menu
zoeken in:
avatar van bikkel2
Ze zijn natuurlijk wel in een stadium terecht gekomen van terugkijken Hans, dan ontkom je haast niet aan dit soort actie's.
Hackett, maar zeker ook Gabriel zijn daarintegen nog behoorlijk actief.
Hackett tracht de old skool Genesis in ere te houden met naar wat ik hoor en zie op YT behoorlijke concerten en Gabriel zal heus nog wel met iets nieuws komen.
Van Collins krijg ik weinig hoogte, maar ik vind 'm erg oud geworden in een paar jaar tijd.
Het heeft hem fysiek ook niet erg mee gezeten de laatste jaren.
Rutherford en Banks.....tja.....ik weet het niet.
Ik zie een reunie niet zo snel meer gebeuren.
Ik denk dat ze op gepaste wijze afscheid hebben genomen in 2007. Een smaakvol gebeuren waar het oude en latere werk eindelijk goed in balans was.

avatar van meneer
Ik heb het al gemeld bij het album Nad Sylvan 'Courting the Wi... zelf, maar als je een Genesis liefhebber van de jaren 70 bent is dit album een perfecte echo die je terug hoort in 2015. Dit is echt het betere werk !

En om dit nog even te bevestigen:

Nad Sylvan - Courting the Widow (Album Review) - The Prog Report - progreport.com

avatar van Running On Empty
Op een Genesis Facebook site een hele discussie of het vertrek van Hackett uit Genesis toch niet veel belangrijker was dan het vertrek van de UK uit de EU.

avatar van Bluebird
Toevallig schoot het nog ff door mn hoofd vandaag........ Selling England by the Pound.

avatar van rolandobabel
Ik heb een grap verzonnen, ik weet niet of hij grappig is....

Wat krijg je als van Genesis de ballen verwijderd?

Phil Collins.....

avatar van vigil
Ik heb wel eens sterkere grappen voorbij zien komen

avatar van Running On Empty
rolandobabel schreef:
Ik heb een grap verzonnen, ik weet niet of hij grappig is....

Nee

avatar van rolandobabel
mijn excuses aan jullie en de heer Collins...

avatar van musician
Ik had graag gezien dat Ome Phil fysiek weer eens helemaal in orde zou zijn geweest.

Hij heeft wel voor wat troep gezorgd, ook bij Genesis, maar er liggen toch ook heel wat alleraardigste albums waar hij naar behoren heeft gespeeld of desnoods zijn stempel op heeft gezet.

Die credits wil ik ik hem best geven en een mens blijft altijd toch een beetje hopen dat dat nog weer eens een keer zou hebben gekund. Ik zou wel eens willen weten wat hij nog kan, wat er in zijn hoofd omgaat en of hij stiekem nog wel eens wat heeft geschreven.

Kan hij fysiek niets meer, is hij doof geworden etc. schrijven we hem af. Kan hij toch nog zingen, kan er allicht nog wat worden gedaan. En ik zou dan erg benieuwd zijn, wat dat dan zou gaan worden.

avatar van meneer
Oh but time went by
It wasn't so easy now, all uphill, and not feeling so strong.
Yes times were hard,
Too much thinking 'bout the future and what people might want.

An then there was the time that he performed
When nobody called for more
And soon every time he stepped into the light,
They really let him know the score.

But he dreamed of the times when he sang all his songs
And everybody cried for more,
When all he had to do was step into the light
For everyone to start to roar.
And all the people cried, you're the one we've waited for

'Duchess' - Vrij veranderd - 'Duke' Genesis - 1980

avatar van meneer
musician schreef:
Ik had graag gezien dat Ome Phil fysiek weer eens helemaal in orde zou zijn geweest.

Kan hij fysiek niets meer, is hij doof geworden etc. schrijven we hem af. Kan hij toch nog zingen, kan er allicht nog wat worden gedaan. En ik zou dan erg benieuwd zijn, wat dat dan zou gaan worden.

Kwetsbaar, wilskracht, 2016.

Phil Collins at the US Open 2016 opening - YouTube

Met dank aan meesterdch

avatar van musician
meneer schreef:
Kwetsbaar, wilskracht, 2016.
Met dank aan meesterdch

Valt mij alleszins mee. Vocaal nog op de been.

