menu

De Site / Gebruikers / Hoe berg jij je cd's/platen op? / Foto's van je collectie

zoeken in:
avatar van Mjuman
Arrie schreef:
(quote)

Ik heb twee linkerhanden en nul technisch inzicht en zelfs mij gaat dat prima af.


Dan moet je toch hoognodig eens een bezoek brengen aan de koopjeshoek van Ikea en aan het personeel ter plekke vragen naar hun ervaringen. Wonend op ca1,5 km van de lokale Ikea prijs ik me gelukkig dat het een kleine moeite is om ontbrekende (schroeven, deuvels etc) te scoren bij de klantenservice. Ikea spullegies monteren is net als tentamen doen: niet meteen als een dolle aan de slag gaan, maar eerst alles keurig uitleggen op volgorde cf de tekening.

Soledad
Haha ach ja de uitdagingen waar je voor komt te staan als verzamelaar. Wat te denken van dit duivelse dilemma: Abdullah Ibrahim heette ooit Dollar Brand. Toch is het heel raar om dit uit elkaar te zetten. Dus bij de A van Abdullah dan maar. Dan krijg je dit:

https://ibb.co/g6qxhkR

The horror

Soledad
Voor de echte, echte voyeur... dit is iets duidelijker. Al moet je er wel even op klikken. Zoek de niet-jazz (het staat er echt tussen!) nog zo’n dilemma: waar het even kan wil ik alles van 1 artiest toch naast elkaar hebben staan. Soms rommel ik dus met de tweede letter van de artiest...

https://ibb.co/7rcKRwR
https://ibb.co/gZyMHck
https://ibb.co/swc9Tyy
https://ibb.co/4Fjn7D7
https://ibb.co/87LSrMM
https://ibb.co/yBZjM74
https://ibb.co/qRD4LVs

avatar van Tony
Prince fans hebben hetzelfde als met Dollar Brand, alleen dan 4x naamswijziging of zo.

En bij Jazz heb je soms ook de vermelding van 2 frontmannen. Adderley / Coltrane, Ellington / Hawkins, Waldron / Shepp, dat doe ik ook maar een beetje op de gok, maar zeker als je van beide muzikanten ook nog andere CD's hebt, wordt het toch al snel een zootje hoor. Ze kunnen terugvinden, da's natuurlijk het belangrijkste, dus voor mij geen aparte plekken voor veel gedraaide of extra dure (dat zijn eigenlijk geen criteria he) plaatjes.

avatar van Kronos
Tony schreef:
Ze kunnen terugvinden, da's natuurlijk het belangrijkste, dus voor mij geen aparte plekken voor veel gedraaide of extra dure (dat zijn eigenlijk geen criteria he) plaatjes.

Eigenlijk niet. Maar aan tweedehands lp's kan al eens een nicotine geurtje zitten. De hoes afwassen helpt maar toch zet ik nieuwe en mooie 'collector items' daar liever niet tussen.

avatar van Rufus
Tony schreef:
Prince fans hebben hetzelfde als met Dollar Brand, alleen dan 4x naamswijziging of zo.
.


Je zou dit op kunnen vangen door een excel sheet te maken met niet alleen de naam van de artiest of groep maar ook door een extra kolom te maken met artiestennaam zodat je hierop kunt sorteren.

voorbeeld:
Godspeed You! Black Emperor artiestennaam Godspeed You! Black Emperor
A Silver Mt. Zion artiestennaam Godspeed You! Black Emperor
The Silver Mt. Zion artiestennaam Godspeed You! Black Emperor
Efrim Menuck artiestennaam Godspeed You! Black Emperor

avatar van Tony
Soledad schreef:
Ik heb ze inderdaad op voornaam, bevalt toch het best.

