Rolling Stones - Hackney Diamonds (2023)

Rock / Blues
Label: Polydor

1. Angry (3:46)
  2. Get Close (4:10)

met Elton John

3. Depending on You (4:03)
  4. Bite My Head Off (3:31)

met Paul McCartney

5. Whole Wide World (3:58)
  6. Dreamy Skies (4:38)
  7. Mess It Up (4:03)
  8. Live by the Sword (3:59)

met Elton John en Bill Wyman

9. Driving Me Too Hard (3:16)
  10. Tell Me Straight (2:56)
  11. Sweet Sounds of Heaven (7:22)

met Lady Gaga en Stevie Wonder

12. Rolling Stone Blues (2:41)
  13. Living in a Ghost Town * (4:07)
  14. Shattered [Live at Racket, NYC] * (4:52)
  15. Angry [Live at Racket, NYC] * (4:20)
  16. Whole Wide World [Live at Racket, NYC] * (4:29)
  17. Tumbling Dice [Live at Racket, NYC] * (4:27)
  18. Bite My Head Off [Live at Racket, NYC] * (3:28)
  19. Jumpin' Jack Flash [Live at Racket, NYC] * (5:34)
  20. Sweet Sounds of Heaven [Live at Racket, NYC] * (7:39)

met Lady Gaga

Ik kan niet zeggen dat het tegenvalt want ik had geen verwachtingen maar dit eerste nummer heeft weinig van wat ik zo lekker vind aan de goede stones: de riff mist scherpte, eindigt alsof Keith z'n kunstgebit uit heeft gedaan en de vocalen missen alle lenigheid.

Overbodig dus, wat mij betreft. Maar misschien is de rest beter en anders hebben ze al genoeg goeds gemaakt voor mij.

boemp schreef:

Vergeet iedereen dan even het feit dat we hier inmiddels te maken hebben met mannen van rond de 80....? Het mag allemaal wat minder toch? De passie van de 60's, 70's en 80's (zelfs nog) kan je toch niet meer verwachten als je realistisch bent?

Wees blij dat de mannen uberhaupt nog wat doen samen, en nog overeind staan.

Binnen nu en 10 jaar zal het grootste deel van veel helden weg zijn gevallen, en dan worden dit soort platen ineens wel op waarde geschat.

avatar van Juul1998B
Titmeister verdiend ook wel een tag gezien zijn naam en de videoclip van angry.
Verder: een redelijk nummertje waar wel te horen is dat de stem achteruit aan het gaan is.

Mssr Renard
Ik ben nooit een liefhebber geweest van het soort rock dat The Rolling Stones speelt, maar Angry klinkt precies zoals The Rolling Stones horen te klinken (vind ik).

Ik hoop dat dankzij de Stones en alle heisa en poeha en aandacht die het genereert, de publieke smaak weer wat opschuift richting rock en dat rock weer populair wordt.

Knappe prestatie van de heren Stones

Dit wordt een historisch album.

avatar van nlkink
En ook al vijf sterren als waardering. MidnightRambler heeft 'm al gehoord. How about a review?

avatar van topihere
Kunnen al die flauwekul stemmen welke voor release uitgebracht worden niet verwijderd worden? Of gewoon inbouwen dat je pas sterren kunt geven na de officiële releases.

Juul1998B schreef:

Dat Mick's stem achteruit zou gaan, zou je wel verwachten met 80 jaar. Daar was tot ieders grote verbazing maar weinig van te merken op 7 juli 2022 in de J.C. Arena. Ik vermoed zelf dat Mick stiekem 60 is gebleven. Een ook voor de tijd ongrijpbaar fenomeen.

avatar van Kronos
@Toevoeger WhoAmI, volgens mij moet het een andere hoes zijn.

rollingstones.com

west schreef:
Ik heb de diamant blauwe LP besteld, met een alternatieve cover die ik mooier vind dan deze.

Mooier dan die er nu staat maar blijkbaar is dit niet de juiste hoes. De juiste hoes vind ik eerlijk gezegd mooier dan die van de diamant blauwe lp. Kwestie van smaak natuurlijk. Ik heb de limited edition cd besteld bij JPC, want daar worden momenteel geen verzendingskosten gerekend en het was zo al de laagste prijs die ik na even vergelijken vond.

