menu

Muziek / Muziekgames / (Post)punk - New Wave Meter

zoeken in:











avatar van Rodajc
U2 haalt uit. New Year's Day behaalt een voorlopig gemiddelde van 9,167. Daarmee staan ze nu op de tweede plaats achter Atmosphere. Zo'n hoge score had ik niet verwacht.

Propaganda komt uit Düsseldorf, maar is misschien wel de meest on-Duitse Duitse band aller tijden. Al heel vroeg in hun carrière trokken ze naar Engeland, waar ze een contract kregen bij de kleine platenmaatschappij ZTT. En dat hebben ze geweten. Eerst werd hun debuut LP drie jaar uitgesteld, omdat ZTT alle geld besteedde aan het succesvolle Frankie Goes to Hollywood. Daarna, toen A Secret Wish uitstekend scoorde en het grote Virgin interesse toonde, hadden ze grote moeite om van hun wurgcontract af te komen. Toen dat eindelijk gelukt was, verliet zangeres Claudia Brücken ook nog eens de band. Propaganda bestaat nog altijd, maar het grote succes van medio jaren 80 hebben ze nooit meer kunnen evenaren. Hier is hun bekendste song.

329. Propaganda - Duel



avatar van wibro
Even inhalen.

Red Lorry Yellow Lorry 8,2
Kende ik nog niet maar klinkt helemaal niet slecht.

Gary Newman 7,9

U2 8,6

Propaganda 8,8



avatar van 50tracks
8


U2 nog een 10








avatar van andré
U2: 7
Propaganda: 8


avatar van E40
E40
7,5

U2 : 9,8

avatar van divart
Propaganda - Duel 8
U2 - New Year's Day 8,25


avatar van Rodajc
Een gemiddelde van 7,944 levert Propaganda plaats 129 op in het voorlopige tussenklassement.

Siouxsie Sioux, echte naam Susan Ballion, vormde met bevriend bassist John Severin in 1976 Siouxsie and The Banshees. De band groeide uit tot een icoon binnen het post-punk en gothic genre. Daarom verbaast het mij dat de scores binnen dit forum enigszins tegenvallen. Spellbound 7,908 (138e), 92 Degrees 7,787 (164e) en Happy House 7,533 (206e) behaalden niet eens de top 100.
Misschien lukt het wel met deze fijne Beatles-cover.

330. Siouxsie and The Banshees - Dear Prudence



Gast
geplaatst: vandaag om 14:21 uur

geplaatst: vandaag om 14:21 uur

Let op: In verband met copyright is het op MusicMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.