Ik blijf er nog even over doorzeveren, omdat je blijkbaar rij 1 helemaal van links naar rechts horizontaal hebt afgevuld, voordat je verdergaat op rij 2... Dat is helemaal bijzonder! Maar het kan wel natuurlijk. Als je er 1 kast achter zet omdat je moet uitbreiden, hoef je veel minder te schuiven met CD's dan wanneer je, zoals ik en velen met mij denk ik, eerst kast 1 helemaal verticaal hebt gevult om daarna boven in kast 2 verder te gaan. Had je erover nagedacht (dan ben je slimmer dan ik je inschatte, haha) of is het een toevallige bijkomstigheid??

avatar van Tony
Rufus schreef:
Je zou dit op kunnen vangen door een excel sheet te maken.

Fijn zo'n Excel, die helpt wel een beetje, maar staan de CD's fysiek in de kast onder de G of onder de G, S, S en M? Want dat los je met een Excel niet op, he?

avatar van Mjuman
Tony schreef:
(quote)

Fijn zo'n Excel, die helpt wel een beetje, maar staan de CD's fysiek in de kast onder de G of onder de G, S, S en M? Want dat los je met een Excel niet op, he?


Ga streamen Flipse, lost J-River al je problemen op - zie ook eerdere berichten (over plaats op disk en zo): daarin heb je nl de notie "artiest" en "album artiest". Zonder dat laatste gegeven te gebruiken wordt Madonna - Rebel Heart (2015) in deluxe editie in 3-4 entiteiten uiteen gerafeld. Alleen de software van je streamer zadelt je weer met het "T" probleem op

Soledad
@ Tony
Grappig voor mij klinkt verticaal dus echt helemaal niet logisch. Horizontaal gekozen niet vanwege handigheid maar eigenlijk gewoon uit logica. Dus gewoon net zo dom als dat je me had ingeschat

avatar van Rufus
Tony schreef:
(quote)

Fijn zo'n Excel, die helpt wel een beetje, maar staan de CD's fysiek in de kast onder de G of onder de G, S, S en M? Want dat los je met een Excel niet op, he?


Daar heb je volkomen gelijk in.
Godspeed staat bij de G, The Silver bij de S, A Silver ook bij de S, etc.,
maar je kunt ze wel allemaal terugvinden door op artiestennaam te sorteren.

avatar van Kronos
Lang geleden dat ik zo'n plaatsoverschot had. Bezoekje aan Ikea deze namiddag en daarna even keihard de handen uit de mouwen gestoken. De vraag is, hoe lang gaat dat overschot mee.

https://i.imgur.com/mGIFzdf.jpg

avatar van Poles Apart
Kronos schreef:
Lang geleden dat ik zo'n plaatsoverschot had. Bezoekje aan Ikea deze namiddag en daarna even keihard de handen uit de mouwen gestoken. De vraag is, hoe lang gaat dat overschot mee.

(afbeelding)

Lijkt het oude voetbalstadion van Veendam wel... De Langeleegte. Ziet er niet uit. Vullen die hap!

Soledad
Foto incl. inhoud a.u.b.

Soledad
Voor diegene die zich ook kan vergapen aan andermans collectie. Dit is een erg leuke:



Leuk idee voor een programma item ook trouwens.

avatar van Kronos
Voorlopig is het een vergaarbak met schuifelruimte geworden. De inhoud bestaat uit verzamel cd's, soundtracks, films, muziek dvd's en wat klassieke muziek waar ik geen blijf mee wist. Ik heb zelfs nog oude muziekvideobanden opgeduikeld om de kasten op zo'n manier te vullen dat er later makkelijk plaats vrijgemaakt kan worden. Nu kan ik weer met een gerust hart naar hartenlust bijkopen.

https://i.imgur.com/4alfUak.jpg

avatar van deric raven
Held!

avatar van Sir Spamalot
Kronos schreef:
Nu kan ik weer met een gerust hart naar hartenlust bijkopen.


avatar van Sir Spamalot
Na zeven jaren er over palaveren werd bij mij vandaag aan huis geleverd...
https://i.imgur.com/879QVQIl.jpg
Bij een Metalhead past een metalen kast.