Ja, wat wil hij en wat willen/kunnen anderen om hem heen.

Als hij niet meer kan drummen, wellicht de zangpartijen op een nieuw Genesis album. Met Banks/Collins/Rutherford/Hackett en wellicht Simon Philips voor op de kit.

Maar dat zal wel wishful thinking zijn

avatar van FrodoK
Op die clip speelt zijn zoon (17jr) mee? Trommelt ook lekker, hoor!

avatar van vigil
Valt me echt mee.

Waanzinnig introductie filmpje trouwens!

avatar van daniel1974nl
Bij Genesis - 50 Years Ago:

Toen de persconferentie voor zijn nieuwe toer plaats vond kwam hij met een wandelstok het podium op, Ik wel hem het middenstuk van `Firth Of Fifth, Los Endos, Het tweede deel van Home By The Sea of het tamboerijn dansje in I know What I Like nog wel eens zien uitvoeren in deze gammele staat.

Zal er maar niet op rekenen. Ome Phil is verleden tijd. Hij heeft het jammer genoeg alleen zelf nog niet door. Ik heb deze tour dan ook maar overgeslagen. Ik herinner mij liever zoals het was.

Ik zou zeggen, als je een glimp op wil vatten van wat Genesis ooit was, ga gewoon naar Hackett, ook al niet zo dynamisch, minder strak gepeeld en minder visueel overdonderend, de Master heeft het nog steeds niet verleerd en staat is steeds eenzamere hoogte de legacy van Genesis hoog te houden.

Of een ander alternatief. The Musical Box, niet de real deal, maar ik vermoed dat het nooit meer beter wordt dan dit.

avatar van goldendream
Akkoord met daniel: de gloriejaren zijn voorbij. Reünies en comebacks zijn meestal mindere herhalingsoefeningen van wat ooit fabelachtig was. Daarom houd ik niet van The Proms en ben ik blij dat er nooit een reünie van ABBA gekomen is.
Toch vond ik de reünie van Genesis zo'n 10 jaar terug wel geslaagd, maar intussen zijn we al weer 10 jaar verder.
Het klopt ook dat Hackett de ware vaandeldrager van het legendarische Genesis mag genoemd worden, ook al werd hij toen nooit ten volle geapprecieerd.
En ook: een nieuwe reünie van Genesis met een bejaarde Phil zou ik nog steeds duizenden keren beter vinden dan 99% van de huidige bandjes.

avatar van bikkel2
Phil Collins zijn gloriedagen zijn fysiek ook voorbij.
Drummen gaat niet meer op een aanvaardbaar niveau en de man lijkt lichamelijk ook gesloopt.
Zorgelijk oud geworden de laatste jaren.
De stem is er gelukkig nog, maar de alcohol heeft zijn werk inmiddels gedaan vrees ik.
Check YT ff zou ik zeggen.

avatar van daniel1974nl
Kijk naar Led Zeppelin.

Er is overigens wel een Abba Reunie aangekondigd inmiddels

avatar van daniel1974nl
De 2007 Genesis Reunie was geslaagd dat het in die zin een behoorlijke doorsnede setlist was waarbij zowel de fan als het radiopubliek op de wenken bediend werd. Ik ergerde me eerst behoorlijk aan het idee dat I Can't Dance als toegift werd gespeeld (of überhaupt gespeeld werd), maar later bedacht ik me dat het wellicht ook wel te begrijpen is. Met de voorkeur dat ik daar liever wat anders had gezien (Supper's Ready, The Musical Box, Watcher Of The Skies, etc.) was in ongetwijfeld in de minderheid die avond in de Arena. De wear and tear was ook nog niet zo heel goed zichtbaar en dus bleef alles binnen de perken (wellicht slim verbloemd door de show). Prachtige show, en het drumwerk van Phil was toen nog steeds world class.

Ok ik een reünie van Genesis nu zou gaan bezoeken. Ik ben het aan mijn favoriete band wel verplicht, maar ik twijfel ernstig over wat ik er van zou moten verwachten of wat het niveau zou zijn. Het is ongetwijfeld zo dat Genesis een band is die altijd weinig compromissen maakten voor kwaliteit, maar de vraag is of nu ze ouder worden dat nog steeds zo is. En Collins is daarbij ben ik bang de zwakste schakel aangezien de rest nog steeds redelijk goed kan. Als ik kan pik ik nog altijd wat van Gabriel mee, en ook al behandeld iedereen hem nu op het podium als zijn opa, hij zet nu nog steeds een cracking show neer ook al staat er niemand verder af van het oude Genesis dan hij. En datzelfde kan worden gezegd van Hackett die wat dan ook meteen het spetterende Genesis vuurwerk in een hoog vaandel houdt. Maar ook veel van zijn eigen solowerk is nog steeds goed te behappen. Dus ook al ging het er alleen maar staan om zijn solowerk te brengen had ik het nog interessant genoeg gevonden omdat ook zijn solowerk toch nog steeds het dichtste bij het oude Genesis is gebleven (Phil heeft daarentegen gewoon de richting van het latere Genesis stiekem aangepast op zijn solowerk).

Maar ik vrees dat dit nu 10 jaar later ook geen haalbare kaart meer is en dat de kaars nu toch echt zo hard aan beide kanten heeft gebrand dat er in het midden nog weg over is om op af te gaan. Phil heeft dan zijn zoon opgetrommeld, en ook al lijkt hij behoorlijk veel van zijn vader weg te hebben, ik ben in ieder geval niet bereid om een kaartje te kopen voor het aangegeven bedrag om een broekie de passages te zien spelen die door de master zelf behoren te worden gespeeld.

Meer dan 25 miljoen mensen deden mee in de race om kaartjes te krijgen voor het LZ reünie concert een jaar of wat geleden en was ik later op dvd zag had ook duidelijk alle glorie van wat het ooit was verloren. Met 2.5 uur kwamen ze er met een Jantje Van Leiden af aangezien dit een and was die niet ongewoon concerten deden die ergens tussen d 3 en 4 uur klokten. Geen 25 min uitvoering van Dazed & Confused was daarbij misschien nog wel de grootste teleurstelling van allemaal.

Ook het moment waar iedereen jaren op wachtte in 2005, toen eindelijk Pink Floyd bijeenkwam op Live Aid (voor een korte set) resulteerde in een totale teleurstelling, waarbij 4 heren duidelijk veinzend naar elkaar keken en op het punt stonden om elkaar op ieder moment in de haren te vliegen. Zij deden iets de duidelijk hun gezamenlijke vriend Bob Geldof een favour, maar ook niet meer dan dat. Ook hier zijn de solo concerten van Roger Waters (vooral zijn In The Flesh Tour) een veel betere ervaring.

Ik heb dan ook meer en meer besloten om het maar gewoon te laten voor wat het is, voordat het het beschamende graai niveau van de Rolling Stones aanneemt.

avatar van meneer
Ik kan het alleen maar met je eens zijn daniel1974nl. Een realistische visie op dat wat ooit glorieus was en uitvoerde om dat het toen de tijd er voor was. Aan alles komt een einde. En 'echoes' zijn dan ook alleen maar echoes.

Ik merk dat anderen mensen graag naar bepaalde tijden terug verlangen, tribute bands of bands die de oudere (lees originele) muziek van de originele bands proberen te benaderen zeer waarderen of zelfs roepen om reünies. Dat mag, dat kan, ik begrijp het ook zelfs. Soms is het fijn om even een stapje in de tijd terug te gaan en (her) te beleven.

Voor mij persoonlijk zal Genesis altijd mijn 'All-Time Favo' blijven maar er is nog zoveel mooi, nieuw en andersklinkend aanbod. Wie weet wat er morgen uitgebracht wordt.

avatar van daniel1974nl
Ik vond de integrale uitvoering in Den Haag in wat was het 2005 van The Lamb door The Musical Box een bijzondere ervaring ook al wat het niet echt. Het was wellicht extreem dichtbij.

Er is inderdaad veel ontzettend moois dat tegenwoordig het daglicht ziet. De laatste Marillion was fenomenaal en ik kijk erg uit naar de NW Steven Wilson. Maar van tijd tot tijd zet ik nog steeds graag een Genesis schijfje op .

avatar van meneer
daniel1974nl schreef:
Ik vond de integrale uitvoering in Den Haag in wat was het 2005 van The Lamb door The Musical Box een bijzondere ervaring ook al wat het niet echt. Het was wellicht extreem dichtbij.

Er is inderdaad veel ontzettend moois dat tegenwoordig het daglicht ziet. De laatste Marillion was fenomenaal en ik kijk erg uit naar de NW Steven Wilson. Maar van tijd tot tijd zet ik nog steeds graag een Genesis schijfje op .


Euh, ik was er ook in Den Haag bij, vond de laatste Marillion ook fenomenaal en zit ook te wachten op de nieuwe Steven Wilson, zag dat we allebei dezelfde nr. 1 op onze All-Time MuMe lijst hebben. Laten we de handen schudden . Een mooi muziek leven hebben wij

avatar van daniel1974nl
Veel beter dan The Lamb gaat het ook nooit meer worden vrees ik. Of thans die mening was ik toebedeeld tussen ruwweg 1993 (Toen ik The Lamb ontdekte) en 2008 toen ik de nw remaster hoorde en nogmaals even compleet van mijn stoel werd geblazen.

Ook al is namelijk TLLDOB mijn favoriete album aller tijden, ik kon me nooit vinden in de kwaliteit van eerst de straight to cd kopie (heb ik nog een picture disc van gesigneerd door Rutherford die ook een The Lamb eerste druk LP voor mij signeerde), daarna de Definitive Remaster. Ik begon daarom al redelijk gauw te luisteren naar een bootleg The Lamb Lives en later the Live Versie van The Lamb uit The Archives box 1, waar het gitaargeluid van Hackett meer naar de voorgrond is gezet (Luister eens naar de solo in The Lamia). Ik vond deze versie verre malen beter door de dynamiek en het rauwere geluid. En toen was daar de remaster. Naar zeggen is aan deze van alle albums het meeste gesleuteld en is in deze heropname de meeste tijd gestopt en dat is dan ook hoorbaar. Werkelijk fenomenaal.

Voor mij, waarom, The Lamb, omdat het wat mij betreft de enige keer is dat emotie en creativiteit worden samengebracht op zon succesvolle manier en een niveau wordt bereikt dat vaak is benaderd, maar nooit is geëvenaard vakmanschap. Vaak is het het een of het ander. Typisch, voorbeeld is hier Dream Theater. Enorm veel creatief, een hoog niveau, maar 0.0 emotie. Daar heb je bij Genesis in het algemeen maar vooral bij de Lamb geen last van. Verder voel ik me aangetrokken door het verhaal en het hele idee van een concept album wat ook hier mooi wordt uitgewerkt. Daarnaast is het gitaarwerk van Hackett van groot belang maar wellicht nog meer de Mellotron van Banks, die in zoveel nummers bijdraagt aan die emotie en dat dramatische effect. En de Mellotron, als je de mogelijkheid hebt om de DVD-A te beluisteren is een instrument dat lijkt te zijn uitgevonden voor surround sound.

avatar van meneer
Mooi verhaal, maar waarom lees ik dit niet bij: Genesis - The Lamb Lies Down on Broadway (1974)

Of: Muziek >> Toplijsten en favorieten >> 50 shades of Genesis, a Musical Box veel input

Of: Muziek >> Muziekgames >> Prog Ladder 2016 daar had ik wel een medestander kunnen hebben bij The Lamb nummers !

Kan natuurlijk zijn dat het je interesse niet heeft.

Kor
Bij Genesis - Nursery Cryme:

Ook iets om over na te denken (waarschijnlijk is er geen eensluidend antwoord op), maar wanneer houdt de oude Genesis en begint de nieuwe. De meesten zullen zeggen dat de "oude G" ophoudt als Peter Gabriel eruit stapt, maar wat mij betreft als het typische Genesis-geluid echt begint te veranderen en dat is als Steve Hackett eruit stapt. Dus Wind and Wuthering en Trick of a Tail, reken ik ook nog tot de oude Genesis. Daarna is het vooral Phil Collins die de toon bepaald.


avatar van deric raven
En dan No Son of Mine zingen

avatar van bikkel2
Phil is in ieder geval nog veel van plan ondanks zijn fysieke ongemakken.
Ik gun 'm het beste, maar ik vind het toch een wat sneu aanzicht om hem in een stoel zijn ding te zien doen.
Misschien toch maar met pensioen gaan.


Gast
geplaatst: vandaag om 17:30 uur

geplaatst: vandaag om 17:30 uur

Let op: In verband met copyright is het op MusicMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.