. De hits op dit album zijn behoorlijk sterk, maar daarbuiten staan nog meer goede nummers als bijvoorbeeld Tel Aviv en Anyone Out There.
Ik lees hierboven ergens de term onderschat en dat vind ik niet echt opgaan: deze band was toch één van de grootste top 40 acts uit die tijd. Onderschat bij het publiek dat zichzelf smaakpolitie denkt te wanen? Ach ja, die...... Zijn zij zelf serieus te nemen? Acts als deze kunnen wel degelijk op waarde geschat worden. Je moet ze alleen niet naast andere jaren '80 acts als The Cure of Echo & the Bunnymen willen zetten, dit is van een totaal andere categorie.

avatar van orbit
Night Boat is een weird nummer voor Duran Duran begrippen Zit naar het filmpje te kijken.. dat er al een filmpje voor is gemaakt. Grappig nummer. Verder heb ik nooit moeite gehad de band op juiste waarde te schatten, ze zijn alvast 1000x interessanter dan de boybandjes waarmee we daarna zijn bedolven

avatar van FunkStar
Prima album met een aantal geweldige nummers uit de beginperiode van de band. Sound Of Thunder, Is There Something I Should Know?, Friends Of Mine en het muzikale Tel Aviv, stuk voor stuk fantastisch.
Girls On Film was de allereerste hit voor DD!

avatar van Marty McFly
beaster1256 schreef:

Ik durf er wel 1256 eurootjes onder te verwedden dat jij dit album nog NOOIT hebt gehoord...

avatar van monique
ik denk inderdaad dat beaster dit album nog nooit heeft gehoord want het is voor mij een wereldalbum

Is zeker een goed album; maar Duran Duran heeft blijkbaar de naam van "Teener-boyband", en daar kan denk ik bij bepaalde personen niet door heen gekeken worden.

avatar van Brecht
wat een laag stemgemiddelde *4,5
favorieten: Planet Earth, Anyone Out There, Sound of Thunder, Friends of Mine

avatar van fluidvirgo
Vorige week deze plaat uit de budgetbakken gevist. Had altijd gedacht dat Rio het absolute summum van deze groep was. Deze plaat zit er niet ver vanaf, sterker nog, hier was nog ruimte voor experimenteerdrang (Tel Aviv) wat bij Rio al redelijk verdwenen was op een uitzondering na. De plaat klinkt net iets koeler dan Rio, dit heeft natuurlijk ook met de productie te maken. Maar songs als Anyone out there en Careless memories pakken gelijk! Het geheel klinkt net iets rauwer dan Rio en zeker dan Seven and the ragged tiger waar de rauwheid inmiddels plaats had gemaakt voor gladheid. Die rauwheid trekt me wel.
Rio blijft het beste Duran Duran album en daar zal een, samenwerking met Justin Timberlake geen verandering in gaan brengen, maar dit naamloze debuut is voor mij een grote verassing gebleken. Ik ben het overigens 100% eens met de observatie van Mystery dat Is there something... hier niet tussen past. Dit mag de pret echter niet drukken.

****

Duran Duran kan ik wel pruimen, zeker in hun beginperiode, al hebben (op notorious na) alle albums hun hoogte- en dieptepunten. Nooit een echt consistent album gemaakt (nogmaals op notorious na).
Omwille van die toppen en dalen is een verzamelaar de beste oplossing.
Voor hun debuut : klassiekers als Girls on Film, Careless memories en Is there something

avatar van SirNoodle
Van in de tijd dat ik enkel de cassette-versie had (en dan nog een vreemde kopie waar een 3tal nummers op ontbraken) tot nu met mijn cd-versie: altijd al een fantastisch album gevonden, met als absolute kleppers planet earth, careless memories, anyone outthere en mijn all-time favoriete nummer friends of mine

mystery schreef:

Slaat inderdaad nergens op want dat nummer komt uit 1983.
Ik heb thuis een versie zonder dit nummer en wél met To the Shore (de oorspronkelijke versie dus).
Is There Something I Should Know was eigenlijk een op zichzelf staande single en is op geen enkel album terug te vinden. Later dus wel op dit album gezet ter vervanging van To the Shore. Volgens mij is momenteel alleen nog maar de oorspronkelijke versie te verkrijgen (zonder Is There Something I Should Know).

sterke plaat

een 5

avatar van blur8
Een geweldig debut., met luiter sterke New-romatic-songs.
Is There Something I Should Know : heeft inderdaad niets met hun debut-album te maken.
Historisch niet omdat dat nummer komt uit 1983, als MAXI-single tussen hun 2de en 3de LP.
Productie-technisch niet, omdat het kwa sound duidelijk afwijkt van nummer 1 t/m 5 (LP kant 1) en 6 t/m 9 (LP kant 2).

avatar van Lennonlover
beaster1256 schreef:

harde jongen

avatar van judgepaddy
Van muziek-uitwissel-maatje op MP3 gekregen. Of ik mn vooroordelen opzij wou zetten en de muziek een kans wou geven.
Sorry hoor, ik blijf het Bagger vinden, duidelijk bedoeld voor de TeenyBoppers uit die tijd.
Arrangementen composities en instrumentarium: Goedkoop jaren 80 13-in-een-dozijn cliché's
Kon het nog erger?
Jawel: Power Station!
'Some Like it hohoot, toemtoemtietakatietoemtoemtieTAK, hahahahahaha

Kevin-Raphaëll
judgepaddy heeft redelijke smaak. dit blijft een ware parel

meneer paddy heeft wellicht verstopte oren

hahahaha

zou dat het zijn?

Kevin-Raphaëll
is waar, dit is een zeer sterke plaat

waarom?

Kevin-Raphaëll
één van de invloedrijke bands uit de jaren 80. ze hebben niet voor niets met grootheden opgetreden zoals een pavarotti of een lou reed

is ook al veel gecoverd geweest, enz