De eerste luisterbeurt zit erop. De tweede alternatieve versie van Dark Side die ik ken. Die andere is
Dub Side of the Moon een versie die op deze site een gemiddelde heeft van 3,48. Daar kan ik me helemaal in vinden want ik vind dat een heerlijke en originele benadering van deze klassieker. Groot verschil is dat die versie gemaakt is door muzikanten die niet bij Pink Floyd betrokken zijn. Dat ligt een stuk minder gevoelig heb ik het idee.
De Redux van Waters ontketende op voorhand al flink wat negatieve reacties, zonder dat er nog maar een noot te horen was. Ik kan me dat goed voorstellen, zeker ook omdat hij met enige regelmaat uitspraken doet die ook voor flink wat negatieve reacties zorgen. Waters is een nogal uitgesproken en regelmatig provocerende persoonlijkheid. Ik heb daar soms ook best moeite mee, zeker als het betrekking heeft op z'n voormalige Floyd collega's. Ik heb echter niet de indruk dat hij deze nieuwe versie van Dark Side heeft gemaakt om zijn superioriteit te tonen of om z'n oude maatjes een hak te zetten of te provoceren. Ook is ie volgens mij helemaal niet ontevreden over het originele album, integendeel.
Het waarom van deze Redux heeft hij zelf voldoende toegelicht. Ik hoopte dat het echt een heel andere versie zou worden en dat is zeker gelukt. Money hoorde ik het eerst en vond ik helemaal niet gek en na een paar keer draaien zelfs erg gaaf. M'n neef zei nog: "Beter dan het origineel, maar dat kon ook niet anders" (hij is fan van Floyd, maar duidelijk geen fan van Money). De toon was in elk geval gezet en toen Time uit kwam was ik wat meer voorbereidt op de stijl en ik kon ook deze nieuwe vorm goed waarderen. Speak to Me vond ik een positieve verassing en het opvolgende Breathe lag in het verlengde van Time. Tot zover was ik behoorlijk tevreden, maar bedacht me meteen ook dat het hele album in deze tragere diepe vertelstem sfeer misschien wat teveel van het goede zou worden.
Na de eerste luisterbeurt moet ik dat in eerste instantie ook erkennen. On the Run verraste me nog positief, Great Gig ook nog wel, maar vanaf Us and Them verslapte m'n aandacht toch wel enigszins en de afsluitende twee tracks vind ik weinig bijzonder. Daarbij ben ik niet echt fan van het gospel orgel geluid op deze plaat, hoewel dat maar minimaal te horen is. De produktie vind ik prachtig. All in all vind ik het een prima herinterpretatie van dit prachtige album. Ik begin met een voorzichtige 3 sterren.