----------

Toch wel spannend, een nieuw album van deze oldtimers. Angry bevalt me erg goed. Het effectje op Mick's zang vind ik wel geslaagd. En ik denk niet dat dit bij alle nummers zo zal zijn omdat het een heel gevarieerd album schijnt te zijn.

avatar van WhoAmI
WhoAmI (crew)
Kronos schreef:
@Toevoeger WhoAmI, volgens mij moet het een andere hoes zijn.

rollingstones.com

Aangepast, dankjewel! Het kent vele varianten van de hoes, maar deze is inderdaad wel al beter dan die hiervoor er stond.

avatar van cosmic kid
cosmic kid (moderator)
De eerste (en enige) stem verwijderd + enkele reacties daarop. De gedragsregels van MusicMeter zijn heel duidelijk:

Het is alleen toegestaan te stemmen op albums die je in zijn geheel hebt gehoord en die je dus als geheel kunt beoordelen. Het is niet toegestaan te stemmen aan de hand van de verwachting van een album, een aantal losse nummers, een uitgebrachte single of fragmenten (samples) van nummers.

Een eventuele discissue over de gedragsregels hoeft dus ook niet hier gevoerd te worden. Daar zijn ook nog andere topics voor op de site.

avatar van pmac
Lekkere single. Mick goed bij stem (een wonder bijna zoals hij op zijn 80ste nog zingt), prima gitaarlick van Richards en vuig spel van Wood.
De drums (hoewel in de stijl van Watts) met iets meer swing dan dat we gewend zijn. Steve Jordan is (net als Daryll Jones) wat soulachtiger. Maar het is niet te afwijkend en past goed.
Het is fijn om te horen dat Watts en Wyman nog bijdragen hebben geleverd aan de plaat evenals McCartney. Toch mooi. Na We love you uit 67 is er weer een Beatle te horen op een Stonesplaat.
De verwachtingen zijn hoog en ik verheug me er dan ook echt op. Nog even wachten.

avatar van rafke pafke
Ik vind Angry echt wel een leuk nummer en niet slechts "voor een stel tachtigers".
Nee, dit hoor ik gewoon echt graag voorbij komen op de radio. Benieuwd naar de rest.

lennon schreef:

Dat illustreert precies mijn punt. Ik vind dat je een album zou moeten beoordelen op z'n eigen waarde en niet op eerderre albums. We prijzen Maradona ook niet nu de hemel in als-tie een balletje schopt omdat hij vroeger zo goed was. OK, dat is misschien niet zo'n goed voorbeeld, maar toch.... als je de stones live wil meemaken snap ik nog een beetje dat je de mogelijk laatste kans aangrijpt, we kunnen niet met terugwerkende kracht naar concerten. Maar we kunnen wel prima oude albums luisteren.

Maar goed, als je dit gewoon goed vindt moet je je niet door mij laten weerhouden.

boemp schreef:
OK, dat is misschien niet zo'n goed voorbeeld,...
Inderdaad, want voetbal mag niet op MusicMeter.

avatar van Savant
Volgens mij is Maradona al in de hemel, daar heeft ie ons prijzen niet voor nodig. Of daar balletje getrapt kan worden is een vraag waar ik geen antwoord op heb…

Savant schreef:

Natuurlijk wel...de hand van god was er destijds ook...dus die kent het spelletje.

avatar van devel-hunt
Een nieuwe stones plaat is onmogelijk onbevooroordeeld en onbevangen te beoordelen, de Stones het is een instituut, de soundtrack van bijna ieders leven, de Stones waren er altijd, en nu ineens hun eerst plaat met nieuwe materiaal sinds 2006 in de vorm van Angry, hoe zou zo,n nummer beoordeeld worden als het van een onbekend bandje zou zijn? Ook zo euforisch? Het doet er wellicht niet toe of het goed of niet goed is, het zijn de Stones, ze zijn er nog, hoewel in afgeslankte vorm, een trio, maar toch, onsterfelijkheid, en daar gaat het om, de emotie is wat telt.

avatar van judgepaddy
devel-hunt schreef:
hoe zou zo,n nummer beoordeeld worden als het van een onbekend bandje zou zijn?

