Rolling Stones - Hackney Diamonds (2023)

Rock / Blues
Label: Polydor

1. Angry (3:46)
  2. Get Close (4:10)

met Elton John

3. Depending on You (4:03)
  4. Bite My Head Off (3:31)

met Paul McCartney

5. Whole Wide World (3:58)
  6. Dreamy Skies (4:38)
  7. Mess It Up (4:03)
  8. Live by the Sword (3:59)

met Elton John en Bill Wyman

9. Driving Me Too Hard (3:16)
  10. Tell Me Straight (2:56)
  11. Sweet Sounds of Heaven (7:22)

met Lady Gaga en Stevie Wonder

12. Rolling Stone Blues (2:41)
  13. Living in a Ghost Town * (4:07)
  14. Shattered [Live at Racket, NYC] * (4:52)
  15. Angry [Live at Racket, NYC] * (4:20)
  16. Whole Wide World [Live at Racket, NYC] * (4:29)
  17. Tumbling Dice [Live at Racket, NYC] * (4:27)
  18. Bite My Head Off [Live at Racket, NYC] * (3:28)
  19. Jumpin' Jack Flash [Live at Racket, NYC] * (5:34)
  20. Sweet Sounds of Heaven [Live at Racket, NYC] * (7:39)

met Lady Gaga

avatar van motel matches
Angry valt niet tegen

avatar van Barney Rubble
Ietwat overgeproduceerd mijns inziens. Desalniettemin tof dat de Stones bijna 60 jaar na hun debuut nog steeds muziek releasen.

avatar van Jelle78
De livestream waarin de aankondiging werd gedaan was vooral de grote Jimmy Fallon show. Niet de moeite van het terugkijken waard. Hij eiste een groot deel van de aandacht op. Dat de man een slechte interviewer is wist ik, maar het was leuk geweest als we Mick, Keith en Ronnie meer hadden horen spreken dan Fallon. En tot twee keer toe Jagger gaan imiteren vind ik toch wel een beetje schaamteloos.

De interessante info: Er zijn 23 nummers opgenomen, dus er is flink geschrapt in het aantal nummers dat het album heeft gehaald. Dat vind ik goed nieuws. Alleen de beste nummers gebruiken en de rest lekker op de plank laten liggen, of eventueel gebruiken voor een b-kant of een bonus EP.
Slechts twee nummers met Charlie (ik had op meer gehoopt, maar blijkbaar waren de opnamesessies in een minder ver gevorderd stadium dan de geruchtenmachine deed vermoeden toen Watts overleed), de rest met Steve Jordan. Ze hebben het hele album eind vorig jaar en begin dit jaar opgenomen.
Verder 1 nummer met Bill Wyman. Dat is een nummer waarop ook Charlie te horen is. Een gastrol voor Lady GaGa en schijnbaar ook voor Stevie Wonder. De gastrollen van Paul McCartney, Ringo Starr en Elton John, die ook zouden meedoen, zijn niet benoemd tijdens het interview.

Eerste single Angry klinkt na één keer luisteren best interessant. Zo ongeveer wat ik verwachtte. Niet spectaculair of wereldschokkend, maar toch een riff die even in je hoofd blijft hangen.
De videoclip is ook interessant. Er wordt uitgebreid gebruik gemaakt van moderne digitale technieken. Maar verder vind ik het een behoorlijk ordinaire clip, waarin actrice Sydney Sweeney schaars gekleed in een auto zit en regelmatig haar decolleté zo ongeveer de camera in duwt. Dat had ook iets smaakvoller aangepakt kunnen worden wat mij betreft.

Over de randzaken ben ik dus wat minder enthousiast, maar over hetgeen wat ertoe doet, de muziek, ben ik hoopvol gestemd. Laat dat nieuwe album maar komen!

avatar van Rudi S
Jelle78 schreef:

Bedankt voor de tip, ik ga meteen kijken

avatar van Jelle78
Oh ja, Hackney Diamonds staat voor het gebroken glas van een ingeslagen voorruit van een auto. Verwijst ongetwijfeld naar het ruige verleden van de wijk Hackney.

Ik kan niet wachten tot het album uit komt. Als 'Angry' de voorbode is kunnen we heel wat verwachten.

avatar van MRDammann
Jelle78 schreef:

Dat klinkt heel erg als de clip voor Ride 'Em On Down, enige verschil die clip was met Kristen Stewart. Wel zeker benieuwd naar de rest van het album.

avatar van ArthurDZ

Juul1998B

avatar van Juul1998B

Je komt als geroepen man, ik wilde net reageren lol.
Tja, Sydney Sweeney. Kun je hier iets slechts over zeggen?
Wat jullie Koen St jerome988

MRDammann schreef:

Dat was ongeveer het eerste waar ik aan dacht toen ik die clip zag. Is eigenlijk dezelfde formule die ze hier gebruiken. Maar er worden veel oude (live)beelden in verwerkt, dat is wel cool om te zien.

avatar van Dirruk
Die riff op Angry is wel prettig. Behoorlijk Stones-achtig. Maar waarom, in hemelsnaam, wordt Jagger zijn stem zo vervormd? Echt zonde van dit nummer. Slechte voorbode voor het album dan ook, want ik ben bang dat deze saus standaard over zijn vocalen heen wordt gegooid.

