Rolling Stones - Hackney Diamonds (2023)

Rock / Blues
Label: Polydor

1. Angry (3:46)
  2. Get Close (4:10)

met Elton John

3. Depending on You (4:03)
  4. Bite My Head Off (3:31)

met Paul McCartney

5. Whole Wide World (3:58)
  6. Dreamy Skies (4:38)
  7. Mess It Up (4:03)
  8. Live by the Sword (3:59)

met Elton John en Bill Wyman

9. Driving Me Too Hard (3:16)
  10. Tell Me Straight (2:56)
  11. Sweet Sounds of Heaven (7:22)

met Lady Gaga en Stevie Wonder

12. Rolling Stone Blues (2:41)
  13. Living in a Ghost Town * (4:07)
  14. Shattered [Live at Racket, NYC] * (4:52)
  15. Angry [Live at Racket, NYC] * (4:20)
  16. Whole Wide World [Live at Racket, NYC] * (4:29)
  17. Tumbling Dice [Live at Racket, NYC] * (4:27)
  18. Bite My Head Off [Live at Racket, NYC] * (3:28)
  19. Jumpin' Jack Flash [Live at Racket, NYC] * (5:34)
  20. Sweet Sounds of Heaven [Live at Racket, NYC] * (7:39)

met Lady Gaga

16 seconden?

Ze klinken wel goed!

avatar van Poles Apart
west schreef:

16 seconden?

Ze klinken wel goed!

Zo ging het met "Angry" ook... Morgen ook de overige 7 minuten en 6 seconden

Misschien is het hierboven al vermeld, maar ik hoor net dat Paul McCartney meedoet op een nummer.

Dat zou toch echt bijzonder zijn. En leuk.

west schreef:

Dat zou toch echt bijzonder zijn. En leuk.

Dat was inderdaad al bekend.
Staat gewoon in de tracklist bovenaan de pagina.

avatar van Dirruk
Wat is Sweet Sounds Of Heaven een heerlijk nummer zeg. Fantastisch samenspel tussen Jagger en Lady Gaga.

Fantastisch inderdaad, hier de link:

avatar van iggy
Sweet Sounds Of Heaven is inderdaad een meer dan prima Stenen nummer. Ik zag de bui alweer hangen met Angry. 13 in een dozijn nummertje.

avatar van judgepaddy
Geen liefhebber van Gaga maar hier past ze toch als een handschoentje. Met die reprise aan het einde van de lange uitvoering (gooi die edit alsjeblieft bij het grofvuil) waan ik me zelfs eventjes in hun hoogtijdagen in de 70's. "Play me something Stevie".

avatar van MarkS73
Potjandorie, wat een nummer zeg! Totaal niet verwacht ...

Dirruk schreef:

Klink zeker lekker!
Verrassend goede Jagger!

judgepaddy schreef:

Gaga is een kameleon, met een enorm bereik. Zowel qua stembereik als genre. Ze kan kan eigenlijk alles aan. Die dance/pop sound vind ze volgens mij oprecht leuk, maar ik hoor haar liever ook ook zo. Wat een goed nummer zeg! Je hoort dat ze lol hebben gehad in de studio. Is er dan niks op aan te merken? Tja de productie klinkt wel glad, zo'n nummer mag echt wel een stuk vuiger. Vooral het koperwerk zit voor mijn smaak iets teveel achter in de mix. Ik hoor Stevie trouwens niet in het nummer, of beroerd hij de toetsen?

avatar van bikkel2
Best aardige slower, beetje in de trand van hun slowblues uit de begin 70er jaren, maar wel wat belegener.
Lady Gaga is prima op haar plek en Stevie Wonder zal inderdaad op toetsen te horen zijn.
Ik vind Sweet Sounds of Heaven wel te lang. Voor het benodigde effect had 4 of 5 minuten prima geweest.

avatar van Riffhard
Als Sweets Sounds het niveau van Hackney Diamonds aangeeft, gaan de Stones out in a blast, zoals Jagger in Angry zingt. Vergelijken ligt voor de hand, maar het kan wel eens zo zijn, dat Sweet Sounds een op zichzelf staande klassieker wordt.

avatar van Rudi S
bikkel2 schreef:

Opgelost

avatar van Jelle78
Sweet Sounds of Heaven vind ik wederom een lekker nummer. Het kinkt alsof de Stones er zin in hadden en geeft voor mij aan dat het hebben van een deadline in de studio ervoor zorgt dat de muziek er alleen maar beter en vooral spontaner van wordt. Over de productie heb ik nog wel een beetje mij twijfels, ook dit nummer klinkt weer behoorlijk glad en dichtgesmeerd.

avatar van bikkel2
Lekker bezig Rudi S!

avatar van pmac
Beide singles klinken sterk. Het geluid is wel behoorlijk gepolijst en verzorgd en daardoor minder Stonesachtig als ik het zo mag formuleren maar het stoort me niet. Als deze twee uitgebrachte singles iets zeggen over de gehele plaat dan is de uitgave echt iets om naar uit te kijken.

avatar van TEQUILA SUNRISE
Aangenaam verrast door de eerste 2 nummers.
Sweet Sounds Of Heaven klinkt zelfs bijzonder sterk.