Als een geinig rock nummertje zwaar geïnspireerd op de Stones denk ik?
Ik vind Angry een leuk nummer een beetje vergelijkbaar met Start Me Up. Leuk af en toe op de radio of in de kroeg.
Ik heb zoals anderen het zware vermoeden dat dit hun laatste studioplaat wordt. Special edition LP besteld (de paarse, de groene van Amazon is al uitverkocht) maar die blijft denk ik in de seal. Misschien nog een LP voor op de draaitafel maar daarvoor wacht ik af wat het wordt.
Ik ben benieuwd of nummer 12: Rolling Stone Blues hun uitvoering wordt van Rollin' Stone van Muddy Waters. Mocht dit inderdaad hun laatste plaat zijn heeft dat wel iets symbolisch gezien ze hun bandnaam aan dit nummer hebben ontleend.

avatar van Dirruk
Juul1998B schreef:

Het lijkt mij juist dat je dat niet kunt horen, gezien de productie.

Ik moet wel zeggen dat de energie van de band nog gewoon als vanouds is. Hoe Jagger die laatste uithaaltjes doet op het eind.. alsof het 1972 is.

avatar van Juul1998B
Dirruk schreef:

Het lijkt mij juist dat je dat niet kunt horen, gezien de productie.

En juist daarom hoor ik het dan weer wel
Je hoort de autotune gemixt met zijn normale stem, klinkt allemaal wat mehh.
Over je tweede zin ben ik het helemaal met je eens!

avatar van lennon
de man is 80 mensen! echt, even uit de vergelijkings modus aub.

Ik hoor geen autotune of vocoder. Alleen dat soms wat overspannen geluid wat er de laatste 15 jaar al in zit bij opnames.

avatar van judgepaddy
Autotune kan ik niet echt horen met mn twee linkeroren hoewel het vast wel door de melodyne gehaald zal zijn zoals alles tegenwoordig in de pop muziek. Wel hoor ik een tikje overdrive en een slapback-achtige echo. Zijn stem vind overigens nog prima voor dit soort muziek.

avatar van RonaldjK
Iemand in mijn omgeving dacht eveneens autotune te horen. Dit in het woordje "have" in de regel "Don't have to be afraid". Ik kan het me niet voorstellen gezien de muzikale opvattingen van de heren Stones.
Ik hoor wel een effect in de regel "It hasn't rained for a month, the river's run dry", maar het zou ook een phaser o.i.d. op de zang kunnen zijn.
Is er werkelijk aan de toonhoogte gesleuteld? Daar zijn deze veteranen te puur voor, denkt mijn (naïeve?) persoon.

Het schijnt mogelijk te zijn dit met zekerheid vast te stellen danwel uit te sluiten, maar dan moet je in de buidel tasten voor de benodigde software: een A.I.-seperator die in opnames de zang kan isoleren van de instrumenten. Je krijgt dan een visualisatie van de zanglijn.
In deze vlog van Wings of Pegasus wordt e.e.a. uitgelegd omtrent autotune (computergestuurd) versus pitch correction (manueel gestuurd) en wat het effect is van die correcties.

Genoeg hierover, dit hoort eigenlijk thuis in een forumdiscussie. Wat ik wél zeker weet: Anger is een lekker nummer met zo'n heerlijk herkenbare riff van Richards en Wood. Ik hoop op hun leeftijd dezelfde vitaliteit en creativiteit te hebben!

avatar van Poles Apart
Inmiddels zijn de rocker "Get Close" en midtempo ballad "Depending On You" ook gelekt, weliswaar in slechte geluidskwaliteit, maar wel volledig en voldoende om een goed beeld van de nummers te krijgen.

avatar van Dirruk
Ik hoop nog wel dat er een nummer wordt vrijgegeven voor 20 oktober.

avatar van CASINO BOOGIE2
Dirruk schreef:
Ik hoop nog wel dat er een nummer wordt vrijgegeven voor 20 oktober.

Morgen komt Sweet Sounds of Heaven vrij, met Stevie Wonder en Lady Gaga

avatar van CASINO BOOGIE2
judgepaddy schreef:

Als een geinig rock nummertje zwaar geïnspireerd op de Stones denk ik?

Tweederde van een volgende LP is al klaar volgens Jagger.

avatar van Poles Apart
CASINO BOOGIE2 schreef: