menu

Hier kun je zien welke berichten Sake als persoonlijke mening of recensie heeft gemarkeerd.

David Maxim Micic - Who Bit the Moon (2017)

4,5
Deze man weet geheel volgens eigen formule weer 40 minuten prachtig diverse muziek te maken. Voor de verandering geen vocals bij deze nieuwe plaat van DMM. Instrumentaal zeer herkenbaar, maar wel met beduidend minder bombast en vreemde intermezzo's. Naar mijn idee heeft Who Bit the Moon daarmee een minder uitgesproken eigen smoel dan bijvoorbeeld Bilo 3.0. Door de samenhangende sfeer is het toch wel een album wat ik makkelijker tussendoor op zal zetten en doet het daardoor niet onder voor z'n eerdere werk.

Demians - Building an Empire (2008)

3,0
Ik hoor erg mooie dingen voorbij komen in The Perfect Symphony, maar de muziek vervalt redelijk snel daarna in makkelijk verteerbare nummers. En dan komen de laatste twee nummers alsnog onverwachts sterk terug. Ik hoor heel veel potentie, maar helaas nog geen volledige plaat die dat niveau vast weet te houden.

Destiny Potato - Lun (2014)

3,5
Ik was al bekend met de solo platen van David Maxim Micic (de gitarist van Destiny Potato), maar deze plaat was nog niet eerder op mijn pad gekomen. Instrumentaal ben ik zeer te spreken over dit album, en met de vrouwelijke zang hebben ze zeker een eigen sound binnen de prog-metal sferen. Toch moet ik misschien concluderen dat ik liever een man hoor zingen, aangezien het persoonlijk toch wat zoetsappig aanvoelt, terwijl de muziek dat alleszins is. Desalniettemin een aanrader voor fans van vrouwelijke vocalen en/of fans van de stevigere progressieve metal. Wie weet bekeer ik ook nog wel eens.