Soledad
Maar Luc, zo kun je ze toch helemaal niet zien?

avatar van Kronos
Dat ziet er goed uit Sir Spamalot. Hoeveel cd's kunnen erin? Ik schat iets van een 1000.

avatar van Sir Spamalot
1.113 volgens hun boekje.

kiriyama
Gave kast. Waar heb je die gekocht?

avatar van Mjuman
Ik google'de op mijn kast (Pastoe Fibre op draaivoet voor cd's, afmetingen 40 * 30 * 150) om die hier te tonen en kreeg deze (die lijkt er aardig op) aangeboden:

Bisley Cd Kast 7 Laden Zwart | DiscountOffice.nl

avatar van Kronos
Mij lijkt die Bisley cd kast handig als je ergens genoeg ruimte in de diepte hebt. En het mooie is dat je cd's stofvrij staan. De kostprijs voor hetzelfde aantal cd's is wel ongeveer het viervoudige van de Ikea benno/gnedby.

avatar van Sir Spamalot
Hierbij een woordje uitleg, ideaal / perfect is deze kast niet, maar na bijna zeven jaren mocht ik wel eens de knoop doorhakken. Er zaten cd's in mijn kasten in mijn bureau, in een oude wasmand in mijn bureau en nog een heel pak - ik durf het haast niet zeggen - in mijn kasten in de badkamer. De horror...

Ik heb hem online gekocht via het Belgische filiaal van DiscountOffice, maar de kast werd wel degelijk geleverd door DiscountOffice Nederland, niet via koerier maar via een werknemer van deze firma zelf, een heel vriendelijke man die de kast uitpakte en alle verpakking ook meenam.

Ik had het vooraf even uitgerekend: capaciteit 7 laden x 3 rijen cd's = 1.113 cd's. Dit komt neer op 159 cd's per lade, welke op zijn beurt neerkomt op 53 cd's per rij. De afmetingen van de kast vind je ook op hun website, met de opmerking dat de foto twee dergelijke kasten naast elkaar toont.

Het grote voordeel is natuurlijk dat alles zal samenzitten, behalve die boxen natuurlijk. Nadeel is wel dat de cd's niet op de ideale manier zitten gesorteerd, zie foto. Een echte soft-close systeem is er niet maar je kunt hem niet zomaar toegooien. Raar maar waar kun je maar één lade tegelijk opentrekken, zal te maken hebben met gewicht en kans op omvallen.

https://i.imgur.com/RFHWH5vl.jpg

Ik weet wat gedaan de komende dagen: aan de hand van mijn lijst in Excel alles uit 3 verschillende plaatsen samenleggen, even afstoffen en hun plaatsje bezorgen: rustgevend eigenlijk... Ik zit al aan Dream Theater. En nu kijken voor mijn Alpenreis in de zomer en wellicht nog een nieuwe vierwieler.

avatar van Rudi S
Sir Spamalot schreef:
En nu kijken voor mijn Alpenreis in de zomer en wellicht nog een nieuwe vierwieler.


Solo-supportfiets, Trendy en Stabiel | 4Wieler

Is misschien te doen na aankoop van die kasten, maar of jij er een berg mee opkomt

avatar van Sir Spamalot
, twijfel nog tussen Ferrari en Lamborghini met het nadeel, ik geraak erin maar niet eruit! Nah, het wordt een bescheiden benzine of hybride.

Soledad
https://i.ibb.co/X56MFhH/CB7-EBAD1-A51-C-494-C-BE96-D4023-FB3-BA11.jpg

Het zesde kastje, waarvan mijn vrouw oprecht dacht dat hij nooit zou komen, is nu daar! Heb haar we beloofd dat dit echt de laatste is. Ik koop nu toch overwegend vinyl dus dan kan ik die kasten mooi aanvullen

avatar van vigil
Ik had een volledige oranje/zwarte Impulse wand verwacht

Gast
geplaatst: vandaag om 05:33 uur

geplaatst: vandaag om 05:33 uur

Let op: In verband met copyright is het op MusicMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.