menu

Hier kun je zien welke berichten Poles Apart als persoonlijke mening of recensie heeft gemarkeerd.

FreeBass - It's a Beautiful Life (2010)

2,0
Terecht dat dit album rondom de 3 bassisten (vandaar ook de bandnaam, "Three" klinkt een beetje als "Free") Peter Hook (Joy Division, New Order, Monaco), Mani (Stone Roses, Primal Scream) en Andy Rourke (The Smiths) uit de Manchester scene ook hier op Musicmeter over het hoofd wordt gezien en er geen aandacht voor is, want het is niet veel soeps. Niet dat ik er al op voorhand veel van verwachtte, maar toch.... Je hoopt dat er iets spontaans ontstaat waar op z'n minst het spelplezier vanaf spat, maar dat is hier jammer genoeg niet het geval.

Het trio wordt overigens aangevuld met zanger Gary Briggs (van de band Haven) en (op de plaat) door drummer Paul Kehoe. Het originele plan was om met diverse gastvocalisten uit hetzelfde wereldje te werken, zoals o.a. Liam Gallagher, Bobby Gillespie, Ian Brown en Tim Burgess, maar dit kwam nooit van de grond. Hook lijkt trouwens degene te zijn die de touwtjes stevig in handen heeft en de koers bepaalt.

De eerste twee tracks zijn nog wel aardig en catchy (vooral het Monaco-achtige "Not Too Late"), en zouden kleine radio hitjes kunnen zijn misschien, maar dan houdt het ook al gauw op. Het dub-avontuurtje "Stalingrad" slaat helemaal nergens op, het is te lachwekkend voor woorden.

Of we ooit nog meer van dit hobby project zullen horen, valt te bezien, ik heb er nu wel al genoeg van. Twee sterretjes.