Als je hoort wat Mick Jagger live nog kan, is dit echt onbegrijpelijk.

Verder alleen maar mooi dat het album eraan komt. Ik kijk er als fan toch wel naar uit.

Dirruk schreef:

Als je hoort wat Mick Jagger live nog kan, is dit echt onbegrijpelijk.

Na een paar keer luisteren heb ik die bedenking over de productie van Jaggers stem ook wel. Ik ga er eigenlijk min of meer vanuit dat dit niet op alle nummers zo zal zijn. Andrew Watt, de producer van Angry, heeft niet het hele album geproduceerd. Dus op 'zijn' nummers zal er wellicht een vergelijkbaar effect op de stem van Jagger zitten, maar op de nummers die Don Was heeft geproduceerd vast niet.

avatar van Jelle78
Wel geinig trouwens dat mijn mijn classificatie van de clip van Angry als ordinair blijkbaar een aanbeveling is voor een aantal mensen hier. Maar goed, ik vind Sydney Sweeney ook een knappe vrouw, ze had alleen wel wat smaakvoller in beeld gebracht mogen worden.

Ook al is er wat vervorming in de productie van Mick's stem: wat een waanzinnig goed nieuw (!) nummer is Angry. Wat een overheerlijke riff! Ik ben net uit mijn stoel geblazen door the Rolling Stones in 2023.

avatar van Pitchman
Angry klinkt eigenlijk best wel ruig en vuig. Echt een Stones geluid. Best mooi dat ze op zo'n leeftijd nog met een nieuw album komen. Zit er bij dit album ook een uitvoering met een bluray?

avatar van jerome988
Juul1998B schreef:
Billie Eilish

Maar een nieuwe Stones is altijd fijn natuurlijk. Ik kijk er naar uit.

avatar van Juul1998B
jerome988 schreef:
Billie Eilish

Maar een nieuwe Stones is altijd fijn natuurlijk. Ik kijk er naar uit.

Smaken verschillen natuurlijk

avatar van Koen St
Juul1998B schreef:

Je komt als geroepen man, ik wilde net reageren lol.
Tja, Sydney Sweeney. Kun je hier iets slechts over zeggen?
Wat jullie Koen St jerome988

Inderdaad wel een lekker nummer dit ja, alleen wat er met Jaggers stem gebeurd is een beetje raar

avatar van CASINO BOOGIE2
Angry: Vintage Stones in een modern jasje. Videoclip is mooi met al die billboards met vintage Stones maar is al eerder gedaan in Ride em On Down en Don't Stop. Ben enthousiast

avatar van Bert Wasbeer
Een single waarvan ze er zeker duizend hebben gemaakt. Maar tegen het eind zit je toch met je hoofd te knikken en met je voet te tikken. En die stemvervormer mogen ze wmb doneren aan de 19 jaar jongere Axl, die heeft Mick nog niet nodig op z'n 80e.

avatar van lennon
Angry js super fijn!!!

Ik mis toch wel ghost town op dit album. Gezien de tijdspanne van de opnames had die er makkelijk bij gekund.

Die vervorming in de stem van Mick is niets nieuws toch? Ook al te horen op de bonus tracks van de laatste heruitgave die hij opnieuw inzong en ook op het blues album.

avatar van vinylbeleving
Goede eerste single hoor! Klinkt vitaal en alsof ze er zin in hadden. Die gitaar break halverwege voelt wat geforceerd aan, maar is ook nodig om het nummer naar een goed einde te brengen met handclaps(?) en samenzang. Benieuwd naar wat er volgt!

avatar van bikkel2
Angry, heel aardig, aanstekelijk en met een wederom prima riff.
Minpuntje: de gemanipuleerde stem van Jagger. Ik hoor 'm liever puur.
Produktie misschien wat te gelikt, maar wel verzorgd.
Toch knap dat dit nog kan.

Tipisch Stones nummer wat lekker in het gehoor ligt. Over de bewerkte stem zullen we het maar niet meer hebben. Jammer. Ik las van Lennon dat hij het album al had gehoord, waar is dat te beluisteren?

avatar van Running On Empty
Jelle78 schreef:
De videoclip is ook interessant.
Gefilmd op Sunset Boulevard in LA. Ik kom daar regelmatig en de sfeer van die omgeving komt geweldig naar voren in de clip. Bijna elke clip gefilmd op Sunset Boulevard kan ik zeer waarderen. Wat ze knap gedaan hebben is het tot leven brengen van die Stones billboards daar van de afgelopen decennia, zeer inventief. Heerlijk.

Fijne simpele gitaarrif in het nummer ook, ben dus best wel benieuwd naar de rest van de plaat.

avatar van vielip
Lekker nummer! Zo hoor ik de Stones graag. Nou maar hopen dat hiermee niet gelijk het al het kruit is verschoten. Gave clip ook!

avatar van lennon
WillemM schreef:

Dat heb je niet goed begrepen vrees ik?

avatar van Dirruk
Een plaat van ruim 7 minuten die Sweet Sounds Of Heaven. Vrij ongewoon voor de Stones. Maar die paar Stones-platen die over de 7 minuten gaan vind ik wel erg fijn.

Ik heb de diamant blauwe LP besteld, met een alternatieve cover die ik mooier vind dan deze.

avatar van Kronos
Maar volgens wiki is het een andere hoes dan hier staat.