Rolling Stones - Hackney Diamonds (2023)

Rock / Blues
Label: Polydor

1. Angry (3:46)
  2. Get Close (4:10)

met Elton John

3. Depending on You (4:03)
  4. Bite My Head Off (3:31)

met Paul McCartney

5. Whole Wide World (3:58)
  6. Dreamy Skies (4:38)
  7. Mess It Up (4:03)
  8. Live by the Sword (3:59)

met Elton John en Bill Wyman

9. Driving Me Too Hard (3:16)
  10. Tell Me Straight (2:56)
  11. Sweet Sounds of Heaven (7:22)

met Lady Gaga en Stevie Wonder

12. Rolling Stone Blues (2:41)
  13. Living in a Ghost Town * (4:07)
  14. Shattered [Live at Racket, NYC] * (4:52)
  15. Angry [Live at Racket, NYC] * (4:20)
  16. Whole Wide World [Live at Racket, NYC] * (4:29)
  17. Tumbling Dice [Live at Racket, NYC] * (4:27)
  18. Bite My Head Off [Live at Racket, NYC] * (3:28)
  19. Jumpin' Jack Flash [Live at Racket, NYC] * (5:34)
  20. Sweet Sounds of Heaven [Live at Racket, NYC] * (7:39)

met Lady Gaga

avatar van nlkink
Zouden The Beatles over een paar weken dan toch 1967-1970 nog eens uitbrengen maar dan wel met Free as a Bird en Real Love?

lennon schreef:
Ze weten daar ook wel dat de diehards die cd's toch wel kopen, en dus is dit een ietwat nare move... Dat is geen gejammer, maar terecht geklaag over een beetje een smerig truukje.

Uiteindelijk gaat het gewoon om vrijetijdsproducten die op de markt komen en die je wel of niet koopt.
Vrijheid, blijheid. Mits je de verantwoordelijkheid voor je vrijheid opneemt.

avatar van Riffhard
Net op Spotify de live versie van SSOH gehoord. Ik wil het voor mijzelf soms wat downplayen, maar als je dit hoort is het album nog maar een fractie van wat er nu gebeurt. The Stones laten The Beatles definitief achter zich. Wat een prestatie. Jagger maakt dit in zijn eentje al waarheid. Tel de rest er bij op en je hebt iets, dat je van ze lang zal ze leven nooit meer zien.

Treurig dat zelfs nu, met dit album, volkomen onbenullige artiesten in Nederland in de top 2000 etc. The Stones aftroeven. Historisch besef is weg. Maar bij mij niet. Een hele diepe buiging.

avatar van m@rcel_a
Het kan natuurlijk ook zijn dat jij het verkeerd ziet.
Leuk bandje hoor, the Stones, maar ze zijn maar zelden briljant geweest.

avatar van WoNa
Mijn stem bijgesteld naar de volle mep. Hackney Diamonds blijft maar groeien en ik blijf hen maar spelen. Meer en meer kom ik erachter dat dit de plaat van de Stones is waar ik al decennia op zat te wachten. En eigenlijk dacht dat 'ie nooit meer zou komen. Dus wel.

avatar van Johnny Marr
m@rcel_a schreef:
Het kan natuurlijk ook zijn dat jij het verkeerd ziet.
Leuk bandje hoor, the Stones, maar ze zijn maar zelden briljant geweest.

Dit. Maar dan wel in 1971 en 1972 meteen héél briljant, met twee absolute meesteralbums. Maar ze laten The Beatles definitief achter zich? Excuuuuse me?

avatar van LucM
Dat zou ik niet zeggen maar de periode 1968-1972 was inderdaad heel briljant.
Hackney Diamonds is geen meesterwerk - het kan niet tippen aan hun albums in die periode - maar vind ik wel hun beste sinds Tattoo You uit 1981.

avatar van TEQUILA SUNRISE
Helemaal eens met bovenstaand bericht van Luc.
Periode 1968-1972 was uitzonderlijk goed en was tevens Tattoo You ook een prima werkstuk.
Pet je af voor de heren om op hun vergevorderde leeftijd nog met dit album te verschijnen.
Angry is een heerlijke binnenkomer en Dreamy Skies klinkt voor mij als een Sweet Virginia part two.
Sweet Sounds Of Heaven klinkt grandioos maar eigenlijk zijn er geen zwakke broeders op deze schijf te ontdekken.
Jagger is overigens uitzonderlijk goed bij stem.
Diep respect voor het trio Jagger/ Richards & Wood.

avatar van cosmic kid
cosmic kid (moderator)
Beste allen, er bestaat al (of nog steeds?) een topic over de oeroude discussie Beatles vs Stones. Gelieve daar dit gesprek voort te zetten en het hier over Hackney Diamonds te hebben.

Berichten verplaatst naar Genres > Rock > The Beatles vs. The Stones

avatar van Riffhard
Net de live-editie geluisterd. Ik ben zelf muzikant. Maar ik snap niet hoe een stel 80-jarigen zoiets neer kan zetten. Ik snap het echt niet. En voor de mensen die het over auto-tune hebben: Jagger klinkt alsof zijn stem al 25-30 jaar geen slijtage heeft ondergaan. Ron Wood is fel en Keith gooit zijn hoekige riffs er met gemak uit. Het intro van JJF is als een motorzaag, die een dikke boom in een klap omhakt. Ik kijk uit naar het concert in Chicago in de zomer van 2024!

avatar van crosskip
Jagger heeft natuurlijk het voordeel dat al hij met zijn zangpartijen nooit tegen het limiet van zijn bereik zit. Het lijkt mij dat dat een hoop scheelt in de slijtage als je gewoon lekker comfortabel je nummers eruit kan gooien en niet je stem elk nummer zit te forceren om de noten te halen. Doet er verder niks aan af dat hij op zijn leeftijd verrassend uitstekend klinkt.

avatar van m@rcel_a
Riffhard schreef:

Toch is dat niet zo vreemd hoor. Als je naar de klassieke muziek kijkt, en dat is veelal veeleisender dan r&r, lopen er vrij veel oudjes rond.

avatar van Chet
Riffhard schreef:

Is inderdaad heel bijzonder. Ik dacht bij het beluisteren van het album: wat zal er allemaal zijn "bijgeschaafd" om het nog een beetje knap te laten klinken?

Maar als je dan die live editie luistert, hoor je dat het werkelijk nog van een uitzonderlijk niveau is.
Het album staat hier redelijk vaak op. Ben geen Stones adept (hoewel........ ik heb ooit, bij een concert van hen, tot ver over mijn enkels in de modder gestaan op het Malieveld Den Haag, onweer en regen trotserend en toch genoten........).

Vond Black and Blue persoonlijk altijd het beste van hen en, tegen de wetten van de echte fans in, genoot/geniet ik van een nummer als Miss you.
Maar dit album is zeer de moeite waard.

Riffhard schreef:

Ron Wood, Keith en dan denk ik............. wie is dan JJF? Voordat het kwartje dan een keer richting Jumpin' Jack Flash valt zijn we minuten verder. Ouderdom, denk ik (maar nog geen 80).

avatar van T.A.
Riffhard schreef:

The Beatles, dat is toch gewoon een hele andere band en andere muziek, ander geluid? Nou niet bepaald 2 druppels water. Misschien is deze 'verhitte' strijd iets van vroeger. Maar ik vind de vergelijking niet opgaan iig.

avatar van Arrie
Overigens staan de Stones gewoon 23x in de Top 2000 waarvan 2x top 100. Niks te klagen lijkt me.

avatar van Dirruk
Arrie schreef:

Dat zijn er nog steeds 13 minder dan Queen. Daar word ik wel wat klagerig van.

Wel met 2 nummers afkomstig van dit album. Ben benieuwd of Angry en Sweet Sounds Of Heaven er volgend jaar nog steeds in staan, of dat dit gewoon een korte opleving was.

avatar van Thunderball
Even wat nuance aanbrengen:
er schijnt wel nog in de studio wat aan het live album te zijn gesleuteld met overdubs etc.

Snap de lage waardering niet zo.

Vind het juist alleszins meevallen.
Het lijkt me meer een Keith-album, en dat is een verademing na de 30 jaren sinds Voodoo Lounge.

LucM schreef:
Dat zou ik niet zeggen maar de periode 1968-1972 was inderdaad heel briljant.

Ja Luc, hier worden geen trends nagevolgd (Jagger).
Erg terug naar de basis, maar toch genoeg variatie.

avatar van Rain King
gefeliciteerd boomers, dit is het best verkochte / meest gestreamde album van 2023 geworden

Riffhard schreef:

Ik denk eerder dat mensen gewoon een beetje vermoeid raken van (veelal oudere) mensen die bands als The Stones zo ontzettend blijven pushen terwijl de glans er inmiddels echt wel vanaf is. Ik vermoed dat de meeste mensen prima weten dat The Stones in het verleden ontzettend belangrijk waren en vind uw stelling denigrerend en pedant. Een beetje het "vroeger was alles beter"-cliché. Doe maar gewoon niet.

avatar van Dirruk

Bedankt!

avatar van lennon
Rain King schreef:

De waarheid is soms hard te verteren he..

Rain King schreef:
Een beetje het "vroeger was alles beter"-cliché. Doe maar gewoon niet.

Inderdaad. Maar liefhebbers van The Rolling Stones boomers noemen doe je ook beter niet.

Kronos schreef:

ach, klik een aantal willekeurige profielen hier aan en je komt qua leeftijd wel aardig in de buurt van boomers, toch? waarom zou dat niet benoemd mogen worden?

Rain King schreef:
waarom zou dat niet benoemd mogen worden?
Mag zeker, maar het klopt natuurlijk niet. Het succes is juist te danken aan het gegeven dat Rolling Stones met Hackney Diamonds verschillende generaties aanspreekt. Argumenteren met je eigen waardeoordeel als feit ('de glans is er echt wel vanaf') doe je ook beter niet. Maar het mag hè.

avatar van Rudi S
Rain King schreef:

Echt, boomers = geboren tussen 1941-1955.

avatar van iggy
Best verkochte en meest gestreamde album van 2023 . Als dat zo is dan is dat verdomd knap van de heren.
Aangezien de plaat pas 20 oktober is uitgekomen. Petje af !

avatar van Kronos
Albums van Taylor Swift zullen wel wat meer verkocht en gestreamd zijn geweest.

avatar van crosskip
Kronos schreef:
Albums van Taylor Swift zullen wel wat meer verkocht en gestreamd zijn geweest.

Taylor Swift staat op plek 2 en 7. Fysieke verkopen wegen veel zwaarder mee dan streams, de doelgroep van de Rolling Stones is daar lijkt me nog wat fanatieker in.