Wereldpers zeer enthousiast over Sweet Sounds of Heaven (net als ik ):

Pers diep onder de indruk van lied Rolling Stones en Lady Gaga: ‘Beste wat ze in lange tijd hebben gedaan’

DPG Media Privacy Gate - ad.nl

Uit dit artikel: "The Rolling Stones hebben na ruim 60 jaar in het vak een van de beste nummers van hun carrière gemaakt. Recensenten komen superlatieven tekort voor het donderdag verschenen Sweet sounds of heaven..."

avatar van JVT
JVT
Ik vind het ook een prachtig nummer. En die heerlijke theatrale grootse outro is geweldig. De lengte van dit nummer hoort er gewoon bij, geweldig! Ook Angry was al heel erg goed. Dit maakt me heel erg benieuwd naar de gehele plaat

avatar van Alicia
Ik ben ook erg benieuwd naar dit album, sinds Sweet Sounds of Heaven. Angry is ook lekker. Heb gisteren de hele middag de Stones gedraaid en dat gebeurt niet zo vaak (meer) in huize Alicia!

avatar van Edgar18
Jammer dat de productie zo glad is, had het nummer rauwer geklonken dan kon het wedrijven met hun beste materiaal. Maar, nog steeds een prima nummer, zeker dankzij een uitstekende Lady Gaga.

avatar van Matthijs78
Wat een waanzinnige song. Vanaf minuut één genieten maar die laatste minuut... Hemels

avatar van pmac
Het nummer doet wel veel meer denken aan de gelegenheidsgroep Superheavy waar Jagger van deel uitmaakte dan aan de Stones. De gitaren van Keith en Ron zitten hier wat minder nadrukkelijk in de mix en het overigens technisch knappe drumwerk van Steve Jordan is veel minder karakteristiek dan Watts. Maar eerlijk is eerlijk; Het is een verslavend mooi nummer en Jagger klinkt op zijn 80ste fenomenaal. Lady Gaga levert ook een prachtige bijdrage.

avatar van lennon
Ik vind Gaga een storende factor op dit nummer.

Fantastische zangeres hoor, maar vaak zo verschrikkelijk aanwezig, en over the top.. en ook hier weer niet wat ik trek.
Verder heerlijk nummer.

lennon schreef:
Ik vind Gaga een storende factor op dit nummer.

Verder heerlijk nummer.

Meen je dat nou echt?! Verklaar je nader zou ik zeggen. Iedereen kan toch horen dat haar zang op grotendeels van het nummer ondersteunend is? Ze is zelfs zachter in de mix gezet. Of is het haar manier van zingen die je niet aanstaat?

avatar van lennon
vinylbeleving schreef:

vooral dat laatste. Ik heb dat sowieso met zingende dames dat het me snel stoort, dus dat zegt meer over mij dan over de kwaliteit van haar bijdrage.

lennon schreef:

Fair enough. Maar verder met je eens. Heerlijk nummer inderdaad.

avatar van Riffhard
Nog een paar keer geluisterd naar Sweet Sounds. Op het net noemen een aantal recensies het potentieel het nummer van het jaar. Luister naar de tekst en met alle shit gaande, wat mij betreft nummer van het decennium.

En wat Gaga betreft: ik dacht niet dat ik het ooit zou zeggen. Ik zit er gewoon op te wachten, dat de inhaakt bij Jagger. Zonder haar zou het nummer nog steeds heel goed zijn, maar haar bijdrage maakt het nummer episch.

avatar van musician
Naast de kwaliteit van de twee singles, vind ik ook mooi dat blijkbaar leeftijd helemaal geen rol meer speelt tegenwoordig. En zij zijn misschien niet de allereerste maar al wel hun hele leven trendsetter.

De gezondheid speelt natuurlijk een rol, maar waar anderen muzikanten dachten dat ze er met veertig wel klaar mee waren, bleken de Rolling Stones nog maar net begonnen.

Fraai. Vanaf de leeftijd dertig beweerden boze tongen al dat de jongens te oud werden.
We moesten naar de Still Life concerten in 1982 omdat de Stones naar de veertig gingen en ze misschien wel eens voor het laatst te zien zouden zijn (goede commerciële zet geweest!).
Nu weet je met Hackney Diamonds dat je rock and roll altijd kunt blijven spelen en mooi kunt blijven vinden, bejaardenhuis leeftijd of niet.
En ook met 60 kun je gewoon door met musicmeter.
We hadden voor die kennis en ervaring alleen wat baanbrekende krasse oudjes nodig.
Bill Wyman weer van stal gehaald, is ook 86.

En, Israel en de Palestijnen kunnen er nog een voorbeeld aan nemen, zelfs de oudste rivaliserende vetes uit de rock and roll worden met het nieuwe album beslecht: Paul McCartney kan gewoon aanschuiven bij Bite my head off.
Het maakt dit album al met al nu al een mijlpaal in de muziekgeschiedenis. Het mooiste zou zijn als ze nu 12 songs volledig uit hun dak gaan, geen rustmoment te vinden. Dan zou het echt af zijn.